Volgograd paradicsomhang 323

 • Szerzői: Chulkov N. ÉS., Popova L. N., Arinina L. Ns., Chulkov B. VAL VEL. (OJSC “Volgogradsource”, FGBOU a Volgograd Állami Agrár Egyetemen)
 • A feltételezések éve: 1973
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 109
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Jelenleg egy ritka kertgazdaság költségei a paradicsom termesztése nélkül. És a kultúra fajtái valóban nagyszerűek – ma több mint ezer paradicsom van. A fajta közül különösen népszerű, az időtesztezett fajta – Volgograd Rapid 323.

Az eltávolítás története

A kultúrát Volgograd-tenyésztők csoportja hozta a Volgograd Állami Agrár Egyetemen alapuló csoportja.

1973-ban a fajta engedélyezett és belépett az állami nyilvántartásba.

A fajták leírása

A Volgograd ritka 323 olyan univerzális fajtákra utal, amelyek mind friss használatra alkalmasak – salátákra, szendvicsekre, töltelékre, asztalra, és konzervek, főzésre, mártásokra. Gyakran kereskedelmi célokra termesztik, mert magas piacképességgel rendelkezik, kiváló mellkasi és szállítási képességgel rendelkezik.

A bokrok alacsonyak, a determinánsok, a magasság elérése 35-45 cm, így nem igényelnek gartokat és felszereléseket az alvó. A kivétel csak a gyümölcsök érlésének időtartama, amikor a kefék nehezen ellenállnak az alvó paradicsom bőségesnek.

Az üzemhez erős ágak és kívánatosak. Sötétzöld levelek, közepes méretű, ráncos. A gyökérrendszer nem túl buellezett, stroke.

Ez a fokozat sikeresen növekszik, nemcsak az üvegházakban, hanem a nyitott talajban is.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az érett gyümölcsök közepes méretűek, festettek fényes narancssárga-piros, lehet egy hagyományos kerek vagy lapos kör alakú, de abban is, hogy egy másik esetben van egy gyengén sprier.

A Volgograd Rapid 323-at lédús és sűrű pép jellemzi (a szárazanyag mennyisége 5,86%), sima, vékony bőrrel borítva. A magzat tömege 74 g. Az ecsettel a gyümölcsök száma eléri az 5 darabot.

Kóstolási jellemzők

A fajta kifejezett íze van, megérdemli a nagy kóstolási értékelést. Ezért nagyszerű az illatos nyári saláták számára.

Érés és gyümölcsözés

Az érési idő tekintetében a Volgograd Rapid 323 a korai osztályokra utal. A gyümölcsök technikai érése 109 napon belül következik be a vetőmag leszállás után. Gyümölcsbarát. A betakarítás időzítése a július közepéig augusztus végéig csökken.

Gyümölcsök összegyűjthetők, mivel azok érlelik, vagy még a technikai érettségre sem merülnek fel, amikor csak barna színárnyalatot szereznek. Az ilyen eseteket sikeresen meglátogatják a fényes helyen. De a zöld paradicsom nem ajánlott szakadni – amikor a szobában érlelődik, akkor elveszítik az ízük jelentős részét.

Hozam

Nagy hozamú minőségű – egy négyzetméternyi ültetés egy megfelelően lefolytatott Agrotechnikával, 4-5 kg-ot kaphat. Az ipari termesztésben – 401-425 Center hektárral.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmagok vetőmagok március 20-tól március 30-ig.

A leszállás állandó helyre csak a visszatérő fagyasztók veszélye után lehetséges. A határidők attól függnek, hogy a paradicsom termesztik. Közelítő időszak – május 10-től 20-ig.

Mint a többi paradicsom fajták, a Volgograd Raven 323-at a palánták termesztik. Előre előkészített tálcák tápanyag nedves talajjal. A magok egy tálcába fekszenek, 1,5 cm-rel mélyítve őket. A hornyok közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 2 cm.

Grooves kissé vízi víz. Ha van lehetőség, a tálcán a tálca tetején hó, amely fokozatosan nedvességet ad a magoknak. Ezután a tálcát üveggel vagy átlátszó fóliával borítják, és meleg helyen eltávolítják az első hajtásokhoz.

Amint az első igazi levelek jelennek meg, a paradicsomnak merülnie kell. Külön tartályokban kell szétszerelni, lehetőleg olyan, hogy a talajba való átültetéskor csökkenthető. Optimális lehetőség – Tőzeges csészék.

Volgograd Rapid 323 – hő-szerelmes fokozat, így fontos a stabil hőmérséklet fenntartása. Éjjel nem eshet 16 ° C alá, napközben – 22-23 ° C alatt. A döntések teljesen kizártak.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A fiatal bokrokat a 70-es rendszer szerint 30-40 cm-re ültetik, a leszálló sűrűség – 3-4 növény 1 négyzetméterenként.

Növekvő és gondoskodás

A palánták ültetésére szolgáló krémeket ősszel kell elkészíteni – a talaj feltöltéséhez, szerves műtrágyák – komposzt, gyenge trágya.

Amint a Föld felmelegíti és meggyőzi a fagyást, elkezdheti leszállni a paradicsomra. Tágas kutak ásás, kiömlött víz. A csemetéket szépen eltávolítják a tartályból a föld földjével együtt, és a kútban csökkentik, majd a föld szatárolt és enyhén szabotázs.

Bár ez a fajta meggondolatlan gondoskodás, gazdag betakarítás megszerzése, fontos betartani bizonyos szabályokat az agrotechnológia és néhány árnyalat.

 • Képződés. Mivel a Volgograd Sworper 323 fajta súlyos barnamizmus jellemzi, a formáció 1-2 szárakat hagy.

 • Locsolás. Az öntözést normalizálni kell, bőségesen, de ritkán kell. Elég a tenyészet hetente vízzel való víz, 10 liter kihúzható vízzel 3-4 bokroknál. Forró időjárás esetén az öntözés gyakorisága 5 nap alatt 1 alkalommal emelkedik.

 • Podkord. A növénynek szüksége van rendszeres műtrágya. A zöld tömeggel, azaz május-júniusban, nitrogéntartalmú anyagokkal táplálkozás szükséges. A készletek és a gyümölcsözés kialakulása során tápláljuk a kálium- és foszfátkészítményeket.

 • Gyomirtás. Mint bármely más fokozat, a Volgograd Rapid 323 nem tud sikeresen növekedni a nem nehéz ágyakon. A gyomirtásnak azonban tisztességesnek kell lennie, hogy ne károsodjon a paradicsom gyökerei felszínéhez. Ugyanezen okból a gyomokat el kell távolítani, nem engedik, hogy növekedjenek, és csavarják meg a gyökereket paradicsompó rendszerrel, különben megszakíthatja a fő üzem vékony gyökereit.

 • Talajtakarás. A szerves anyagból származó mulcs jól védi a túlzott nedvességveszteséget a hőben, megakadályozza a gyomok csírázását. A nyersanyag egy ferde fű, szalma, fűrészpor vagy komposzt.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A Volgograd Swore Start 323 ellenáll a paradicsom nagyobb betegségeinek, mint például a verticillosis, fusarious wilt. A fitoophluorisis megelőzése érdekében azonban 2 hétenként ajánlott egy “fitosporin-m” oldattal ellátott bokrok permetezésére.

A paradicsom a csúcs rothadásának függvénye. Ez a betegségnek nincs gombás természete. Az ok a rossz öntözési rendszer, vagy a kalciumhiány.

A rovar kártevők támadásain (üvegházhatást okozó fehérflink, paradicsom, kirándulások, tll) inszekticideket használnak “Akarin”, “ISKRA-M”, “Phytenerm”.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Ez a fajta magas hőállóságot mutat, azonban a déli régiókban, a déli régiókban, érdemes lesz az árnyékolás a bokrok és a talaj mulking.

A kultúra jól ellenzi a hőmérsékleti különbségeket.

Régiók növekvő

Volgograd tombolása 323 a központi fekete földön és az alsó Volga Régiókban a nyitott földterületek növekedéséhez. Az északi területeken a kultúra az üvegházhatású körülmények között jól növekszik.

Értékelések áttekintése

A fajta pozitív visszajelzést gyűjt mind a gilder-szerelmesek, mind a szakmai gazdálkodóktól. Különösen kiemelték a magvágyak kiváló túlélési arányát, a gyümölcsök ellátásában, felülmúlhatatlan ízekben. Van egy jó turmixgép és szállítási lehetőség, amely fontos a kereskedelmi termesztés szempontjából. Egy másik plusz, aki megemlíti a dacketeket – magas hozam. Egy üvegházból nem csak a nyári gyümölcsökkel kell lezárni, hanem a téli terek számára is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: