A LED háttérvilágításának jellemzői a konyha munkaterületére

A konyha minden hostess számára fontos hely, így nagyon fontos, hogy a munkaterület helyes és jól megvilágítsa. A LED-ek használata a fény díszítésében számos okból kiemelkedővé vált, mivel az ilyen lámpáknak tömeggyártása van.

Eszköz

A legtöbb felhasználó számára ismerős ismerős lámpákból ezt a forrást különösen erős fény jellemzi. A LED-es lámpák használata fő világításként és opcionálisként használható. Teljesen ártalmatlanok az embereknek, nem tartalmaznak higanyt, és nem különböztetik meg a káros anyagokat.

Mivel az ilyen háttérvilágítás alacsony feszültségű, nem számíthat arra, hogy az aktuális.

A tudósok bizonyították, hogy a LED-ek kedvezően befolyásolják a személy érzelmi állapotát, mivel fényük kellemes a szem számára.

A LED lámpák alacsony hullámos együtthatóval rendelkeznek, és gyakran kompatibilisek a dimmersekkel. Olyan beállításokat találhat, amelyek képesek a fényáramlás szögének beállítására.

A pincék széles skálájának köszönhetően könnyedén megtalálhatja a konyhában a főzéshez szükséges munkaterület megszervezését. Érdemes azt mondani, hogy a lámpák, szalagok, lámpák, amelyek a LED-eken alapulnak, jó világítási helyet biztosítanak. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, függetlenül attól, hogy milyen stílusban van díszítve.

A szalagok nem csak olyan világítóeszközök, amelyek kezelik a munkaterületet minőségi megoldani, hanem dekoratív elemet is. Tökéletesen díszítik a réseket, és lehetővé teszik, hogy kiemelje a szükséges telkeket a fő világítás használata nélkül. Az ilyen típusú termék rendelkezik a szükséges rugalmassággal, hogy egyenetlen felület vagy sarkok legyenek, valamint a ragasztóbázis.

A LED-ek egyfajta félvezető, aki elkezdi ragyogni, amikor a szükséges mennyiségű elektromos áram megkapja. Mi az elem kémiai összetétele, a villanyköjel színe és fényereje függ.

A világítási séma enyhén összekapcsolt elemek:

 • generátor, amely hatalmat hordoz;
 • Dimmers vagy más alkatrészek, amelyekkel több szalagot is csatlakoztathat;
 • A vezérlő az árnyék megváltoztatására szolgál.

Érdemes emlékezni arra, hogy az ilyen berendezések nem kapcsolódnak közvetlenül a hálózathoz, mert kiégett. Ehhez a stabilizátornak is jelen kell lennie a rendszerben. A GU10 és az MR16-os keresőfények nagyon népszerűek a konyhában számos okból. Elegáns alternatívát kínálnak a szalagokhoz. Ezek egy kis zóna megvilágítására jönnek létre, mert egy keskeny, összpontosított fénysugár.

LED mosógépek – egy másik, hogy a munkaterület hogyan lehet megvilágítani a konyhában (Sok elfelejtjük, hogy a konyhai készülékek világításra is szükségük van). Az egyik legkeresettebb golyófajták – E14s. Gyakran megtalálhatók hűtőszekrényekben, fagyasztókban, kemencékben és kapucnisekben. Egyéb népszerű megvilágítási típusok: G4S és G9S.

Előnyök és hátrányok

A konyha munkaterületének LED-es háttérvilágításának hatalmas előnye és hátránya van. Az ilyen szalag előnyei érdemes kiemelni néhány jellemzőt.

 • Gazdaság. Egy másik fényforráshoz képest a LED-ek háttérvilágítása nem fogyaszt sok energiát. A gazdasági teljesítmény 10-szer meghaladja a többi forrásokat.
 • Nagy élettartam. Ha új generáció megvilágításáról beszélünk, akkor csak a LED-ről szól, mivel speciális izzók vannak az ilyen rendszer kialakításában, amelynek erőforrása legfeljebb 50 000 óra (hagyományos izzók esetén ez a mutató közel van 1200 óra jel.).
 • Színét változtatni. Nincs más megvilágítás lehetővé teszi a világ színének megváltoztatását, és ez sok lehetőséggel rendelkezik. Ez nem csak egy foton design, hanem szivárvány is.
 • Nincs zaj. Működés közben a LED-ek nem tesznek közzé semmilyen hangot, ne villogjanak, és ha szükséges, beállíthatja a fény intenzitását.
 • Nincs fűtés. A LED-ek nem melegítenek, így teljesen biztonságos.

De vannak hiányosságok.

 • A kiváló minőségű háttérvilágítás költségeinek vásárlása olcsóbb analógok lehetnek villogni.
 • LED-ek létrehoztak egy személyt. Összhangban a lefolytatott vizsgálatok segítenek a szervezetnek több gravitációs szerotonint termelnek, ami nem előnyös, akik álmatlanság.
 • Mivel az ilyen világítás nagy népszerűsége a piacon, egyre több hamis jelenik meg, így válassza ki a minőségi termék nem könnyű.
 • Idővel a világítás intenzitása csökken.
 • Ha a háttérvilágítás különálló elemeit osztja szét egymástól, a munkaterület egyenletessége elveszett.
 • Ha a LED láncrendszert használják, akkor ha egy szünet, – az összes többi szintén le van állítva.

A diódák típusai

A munkatársai világításának megszervezésénél figyelembe kell venni, hogy a diódák különböző fajokból állnak. A vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy megvizsgálja a műszaki jellemzőket, mert a konyhában megnövekedett páratartalom van, és a hőmérséklet gyakran változik.

Gyakrabban, mint mások SMD-3528, Amelynek kialakításában csak 1 kristály van. A hátrányokból alacsony fényintenzitást oszthat meg, így a dióda alkalmazásának fő alkalmazási köre dekoratív kivitel.

SMD-5050 – 3 kristály a tervezésben, mindegyik 2 kimenet, így beállíthatja a fény színét. A leggyakoribb kék, piros, narancssárga. Ha beszélünk az ilyen elem funkcionalitásáról, akkor kizárólag megvilágításának szerepét játszhatjuk, de nem a fő világítás.

Ha szükséges, hogy a konyhai terület hatékonyan kiemelje, akkor kell használni SMD-5630, 5730, 2835. A fény legfeljebb 160 fokos szögben érvényes, így az ilyen világítást gyakran használják.

A LED-szal megvásárolható, érdemes meglátogatni, hogy hány diódát telepítenek négyzetméterenként. Mi többé – a fényesebb lesz a világítás.

Ezek a villanykönyve nemcsak a fény intenzitását, hanem a védelem mértékét is különbözteti meg, hiszen a gyártó azonnal figyelembe veszi a helyiség jellemzőit, ahol a terméket telepíteni kell.

Nincs védelem a nyílt LED szalagokon, amelyek a szakmai gömbben kisebbnek nevezik. Az ilyen fényforrás kizárólag egy olyan helyiségben helyezhető el, ahol a páratartalom soha nem növekszik.

Ha a védelem csak az egyik oldallal érhető el, akkor az egyoldalú diódák, amelyek a szilikon tömítőanyagként működnek. Lényegében ez egy nagyszerű megoldás a konyhában. A fürdő vagy a medence teljesen védett lezárt LED-es szalagok színtelen műanyagból készült.

Hogyan keressünk?

Attól függően, hogy milyen szerepet tölt be a konyhai szenzoros lámpák (dekoratív vagy funkcionális), Szükséges gondosan figyelembe venni a munkaterületen belüli LED-ek helyét.

 • A világításnak praktikusnak kell lennie.Amikor a hostessnek szüksége van valamire, hogy gyorsan felkészüljön vagy felmelegedjen, nem szabad a rosszul megvilágított edények és serpenyőben.
 • Ha egy nyitott elrendezés ebéd van a konyhában, vagy beltérben, a család, a család, a barátok és a vendégek meleg és vonzó lesz, hogy az emberek pihenhetnek. Ebben az esetben jobb használni a LED pontfényeket.
 • Bármely világításnak dolgozni kell az aktuális dekorációval. A modern konyha általában olyan helyen van, amely túlnyomórészt világos színek, így a világos világítás kulcsfontosságú. Ha azonban a konyhát vintage stílusban díszítették, akkor a diódák melegebb hangjai illeszkednek.

Ha ez a fő fényforrás, akkor jobb, ha a mennyezeten vagy a felfüggesztett szekrények alján elrendezheti a diódákat, de ne tegye őket süllyesztve.

Ez megtörténik, hogy a környező világítás lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon a konyhában, de gyakran elhagyja az árnyékterületeket, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek. A háttérvilágítás használatával könnyedén megoldhatja ezt a nehéz feladatot. Ha a diódákat helyesen osztják el, a hostess nem merül fel problémákat annak érdekében, hogy elolvassa a receptet, vagy könnyen meghatározhatja az összetevőket a polcon.

LED-szalácsok – egy univerzális lehetőség, amely nagyszerű a szekrények megvilágításához (különösen alacsony, ami gyakorlatilag nem kapja meg a szükséges világítást).

A professzionális tervezők adnak tanácsot ebben az irányban:

 • Meg kell próbálnia a fulladási világítás vagy az energiatakarékos LED-es lámpák használatát, amelyek ideálisak a modern konyhához. Ha nincs lehetőség arra, hogy a szalagot a mennyezetbe állítsa be, akkor a bútorokra helyezheti, és egyedileg állítsa be az egyes eszközt.

 • A szekrény alatt a világítás tökéletes javaslat azok számára, akik meg akarják változtatni a konyhában lévő hangulatot. Ráadásul az ilyen szalagnak köszönhetően a táblagépet teljesen megvilágítják.

 • A konyha közepét jelölheti a mennyezet fényével, ami különösen fontos az a hely, ahol a munkaterület ezen a helyen található.

 • A belsejének jellemzőit hangsúlyozhatja, vagy helyesen irányított háttérvilágítással hangsúlyozhatja egy adott design elemre.

Hogyan készítsünk LED-es háttérvilágítást a konyha munkaterületére, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: