A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

A porszívó az egyik legnépszerűbb háztartási készülék, és minden otthon van jelen. Az eszköz kiválasztásakor azonban az a fő kritériumok, amelyeket a vevő figyelmét fizet, a motor teljesítménye és az egység általános funkcionalitása. A tömlő működési jellemzői általában nem néznek ki, nem érzékelve figyelmen kívül hagyva ezt a fontos munkaterőt. Az ilyen megközelítés alaposan helytelen, és a porszívó élettartama és a használatának kényelme az ujjak minőségétől függ.

A porszívó tömlőkéről

Sajátosságok

A porszívó tömlő a készülék elengedhetetlen munkaprogramja, és egy rugalmas, jól hajlított cső polipropilénből vagy gumiból. A tömlő hossza a porszívó specializációjától és modelljétől függően változik, hanem általában 1,5-2 m. A hüvely egyik vége rövid műanyag adapterrel van ellátva, amely a hosszabbító rudak és a különböző műhelyek rögzítésére szolgál. A rugalmas hullám és a kemény csúcs csatlakozási helye a tömlő legsebezhetőbb területe: ez a telek a leggyakrabban repedések és rohanások.

A tömlő második vége speciális reteszelőeszközzel van felszerelve, amellyel a hüvely a porszívó modulhoz van csatlakoztatva. De a reteszelő mechanizmus messze van minden modelltől: Sok tömlők menetes csatlakozással vannak összekötve a porszívóhoz. Ez a technológia azonban meglehetősen elavult és gyakorlatilag nem használható modern modelleken. A tömlők nem kevésbé népszerűek, ahol a Bayonet Connection rendszer telepítve van a reteszzár helyett – a reteszelő hüvely egy kis forduló után az óramutató járásával megegyező irányban.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Típusok és jellemzői

Első pillantásra úgy tűnik, hogy az összes porszívó ugyanúgy rendezett, de ez nem így van. Talán az egyetlen közös jellemző a hullámosított kivitelezés, amely lehetővé teszi számunkra, hogy szükség szerint hosszabbítsuk meg a hüvelyt. A modellek közötti különbségek sokkal nagyobbak, az elsőnek az átmérőjük, amely befolyásolja a szívás erejét. Minél több ez az érték lesz, annál kevésbé hatékony a porszívó szopni a port, és fordítva. Egy másik, nem kevésbé fontos jellemző, amelyet az ujjak besorolnak, a specializációjuk. E kritérium szerint három típusú tömlőt különböztetünk meg.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Univerzális modellek

A leginkább számos ujjcsoportot képviseli, és száraz tisztításra szolgál. Sokan vannak szerelve egy lehetőség beállító szívóerő, ami lehetővé teszi, hogy készítsen hatékony tisztítást a különböző üzemi okokból – a Palas a bőr kárpitozott bútorok. Az ilyen modellek két változatban kaphatók – egyszerű és keret.

Az első egy vékonyfalú hullámos hullám, amelynek nincs kerete és megőrzi formáikat Számos fordulatnak köszönhetően, amelyek a szalag szerepét végzik. Az ilyen modellek előnye az alacsony költségű, alacsony súlyú, jó fogyasztói hozzáférhetőség és széles tartomány. A mínuszok magukban foglalják a kapcsolódási pontok valószínűségét a működtetés során, gyakori hullámok és hosszabbító kábelek, alacsony antisztatikus tulajdonságok és néhány kábelköteg zár.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Az univerzális keret nélküli modellek közé tartoznak a kemény műanyagból készült ujjak. Ők is nincs vezetékes bázis, de a durva műanyagok használatának köszönhetően nagy merevséggel és rosszul hajlították. Az ilyen ujjak előnyei magukban foglalják az alacsony költségüket, és a mínuszok között megjegyezzük, hogy a repedések gyors megjelenése a kanyarok és a mentők törés. Ezenkívül, amikor elfordul, egy ilyen hüvely könnyen megfordíthatja a porszívót, amely az imbibilitásának és a rugalmasság gyakorlatilag teljes hiányának köszönhető.

A keret tömlők kemény szerkezetűek, amely a csavart huzalszerelvényeken alapul. A tömlők külső része hullámosságokból készül, amelyek a keretmodelleket rugalmasak, rugalmas és ugyanakkor nagyon tartósak. A kerethüvelyek előnyei hosszú élettartamúak, kiváló rugalmasság és jól érezhetőek. A mínuszok magas költségeket és összetettséget tartalmaznak független javítások végrehajtása során. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy elegendő a burst tömlő levágása a mentesség javításához, és újra csatlakoztatja a csúcshoz vagy a zárhoz.

A kerethüvelyek javításakor többet kell értenie, és a vezetékes, amely egy speciális eszköz hiányában problémás.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Tömlők a porszívók mosásához

Némileg eltérő, mint az univerzális modellek, és a hullámok és a keretek mellett egy vékony rugalmas csővel vannak felszerelve, amely vízellátásra tervezett. A cső mellett az ujjak triggerrel vannak felszerelve, melynek szabályozza a mosószer folyadékellátását és annak számát. A detergens porszívók tömlők előnye a multifunkcionalitás, az egyszerű használat és a magas építési szilárdság. A mínuszok magukban foglalják azt a tényt, hogy gyakran ilyen ujjak készülnek a porszívó egyes márkájára, és nem kombinálják más egységekkel. Ilyen esetekben használjon adaptert az összeköttetéshez, vagy keresse meg a “Your” tömlőt.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Speciális modellek

Az ipari és építőipar számára szánt megerősített hüvelyek. Van egy gumi-szöveti teljesítményük, amelynek kerete van, és megbízható zárakkal felszerelt. A technikai ujjak hossza sokkal magasabb, mint a háztartási modellek hossza, és elérheti az 5 métert, belső átmérőjük 5 vagy több centiméter, és a működési nyomás eléri a 0,5 MPa-t. Ez jelentősen bővíti a használatuk tartományát, és lehetővé teszi, hogy hatékonyan megbirkózzon a súlyos nagy legeltetésű szennyezéssel. Az ipari tömlők mínusza nagy súlyt és nehézséget jelent a javítás javításában.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

További eszközök

A legtöbb porszívó standard konfigurációban áll rendelkezésre, amelyben a hullámosított hüvelyek mellett több leginkább futó fúvókát, ecsetet és teleszkópos hosszabbítógombot tartalmaz. Az ilyen modelleket a legtöbb porszívóval kombinálják, és nincsenek problémák a pótalkatrészek jelenlétével: zárak és tippek. Azonban több “fejlett” mintát tartalmaznak számos további funkcióval és eszközzel. Tehát egyes tömlők elektronikus vagy mechanikus vezérlőpanellel vannak felszerelve a fogantyúba. A szívóerőszabályozó és a folyadéknyomás-kapcsoló detergens modellekhez.

Az ilyen beállítások jelenléte lehetővé teszi a folyamat irányítását, anélkül, hogy a porszívót elhagynánk.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Az opcionális berendezést egy fali tömlőtartónak kell jegyezni. Az eszköz formájában készül el az ívelt fém ereszcsatorna, amely lehetővé teszi, hogy helyezze a porszívó csövét benne. A készülék rozsdamentes acélból készül, és egy niche vagy bevásárlókép falára van szerelve. A tartóba helyezett tömlő nem csavarja meg, és nem kerül felmászásra, ami miatt sokkal hosszabb ideig szolgál, mint analógjait, amelyeket a félig szűkös körülmények között tároltak

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Választási szabályok

A porszívózott tömlőket kizárólag az összesített modellnek kell tekinteni. Ez annak köszönhető, hogy még egy márkán belül is, az ujjak átmérője eltérő lehet. Ezenkívül a reteszelő zárolásának kialakítása vagy a bayonet vegyületek hornyai megteremtése nem is jön. Ugyanez vonatkozik az autós porszívó tömlésére, így a sokoldalúság és a rögzítés kompatibilitásának biztosítása ellenére, jobb, ha egy adott modellhez tervezett tömlőt kapunk.

Még a “natív” és a “nem kötött” tömlők látszólagos identitásával is a kapcsolat kiderülhet, hogy lenked, és elkezdi a levegőt.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

A következő kiválasztási kritériumok a hüvely hossza. A porszívó használatának kényelme és a nehezen elérhető helyeken történő tisztítás lehetősége e fontos paramétertől függ. A hüvelynek nem szabad túl rövid, de nem túl hosszú: az optimális az egyik és fél méter hosszúságának tekinthető. Az ilyen méret elhagyja a helyet a porszívó maneurushoz, és lehetővé teszi mind a magas szekrények és terek tisztítását a kanapén.

Egy másik, nem kevésbé fontos pont a tömlőanyag kiválasztása. Nem ajánlott túl vékony, hullámosított hüvelyeket szerezni az alacsony minőségű kínai műanyagból. Az ilyen modellek az első tisztításra repedhetnek, és valószínűleg helyettesítést igényelnek. De túl kemény keret nélküli fiúk nem választanak. Gyakorlatilag nem hajlik, ami miatt arra törekszenek, hogy megfordítja a porszívó, és a takarítás nehezen hozzáférhető helyeken, akkor tört egyáltalán.

A tökéletes opció egy rugalmas műanyagból készült hullámosított keretmodell lesz.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

Működési tippek

Annak érdekében, hogy a porszívózó tömlő a lehető legnehezebb legyen, Számos egyszerű ajánlásnak kell megfelelnie.

  • Szigorúan tilos a tömlő porszívójának vontatására. Ez hullámos felületre és gyors szakadásához vezethet.
  • A hüvely nem hajlítható érvénytelen szögben, valamint a lépést. A jelentős súlyterhelés miatt a tömlő belsejében lévő keret deformálódhat, hogy később a felső poliuretán réteg korai kopásához vezet.
  • Ha a hüvely, a szintetikus bevonatok tisztításakor erősen villamosítva van, távolítsa el a statikus feszültséget az antisztatikus tömlő és tengelykapcsolók megvásárlásában, valamint a kimenetek kötelező földelése.

A porszívó tömlőkéről

A porszívó tömlőkéről

  • A porszívó tömlő tárolása a dobozban lévő doboz speciális rekeszében követi. Ha a hüvelyt nem kellene leválasztani a készülékről, akkor a porszívónál található speciális rögzítésbe be kell illeszteni. Ezenkívül a tárolást a gyártó által ajánlott hőmérsékleten kell elvégezni. Helyezze a tömlőket a fűtőberendezések közelében és a nyílt tűz közelében, valamint tiltott negatív hőmérsékleten tartsa őket.
  • A szívóerő csökkenésével és egy jellegzetes sípolás megjelenésével, meg kell vizsgálni a hüvellyel a nagy szemét, például a papír vagy a cellofáncsomag elakadásait.

Amikor az utóbbit észleli, a tömlőt vízszintes irányba kell húzni, és hosszú rúddal vagy fémhuzalral, tiszta.

A porszívó tömlőkéről

Arról, hogyan lehet megjavítani a porszívó tömlőjét a saját kezével, nézd meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása