A robot porszívók javításáról

A robot porszívó a háztartási készülékek osztályához kapcsolódó elektromos készülék. A porszívó intelligens vezérlőrendszerrel van ellátva, és az épületek automatikus üzemmódban történő tisztítására szolgál. Megmondjuk a robot porszívók javításáról.

Sajátosságok

Robot alakú – kerek (ritka félkör alakú), lapos. Átlagos átmérő értékek – 28-35 cm, magasságok – 9-13 cm. Az elülső részet egy értékcsökkenési eszközzel ellátott, az értékcsökkenési eszközzel ellátott lökhárító jelzi. Az ügy kerületén vannak más érzékelők, amelyek szabályozzák a munkafolyamatot. A kontroll részeként a környező alanyokhoz / akadályokhoz való közelítés / eltávolítás paramétereit figyelemmel kísérik. A környezetet a tér tájolásának beállítására szkenneljük.

Minden egyes eszközt egy egyedi funkciók csomagjának jelenléte – szoftver és strukturális. A listájuk tartalmazhat:

 • A magasság meghatározása (megakadályozza, hogy a lépcsőn esik);
 • A mozgás pályájának memorizálása (növeli a takarítás hatékonyságát, csökkenti a ráfordított időt);
 • Wi-Fi modul (lehetővé teszi a programozás és a távvezérlés az okostelefonon keresztül);
 • Turbo-ecset (növeli a szemétszívás együtthatóját);
 • A funkció lefolytatása nedves tisztítás (jelenlétében tartály víz és kötőelemek a szövet betét, amely tartalmazza az alap konfiguráció a modell szerelve ezzel a funkcióval).

A robot porszívó a töltés, pótalkatrészek: kefecsavarok, cserélhető fúvókák.

Hibák és módok, hogy megszüntessék őket

A robot porszívó, amely technológiai szempontból komplex eszköz, meghibásodásnak van kitéve. A nevük a porszívó modelljétől és a funkciók csomagjától függően változhat. A jelenlegi szerviz vagy javítási munkáknak meg kell tartaniuk a szállítót, annak képviselőjét vagy más szakképzett szakemberét. Bizonyos esetekben egy robot porszívó javítását otthon lehet elvégezni.

Fontolja meg a hibákat.

Nem tölt

Keretében ezt a problémát, az alábbi tünetek figyelhetők: a gyors kisülés az akkumulátor, nincs díj idején összekötő porszívó az állomásra, a rendelkezésre álló díjak a tényleges hiányában is. Megoldások Megoldás: A probléma azonosítása és a megszüntetési kritériumok kijelölése. A probléma a felelős a porszívó összefüggésben lehet a korrupció az akkumulátor, az üzemzavar a bázisállomás, a program hibát a firmware vagy megsérti a szabályokat társított műveletet a betartását a hálózati paraméterek és egyéb.

Olvasson tovább  A konyhai motorháztető kiválasztása

A kopott akb nem javítható. Azonnal ki kell cserélni. Lítium-ion akkumulátor, amely nem csak az eklektikus töltést nemcsak funkcionálisan elavult, hanem fokozott veszélyt jelent (az öngyújtás / robbanás veszélye). A bázisállomás lebontása több tényezőnek köszönhető: a hálózaton lévő feszültségcsökkenés, a szoftverhiba, a szerkezeti károsodás, a kontakt csomópontok állapotának romlása.

A hálózatban lévő feszültség ugrik a “Base” chip egyes blokkjainak meghibásodása. Ennek eredményeképpen a biztosítékok, az ellenállások, a varisztorok és más alkatrészek égetők. Ennek a hibás működésnek a javítása az “Állomás” vezérlőkártya cseréjével történik. Nem ajánlott az érintettek független javítását az érintettek a mikrocirk – be nem tartás az elektromos szabványok, negatív hatást gyakorolhat a porszívóra a töltés során.

Rendszerhibák

Néhány tisztább robot van fel van szerelve egy olyan kijelzővel, amely megmutatja a bemeneti parancsokat tükröző karaktereket, valamint a hibakódokat. A hibakódok értékét a porszívó sajátos modelljét kísérő műszaki dokumentáció tartalmazza.

 • E1 és E2. A bal vagy jobb kerék működésével kapcsolatos hiba – Ellenőrizze a dugó / blokkoló tényezők jelenlétét. Tisztítsa meg a kerékterületet a szemétből és az idegen tárgyakból;
 • E4. Azt jelenti, hogy a porszívó háza felemelkedik a padlószint felett. Ok – ellenállhatatlan akadály ütése. A megoldás az, hogy a készüléket sima tisztító felületre kell szerelni, szükség esetén indítsa újra az egységet;
 • E5 és E6. Probléma az érzékelőkkel az esetekben található akadályok meghatározásához és az első lökhárítóhoz. Hiba korrekciós út – Tiszta szenzor felületek a szennyezésből. Ha a probléma továbbra is fennáll, küldje el az eszközt a szervizközpont javítására a hibás érzékelők cseréjéhez;
 • E7 és E8. Az oldal munkájához kapcsolódó probléma jelzése (csavarkefék) vagy a fő kefe (ha a porszívó kialakításával van ellátva). Ellenőrizze a keféket az idegen tárgyak ütközéséhez a forgásuk kerületéhez. A törlés kimutatásakor. Ha szükséges, indítsa újra a porszívót.
 • E9. A porszívó teste megakadt, ami megakadályozza a további mozgását. Megoldás – eszközhely módosítása.
 • E10. Kapcsolja ki a hálózati kapcsolót – Engedélyezze.

A kijelzési kódok lefejtése eltérhet a porszívó gyártójától és modelljétől függően. A hibakód értékének egy adott modellben történő visszafejtéséhez az utasításokkal kell olvasnia.

Pusztító hibák

A “intelligens” porszívó munkája megszakítható a belső hibák miatt, amelyek bizonyos mechanizmuscsomópontok fizikai károsodása miatt következnek be. Az adatbontások a következő funkciókkal fejezhetők ki.

 • Thugged vagy nem forgatja a motort. Ennek oka lehet a motorhorgony egy vagy mindkét csapágyának meghibásodása. A legtöbb esetben a motor zaj emelkedik a szűrőelem magas szennyezéséből. Ebben az esetben a levegő elhanyagolhatósága szűrőkön keresztül csökken, ami növeli a terhelést a motoron. A kiszolgáló vagy javítási munka azonnal meg kell felelnie.
Olvasson tovább  Háttérkép kis konyha: kiválasztási finomságok

 • Nem gyűjt össze a szemetet a tartályban. Ez akkor történik, ha a porszívó szemétvevője megtörtént, és tartalma zavarja a szívást. Más esetekben a nagy és szilárd szemetes ragaszkodott a szemétlába, vagy blokkolja a turbó kefe forgását. Ha hiányzik a szívó kíséri túlmelegedés, az illata égett, rezgés esetén – fontos, hogy azonnal kapcsolja ki a készüléket, és diagnosztizálni a csomópontok – a működését a turbina, a jelenléte egy rövidzárlat a vezetékben és hamar.

 • Egy helyen fonódik, vagy csak túrázik. Valószínűleg megsértette az eszköz mozgását meghatározó egy vagy több érzékelő munkáját. Elfogadható megoldás az érzékelők tisztítása egy szalvétával vagy rutty. A porszívó körkörös forgásának ritkabb oka lesz az egyik kerekek stabil forgásának zavara. A második (működőképes) az első előtt van, forgatja a hajótest egy körben. A másik oka a körkörös forgatás a porszívó – egy hiba a szoftver rendszer a készülék, amely megakadályozza, hogy a számítási folyamatok előforduló a fedélzeti vezérlőberendezés.

Ebben az esetben a készülék firmware-je szükséges ahhoz, hogy végrehajtsa, amit érdemes kapcsolatba lépni a szervizközponttal.

 • Megáll a munka megkezdése után – a problémák jele az akkumulátor vagy a kudarc töltésével a porszívó és töltőállomás. Az első esetben végezze el a fent leírt eljárásokat (a “Nem töltött” szakaszban). A második újraindítás a porszívó és az üzemanyagtöltő állomás. Az eredmény hiányában ellenőrizze az antenna teljesítményét az egyik eszköz egyikében. A rádiómodul megfelelő érintkezői hiánya megzavarhatja a jelátviteli stabilitást.

Arról, hogyan kell szétszerelni és tisztítani a robot porszívót, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: