A sarokkonyhák méretei

  Sarokkabinet – az egyik legrégibb bútoreszköz a modern konyhában. Nem foglalja el a padló hasznos területét, nem korlátozza a már nem szétválasztható lehetőségeket a kis tipikus konyhák mozgására, és több helyet biztosít az összesféle edények tárolására. Az ilyen szekrények számos anyagból készülnek, különböző stílusokban és színekben alakulnak ki az ügyfél kérésére.

  A konyhai sarokszekrények sok fajtával rendelkeznek, és ezért nagyon kívánatos a megszerzésük előtt, hogy különleges rajzokat készítsenek a konyhában, ahol a szekrény telepítve lesz.

  Nézetek

  Függetlenül attól, hogy a helyiség méretétől a múlt században is racionálisan megtanulják a szögeket, mert időnként a szabad hely hiánya mindenütt látható. Minden egyes eset egyedi megoldást igényel, de a tervezés és az ilyen szekrények kiválasztásának általános törvényeinek kell nyilvánvaló.

  A konyhai szekrények kétféle módon eloszlanak.

  Csuklós

  Az M-alakú szekrények képesek a kapacitásukban. Gyakran telepítik a kéthéjú “villamos” ajtókat, ami a szekrény belső térét a lehető legpontosabban hozzáférhetővé teszi. Háromszög szekrények látnak, ahol nem lesz szomszédos szakasz annak a ténynek köszönhető, hogy ez nem lesz nagyon kényelmes használni őket az ajtó mögül az egyenes alakú, amely blokkolja a hozzáférést a következő fejezetben. A szekrény trapéz alakú alakja előnyös, mintegy 20% -os kapacitása az M-alakú változathoz képest. A szekrény sugárirányú alakja különbözik a trapézos csak ajtótól – fél kihívás, amint a névből látható. Az ilyen ajtó lehetetlen vagy nagyon nehéz, hogy külső műhelyt készítsen, így ez a bútorok magasabb árkategóriára vonatkoznak.

  Kivéve a nagyon ritka eseteket a csuklós szekrényekben nem hoz létre hatalmas háztartási készülékeket. Következésképpen nem olyan tartós és tágasak, mint az alsó / szabadtéri. Szélességben (kis méretű konyhához) 1500-8000 mm lehet a konfigurációjától (háromszög, trapéz, G-alakú). A szekrény mélységének standardjához 3500 mm vett, a szerelt szekrény alján és a tabletta alján található távolság nem javasolja a mérő (+/- 500 mm) több mint felét, de ezek átlagos méretűek a szabványos konyhák legtöbb felhasználója, bár a szögletes struktúrák bármilyen méretűek lehetnek az ügyfél vágyának.

  Padló

  Először is, az ilyen ruhásszekrényt úgy választják, figyelembe véve a konyha méretét (gáz vagy elektromos) lemezek. A kis konyha esetében a legfeljebb fél méteres mélység ajánlott. A magasság színvonalon 8500 mm-es számítás történt a felhasználók kis növekedésének csökkenésével. A szélességméretek 1500-8000 mm, optimálisan – 6000 mm tartományban változnak.

  Tolltartó

  Bár egy ilyen szabadtéri verzió, amely összekapcsolja a szerelt és a kültéri részt, és kényelmes működés közben, és tágas, nagyon ritkán található a modern konyhai fejfedők részeként. Ma a legtöbb tulajdonos előnyben részesíti a külön fejhallgatók telepítését.

  Sarok mosogatóval

  Nagyon kényelmes a konyhák túlnyomó többségéhez. A modern elrendezéssel a mosogató a sarokba kerül, amely lehetővé teszi, hogy mentse és a hasznos területet. Ezenkívül megkerülve az ilyen ruhásszekrényt, elegendő egyszerűen beágyazni egy kis mortizáló héjat a táblagépben, és a kis méretű modern vízellátó és szennyvízellátó rendszerek használata sokkal megmenti az alatta lévő helyet.

  Ha formában beszélünk, akkor másolhatja a felső szerelt modelleket, és nem felel meg nekik, bár az első lehetőség kétségtelenül racionális.

  Nizhny könnyű

  A különbség az ilyen szekrény között a szekrényből a mosogatóval – csak a távolléte, és ennek megfelelően nagy hasznos térfogat. Leggyakrabban válasszanak olyan modellt, ahol csak vízszintes polc vagy kettő, De a leginkább megvalósított modellek jelölő dobozokkal vannak felszerelve. Teljesen kitöltik a szekrény belső térfogatát, és megszakítják a szinten, ami nagyon ergonómiailag. Gyakran, az alsó szekrény helyett a táblagép alatt, láthatja a mosógépet, amely újra megtakaríthatja a teret a konyhában. Ami az űrlapot illeti, megismétli a rögzített szekrényt.

  Trapéz kültéri

  Az ilyen szögletes szekrény helyet takarít meg, viszonylag nagy hasznos hangerővel rendelkezik, de van egy kellemetlen jellemzője: viszonylag keskeny ajtó van. Emiatt a trapéz szekrény nem javasoljuk, hogy telepítse a kagylókat – szivárgásokkal, a mosogató alatt lévő berendezésekhez való hozzáférés nehéz lesz.

  Szabványos méretek

  A sarokkonyhaszekrénynek egyidejűleg meg kell egyeznie a konyhával, a TTX méretével és az ügyfél kívánságainak. Ma az eladók olyan tipikus méretű konyhai beállításokat biztosítanak, amelyek megfelelnek a konyha méretének, de szigorú normáknak és szabályoknak, amelyek meghatároznák nagyságukat, hiányzik. Minden általános arányt egy adott konyhának mérete határozza meg. Például a Khruscsov konyhai m-alakú típusa 2,6×1.2, és már “Brezhnevskaya” konyha – 2.8×1.8.

  A fal magassága a mennyezetre is nagy jelentőségű. A “Khrushchev” -ben 2150 mm-es fejhallgató magassága szükséges, és a “Brezshnev” vagy a tipikus modern apartmanokban meghaladja a 2400 mm-t. Ha “Stalinki” -ról beszélünk, itt a magasság gyakran meghaladja és mind a 3000 mm.

  Szabványok a padlóburkolatokhoz:

  • Magasság – 850 mm;
  • A pult vastagsága az anyagtól és az állítólagos terheléstől függően számít;
  • A munkalapok mélysége nem ajánlott kevesebb, mint 460 mm-nél kisebb (a visszahúzható jobb oldali doboz 450 mm + 10 mm-es leveleket vesz fel a hátsó falhoz), menjen előre a szekrény ajtajánál 5-30 mm legyen.

  Szabványok a felszerelt bútorokhoz:

  • Magasság – 790-900 mm;
  • Mélység – 300 mm;
  • Ne tegye le a szekrényt a 2100 mm-es szint fölé, és az asztalról a szerelt szekrényre legalább 450 mm legyen;
  • A falakhoz szomszédos oldalak 600 mm, figyelembe véve a 130 mm-es vágást;
  • A szomszédos szegmensekhez illő falaknak 315 mm-es hosszuk van;
  • A homlokzat 380 mm széles;
  • A polcnak meg kell felelnie az általuk tervezett edények súlyának;
  • A polc standard vastagsága – 18 mm, de nehéz tárgyak tárolására a polcot 21 mm-re és többre kell növelni;
  • Nem kell 400 mm-nél mélyebb dobozokat készíteni, miközben figyelembe veszi a fal által áthaladó kommunikáció (csövek, vezetékek) lehetséges elérhetőségét;
  • A szerelt szekrény elhelyezése a konyhai tűzhelyen élesen korlátozza a szekrény magasságát – elegendő szakadéknak kell lennie közöttük;
  • Szögletes szekrények szabványa – 600×600 mm, 420 mm-es homlokzattal és 300 mm mélységgel.

  A dobozok méretének különbségeit

  A konyhai fejek sarokszekrényeinek eredeti és gyakorlati megoldása lehet a dobozok használata. Ez meglehetősen szokatlan, de nagyon ergonomikus és kényelmes alkalmazás.

  Előnyök:

  • A sarok doboz teszi a konyhát szokatlan és különösnek tűnik;
  • A hosszabbító doboz maximalizálja a helyiség sarkában lévő helyet, amelyhez hozzáférés mindig nehéz;
  • A belső térfogat szimulációjának képessége, amint azt a lekérdezés – a dobozban mindig telepítheti a kívánt válaszfalszámot, ossza meg a saját vágya, hogy tudja, hol van.

  Hátrány – magas költségek. A rendes ajtókhoz képest a dobozok nagy beruházásokat igényelnek.

  A doboz mérete teljesen a konyhától függ. A tartozékok tartozékai a 900 mm-es és 1200 mm-es mélységig terjedő alsó sarokszekrényekből származnak, 650 mm mélységben. Azt kell mondanom, hogy a magas színvonalú visszahúzható szerelvények ellenállhatják a doboz tartalmának súlyát több mint 40 kilogramm.

  Többszörös Lifehakov.

  • Általában az ilyen típusú kisebb fiókokat evőeszközök, kis konyhai eszközök, kis edények tárolására használják, a fűszerek és a t. Ns.
  • A doboz kapacitásának növelése érdekében az oldalfalak általában “növekvő”. Ez mélyebb és jó.
  • A záráskor a zaj csökkentése érdekében ajánlott a beépített értékcsökkenési rendszert használni. Ezenkívül a hátsó falról szóló fújás hiánya növeli a bútorok élettartamát.
  • A nagyobb kényelem érdekében elektromos keringő rendszerek vannak, amelyek természetesen tovább fogják fejezni a sarokkabinet.

  Arról, hogy hol kell kitölteni a sarokkonyhát, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: