Bosch mosogatógép hibák

  A Bosch mosogatógépei a piacon lévő szegmens leginkább minőségi képviselői közé tartoznak. Azonban még olyan megbízható technikus is nem lehet a helytelen működés vagy a telepítés miatt. A márka mosogatógépének jellemzője, hogy tudják, hogyan tudják diagnosztizálni magukat, a kedvezőtlenül kiemelkedik a versenytársak hátterében. Advanced Electronic Systems Ha egy bizonyos hibás működést észleltek, jelölje ki a hibakódot, hogy a felhasználó meghatározhassa a bontás helyét, és megszüntesse azt.

  Közölt hibák és megszüntetése

  Ha a Bosch mosogatógép konkrét problémát észlel, akkor azonnal kiemeli a kódot. Ez egy betű és több számjegy, amely egy adott bontást jelez.

  Minden kód megtalálható a felhasználói kézikönyv, úgyhogy lehetséges lesz, hogy gyorsan megfejteni a hiba, és folytassa, hogy megszüntesse azt.

  Problémák a lefolyó- és vízi öbölben

  A Bosch cég egyik leggyakoribb problémája a rossz szilva vagy a vízi öböl. Az okok, amelyek miatt ilyen zavarok fordulhatnak elő, hatalmas készlet. Ezek társíthatók a tömlő, a vízellátás hiánya és egyéb tényezők. A fő kódok közül, jelezve, hogy ilyen problémát adhat meg.

  • E3. Ez a hiba azt jelenti, hogy bizonyos ideig nem tárcsázta a szükséges vízmennyiséget. Nagyon gyakran a probléma a vízvezetékrendszerben lévő nyomás hiánya miatt következik be. Ezenkívül a vízszint-érzékelő szűrési bontását vagy helytelen működését okozhatja.
  • E5. Hiba beömlő szelep, amely állandó túlcsordulást eredményez. Ezenkívül ez a hiba megjelenhet a kijelzőn, ha probléma merül fel az elektronikus vezérlőegységgel.
  • E16. A túlcsordulás oka blokkolás vagy hibás szelepműködés jelenlétében van. Nagyon gyakran ez túl sok mosószer használata miatt történik.
  • E19. A szívószelep nem szakítja meg a mosogatógéphez való hozzáférést. Általában a probléma túl sok nyomást tartalmaz a vízvezetékrendszerben vagy a szelep kimenetében. A probléma megoldásának egyetlen módja a teljes szelepcsere.
  • E23. A szivattyú teljes meghibásodása, amelynek eredményeképpen az elektronikus ellenőrzési rendszer hibát követ el. A problémát a szivattyú idegen tárgyának jelenléte, valamint a motor működésének kenőanyagának hiánya okozhatja.

  Hibák fűtés

  Egy másik meglehetősen gyakori probléma a vízmelegítés hiánya. Általános szabályként a probléma elektromos fűtőelemekben van. A fő kódok között a következőket oszthatja ki.

  • E01. Ez a kód azt sugallja, hogy problémák vannak a fűtőelemek névjegyeivel. Nagyon gyakran, az oka a vízhiány melegítés egy simistra meghibásodása az elektronikus vezérlőegység ellátás, amely felelős a fűtővíz az optimális hőmérséklet.
  • E04. A hőmérséklet szabályozásáért felelős érzékelő leállt. Ezt a hibát csak az érzékelő megváltoztatásával javíthatja.
  • E09. Az ilyen kód csak azokban a mosogatógépekben jelenhet meg, amelyek megkülönböztetik az áramlási fűtőelem jelenlétét, amely a szivattyú része. És a károsodás általában következik be, hogy az egész lánc integritását zavarják.
  • E11. A termisztor megszűnt az elektronikus vezérlőegység érintkezési rendellenességei miatt.
  • E12. A fűtőelemek túlságosan sok skála miatt nem sikerült. Megpróbálhatja visszaállítani a hibát újraindítással, és ha nem segít, akkor az eszköz karbantartását kell elvégeznie.

  Vihar

  A mosogatógép lefolyójának és biztosítékának zárása a háztartási készülékek szabályos karbantartása vagy rendszeres karbantartása okozhatja. Ezek a problémák akkor láthatók, ha a következő kódok jelennek meg.

  • E07. Ez a kód megjelenik a képernyőn, ha a mosogatógép nem képes megszabadulni a vízbe a kamrában a leeresztő szelephiba miatt. Mindez komolyabb problémákat okozhat a háztartási készülékek hatékonyságával.
  • E22. Jelzi a belső szűrő meghibásodását, amely általában a szennyeződés felhalmozódása miatt következik be. Ezenkívül ez a hiba akkor jelenhet meg, ha a leeresztő szivattyú bontás, valamint a pengék elforgatásához való képtelensége.
  • E24. Hiba történt a tömlőben. Ez is megtörténhet, ha eltömődik a szennyvíz.
  • E25. Ez a hiba azt mondja, hogy a Bosch mosogatógép megtalálta a szivattyúfúvóka eltömését, ami a hatalom csökkenéséhez vezet, és nem teszi lehetővé a felesleges víz megszabadulását a kamrában.

  Az elektromos anyagok hibái

  A Bosch mosogatógépek gyártásának folyamatában kivételesen kiváló minőségű anyagokat használnak, így az elektromos problémák rendkívül ritkák. Az ilyen elemek meghibásodásának jelenlétéről az ilyen kódokat jelezhetik.

  • E30. Probléma van az elektronikus irányítási rendszer munkájában. A hibás működés eltávolítása újraindítható, amely lehetővé teszi a beállított paraméterek visszaállítását. Ha nem segít, akkor a teljes diagnózishoz fordulnia kell a szervizközponttal.
  • E27. Hiba jelenhet meg közvetlenül a villamos energiához csatlakoztatott mosogatógép kijelzőjén. Ez a kód azt sugallja, hogy a hálózatok megfigyelhetők a hálózaton, amely negatívan befolyásolhatja az elektronikus vezérlőegység integritását.

  Meg kell jegyezni, hogy a Bosch mosogatógépek egy komplex technika, amely hatalmas számú elektronikus elemekkel van felszerelve. Problémák esetén nem tudják megszüntetni őket önmagukban, mivel ehhez különleges tudás és felszerelésre van szükség.

  Ezért van az elektromos elemek hibaelhárítása, jobb azonnal forduljon szakemberhez.

  Érzékelő hibák

  Az érzékelők rendkívül fontos szerepet játszanak a mosogatógép hatékonyságának biztosításában. Lehetővé teszik, hogy a vizet a szükséges hőmérsékletre melegítse, meghatározza az alkalmazott mosószer mennyiségét, és más pontokért felelős. Ezeknek az elemeknek az ilyen kódok jelentése.

  • E4. Ez a hiba azt mondja, hogy a vízáramlásért felelős érzékelő sikertelen volt. A legtöbb esetben az ilyen bontás oka az elzáródás. Ezenkívül a hiba léphet a skála miatt, amely zavarja a sprinklerek teljesítményét. Ennek eredményeképpen nincs elegendő mennyiségű víz a kamrában, amely nem teszi lehetővé a Bosch mosogatógépet a munkájának megkezdéséhez. Az ilyen probléma megszüntetésének egyetlen módja a lyukak tisztítása.
  • E6. A jel, hogy az érzékelő nem felelős a víz tisztaságért. Ez a kód az érzékelő érintkezőkkel vagy kudarcával kapcsolatos problémák miatt jelenhet meg. Az utolsó problémával lehetséges, hogy megszabaduljon a hibától, csak az elem helyettesítheti.
  • E14. Ez a kód azt sugallja, hogy a folyadékszint-érzékelő sikertelen, amelyet a tartályban gyűjtenek. Távolítsa el ezt a meghibásodást, nem fog függetlenül attól, hogy lépjen kapcsolatba a szervizközponttal.
  • E15. A kód jelzi a szivárgásvédelmi rendszer teljesítményével kapcsolatos problémákat. Szükség lesz gondosan megvizsgálni a mosogatógép összes részét, hogy észlelje a probléma forrását és megszüntesse. Gyakran előfordul, hogy az ellenőrzés során nincs probléma. Ez azt sugallja, hogy maga az érzékelő sikertelen volt, és nincs szivárgás.

  Decicifer kódok gépek nélkül

  A Bosch katalógus hatalmas számú modellt tartalmaz, amelyek technológiai előnyökkel büszkélkedhetnek. Azonban vannak olyan egyszerű modellek, amelyek a vállalat vonalában megjelennek, ahol nincsenek hibaérzékelési rendszerek, és azok megjelölése. A kódok legnépszerűbb és elosztott lehetőségeinek közé tartozik, kiválaszthatja a következőket.

  • E01. Ez a kód azt sugallja, hogy a fő mosogatógép vezérlőegységében hibás működés figyelhető meg. Először is meg kell vizsgálnia az elektromos hálózat feszültségét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megszakításatlansága.

  Ezenkívül érdemes értesíteni arról, hogy az elektronikus kártyához csatlakoztatott vezetékek jó állapotban vannak.

  • F1. Nem lehet bekapcsolni a vízfűtési rendszert az érzékelő vagy az elektronikus vezérlőrendszer meghibásodása miatt. Nagyon gyakran, az az oka, hogy az egyik hőérzékelő megtöri, az eredmény, hogy szükség esetén diagnosztizálni és cserélni. Ezenkívül a hibás működés oka túl sok víz jelenlétében lehet a kamrában vagy a fűtőelem kimenetében.

  Észlelje a probléma forrását, amit csak a mosogatógép Bosch diagnosztikájával lehet.

  • F3. Lehetetlen biztosítani az optimális víznyomást, amelynek eredményeképpen a tartály nem töltődik be folyadékkal. Először is meg kell győződnie arról, hogy a vízellátó szelep nem blokkolja, és a vízellátó rendszerben lévő szükséges nyomás jelenlétében. Ezt követően ellenőrizze a tömlőket a különböző hibákhoz vagy elzáródáshoz, és győződjön meg róla, hogy a mosogatógép ajtója szorosan zárva van, és a megfelelő jelző be van kapcsolva. Ez a probléma a vezérlő működésének meghibásodása miatt is felmerülhet, amelynek eredményeképpen ellenőrizni kell a táblát, és szükség esetén kiküszöbölni kell a hibát.

  • F4. Ez a hiba azt mondja, hogy a mosogatógép és az elemek nem elégednek meg. Az indokok beállíthatók, amelyek között a háztartási készülékek helytelenül beépített ételek, egy vagy több érzékelő, a motor meghibásodása vagy a vezérlővezérlő meghibásodása.

  Ezenkívül teljesen diagnosztizálni kell, hogy észlelje a probléma pontos okát és megszüntesse.

  • F6. A vízminőségért felelős érzékelők sikertelenek. Itt van a Bosch mosogatógép elemei, amelyek meghatározzák a merevség szintjét, a szennyezés jelenlétét és a használt víz zavarosságának mértékét. A probléma oka szükséges lehet a fényképezőgép tisztításához, az érzékelők hibáiban vagy a vezérlővezérlő hibáiban.

  • E07. Nem lehet elindítani a ventilátort az edények szárításában. Az ok lehet mind a ventilátor érzékelő károsodásában, mind az egész elem kimenete. Ha valami megszakadt a rajongóban, akkor nem fog működni, teljesen ki kell cserélnie.

  • F7. Ne távolítsa el a vizet a leeresztő lyuk problémái miatt. A legtöbb esetben az ilyen hibás működés fő oka a blokkolás jelenléte, amely mechanikus módon vagy speciális vegyi anyagok használatával kiküszöbölhető.

  • F8. A fűtőelemek helytelen működése túl kicsi mennyiségű víz a tartályban. Általában az oka nem elegendő nyomás a vízvezetékrendszerben.

  Ajánlások

  A Bosch mosogatógép kis hibái megszüntethetők saját. Azonban, ha beszélünk az elektronikus rendszer, vagy az, akkor a legjobb, hogy bízzon meg egy szakember, aki rendelkezik a szükséges készségek és eszközök a diagnosztika és javítás.

  Ha a mosogatógép egyszerűen nincs bekapcsolva, akkor a probléma lehet hálózati kábelen, valamint az elektromos hálózat feszültségének hiányában. Először is, meg kell győződnie arról, hogy a vezetékek nem károsak, és képesek megbirkózni feladataikkal. Ha a probléma észlelhető, a legjobb, ha teljesen kicseréli a vezetékeket, mivel a mosogatógép biztonsága és tartóssága az integritásuktól függ.

  Gyakran előfordul, hogy az ételek elhelyezése után nem lehet elindítani a mosogatógépet a munkában. Néha a jelző villog egy halmazra, és néha semmi sem történik. Először meg kell győződnie arról, hogy a mosogatógép ajtó szorosan zárva van. A háztartási készülékek kezelésének hiányával az ajtók sikertelenek lehetnek, és a gumi elhasználódnak. Szintén nagyon gyakran a kastély közelében vannak különböző szennyeződések, amelyek tisztíthatók a szokásos fogpiszkáló segítségével. Gyakran a probléma abban rejlik, hogy a “Start” gomb maga is, ami túlságosan gyakori sajtolás miatt nem sikerül.

  A meghibásodás megszüntetése érdekében a panelt szét kell szerelni, és vissza kell adnia a gombot az eredeti helyre.

  Ha a mosogatógép nem tud elég vizet tárolni az autómosás elindításához, győződjön meg róla, hogy a szívószelep és a szűrő integritás. Ehhez ezeket az elemeket el kell távolítani és ellenőrizni kell. Szükség esetén a szűrőt puha szövetvel vagy szivaccsal mossák vagy tisztíthatjuk. Ezenkívül a szilva hiányát néha az élelmiszermaradványok és más hasonló elemek miatt eltömődő szűrők okozják.

  Így, A megbízhatóság és a kiváló minőség ellenére a Bosch mosogatógépe meghiúsulhat. A beépített hibafelismerési rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy azonnal megértse, hogy a háztartási készülékek melyik része problémák. Ez nagymértékben csökkenti a hibaelhárításra fordított időt, és lehetővé teszi számunkra, hogy az eliminációra összpontosítsunk. Annak érdekében, hogy biztosítsuk az ilyen típusú háztartási készülék tartósságát, érdemes a gyártó ajánlásai szerint használni, és egyértelműen kövesse a felhasználói kézikönyvet.

  Ha mindent megtesz az utasítások szerint, a hiba ikonok és a jelző villog, akkor nagyon ritkán látható.

  A Bosch mosogatógép független karbantartása arról, hogy megtanulhatja az alábbi videóból.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: