Corner kanapék a konyhában: típusok és tippek választáshoz

  A konyha egy főzésre szánt szoba, amely trapez. Ezenkívül kellemes időt tölthet, pihenhet családjával vagy barátaival, TV-vel. Ebben az esetben nem egy kanapé nélkül. A konyhai elrendezéshez a sarokszerkezetek leggyakrabban előnyösek. Tekintsük azok jellemzőit, fajtáikat, méretét és formatervezését.

  Előnyök és hátrányok

  Corner kanapé a konyhában – kényelmes és könnyen használható bútorok tárgya. A tulajdonosok szerint sokkal kényelmesebb, mint a székek vagy széklet. Egy kis puha sarokban, 3-4 ember családja képes lesz elhelyezni.

  A kanapé megvásárlása – kiváló lehetőség, hogy vizuálisan elhatározza a munkaterületen és a kikapcsolódási területen lévő helyet. Ha a szoba kicsi, tanácsos egy sarokhelyet helyezni a fülhallgatóval szemben, és mellettem, hogy tegye az asztalt. Ebben az esetben egyrészt egy zóna lesz a főzéshez, másrészt – egy teljes étkezőcsoport. A nagy konyhák tulajdonosai a szoba közepén található kanapé.

  A szögszerkezetek egyéb előnyeihez számos jellemző.

  1. Kiterjedt tartomány – Vannak olyan modellek, amelyeket különböző árkategóriákban értékesítenek, gazdag árnyalatokkal és textúrákkal. Kiválaszthatja a funkcionális bútorokat polccal, bányákkal vagy több általános lehetőséggel.
  2. Egy pótágy szervezésének képessége. Ez különösen igaz a kis apartmanokra, ahol mindig probléma merül fel a vendégek helyét az éjszaka. A csúszó modellek szükség esetén helyettesíthetik az ágyat.
  3. Képesek tárolni a dolgokat. Egyes struktúrák fiókok jelenlétét biztosítják. Köszönjük nekik, a hostess képes lesz kirakni a konyhát, elrejtheti a fiókokat, amit ritkán használ.

  Vannak puha sarkok és hátrányok. Ezek közé tartozik az ülések és a háták fokozottabb merevsége. Ha lágyak lennének, akkor nagyon gyorsan eladnák. A kemény bázisok hozzájárulnak a testtartás helyes helyéhez az ülés során, ezáltal megakadályozva a gerinc betegségeinek kialakulását.

  Nézetek

  A konyhai kanapék számos alapfajta létezik. Az alábbiakban a legnépszerűbbek.

  • Moduláris struktúrák. Az ilyen kanapé modulokból áll – egyedi részek, amelyek saját belátása szerint helyezhetők el. Fő előnyei a mobilitás és az átalakulás lehetősége. Az egyes moduloknak köszönhetően a bútorok könnyen mozoghatnak az egyik helyről a másikra, valamint hogy nem csak kényelmes puha sarokból, hanem külön állva kényelmes székeket is.

  • Átalakítható – Az ilyen kanapéknak csúszó mechanizmusa van, a “Compact Compact Corner egy teljes körű ágyban.

  • Helyhez kötött (monolit) – Szilárd kialakítású modellek. Ezek olyan tartós kanapékok, amelyek különböző méretűek, amelyek miatt kis, közepes vagy tágas változatokat választhat.

  • P-alakú kanapék, amely a szögmodellekhez is tartozik. Csak tágas konyhákra vagy étkezőszobákra alkalmasak. A kis szobákban például a “Khruscsov” -ban az ilyen struktúrák használata nem megfelelő. A modellek lehetnek csúszás, és nem felszereltek összecsukható mechanizmussal.

  A puha sarok kilátása szerint egyformán fontos a megfelelő méretek kiválasztása.

  Dimenziók

  Hogy “ne túlterhelje” a konyha belsejét, fontos, hogy a szoba kanapéra méretét. Ha a bútorok módosítása átalakul, fontos tudni, hogy egy szétszerelt formában sokkal több helyet foglal el. Helytelen kiválasztással a kibontott modell blokkolhatja a helyiség bejáratát, vagy más kellemetlenségeket hozhat létre.

  A szögletes kanapék méretei eltérőek lehetnek.

  • Kanapék 170×170 cm. Ezek kis konyhák elrendezésére szánt kis berendezési tárgyak. Ők szervesen illeszkednek a belső térbe, így kényelmes és hangulatos. Az ilyen kanapékok nagy része átalakulhat, amely egy fekvőágyat alkothat egy személy számára.

  • A 240-260 cm hosszúságú modellek, az ülések mélysége 150 cm-re. Ezek a módosítások a szétszerelt formában 150×200 cm méretű ágyat alkotnak. A bemutatott dimenziókkal rendelkező kanapék átlagos dimenziókkal láthatók.

  • A 3 méteres ülés hossza. Ez egy teljes és tágas bútor, amely összecsukható, moduláris vagy monolitikus. A nagy kanapé ezenkívül asztallal és székekkel is felszerelhet, amely egy teljes földi étkezési csoportot képez egy nagy család számára 6 főből.

  Nem olyan régen megjelentek a szögletes kanapék új modelljei. Megkülönböztető jellemzőjük – félkör alakú formában készült kialakítás. Az ilyen bútorok dimenziói közvetlenül függnek az összetett részek számától. Azonban a miniatűr sugarú kanapék nincsenek ellátva. Mindegyikük modern nagy konyhákhoz készült, amelynek területe legalább 12 méter.

  A hagyományos szögletes kanapék nem szabványos méretei is vannak, például 150×150 cm, 130×200 cm, 300×200 cm. Ugyanakkor egyes gyártók elfogadják az egyéni méretek gyártásának megrendelését.

  Anyagok és textúra

  Bármely kanapé modell, függetlenül a tervezési és árkategóriájából, keretből, belső töltőanyagból és külső kárpitból áll. Ezeknek az anyagoknak a nézete és minőségét érinti a késztermék költsége. Fontolja meg, hogy a bútorok a legtartósabbak és legmegfelelőbbek legyenek a konyhában.

  Keret

  A termékek alapja állványok és jumperek. Különböző anyagokból készíthetők.

  • Fém. A fémkeretek a legtartósabbak és tartósabbak. Az ilyen alapokkal rendelkező kanapék azonban véletlenszerűek. Az a tény, hogy a fémszerkezet nagyon nehéz, ezért a készterméket izzadt. Nehéz szállítani és mozgatni javítás vagy általános tisztítás esetén.

  • Természetes fa. A fa keretek mahagóniból, tölgyből vagy bükkből készülnek. Természetes fa – drága anyag, ezért a használatukkal ellátott bútorok nagy költséggel különböznek. Annak ellenére, hogy a magas költségek, a fából készült fából készült szópara a keresletben, esztétikai, tartósság és karbantarthatóságuk miatt.

  • Rétegelt lemez. Az anyagból származó keretek kevesebb tartóssággal rendelkeznek a természetes fa alapjaihoz képest, de olcsóbbak.

  • Műanyag és forgácslap. Ezek az anyagok a legnehezebb és törékeny keretbázisokat termelik. A műanyag és a forgácslapot a költségvetési bútorok gyártásában használják, amelyek nem tudnak hosszú ideig szolgálni.

  Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a keret, figyelmet kell fordítania a kiálló felületek részeire: nem lehetnek karcolások, scuffs és más mechanikai expozíció nyomai.

  Töltőanyag

  A kényelem és a kényelem függ. Meg kell jegyezni, hogy a konyhában lévő kanapéknak szoros ülésekkel és háttal kell rendelkeznie ahhoz, hogy biztosítsák a testtartás simait a táplálékbevitel során. Számos alapvető típusú anyag van, amelyeket kanapé töltőanyagként használnak.

  • Porolon. Az egyik legköltségvetési lehetőség, amelyet gyakran olcsó kanapékban használnak. Az anyagot egy darabból vagy darabként lehet használni. Porolon, mint egy töltőanyag, alacsony minőségű. Amikor működnek, gyorsan “emlékezett” és küldi el, mert a bútorok elveszítik a megjelenését. Méltóság – egy kis költség.

  • Poliuretán (PPU). Biztonságos egészségügyi anyag, amelynek hosszabb élettartama van. Képes 5-7 évig tárolni az űrlapot intenzív működést. Ez a töltőanyag megkülönböztethető a tűz ellenálló, de “fél a” fénytől, mivel a napfénytől a kárpitozás miatt “rejtőzik”, amely megakadályozza az ultraibolya behatolását.

  • Hollofiber. Ez egy lágy szintetikus anyag, amely számos levegőformával rendelkezik. A Hollofiber homogén szerkezetének köszönhetően tökéletesen tartja az űrlapot. Az előnyök között az ökológiai tisztaság, a stabilitás, hogy elnyelje a szagokat, akadályozza a gomba és a penész terjedését.

  • Függő vagy független tavaszi blokkok. Az eltartott rugókkal ellátott töltőanyag olcsóbb, de több hátránya van. Például, a fokozott zaj jellemzi és gyorsan megmenti. A független tavaszi blokkok drágábbak, de nem tesznek közzé idegen hangokat, amikor egy személy megváltozik a kanapén, és hosszabb élettartama van.

  A kanapék kitöltéséhez a gyártókat gyakran használják poliuretán hab vagy habos gumi, sokkal ritkábban – rugók.

  Kárpótlás

  A konyhai kanapé kárpitos anyaga nem csak szépnek kell lennie egy kellemes textúrával, hanem különböző praktikus. Az a tény, hogy a konyha étkezési hely, így tea, gyümölcslé és más italok tüskék. Különösen gyakran ez történik a kisgyermekes családokban. Annak érdekében, hogy a kanapé gyorsan nem jutott el gyorsan, elegendőnek kell lennie, hogy nedves tisztítás lehet. Különböző típusú anyagokat használnak konyhai tételekhez.

  • Bőr. Bőr kanapé – A leginkább praktikus megoldás a konyhában. A bőrön gyorsan és könnyen eltávolíthatja a szennyezőanyagok bármilyen típusát. Az ilyen anyag egyetlen hátránya magas költsége, amelyből a bőr kanapé megengedhető.

  Ha a költségvetés korlátozott, akkor a műbőr modellek megtekinthetők. Vizuálisan és az öko-barát bőr működési tulajdonságai hasonlóak a természetes bőrhöz, de az időkben olcsóbb.

  • Nyáj. Ez szelíd, egy kellemes textúra szövet, amelynek nagyfokú kopás. A kárpitozásra szolgáló állományt előre kezelik speciális készítményekkel, így képesek a nedvességet, valamint “ellenállni” mechanikai hatásokra.

  • Skotchgard. Anyag víztaszító tulajdonságokkal. Egy ilyen szövetkárpitosság a hagyás és a működési szabályok hatálya alá tartozik, amely képes legalább 8 évig hallgatni.

  Shenille, Mikrohullámú, Konyhai kanapékhoz használt kárpit. Nem szívja be a szagokat, különböznek a magas kopásállóság és a jó víztaszító tulajdonságok között.

  Színes spektrum

  A konyhában lévő kanapé a helyiség belsejét hangulatos, és a helyzet több “meleg”. Hogy ez a bútor illeszkedjen az “általános kép”, fontos kiválasztani a színezését. A kanapé hang hozható összhangba a belső elemek és konyhai, valamint egyes tulajdonosok, hogy egy színes akcentussal rajta.

  Milyen színű gamma válasszon egy kanapét – mindegyik dönt. Vannak azonban olyan tervezői tippek, akiknek fontos hallgatni. Például a kis konyhák esetében a könnyű hangok bútora a legjobb. Fehér szögletes konstrukció vizuálisan egy kis szobát szélesebb körű. A könnyű belső terek, a legsikeresebb árnyalatok:

  • bézs;
  • elefántcsont;
  • sült tej;
  • szürke;
  • világos barna.

  Könnyű konyha stílusos zöld, rózsaszín, sárga, narancssárga, könnyű lila kanapék.

  A sötét színek lágy sarkai jelentősen népszerűek. Fekete kanapé – egy klasszikus, amely soha nem jön ki a divatból. Az emberek inkább ezt a színt inkább a gyakorlatiasság miatt. Szinte nem látható szennyezés a fekete kanapén, ez szinte minden színben jelen van a modern konyhákban. A sötét hangok szerelmeseit meghívják, hogy válasszanak sötétkék, lila vagy barna bútorok.

  A legjobb modellek értékelése

  A modern bútorok piacát különböző javaslatok felfüggesztik. A nagy választéknak köszönhetően a fogyasztó mindig megfelelő opciót találhat. Talán a népszerű modellek fenti minősítése segít meghatározni a választást.

  • Dominó. Univerzális szögletes kanapé, szigorú formákkal. Alkalmas modern és klasszikus stílusokhoz. Szükség esetén a bal oldali szögben a jobb oldali szögben változik, és fordítva. A “Domino” puha sarok párnákkal van végrehajtva.

  • “Turin”. Univerzális kanapé, alvóhelyiséggel felszerelt vászon tároló dobozokkal. Sok gyártó felszereli ezt a modellt egy csúszó mechanizmussal “delfin”.

  • “Vancouver”. A modellek különböző méretben állíthatók elő, alvóhelyen vagy anélkül. A gyártók a Vancouver kanapékot kínálják egy szövetből, vagy két kárpitanyagot használnak Tandemben, amely bútorok eredetét adja.

  • Tokyo. Sarok kanapé, modern stílusban készült, magas szintű kényelemmel. Ezt a modellt esztétikai, ergonómikus és kényelem jellemzi. Ez a bútor elegáns formákkal és kényelmes szobahővel rendelkezik a kibontott helyzetben.

  • “Meghittség”. Lágy konyhai sarok, amelynek jellemzője – kompakt méretek (keskeny ülések és hátak). Az ilyen termék hossza nem haladja meg a 90 cm-t. A modell funkcionálisnak tekinthető, mivel az ülés fedele alatt lévő fiókok jelenléte. A kanapé “kényelem” előnyei – kis méretei és kis költsége.

  • “Quadro”. Ez a modell fényes kárpitos és fekete betétekkel rendelkezik. Az ilyen megjelenés lehetővé teszi, hogy konyhai sarkot használjon a konyha kialakításakor a high-tech, a padlás vagy a minimalizmus stílusában. A “Quadro” kanapét egy hálószobával vagy anélkül állítják elő (ebben az esetben egy transzformációs rendszer helyett a roll-out fiókokat használják).

  A bemutatott termékek mellett a következő modellek a konyhai puha sarkok nagy igény szerint: “Verona”, “szenátor”, Aruzo, Oscar, “Bristol”, “Redmond”. A fogyasztók értékelik ezeket a fajtákat a kanapékok kényelme, megbízhatóságuk és gyakorlatiasságuk miatt.

  Hogyan válasszuk ki?

  A konyhában lévő kanapé keresése során fontos, hogy több paraméterre figyeljen. Először is, ezek a termék dimenziói. A méretek megfelelő kiválasztásához nemcsak a szoba négyzetét, hanem a családban lévő emberek számát is figyelembe kell vennie. A két ember kirakodására tervezett mini-kanapéknak legalább 120 cm hosszúságúnak kell lennie, és szélessége 120-170 cm-ig terjedhet.

  A puha sarokba illeszkedik a szoba méretére, az előzetes méréseket rulett segítségével kell elvégezni. Ezenkívül figyelembe kell venni a padlótól az ablakpárkányig – akkor csúnya lesz, ha a bútorok hátulja az ablak részét képezi.

  A kanapé kiválasztása a konyhába, érdemes más paramétereket figyelembe venni.

  1. Kanapé stílus és színek. A bútorok megjelenését a konyhai belsővel kell kombinálni.
  2. Forma. A lágy sarkok szimmetrikusak, aszimmetrikusak és a levél formájában is készülhetnek. A választás során érdemes navigálni a személyes preferenciákat és a konyhát, mivel a P-alakú kanapék nem alkalmasak kis helyiségekre.
  3. Anyagok. Ez a paraméter határozza meg a termékek költségét. Nem szükséges előnyben részesíteni az olcsó modelleket – valószínűleg alacsony minőségű anyagok gyártása alatt. Az ilyen bútorok nem tartanak sokáig.
  4. Funkcionalitás. Ha a kanapét az ágyaként tervezik, akkor az átalakítási mechanizmussal rendelkező modelleket választani kell. A gyártók Dolphin elrendezés rendszerek Eurobook „Tik-So”, „harmonika”, „francia kagyló” és mások. Választhat polcokkal vagy tároló dobozokkal vagy konyhai eszközökkel.

  A tervezők azt tanácsolják, hogy megvásárolják a kanapékot a cserélhető burkolatokkal ellátott konyhákhoz. Szükség esetén eltávolítható és manuálisan vagy mosógépben mosható. Ha a bútorok megjelenése fáradt, a tulajdonos gyorsan és egyszerűen helyettesítheti a régi borítókat az újra.

  Érdekes ötletek

  Amikor egy konyhát terveznek bármilyen belső stílusban, leggyakrabban azt használják, hogy pontosan szögletes kanapék – kompakt és ergonomikus. A puha sarkok gyakran választják a stúdiók tulajdonosait a zónák számára. Ugyanakkor mind az M-alakú modellek népszerűek és p-alakúak.

  A tágas konyhai kanapé különálló helyként használható. Ha egy puha sarokba szeretne, mozgathatja az asztalt, és teljes körű, kényelmes és hangulatos étkezőcsoportot kaphat.

  4 fő családjára egy P-alakú kanapé alkalmas a munkakör szekrényei, az ablak és a falfelület között.

  A szögletes kanapé a konyhai fülhallgatóval szemben helyezhető el. Ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy létrehozzunk egy zónát a kikapcsolódásra és az étkezésre. Annak érdekében, hogy ne készítsen egy “akcentust” a puha sarokban, meg kell választania a fülhallgató színeit. Ellenkező esetben választhat egy fényes színekkel rendelkező kanapét, hogy vizuálisan eltérjen a környezet elemeitől.

  Hogyan készítsünk szögletes kanapét a konyhához saját kezével, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: