Elektromos kályhák: Jellemzők, típusok és tippek kiválasztásához

A lemez bármely konyhának kulcsfontosságú eleme. Ez egy elengedhetetlen technika, amellyel az élelmiszer kész és felmelegszik. A fülhallgató vagy az elrendezés független elemének összetevőjeként egy bizonyos besorolást és a munka típusát teszi lehetővé. Például az egyik legkeresettebb vásárlói termék elektromos kályhák. Nézzük meg, mit képviselnek maguknak, milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak, hogyan használják fel a használatukat, és mi a fő árnyalatok a sikeres vásárlás kiválasztásának.

Ami?

Az elektromos tűzhely egy fűtőegység, amely az elektromos hálózatból fut. Hatékony fűtőberendezéseként van egy hőcsomóság, amely a födém típusától függően változik. Beleértve az 50-ig terjedő áramot fogyasztja, megköveteli a telepítés szabályainak való megfelelést, figyelembe véve a tűzbiztonsági szabályokat. A készülék működésének elvétől függ a födém változatától, valamint a rendeltetési helyétől. Általánosságban elmondható, hogy az elektromos kályhák az elektromos energiát hőbe konvertálják, és alternatívák a gáz analógoknak. Vásároljon ilyen termékeket apartmanokhoz vagy magánházakhoz, ahol nincs gázvezeték.

Ezenkívül bizonyos módosításokat vásárolnak a nyaralókra vagy a felfüggesztett villamos energiára.

Érvek és ellenérvek

Villamosenergia-lemezek, biztonságosabbak, ha a gáz analógokkal összehasonlítva. Nincs nyílt tüzet, nem okoz robbanási helyzeteket. Ezenkívül a gáz nem szabadul fel a működés során, ezért nincs szükség állandó szellőzésre. Gáz, amely gyakori a háztartások gyakori fejfájását okozza. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak az összes külső szaga, elég rendes rajz, és egyáltalán nem szükséges túl erős.

Mivel az ilyen lemezek nem igényelnek gázvezetéket, nincs szükség henger és csövek elhelyezésére. Egyéb kommunikáció maszkolható egy résszel, amely élvezi a konyha megjelenését. Az elektromos kályhák könnyebben törődnek – mossuk a munkafelületüket kényelmesek és egyszerűek. Ezenkívül az elektromos kályhákat funkcionalitás jellemzi, különböző számú égő. Különböző méretűek, valamint a főzőlap anyaga.

Ami a hiányosságokat illeti, az egyes típusú lemezekhez kapcsolódnak. Például a költségvetési lehetőségek nem rendelkeznek elegendő opcióval, amely ma a modern személy normája. Mondja, hogy nem minden kályha van egy beépített főzési időzítő és háttérvilágítás, néhányan egyáltalán nincs sütő. Egyéb módosítások szükségesek egy adott anyagból, míg az analógjaiknál ​​többet. Az elektromos lemezek egyéb hátrányai közé tartoznak a hosszú fűtési idő, a magas villamosenergia-költségek a termékek működése során. Érdemes megemlíteni az egyéb típusú égők élettartamának rövid élettartamát is, egyes termékek nem elegendő tartós anyagból készülnek, így ha használjuk őket, hogy lezárható legyen, úgy, hogy ne sértse meg a felületet.

Ha hirtelen kikapcsolja a villamos energiát, lehetetlen használni a tűzhelyet.

Nézetek

A tartomány elektromos tűzhelyek igen széles: a polcokon a piacok a figyelmet a vásárlók széles választékát kínálja a lehetőségeket, amelyek megfelelnek a preferenciák a legigényesebb ügyfelek. Mindegyik terméknek azonban saját tulajdonságai vannak. Ahhoz, hogy kitaláljuk, mi a lemezek különböznek egymástól, meg kell ismerned az alapvető osztályozásukat. Osztályozhatja az elektromos kályhákat a konyhában több jelben lehet

Telepítési módszerrel

A telepítés típusával az elektromos lemezek több faj is lehetnek.

 • Különálló. A kültéri lehetőségek gyakran a konyhai fülhallgató részei, sok súlyuk van, állandó helyen vannak felszerelve, és csatlakoznak, maszkoló vezetékek.

 • Asztali. Ezek a termékek súlya kevesebb és jellemzi mobilitás: ha akarja, akkor jut el a ház a nyár, telepíteni orsó és a veranda, ha a villamosenergia csatlakoztatva van. Ugyanakkor az ilyen módosítások, az égők száma változhat, ami tükröződik a termékek funkcionalitására.

 • Beágyazott. A beágyazott technika a fülhallgató kötelező összetevője, és a már rendelkezésre álló bútorok alapján van kiválasztva. Valójában ez egy főzőpanelek és sárgaréz szekrények, amelyek integrálódnak egy fejkörrel.

Az építés típusa szerint

Függetlenül attól, hogy a fajok, a lemezek a sütő nélküli és sárgaréz szekrény nélkül oszthatók. Asztali opciók a sütővel, mint a mikrohullámú kályhák. Az asztali fejhallgatóra, az ablakpárkányra és az étkezőasztalra is felszerelhetők. Valaki kis konyhai szekrényekre helyezi őket. Az ilyen termékek nem foglalnak sok helyet, és funkcionalitásuk lehetővé teszi, hogy készítsen egy 2-3 ember családjára. A kültéri típusú opciók mindig felszerelik a sütőt, míg a legtöbb esetben nagy mennyiségű belső térfogatú, így egyszerre két ételt készíthet egyszerre.

Ami a fűtést illeti, akkor más lehet. A legtöbb esetben a pörkölő szekrényben való módosítások különleges tároló dobozok vannak, amelyek nagyon kényelmesek a kis konyhák számára. A sárgaréz szekrény szabályozásának módja automatizálható vagy mechanikus lehet. A sütő sok különféle ételeket tartalmazhat. Kedves módosítások általában megadják a lehetőséget, öntisztulás, amely kiküszöböli a felhasználó unalmas zsír eltávolítását a falakon a hevítőszekrénybe. A belsejében lévő fűtés az alábbiakban és a tetején áramlik.

Ezenkívül egy köpés jelen lehet a konfigurációban.

Felületi anyaggal

A főzőpanel gyártóval változhat. Ez történik néhány faj.

 • Acél. A rozsdamentes acél termékeket az esztétikai vonzerő jellemzi. A fém tökéletesen illeszkedik a belső kialakítás stilisztikai irányainak, és a főzőpanel felszíne lehet mindkettő és fényes. Az ilyen kályhákat modern stílusú konyhákra vásárolják, bár nehéz az anyag könnyedén felhívni az anyagot.

 • Zománcozott. A zománcozott felületű háztartási analógok eltérnek a zománc bevonatának korábbi jelenlététől, amely a szokásos fehér szín mellett ma lehet a legkülönbözőbbek. Ez sikerül elérni a födém legsikeresebb infúzióját a stilisztika fogalmában. Azonban a zománc fél a csiszoló- és fémtisztító keféktől, az ilyen bevonattal az idő múlásával karcolódnak és zsetonokat fordítanak.

 • Üvegáru. Egy ilyen felület elegánsnak és hatékonynak tűnik. Tartós, sima és sima, lehet egy felület, amelyen gyorsan és egyenletesen továbbítják a hőt, amellyel a fűtés minimális időt vesz igénybe. Az üvegkerámia azonban nem a jelentős mechanikai sérüléshez készült. Egy ilyen főzési felületen lévő lemezek több különböző elektromos analóg.

Egy másik hátrány az, hogy ez a faj speciális ételeket igényel sima alján.

Az égők típusával és számával

Konyhai lemezek – Ez a vásárlás egyik legfontosabb kritériuma. A termék funkcionalitása a mennyiségetől függ. Például egy felhasználó számára elegendő elektromos tűzhely van, amelynek főzőpaneljén 1-2 égő lesz. Amikor a lemezt vásárol egy nagy család számára, az égők száma 4-8. A fűtés típusával az égő több faj lehet.

 • A szabványos módosításokat közepes teljesítmény jellemzi. 10 percig a működési módba lépnek a befogadás pillanatától.
 • Expressz égők erősebbek, mint a standard fajták. Gyorsabban melegítik őket, és címkével rendelkeznek a piros középpontjában, amelyre a vásárlás során figyelhetsz.
 • Az automatikus égők a beépített érzékelők miatt dolgoznak. Olyan lehetőséggel rendelkeznek, hogy meghatározzák az edények hőmérsékletét, amelyeket a főzőpanelre helyezték. Az ilyen égőknek fehér címke van, miután a víz a tartályban forog, a teljesítmény automatikusan visszaáll.

Ezenkívül az égők lehetnek a következő típusok:

 • kettős kinning (releváns a fűtési zóna beállítása az ételek aljének méretei alapján);
 • egy bordázott felületen (nagyméretű, nagyméretű, nagyméretű elektromos kályhákba telepített grillezési lehetőségek);
 • Fry-Top (mint a széles módosításokra telepítve).

Fontos! Az égő kiviteli alakja szerint egyszerű spirál, csőszerű, halogén infravörös fűtés vagy szalagfűtőelem lehet.

A menedzsment módszerrel és a működés elvével

Az elektromos táblák vezérlése mechanikusan vagy megérinthető lehet. A hálózatba való felvétel egy és háromfázisú. Általános szabály, hogy a módosítások a második típusú kényelmes, hogy ebben az esetben a fogyasztás fém a tápvezetéket csökken. A háromfázisú lemezek többsége azonban lehetővé teszi, hogy egyfázisú hálózatba való felvételt különböző típusú finomítás nélkül.

Ami a munka elvét illeti, ezen az alapon a konyhai tűzhely két típusra besorolható.

 • Hagyományos vagy klasszikus termékek Funkció a hőenergia felszabadulása miatt az ellenállási áram alatt az ellenállási fűtőelemen (nagy USA-val ellátott fémvezeték). Az ilyen lemezek égőjei egy lépcsős teljesítményszabályozást jelentenek (vagy fokozat nélküli, bimetál termosztát segítségével). Teljesítmény az ilyen lemezekből Egyéb: nyitott spirál, valamint egy zárt, az üvegkerámia főzőlap alatt található. Ezenkívül a lemezek szerelőkkel és halogén lámpákkal felszerelhetők.
 • Indukciós analógok A fűtéshez az ételek alja részt vesz, vortex áramlásokkal történő fűtés, indukálta. Ezért kell a használt ételek alját sima és ferromágnesesnek kell lennie. A termosztát támogatja a megadott hőmérsékletet.

Hogyan válasszuk ki?

Egy speciális boltban vásárol, sok kérdés merül fel a vevőnek. A feladat egyszerűsítése érdekében szükség van a termék vizuális ellenőrzésére és több árnyalatának ismeretére.

 • Fontos figyelembe venni a főzőlap anyagát. Zománcozott lehetőségek, bár eltérnek a költségvetési értékben, de az ilyen tűzhely működése során meg kell védenie a karcolásoktól és a lehetséges károkat. Távolítsa el az égett zsírt az ilyen panelből nem könnyű.
 • Ügyek és az égők száma. Ha kevesen vannak, főzni fog, és növeli a konyhában lévő hostess időtartamát. Például egy két ember családjához elegendő termék két égővel vagy egy opcióval három.
 • Fontos, hogy figyeljen az égők közötti különbségekre. Ne ismerjük a tűzhely megszerzését egy főzőpanelrel, amelyen legalább 1 égő megkülönbözteti a gyors fűtést.
 • Ami a méretet illeti, válassza ki a megfelelő modellt a rendelkezésre álló konyhai tér alapján. Ha kicsi, és a fülhallgató a legtöbb helyet veszi igénybe, akkor megfelelő lesz a kétajtós lemez vagy egy asztali változat egy sütővel. Ha a tűzhelyre van szükség az országba való exportáláshoz, érdemes egy asztali verziót vásárolni. Ugyanakkor előnyös, ha a terméket sárgaréz szekrényrel veheti igénybe, mert a legvalószínűbb, hogy idővel meg akarok sütni valamit benne. Az inverter elektromos tűzhely alkalmas, de a termék ellenőrzése során figyelembe kell venni a jellemzőit.
 • Annak érdekében, hogy a tűzhely megfeleljen a megadott követelményeknek, meg kell vizsgálni a Közgyűlés minőségét és megbízhatóságát: bárhol ne habozzon semmit, a berendezésnek teljesnek kell lennie. A vevőnek jogában áll keresni az eladó minőségi tanúsítványát és a biztonsági előírások betartását. Meg kell adni az élettartamot és a garanciális javításokat. Ha a vevő nem nyújt ilyen dokumentumokat, érdemes gondolkodni a minőségre: gyakran a végrehajtás megvásárlása hibás kötegelt árukat, amely természetesen csendes a vásárláskor.

 • Figyeljen arra, hogy nincs olyan termék, amely nem rendelkezik hibákkal. Igen, a tűzhely lehet kiváló, kiváló minőségű és funkcionális. De például nehéz lehet óvatos vagy igényes az edények számára. Ha a vevő egy olcsó opciót kínál egyértelműen scolf vagy látható házasság az ürügy alatt, hogy ez az egyetlen modell, akkor nem veheti a tűzhelyet.
 • Ha a terméket a konyhai fülhallgató egy sorában telepíteni kell, még mindig otthon mérte a bútor szélességét. A tűzhely nem lehet szélesebb.
 • Ami a sütőt illeti, minden egyénileg van. Ha pénzeszközök vannak az automatizálással és időzítővel való megvásárlásához, célszerű megvizsgálni ezt a modelleket. Tegyük fel, hogy hirtelen, amikor a főzés, a hostess elfelejteni fogja, a tűzhely maga jön ki az adott hőmérséklet-rezsimből, és értékelni fogja.
 • Ha fontos a fűtési idő, akkor ebben a tekintetben jövedelmezőbb az indukciós lehetőségeket. A zománcozott panelekkel ellátott lemezek lassabbak, mint a hűvösebb különböző analógok. Ha nem akarja aggódni, akkor indukciós lemezt vehet fel: az edények eltávolítása után a panel azonnal lehűl.
 • Érdemes megnézni a forráspont automatizálással. Ennek az opciónak köszönhetően a kívánt teljesítményszint beszerelése után a lemez önállóan forralja a folyadékot, majd visszatér a megadott teljesítményhez.
 • Figyelhet a maradék hőjelző jelenlétére. Egy ilyen lehetőséggel a felhasználó mindig tudja tudni, hogy mikor a felület biztonságos szintre hűtött. Ha a lemeznek lehetősége van az edények típusának automatikus felismerésére, akkor megszünteti a tartály fűtését, amelyen belül nincs tartalom, vagy elég egy kicsit.

 • Ami a sütőt illeti, a kötelező funkciónak háttérképzésnek kell lennie. Fontos továbbá figyelni a konvekcióra, amellyel a ventilátor egyenletesen terjeszti a forró levegőt a pörkölő szekrény belsejében.
 • A sütő lehet statikus és többfunkciós. És a második lehetőség 2-4 tans és ventilátor található. Ha egy tűzoltót szeretne vásárolni egy programozási lehetőséggel rendelkező sütővel, fontos, hogy figyeljen az orosz menü támogatásának jelenlétére. A kiváló minőségű termék rendelkezik ezzel a lehetőséggel. A sütő használatához a folyamatban könnyebb mosni, cserélhető ajtóval ellátott terméket vásárolhat.
 • Nem fogjuk megjegyezni a megtekintési szög kényelmét. Minél jobban láthatod, hogy az étel készül, annál kényelmesebb a hostess (nincs szükség a sütő kinyitására). Az opcionális opció közelebb lesz az ajtó.
 • A fő jellemzők és funkcionalitás mellett fontos a termék megjelenése. A lemez kialakítása harmonikusan kombinálható a konyhai fejével, hogy ne kerüljön ki az érthetetlen hely általános hátteréből.
 • Mivel az osztály energiafogyasztás, akkor kell választani a lemez egy „A” jelzés ( „B” tartják energia).

A legjobb gyártók minősítése

Az elektromos tűzhely piacon szerzett irodák a vevők széles köréhez. Megjegyezzük az elektromos kályhák gyártóját és a legjobb termékeket, amelyek a vevők legkeresettebb módosításainak tetején szerepelnek.

 • GEFEST 420 K 19 – fedélzeti típusú elektromos tűzhely méretekkel 40x55x37 cm, sütő és zománcozott felület. A vasalóéget 2 db mennyiségben öntötte, a sárgaréz szekrény térfogata 18 liter, a kontroll típus mechanikus, a grill típus – tíz. Fém rácsos és lapos számlálóval van felszerelve.

 • ELECTROLUX EKI 954901 W – indukciós tűzhely méretei 85x50x60 cm és a főzés panel üvegkerámia, valamint egy tágas sütőben 65 liter. 11 főzési móddal és 4 égővel rendelkezik, 11 500 wattos teljesítményű.

 • Gorenje EIT 6341 WD – indukciós modell egy érintőképernyős ikonlist, paraméterek 60x85x60 cm. Tágas sütővel rendelkezik, a kompok tisztításának lehetősége.

Termék lefedettség nagy szilárdságú zománc, lemezfunkció – 8 főzési mód.

 • Hansa FCIW53000 – Elektromos tűzhely paraméterekkel 50x85x60 cm, két forgó kapcsolók és egyéb vezérlők át a főzés panelt, mint egy elektronikus kijelzőn. 4 égő különböző méretű és tágas sütővel, valamint az edények fiókjával rendelkezik.

 • BEKO FSM 67320 GSS – elektromos tűzhely 60x60x85 cm méretű, mechanikus forgó kapcsolók, kijelző, időzítő és grillezési lehetőség. A kezelőpanel blokkoló funkcióval rendelkezik, 4 kettős áramköri égő, üvegkerámia szakácskönyv.

 • Darina s em521 404 w – Költségvetési termék 45 liter, két működő hardver és ellenőrzés formájában forgó mechanizmus. A főzési módok száma – 4, a főzőpanel zománcozott acélból készül.

Működési szabályok

Hogy a tűzhely hosszú ideig és megfelelően szolgált Olvassa el a művelet fő szabályait.

 • A tűzhely bekapcsolása előtt ellenőrizni kell az egészségügyi állapotot, beleértve az égő, a főzőpanel, a sütők ellenőrzését. Szükséges eltávolítani a raklapot és törölje le. Fontos figyelmet fordítani a tűzhely helyzetére: nem szabad fuzionálni vagy csúsztatni a padlón. Minden támogatást be kell igazítani és biztosítani.
 • A vizuális ellenőrzés vége után a tűzhely tartalmaz egy hálózatot. Az égők bevonása a modell fajától függ. A standard kiviteli alaknál be- és kikapcsolva a kapcsolók és a hőmérséklet-érzékelők forgatásával. Tartalmaznia kell egy szigorúan szükséges számú égőt. A sütő körülbelül 20 percet vesz igénybe, mielőtt elviszi. Ha szüksége van az égő gyors fűtésére, akkor a maximális fűtési szakaszban szerepel.
 • Miután a kályha termékek felmelegedni hőmérsékletre + 80- + 90 °, akkor lehet kapcsolni, hogy egy gyengébb fűtési üzemmódban. Ezúttal a fűtés növekedni fog a felhalmozott hőégő miatt. Érdemes megjegyezni, hogy lehetetlen egyszerűen magában foglalni a maximumot, és nem használja az égőket: gyorsan eljutnak a diszkrétbe. Ezenkívül jelentősen növeli az elektromos energia fogyasztását.

 • Lehetetlen használni egy serpenyőben vagy serpenyőben egyenetlen alján. Ezért a felület nem érintkezik a lemez sütőégőjével, a fűtési idő és a villamosenergia-fogyasztás növekszik. Fontos, hogy hozzátesszük, hogy az ételek, amelyekben a főzés vagy a felmelegedés élelmiszer nem túl magas falak, ami növeli a főzési időt. Ideális esetben a falak magassága legfeljebb 0,8 legyen az alsó átmérőjétől.
 • A főzés során lehetetlen hosszú ideig elhagyni a konyhát, és várja, amíg a folyadék áramlik az égőkre. Ez rövidzárlatot okozhat, ráadásul lerövidíti a termék élettartamát.
 • Mielőtt megpróbálta a sütőt, meg kell győződnie arról, hogy az ajtó szorosan nyomja meg a házat. Nem lehet folyamatosan csavarja meg a kapcsolókat: azonnal a kívánt hőmérsékletnek vannak kitéve. A főzés végén az “O” pozícióba helyezett kapcsolók.

A sárgaréz szekrény belső felülete tiszta, miután lehűl, a raklapot szódával vízzel mossuk.

Vásárlói vélemények

Az elektromos kályhák kényelmesebbek, mint a gázelegyedekkel összehasonlítva. Ezt bizonyítja számos olyan értékelés, amely a világháló terjeszkedésein maradt. Ami a legjobb modellt, a vásárlók véleménye ellentmondásos. One olyan kompakt modellek, amelyek illeszkednek a konyhai fülhallgató asztalára. Mások inkább a kályhák, a kulináris élvezetek elégedett háztartásait használják fel.

Az információs portálokon maradt legjelentősebb megjegyzésekben azonban megjelöljük: az elektromos tűzhely jobb, mint a szellőztetéssel ellátott sütő és a forró levegő egyenletes eloszlása. Ami a funkcionalitást illeti, itt a vásárlók szerint minden megoldja az árpolitikát.

Általánosságban elmondható, hogy a legjobb lemezek ma tekintik az indukciós lehetőségeket – ez modern, kényelmes és funkcionálisan.

Hogyan kell csatlakoztatni az elektromos tűzhelyet saját kezével, nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: