Hány só írni egy mosogatógépbe és milyen gyakran add hozzá?

Egyes felhasználók szerint a mosogatógép sója megegyezik a szokásos szakács sóval, amely megtalálható a konyhában. Ez egy közös félreértés. A mosogatógépekre vonatkozó jogorvoslatot a granulátumok nagy mérete jellemzi, és a felesleges szennyeződések további tisztításának is kitéve. Arról, hogy mennyi sót festett egy mosogatógépben, és milyen gyakran adják hozzá, megvitatják a cikkben.

A használat gyakorisága

A saját belátása szerint különböző gyártók adnak hozzá a sót a PMM néhány alkatrész különböző célokra:

  • szénhidrogén-karbonát és nátrium-dizilikát;

  • nátrium-citrát a baktériumok és a mikrobák megsemmisítéséhez;

  • Ízek;

  • Nátriumpolspargum;

  • Nátrium-perkarbonát.

Az összes fajta anyag hozzáadása lehetővé teszi a gyártók számára, hogy saját termékeik bármilyen konkrét előnyeit összpontosítsák.

Néhányan kijelentik az antibakteriális tulajdonságokat, mások a további tisztítás hatását és kellemes illatát adják át.

A modern mosogatógép speciális jelzővel rendelkezik, amely megmutatja, milyen gyakran kell megváltoztatni a sót. Azok a felhasználók, akik nem féltek a viszonylag drága mosogatógép költségeitől, ne aggódj az eszközök hozzáadásával. Amikor a villanykörte világít, azonnal el kell helyeznie a sót a PMM kívánt rekeszbe. Az új géphez a só cseréje több mérföldön keresztül szükséges lehet.

Ha nincs indikátor az eszközön, jelentse a só cseréjének szükségességét, az evőeszközök és lemezek mosásának minőségére kell összpontosítani. Ezen tényezők mellett a por használata gyakorisága befolyásolhatja az edények mosására szolgáló technikák és vízminőség számát.

Hogyan kell érteni, hogy mit kell tennie az eszközt?

A gép sójának feltöltésének legegyszerűbb módja a villogó villanykörte nyomon követése a kezelőpanelen. A legtöbb gyártó jelzőt hajt végre egy angol levélhez hasonlító ikon formájában. A villanykörték jelzője halványsárga és világos vörös színű.

Az indikátor ikon akkor világít, ha a speciális érzékelő a PMM ioncserélőjében található, és a só telítettségi telítettségének nyomon követésére szolgál. Az érzékelő tartalmazza a készítmény koncentrációértékét. A beállított érték alatti sók számával a jelzőfény világít, és jelentkezik, hogy szükség van egy eszköz hozzáadására.

Indikátor hiányában a kompozícióban szereplő eszközök koncentrációjának nyomon követésének kérdése a ház tulajdonosainak meg kell tennie. Ellenőrzött és hatékony módja – A matrica elhelyezése a csomagolásban a por, a szekrény ajtaja vagy hűtőszekrény. A második mutató – a tisztítóételek minőségének csökkentése.

Itt vannak a főbb jelek, hogy pénzeszközöket kell hozzáadni a mosogatógéphez.

A tejelő plakk, kanyargós üvegek, áldott cseppek előfordulása. A jelek kiküszöböléséhez elegendő kézi mosogatás készítése. Ebben az esetben nyilvánvalóvá válik, hogy az ioncserélő gyanta regenerálódásához az oldat sókoncentrációja túl alacsony.

A többrétegű tabletták nem biztosítják az ételek megfelelő tisztaságát. Ha a víz merevsége több mint 21 ° DH, akkor hozzá kell adni a kombinált eszközhöz a só edényeinek mosásához, mivel az alapok koncentrációja nem elegendő a lágyuláshoz.

Megfigyelési felhasználók, észrevéve, hogy az evőeszközök és lemezek mosogatógépébe mosottak, azonnal hozzáadhatunk egy eszközt az autóban. Ugyanakkor a só sójának feltöltésének konkrét időbeli periódusa lehetetlen, mivel a technikát különböző frekvenciákkal lehet használni.

Hány só hozzáadása?

Mielőtt öntsük sót egy mosogatógépbe, gondosan olvassa el az utasításokat a háztartási készülékekhez. A PMM gyártóinak többségét a legkeresettebb modellek rekeszben helyezzük el a nátrium-kloridhoz egy speciális munkahelyi bunkerben, amely az impeller sprinkler mellett található.

A mosogatógép első használata előtt ki kell töltenie a víz liter rekeszét, majd adjon hozzá sót a bunker teljes feltöltéséhez szükséges mennyiségben. Ebben az esetben a felesleges folyadékot a csatornába kell mosni.

Körülbelül 1 kg nátrium-kloridot helyezünk a tartályba, amely a standard 1,5 kilogramm csomag 2/3 részét jelenti. Különböző modellekben a tartály térfogata, ahol a sót betölteni kell, 700 gramm és 1,3 kg közötti változhat.

Ilyen számú nátrium-klorid biztosítja a folyadékcsökkentés megfelelő szintjét hosszú ideig – másfél-és három hónapig – a készülék napi használatával. A speciális sókoncentráció érzékelő jelentkezik az eszközök hozzáadásával a villanykörte bekapcsolásával.

A sós fogyasztás gyakran a csapvíz merevségének mértékétől függ. Ha az edények mosása nagy merevségi vizet használ, a mosogatógép nagyobb mennyiségű lágyítószert fogyaszt.

Országunkban szokásos mérni a víz merevségének szintjét fokozatos mérésére. Az egyik fokozat értékét a kalcium és magnéziumsók koncentrációja határozza meg 0,5 millimol mennyiségben liter fluid mennyiségben. Fontos megjegyezni, hogy a különböző országokban a merevség mutatóját másképp mérik. Az oroszok merevségei Németországban 2,8 fok. A magnézium és a kalciumvegyületek aránya eltérhet az ország régiójától függően. A vegyületek szintjét a folyó folyó, patakok és tavak elhelyezkedése határozza meg.

A csapvíz merevségének típusai:

  • puha (kevesebb, mint 3 ° z sók összetételben);

  • közepes tartomány (3-6 ° C sók minden literre);

  • merev (6-10 ° F egy liter vízben);

  • Nagyon kemény – 10 ° F és annál magasabb.

A vízellátó rendszerek és a háztartási készülékek kemény vízének károsodása miatt tilos.

Függetlenül meghatározza a csapvíz keménységének mértékét többféleképpen.

Meghatározás “a szemhez” – nem a leginkább tudományos, hanem bizonyított és hatékony módon, amely mindenki számára elérhető. A folyadék összetételének vizuális becsléséhez szükség van egy kis darab szövetre szokásos gazdasági szappannal.

Ha a szövet rosszul meztelenül, magas szintű folyékony merevségről beszél.

A háztartási készülékek és a vízvezeték megfigyelésének módja. Ha a vízvezeték alanyai, ahol a vízcseppek folyamatosan esnek, akkor a fehér fáklya fordul elő, a daruk vízében valószínűleg további mérséklést igényelnek.

Speciális tesztcsík használata – a kívánt mutató mérésének legpontosabb módja, amely nem igényel nagy erőfeszítést. Egy szalagot egy folyadékkal való merülése, a változás az árnyékában. A sápadt kék hang a magas vízminőségre, a sötétkék opcióra igazodik – a nagymértékű magnéziumsók és kalcium nagy koncentrációjának jelenlétének mutatója.

Vásárlás kifejezetten az otthoni tesztcsíkok vízének elemzésére tervezve bármely gyógyszertárban lehet. Számos gyártó teszi ilyen csíkokat a háztartási készülékkel.

A mosogatógép utasításaiban rögzített teszt és adatok eredményei alapján meg kell határozni a nátrium-klorid mennyiségét a készítmény enyhítésére. A modern gépek modelljei 1-7 értékű eszközökkel vannak felszerelve, amelyek a kalcium és magnéziumsók telítettségétől függenek.

A megfelelő gondossággal a háztartási készülékek sokáig szolgálnak.

Hány só írni a mosogatógépben és milyen gyakran adja hozzá, nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: