Hogyan kell telepíteni a kötényt a konyhában?

Talán minden hostess, mivel a gyermekkora tudja, hogy a konyhai kötényt kell viselni, hogy ne legyen swap ruha, miközben dolgozik a konyhában. De ma ez lesz a kötények, hogy a „kopás” a falakon, hogy megvédje őket a munkaterületen a permetező víz és a zsír, hogy egy együttest a konyhai fülhallgató és kötény, díszítik a konyha egy ilyen designer szélütés. Ez különösen igaz a kis konyhákra, mivel a megfelelő választott köténynek is vizuálisan növelnie kell a helyet.

A választás jellemzői

Jellemzői, a konyhai kötények anyaga természetes és mesterséges, szilárd és puha, rugalmas és kemény. Mindenki jó a saját, mindegyiknek negatív tulajdonságai vannak. Mielőtt kiválasztaná, gondosan mérlegelni kell az összes “for” és a “ellen”, például:

 • a gáztűzhely közelsége;
 • a fal szabálytalansága;
 • A konyhában lévő fény mennyisége;
 • a mester lehetősége és készsége;
 • a további gondozás összetettsége;
 • anyag törékenysége;
 • Függetlenül attól, hogy ez a kötés alkalmas-e a textúra, szín általános tervezési ötletére;
 • összetett komplexitás;
 • Kérdéses ár.

Anyagok kötényre

Miután az összes tervezési kérdést tanulmányozták, az anyagra gondolhat. Mivel sok lehetőség van, mindig kiválaszthatja a megfelelőt.

Műanyag

A legnépszerűbb panelek háromféle Lasty: ABS, Akril üveg, PVC.

 • ABS – rugalmas és könnyű lap, amelynek egyik oldala a fényképnyomtatási rajzra vonatkozik. Könnyen felszerelhető, tartós, olcsó, tekercs formájában, a kis károsodásnak, a dekoratívnak, a hőállónak ellenállónak, nem fél a nedvességtől.

A mínuszok közül: a gáztűzhely mellett a gáztűzhely mellett további hőálló képernyőt igényel, a napsütésbe ég, attól fél, hogy erős mechanikai sokkok, amelyek nem alkalmasak acetonnal vagy oldószerrel, a falnak viszonylag sima , 3-5 év.

 • Akrilüveg Lehet, hogy helyettesítheti az edzett vagy skinali. Könnyen telepíthető a saját kezével, és ez mind a bútorok telepítése előtt és után. Ha már van háttérképek vagy fotófalak a falon, akkor az akrilüveg egyszerűen rögzíthető felülről, mert átlátszó, mint a szokásos. Az ilyen műanyag ütésálló, nem fakulnak, csökkentett tűzveszélyt jelent.

A mínusz között: nem szereti a csiszoló tisztítószereket, nem a legolcsóbb anyagot, nem ajánlott telepíteni a gáztűzhely közelében.

 • PVC – az egyik egyszerű módja annak, hogy befejezze a konyhát, alkalmas házak, hostelek, cserélhető ház. Lehet lapok vagy régiók formájában. A megjelenés változatossága hatalmas, egyedül lehet felszerelni.

De meg kell mosni a csepp a panelen a panel azonnal, a polivinil-klorid nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek, gyorsan szeméttárolót és könnyen karcolódik.

Farostlemez (fa-rostos tűzhely)

Az egyik költségvetési lehetőség a konyhában a munkaterület befejezéséhez. A rostlemez laminált bevonattal van ellátva, amely ellenáll a folyadékok fröccsenéséhez, kis karcolások. A tányérok viszonylag sima felületre vannak szükség, még a kis falhibák elrejtése is elrejthetők.

A megjelenésük sima felületre, valamint kerámia burkolólapokra hasonlíthat, mind színes, mind monokrómban.

MDF (MDF -Medium sűrűségű farostlemez – Fibrous középsűrűségű lemez)

Az MDF-panelek különböző vastagságúak, matt vagy fényes mintával vagy anélkül, hanem egy polivinil-kloridfóliával az elülső oldalon. Ő az, aki megvédi a lapot a nedvességtől, és esztétikailag vonzóvá teszi. A film jól tiszta és hosszú marad. Nagyon gyakran, az ilyen panelek utánozza téglafalt, természetes kő, fotó tapéta, üveg, mozaik, kerámia csempe. Ehhez a vevők értékelik azt.

A falpanel saját vastag vagy rögzítő léccel, a falpanel bezárja a konyhai fej és a fal közötti rést – ez egy plusz. A mínuszok közül: a széles tányérok összetettebb telepítése és a sima fal kötelező rendelkezésre állása vékony panelek szereléséhez.

Mivel az anyag alapja, mint a DVP, – fa fűrészpor, akkor egy ilyen anyag alig alkalmas nedves falak rögzítésére. Hacsak a kötőelemek és lemezek speciális feldolgozása után a forma és a rothadásból származó bioprotektív impregnálás után.

Kerámia csempe

Egyrészt ez a szokásos módon a konyhai kötény lefektetési módja egy évszázad, a másik – nem minden otthoni mester, aki hatalom alatt van. A telepítés megkezdése előtt tökéletesen illeszkednie kell a falhoz: Távolítsa el a régi kötényt, torta ivófejeket, primed. A mesterek javasolják a betonkontaktus használatát (különösen, ha van egy olajfesték vagy alkid zománc a falon).

Ezenkívül fontos, hogy helyesen kiszámítsa a kívánt anyagmennyiséget, figyelembe véve azt a tényt, hogy a csempe rövidnek kell lennie. Az ilyen kötényt általában a konyhai fülhallgató telepítése előtt szerelik fel. Szóval, elkezdhetsz egy kicsit a szekrények mögött, és zárja be a bútorok és a fal közötti rést. Ha azt tervezi, hogy a már elhelyezett bútorokkal ellátott csempéket tervezi, gondoskodnia kell a szekrények, lemezek és egyéb bútorok és berendezések biztonságáról.

Mozaik

Mozaik alatt a csempe is azt is jelentette, de csak 12-20 mm méretű, 75-200 mm-es rendes csempe ellen. Munka egy ilyen kis anyaggal, természetesen sokkal nehezebb. Ezért szakemberek javasolt először, hogy rögzítse a mozaik (tetszőleges sorrendben, vagy a formájában egy telek panel) a négyszög alapú, és csak ezután a négyzetek vannak ragasztva a falra.

Üveg

Természetesen az üvegnek hőállónak kell lennie, edzett, vastag, a kezelt élvel. Egy ilyen anyag egyszerűen átlátható és közel lehet, például egy téglafal. A második lehetőség sötét vagy matt üveg, de folyamatosan törődik vele, mivel minden csepp szem előtt tart. Harmadik lehetőség – Fényképnyomtatás a hátsó részről.

Nehéz megmondani, hogy mennyi ilyen kötény tart egy nagy zavaros család, de önmagában egy ilyen fal – egy nagyon szép megoldás konyha tervezés.

Tükör

Különböző üvegnek tekinthető. A fő mínusz törékeny, ha a természetes üveg alapja. Ha a műanyag alapul szolgál, akkor ez az opció megbízhatóbb lesz. Az ilyen kötények biztosan vizuálisan növelik a konyhát, és amikor a fény, akkor is könnyebb lesz. A tükör rajzolással vagy fotókkal kombinálható egy panelen.

De emlékezni kell arra, hogy a fényvisszaverő felületre eső cseppek száma vizuálisan növekszik.

Tégla falazat, természetes vagy mesterséges kő

Téglafalon esetében lehetséges, nem kell telepítenie, ha a konyha a tetőtéri stílusban van. Itt csak a probléma az, hogyan kell megvédeni a téglát. Csakúgy, mint egy kő: a lakk, a hidrofóbizáló, vagy a védőképernyőt a természetes vagy akril üvegből tegye.

Mesterséges kő elhelyezése esetén a munka technológiája körülbelül ugyanaz, mint a kerámia csempe telepítésekor: tökéletesen sima fal, jó ragasztó és professzionális mester.

A falhoz való felszerelés módszerei

A rögzítési módszer nagymértékben függ a kötés súlyosságától vagy az egyéni elemektől. Itt lehetséges különböző lehetőségek:

Ragasztó

Az egyik legnépszerűbb – folyékony köröm. Folyékony körmök ragaszthatók egy sima, alacsony zsírtartalmú műanyag, farostlemez, fény MDF panel, kerámia csempe és mozaik, mesterséges kő, tükör. A legfontosabb dolog a pontosság: a ragasztó nem alkalmazható túl közel a panel széléhez.

Szakemberek ajánljuk minden ragasztási megoldásokat nem pontosan, de a kerületük mentén, valamint egy vízszintes középvonalától sáv (vagy több) – ebben az esetben a panel nem jár a levegő áramlik, amely tartalék anyag.

A ládák felszerelése

Ezt a módszert akkor alkalmazzák, ha aggodalmak vannak, hogy a testület saját súlyosságának köszönhető. Második ok – túl egyenetlen fal. A harmadik – a szétszerelés és egy másik kötény szétválasztása sokkal könnyebb, a láda, a folyékony körmök helyett. A láda szerelhető és farostlemez, és PVC panelek. De az egyik legsúlyosabb anyag a vastag lemez MDF.

A láda használata A panel többféleképpen állíthatja be:

 1. Egy fából készült bár felszerelése a falhoz (egy öntapító csavar vagy ragasztó), rögzítse a paneleket ragasztóval a sávon;
 2. Rögzítő panelek, hogy ecseteket egy öntapító csavarra vagy dübelre;
 3. Alumínium profil felszerelése bárként, rögzítse a paneleket a profilhoz önálló rajzokkal.

Tekintsük lépésről lépésre részletesebben, hogyan kell telepíteni az MDF modellt a saját kezével az öntapító csavarral.

 • A munka megkezdése előtt a bútoroknak ki kell nyomniuk, és alaposan összehangolják a falat.
 • A rúd és a fém szintű szerelt keret tekintetében. A sáv vastagsága legfeljebb 0,5 cm, így a kötény az asztalhoz megy.
 • A fából készült fűrészárut bioprotection feldolgozza.
 • Egy kötényt alkalmaznak a falra, és megjelölik a lyukakat. A lemezen MDF lyuk lyukak – üresek az öntapító csavar alatt.
 • Csak azt követően, hogy a kötényt ismét a falra alkalmazzák, és az önsebességek késleltetik. Csavarja be a csavarokat fokozatosan: először a sarkokban, majd közelebb a központhoz.
 • Az öntapító csavarok esztétikájához telepíthető sapkák sapkák.

Rendszeres kötőelemek

  Alkalmas nem túl nehéz panelekhez. Megfelelő hurok módszerrel vannak ragasztva (különböző verziókban előállított). A falon van egy jelölés, ahol a hurok alatt lévő horgok csavarodnak. Olyan fúrónyílások használatával, amelyekben a horgokkal ellátott dugók vannak behelyezve. Ezután a panel lóg.

  Ha a horgok csak a felső szélén vannak, a panelek különböző szinten lógnak a falról – a távolság nagyobb lesz felülről, és az alja szorosan illeszkedik a falhoz. Nem túl szép, de könnyebb a kötéshez. A két sorban lévő horgok harmonikusabbá és vonzóbbá teszik a megjelenést.

  Bútor üvegtulajdonosok használata

  A nagy készlet eladása: fémben, műanyagban. A rögzítéshez a köténynek nagy számú tartóra van szüksége. Ezenkívül érdemes megfontolni, hogy nem állnak nehéz anyagot (vastag üveg vagy MDF), és a telepítés után láthatók. De ez nem probléma: az aranyos kötőelemek nem vonzanak szükségtelen figyelmet. De a melléklet módja egyszerű – a tartók rögzítve vannak a falon (ragasztó vagy csavarok), és a kötényt a tartókba helyezik.

  Fém P-profilok vagy U-profilok

  Az ilyen profilok vannak telepítve a tetején és alján a kötény, ami után a falpanel egyszerűen behelyezhető, és mozog, mint a szekrényajtó. Ily módon a fő dolog egyértelmű számítás, különben a legkönnyebb vászon duzzadt, és csak nem lép be a hornyokba.

  A csempék és mozaik a cementhabarcson

  A módszer elavultnak tekinthető, de a helyesen beépített csempe nem fog tartani az elmúlt évtizedben. Válassza ezt a módszert elsősorban a cement olcsóságának köszönhetően a ragasztóval.

  Annak érdekében, hogy a kerámiák ne esnek le egy héten belül, szigorúan meg kell felelnie a fektetési technológiának. De hogy nem minden otthoni mester.

  A kötény telepítése az MDF-ről a konyhában, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: