Hogyan készítsünk egy zsákot a porszívóhoz a saját kezével?

Sok porszívó tulajdonosok előbb-utóbb úgy gondolják, hogy egy zsák varrása a por összegyűjtésére egyedül. Miután a porgyógyász a porszívóból származik, akkor nem mindig találja meg a megfelelő opciót a boltban. De meglehetősen lehetséges, hogy varrni egy táskát a por összegyűjtésére saját kezével. Hogy pontosan mondjunk most.

Szükséges anyagok

Ha komolyan gondolod, hogy a kezét egy zsák háztartási készülékhez készíteni, előzetesen kell vigyázni arra, hogy a házban minden szükséges anyagot és eszközt vegyenek a házban. A munkafolyamat során kényelmes és éles ollóra van szükség, amellyel könnyen vághatsz kartonpapírral. Önnek szüksége lesz egy markerre vagy fényes ceruzára, tűzőre vagy ragasztóra.

Az úgynevezett keret gyártásához sűrű kartonra lesz szüksége. A téglalap alakúnak kell lennie, körülbelül 30×15 centiméterrel. És ami a legfontosabb, akkor maga az anyagra lesz szüksége, amelyből egy táskát tervezel.

A legjobb, ha kiválaszthat egy “spanbond” nevű anyagot, megtalálható bármely építési áruházban. Ez egy nemszőtt másolat, amelynek számos jelentős előnye van. Ezt az anyagot speciális szilárdság, tartósság és környezetbarátság jellemzi. Nagyon szűk, köszönhetően, hogy melynek még a kis porrészecskék is egy házi táskában maradnak.

A szövetből készült porgyűjtő könnyen mosható, és idővel nem deformálódott, ami nagyon fontos. Ezenkívül a tisztítás, a mosás és a szárítás után nem fog kiemelni a kellemetlen szagokat a porszívó alatt.

Sponbond kiválasztása egy eldobható vagy újrafelhasználható táska gyártásához, figyeljen az anyag sűrűségére. Legalább 80 g / m-nek kell lennie. A szövetek körülbelül egy és fél méterre lesz szükségük egy zsákra.

Gyártási folyamat

Tehát, miután az összes eszközt és anyagot elkészítjük, folytasd önállóan egy zsákot a por gyűjtésére. Hogy mindenki, különösen azért, mert a folyamat egyszerű és nem nehézkes.

Ügyeljen arra, hogy tanulmányozza a táskát a porszívóból, amely már használhatatlanná vált. Segít abban, hogy a megfelelő számításokat és könnyen hozzon létre egy olyan zacskó másolatát, amely ideális a márka és a modell porszívójához.

Az anyagot körülbelül másfél méterre vesszük, és félig hajtjuk végre. A szükséges anyagok száma a végén a porgyűjtő méretétől függ. Jobb, ha egy dupla réteget tartalmazó porszívóhoz tartoznak, úgy, hogy a lehető legközelebb álljon, és a kisebb porrészecskék megmaradnak a legtöbbet.

A hajtogatott anyag széleit konszolidálni kell, így csak egy “bejárat” marad. Egy tűzőgéphez rögzítheti, vagy erős szálat rögzíthet. Ennek eredményeként kiderül egy zsák üres. Távolítsa el ezt a munkadarabot rossz oldalon, hogy a varratok a táskában vannak.

Ezután sűrű kartonpapírt, markeret vagy ceruzát, valamint átmérőjét veszünk. Pontosan meg kell felelnie a porszívó bemenetének átmérőjének. Szükség lesz két ilyen üres lapra a kartonból.

Annak érdekében, hogy a kartonbilincs a leginkább hasonló legyen, eltávolíthatja a műanyag részt a régi táskából, és sablonként használhatja.

Minden karton részletesen az élek nagy mennyiségű ragasztót állítanak fel, csak az egyik oldalon. Egy darab ragasztó a zsákban, és a második – kívül. Fontos, hogy a második tétel pontosan az elsőre kerüljön. Az első karton részleteket az úgynevezett nyakon kell képezni. Hogy emlékszel, az üres nyitott egy szélét hagytuk. A nyak a kartonon keresztül történik, hogy a ragasztóelem felett legyen.

És amikor a karton sablon második részét alkalmazza, akkor a végén a nyak két kártya között van. Használjon megbízható ragasztót a rögzítéshez úgy, hogy a kartondobozok jól ragasztják őket, és hogy a táska nyaka szorosan rögzítve van. Így egy eldobható porgyűjtő tökéletesen megbirkózik a munkájával.

Abban az esetben, ha egy újrafelhasználható zsákot szeretne varrni, könnyen elkészíthető a fenti utasítások után. Az újrafelhasználható táskához is, a spunbond nevű anyag. Annak érdekében, hogy a táska a lehető legerősebb, megbízható és tartós, javasoljuk, hogy nem két, de három réteg anyagot használunk.

A megbízhatóság érdekében a táska a legjobban villog a varrógépen erős szálak segítségével.

Ami a részleteket illeti, itt kell használni a kartonpapír helyett, majd a tartozék hosszabb ideig tart, és könnyű mosni. By the way, meglehetősen lehetséges műanyag alkatrészek csatlakoztatása egy új táskához, amely a porszívó régi tartozéka maradt. Annak érdekében, hogy a táska újrafelhasználható legyen, szükség van egy villámra vagy VELCY-re az egyik oldalon, így könnyen felszabadítható a szemétből és a porból.

Tippek és ajánlások

Végül számos hasznos ajánlásunk van, aki segít, ha úgy dönt, hogy önállóan egy zsákot készít egy porszívóhoz.

  • Ha eldobható táskákat készít a porszívó számára, akkor az anyag használata, de szoros papír.
  • Ha újrafelhasználható táskát szeretne, hogy hosszú ideig szolgáljon, de nem akarja túl gyakran mosni, akkor a következőképpen mehetsz. Vegye ki a régi kategoring harisnya – ha harisnya, akkor csak egy szegmensre van szüksége. Egyrészt, tegyen egy szoros csomópontot, hogy egy zsákvászúrát kapjon. Helyezze be ezt a fejpántot a por gyűjtésére szolgáló fő tartozékba. Amint kitöltött, könnyen eltávolítható és dobható ki. Ugyanakkor a táska maga tiszta marad.
  • Ne dobja ki a régi táskát a porszívóból, mivel mindig hasznos az Ön számára, mint sablon készítéséhez házi készítésű eldobható vagy újrafelhasználható porgyűjtők gyártásához.
  • Az újrafelhasználható porgyűjtő gyártására szolgáló anyagként egy szövet teljesen alkalmas párnákra. Például kullancs lehet. A szövet elég sűrű, tartós, és ugyanakkor tökéletesen tartja a porrészecskéket. Olyan szövet is lehet, mint a Flizelin. De használja a régi kötött dolgokat, például pólókat vagy nadrágot, nem ajánlott. Hasonló szövetek könnyen át porszemcsék, amelyek miatt a háztartási készülék működés közben lehet elrontott.
  • Amikor a jövőbeni porgyűjtő mintát készít, ne felejtse el hagyni a centiméter szélét a kanyarba. Ha nem vigyázol rá, akkor a táska kisebb lesz, mint az eredeti.
  • Az újrafelhasználható porgyűjtő számára a legjobb, ha egy tépőzárat használnak, amelyet a táska egyik oldalán kell varrni. Ez még többféle gyötregység után sem romlik, de a villám nagyon gyorsan meghiúsulhat.

Videó arról, hogyan készítsünk egy táskát a porszívóhoz a saját kezével, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: