Hogyan lehet eltávolítani a szagot a mosogatógépből?

A mosogatógép nagymértékben megkönnyítette a hostessek életét, de gyakran történik, hogy rosszul illeszkedik. Segítünk abban, hogy kitaláljuk, miért jelenik meg egy kellemetlen szaga, és hogyan lehet megszabadulni tőle. Adjunk néhány tanácsot az ilyen jelenség leküzdésére, valamint a megelőző intézkedésekre vonatkozó ajánlásokkal.

A szag megjelenésének okai

Ha az új mosogatógépből a technológia használatának első napjaiban szaga van, akkor ne félj. Valószínűleg a rossz minőségű műanyagok szaga, és több mérföld után minden normalizálódott.

De ha a mosogatógépben megadja a szennyvizet, úgy tűnik, hogy egy putrid szaga vagy szaga van, itt kell keresnie az okot. Ilyen helyzetben nem túl kellemes az edények öblítése. Sürgősen megszabadulni egy ilyen problémától.

Ennek a jelenségnek a fő oka az az élelmiszerek, amelyek a mosogatógép különböző részeiben felhalmozódnak. Először is, az élelmiszer maradékai megállnak a nettó szűrő, akkor is megragadhatják a leeresztő mechanizmus, az ajtó és a rocker alatt.

Figyelembe kell venni, hogy a kellemetlen szaga a mosogatógép alján vízmaradványokat adhat, és ahol van egy tömítő gumi, így mindig mosás után meg kell hagyni a gép ajtaját,.

A csatorna illatának megjelenésének oka lehet a mosogatógép helytelen csatlakoztatása. Ha a leeresztő tömlő szifon nélkül van csatlakoztatva, akkor a szagok nem fognak megfizetni: biztosan biztosítani kell a lefolyószerkezet helyes működését.

A harc módszerei

Szabaduljon meg a csendben egy mosogatógépben, amely lehetséges, megvásárolt eszközökkel, kémiai összetételű és több ízletes népgal, amelyet az otthoni környezetben készítettek. Tekintsük részletesen külön-külön.

Háztartási vegyi anyagok alkalmazása

A modern piac tele van háztartási vegyi anyagokkal, beleértve a mosogatógépekhez. Távolítsa el a rossz szagot, hogy segítsen a tabletták, különböző speciális porok és ízek, gélek, még ízesített sókészítmények.

A kémia meglehetősen gyorsan megszünteti a problémát egy fetid és putrid szaga, emellett eltávolítja a zsírréteget, a skálaréteget. Ebben az esetben Jobb, ha több öblítést költünk, mielőtt újra bekapcsolná a “mosás” módot.

Egyszerűen törölheti a készüléket puha ruhával mosószerekkel, de nem merev szivacs, sem fémkefe nem használható ebben az esetben. Miután a tömítőgumi, a falakat és az alját mossuk, meg kell adnia az öblítési módot.

Az ilyen termékek egyik hátránya – vegyi anyagok nem áztathatók, de hatékonyak. Tudnunk kell, hogy elfogadhatatlan a mosogatógépben, az agresszív kémia (klór és klóratartalmú anyagok) használata során. Az ilyen ellátások nem hoznak, és csak a technikát károsítják.

A népi jogorvoslatok használata

A hostess szereti a mosogatógépet otthoni felszereléssel, mivel mindig vannak természetes, biztonságos, fő, olcsó alkatrészek. Adjunk néhány példát.

  • Ecet. A sikoltozó és kimeneti szagokkal. Az edényeket 60-70 milliliter ecetet öntötték (“asztali” kategória), tegye össze az ecetsavval a mosogatógép felső rácsjához, és indítsa el a munkát. Az ecet maga különleges szaga van, de nem szabad riasztó, miután az ilyen mosás gyorsan eltűnik.

  • Szódabikarbóna. Száz gramm fehér anyagot önt az aljára, és tartalmazza a készüléket bármilyen módban. Az eredmény tiszta és frissesség a mosogatógép belsejében.

  • Szóda, hidrogén-peroxid és olaj (kedvenc éteri). Szükséges előkészíteni az élelmiszer-szóda (egy csomag) összetételét, 10 milliliter hidrogén-peroxidot és bármely illóolajat (25-30 csepp elég). A kapott keverék jól vegyes és fél óra van a fagyasztóba, majd egy golyó van kialakítva, amely a kosárba kerül, és elindítja a készüléket mosási módban, meglehetősen forró vízzel.

Otthon, a tisztítást még porfúróval végezzük. Mindezek a receptek a szagok és a mosogatógép tisztítása környezetbarát és biztonságos módszerekhez tartoznak. Időközönként ilyen események még megelőző célokra is ajánlottak. Ezután más megelőzési intézkedésekről beszélünk.

Megelőző intézkedések

Először is, megfelelően kell működnie a technikát, és kövesse a következő utasításokat:

  • Az ételek összes mosása után, vagy a következő indítás előtt meg kell tisztítani a gépet élelmiszermaradékokból;

  • Távolítsa el a mosogatógép minden egyes időtartama után, törölje le a dobot és a tömítő gumit (túl is) szárazon, távolítsa el a zsírt és az ételeket, amelyek az ételek mosásának folyamata során megragadhatók;

  • Használjon rendszeresen speciális kompozíciókat, amelyek eltávolítják a skálázást és a zsírtartalmakat;

  • Rendszeresen öblítse ki a nettó szűrőt (tegye azt a rendezvényen, hogy úgy gondolja, hogy gondosan megtisztította az edényeket, mielőtt a mosogatógépet összecsukja);

  • A mosás idő hiányában kapcsolja be az “öblítés” funkciót, de ne tartsa a piszkos lemezeket, serpenyőben zárt gépen;

  • Adjunk hozzá ízleteket a mosogatógépekhez, amelyek elnyelik és megszüntetik a szagokat.

A fentiek mellett, Egyszer 2-3 hónap alatt kívánatos a mosogatógép általános tisztítását végezni, Miután 4-5 héten keresztül törölje le a készülék belső részeit hígított ecettel (készítsen oldatot, hígított ecetet vizet a címkén feltüntetett arányban).

A mosogatógép gondozásának ideje nem igényel sokat, és ha a technika tisztaságban és sorrendben van, akkor nem kell erőfeszítéseket tenni további kellemetlen szagok elleni küzdelemre. Az egység felszerelésének és üzemeltetésének szabályainak betartása az edények elválasztásának folyamatát vonzza, és lehetővé teszi, hogy a hostessek ebben az időben más házimunka aggályokat folytassák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: