Ikonok és mutatók mosogatógépeken

Sok mosogatógépes vásárló szembesül az aggregátum elindításával kapcsolatos problémákkal. A készülék vezérlésének gyors megtanulása érdekében telepítse a megfelelő programokat, valamint a legtöbb alapfunkciót és a gép további funkcióit, képesnek kell lennie arra, hogy a gombok és a kijelzőn dekódolja a jeleket és a karaktereket. Kiváló asszisztens lehet az alábbi oktatás vagy információ.

A fő jelek áttekintése

A gyakorlatban azt mutatja, hogy az intuícióra támaszkodik, amely jelöli a jelvényeket a mosogatógép házában, nagyon nehéz, így a legjobb, ha előre megtanulják őket. A panel megnevezéseinek ismerete, a felhasználó mindig a mosogató módot helyesen választja.

A karakterek változatossága a mosogatógép modul márkájától, valamint a módok és az opciók számától függ.

Az ismeretezés és a memorizálás megkönnyítése érdekében a panel leggyakoribb ikonjai és karakterei vannak megadva.

 • Kefe. Ez egy olyan szimbólum, amely tájékoztatja az ételek mosásának elindítását.
 • Napos vagy snezhinka. A rekeszben elegendő számú öblítés a “hópehely” jelzőt jelenti.
 • Koppintson a. A daru szimbólum vízellátás jelző.
 • Két hullámszerű nyilak jelezze a só jelenlétét az ioncserélőben.

Ami a programok, módok és lehetőségek szimbólumait illeti, akkor saját márkájuk van, de megfelelnek ugyanaz:

 • Vízcseppek vízcseppek – sok mosogatógépben ez az ételek előtti öblítés;
 • Az “Eco” a mosogatás gazdaságos módja;
 • A több vonalas serpenyő intenzív mosási program;
 • Auto – automatikus mosás program;
 • Szemüvegek vagy csészék – Gyors vagy kényes mosogató mód;
 • Pan vagy lemez – standard / normál üzemmód szimbóluma;
 • 1/2 – a terhelés és a mosás szintje;
 • A függőleges hullámok a szárítási folyamatra mutatnak.

A számok hőmérséklete, valamint a kiválasztott program időtartama. Ezenkívül vannak olyan hagyományos szimbólumok, amelyek a mosogatógéppaneleken találhatók, amelyek egy adott gyártó programjait és funkcióit jelzik.

Miért égnek a mutatók?

A mosogatógéppanelben lévő lámpák villogása általában figyelmeztetés, visszafejteni és kiküszöbölni, amit elég ahhoz, hogy megértsük, hogy mi történik. Leggyakrabban a felhasználók számos problémával szembesülnek.

 • Az eredménytáblán az összes lámpa kaotikát villog, míg a készülék nem válaszol a parancsokra. Ez társítható a vezérlőmodul elektronikájának vagy meghibásodásának meghibásodásához. A banális hiba megszüntethető a technológia teljes újraindításával. Ha a probléma nem oldódik meg, szükség lesz a szakember diagnózisare és segítségére.
Olvasson tovább  Kuppersberg Hoods: Modell áttekintés és üzemeltetési tippek

 • A “kefe” jelző villog. Normál működés esetén ez a jelzőnek ragyognia kell, de intenzív villogása az eszközön lévő eszközöket jelöli. A villogó “kefék” a kijelző hibakódjának megjelenésével járhat, amely meghatározza a hiba okát.

 • A “hópehely” jelző ég. Ez egy értesítés, hogy az öblítés a rekeszben végződik. A szerszám hozzáadásakor az égési ikon leáll.

 • Égő “daru”. Általános szabályként egy izzó vagy villogó “daru” ikonja a vízellátás problémáit jelzi. Esetleg nem elegendő nyomás vagy tömlő.

 • Az eredménytábla villog, vagy az ikon egy lövő formájában (sójelző). Ez egy emlékeztető, hogy a só véget ér. Elég kitölteni a rekesz a szerszámra, és az indikátor nem ragyog.

Rendkívül ritka felhasználók szembesülnek a kezelőpanel önálló gombjainak problémájával. Ez a hiba a gombok kiszabása miatt keletkezhet.

A probléma elhárításához elég ahhoz, hogy törölje a gombokat a felhalmozott szemétből, vagy végezze el a visszaállítási beállításokat.

Különbségek a különböző márkák modelljeiben

Minden gyártónak saját szimbólumai és megnevezései vannak, amelyek egybeeshetnek a többi eszköz paneljein lévő jelekkel, és radikálisan eltérhetnek. Annak érdekében, hogy a szimbólumrendszer milyen eltér, meg kell ismernie a számos népszerű márka jelölését.

 • Ariston. A Hotpoint Ariston mosogatógépek meglehetősen egyszerűek az irányításban, és a karakterek könnyen dekódolódnak és gyorsan emlékeznek. A leggyakoribb ikonok a következők: S a só, a keresztjelek jelzése, amely elegendő mennyiségű öblítést, “ECO” – gazdaságos módot, egy háromvonalas serpenyőt – intenzív üzemmódot, egy serpenyővel ellátott serpenyőt – standard mosás, R, Circled – Expressz mosás és szárítás, poharak – kényes program, az R betű – az üzemmód kiválasztása.

 • Siemens. A mosogatógépek könnyen kezelhetők, és a kijelölési rendszere egybeesik a BOSCH aggregátumokkal. A gyakran használt ikonok közül érdemes kiemelni az ilyen szimbólumokat: egy tálca-intenzív, egy serpenyő, két állványt tartalmazó serpenyő – automata mód, szemüveg – Gentle Wash, “Eco” – gazdaságos mosás, csészék és szemüveg két nyilakkal – gyors mód, zuhanyzó cseppecskék – előzetes öblítő program. Ezenkívül van egy óra ikon – ez egy késleltető időzítő; Négyzet egy kosárral – felső doboz betöltése.
Olvasson tovább  Retro hűtőszekrények

 • Hansa. Hansa mosogatásra egység fel van szerelve egy világos vezérlőpult, ahol láthatjuk a következő ikonok: a fazék fedővel – előáztatásának és hosszú távú mosás, egy pohár és egy csésze – kényes módban 45 fok, „Eco” – Gazdaságos mód rövid korai áztatással, “3 in 1” – szabványos program az edényekhez, amelyek különböző mértékű szennyeződési fokozattal rendelkeznek. A lehetőségek közül: 1/2 – Zonal Wash, P – Mode Selection, Clock – Indítás.

 • Bosch. Az egyes kezelőpaneljen található alapvető megjelölések közül választhat az ilyen karaktereket: egy serpenyő több állványt – intenzív mód, egy pohár állvány – standard program, órák nyilakkal – Cutout Double, “Eco” Az üvegelemek esetében a vízcseppek egy zuhanyzó alakjában – előzetes öblítés, “H +/-” – az időválasztás, 1/2 – fél betöltő program, egy serpenyő, egy rockerrel – intenzív zóna, gyermek Palack “+” – Higiénia és tárgyak fertőtlenítése, Auto – Automatikus indítási mód, Start – A készülék indítása, visszaállítása 3 másodperc – újraindítás, amikor egy gombot 3 másodpercig tart.

 • Elektrolux. A gyártó gépei számos alapprogrammal rendelkeznek a megjelölésével: egy két állványt tartalmazó serpenyő – nagy hőmérsékletű rendszerrel, öblítéssel és szárítással; Egy csésze csészealj – standard üzemmódú minden típusú ételhez; Óra tárcsázással – gyorsított mosás, “ECO” – alkalmi mosási program 50 fokos, csepp a lélek formájában – Pre-öblítés egy Reaping kosárral.

 • Beko. A Mosogatógépekben a BEKO szimbólumok némileg különböznek a többi eszköztől. A leggyakoribbak a következők: gyors és tiszta – nagyon piszkos edények mosása, hosszú ideig a mosogatógépben állva; Cseppek egy lélek formájában – előzetesen; Óra 30 perc nyíllal, finom és gyors módmal; Pan egy tányérral – intenzív autómosó magas hőmérsékleten.

Miután elolvasta a szimbólumok és ikonok a programok, módok és más lehetőségek a mosogatógép, a felhasználó mindig a lehető leghatékonyabb felhasználását a megszerzett háztartási gépek.

Olvasson tovább  Minden a Bosch mosogatógépekről 45 cm szélesség

Értékelje a cikket
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: