Jellemzők és lehetőségek a konyhai design 4 kv. M

Konyha – bármely ház szerves része. Mindenki tágas és jól felszerelt helyet szeretne, de ma az apartmanok főzésére szolgáló helyiségek egyre kevésbé válnak. Mindazonáltal a professzionális tervezők olyan érdekes megoldásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a gyönyörű és funkcionálisan felszerelést is egy kis konyhát is. Tekintsük a 4 kV-os terület tervezési lehetőségét. M.

  Tervezés

  A Munka háromszög egy koncepció, amelyet a konyha hatékonyságának meghatározására használnak, amelyet esztétikailag vonzónak és funkcionálisnak kell. A háromszög főbb pontjai – tűzhely, mosogató és hűtőszekrény. A köztük lévő távolságnak három méteren belül kell lennie. Az ötlet az, hogy amikor ezek a három elem közel áll (de nem túl közel) egymásból, a hely kényelmesen és hatékonyan használják, mivel a paszta költöttség. Háromszögletű hely ebben az esetben – a leginkább praktikus lehetőség.

  Ez a szabály azonban kivételekkel rendelkezik. A lineáris egyvörös konyhákban geometrikusan lehetetlen elérni a háromszöget. Itt a hatékonyságot a három elem konfigurációja, és milyen közel van egymáshoz.

  Az 1920-as években kezdődött a konyhai tér optimalizálására. Az ötlet szerzője Lilian Moller Gilbert, ipari pszichológus és mérnök. A leginkább funkcionális, különösen a kis területek L-alakú elrendezését hívta.

  Négy fő lehetőség nyílik a bútorok szervezésére egy kis helyen belül:

  • folyosóval;
  • szögletes;
  • P-alakú.

  Hosszú és keskeny konyhában 4 négyzet mindkét oldalon elhelyezhető a szükséges berendezések és háztartási készülékek sorozatában. Közöttük, közepén legalább 1,2 méter marad. Annyira szükséges a kényelem érzéséhez, miközben dolgozik.

  A sarokpont még több kirakhatja a szobát, így a falak egyik oldalán több szabad helyet biztosítanak. Ez egy jó megoldás, ha kis fejhallgatót szeretne telepíteni a házba, ahol egy kis ember él.

  Minden munkaterület elérhető, és a P-alakú konyhában. Néha nagyon kis konyhák esetében ez az egyetlen lehetséges lehetőség, mivel a háromszög fontos elemeinek befogadására alkalmas a szobába.

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú a jövő konyhai fülhallgató, először meg kell adnia az első zónák helyét és tervezési elemeit a papíron, hogy pontosan hogyan fog megjelenni. Tekintettel az ajtó és az ablakok helyére, valamint a méretükre. Ha a mennyezetmagasság elegendő ahhoz, hogy növelje a bútorok számát a tetején lévő tér miatt, akkor ki kell használni ezt. A polcok nyitva állhatnak, eltávolíthatják a kis tartalékokat rájuk vagy olyan készülékeket, amelyek kevésbé gyakoriak a gazdaságban, de szükségesnek tartják.

  Ez azáltal, hogy növeli a szekrény mélységét és magasságát, hogy jelentősen bővítse a konyhát, hogy jobban működőképes legyen. A falon néhány horgot rögzíthet egy hajszárító, zajos és egyéb eszközök számára.

  A tér rendezésére vonatkozó szabályok

  Egy kis szoba kényelmetlen az a tény, hogy ez nem mindig világos, hogyan kell racionálisan használni, Három fontos övezet létrehozása:

  • Étkezés;
  • dolgozó;
  • Az élelmiszer főzéséhez.

  Ebben az esetben fontos kiválasztani a megfelelő fülhallgató típust. A lineáris vagy a P-alakú opciók a leginkább megfelelnek, mivel lehetővé teszik, hogy használja az általa általában nem érintett helyet. Ugyanakkor egy személy nem érzi magát szűkösnek.

  Még egy kis méretű helyiségnek is tartalmaznia kell számos részletet. Ez egy mosogató, munkafelület, tároló szekrények, háztartási készülékek. Fontos, hogy ne csak a leggyakrabban használt berendezések kényelmes elhelyezkedését, hanem aljzatok, kapcsolók.

  Home Designer feladat – Használja az összes szabad helyet. Ennek megfelelően növelheti a tárolószekrény mélységét és magasságát. Ami a hűtőszekrényt és egyéb szükséges eszközöket illeti, tanácsos egy speciális rést vizsgálni a tervezésben.

  Ajánlatos kis technikákat használni. Ha a konyha túl kicsi, a hűtőszekrény általában egy másik helyiségbe kerül, például a folyosón, ha nem nyújt kellemetlenséget a lakosok számára.

  Egy hely ismételten használható. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogyan kell igazítani. Például adhat egy asztalt, amely szükséges, ha szükséges, és alatta van egy szemét tartály. Így egy elem egyszerre két funkciót hajt végre.

  A regisztrációs lehetőségek

  A konyha 4 négyzetméteres területével fontos, hogy figyelemmel kíséri a tér vizuális érzékelését. Nem lehet olyan hatalmas elemeket használni, amelyek vizuálisan csökkentik a szobát. Fejhallgatóként jobb, ha fehér bútorokat vagy más világos árnyékot választanak üvegajtókkal. Add hozzá a könnyűséget és az átlátszó székeket.

  Ha lehetséges, ha lehetséges, akkor szükség van a mennyezetre. Ez segíteni fog sok természetes világítási napot. Még a p-alakú konyhát is megfosztják árnyékos területek, a szükséges kényelem és kényelem érzése. Ezenkívül modern és meglehetősen szokatlan lehetőség.

  Festés falak fehér vagy bármely más világos színben is teszi a szobát. A hófehér falak szürke szekrényekkel való kombinációja csak nagyszerű lesz. Ha a fehér túl világos az Ön számára, akkor összekeverheti kedvenc árnyalatával, hogy elérje a világos színű hangot.

  Ha fehér helyiségekben fehéret használ, érdemes fémrészeket biztosítani, hogy a design ne nézzen monoton. Arany búra, króm készülékek, vagy egy sor bronz bar székek – ez az, ami segít létrehozni egy különleges hangulatot belsejében egy kis konyha.

  Minimalizmus – Kedvenc a modern design között. Ez a tökéletes választás egy kis konyha számára. Kő vonalak, világos színek, egyszerű egy konstruktív szempontból lámpák – Mindez segít illúzióját több helyet.

  Ha a tömörség úgy tűnik, hogy unalmas, akkor megmutathatsz fantáziát. A kis konyha kompakt és funkcionális, de ugyanakkor bájos. Ez meglehetősen lehetséges, ha mindent gondolsz a legkisebb részletekre.

  Ha nincs elegendő hely a kívánt stílus létrehozásához, olyan érdekes stroke-t használhat, amelyeket a belsejébe hoznak. A kis helyiségek nem maradnak észrevétlenül, ha az avant-garde fali órákkal, érdekes fulladt lámpákkal vagy szokatlan raklapokkal díszítik a konyhai szigeten.

  Ha vannak ablakok, nem szabad lezárni őket, mert a függöny jelenléte szűkíti a helyet, és megakadályozza a fény behatolását. Nyissa meg a Windows vizuálisan bővítse a horizontot, tegye meg a szobát.

  A nyitott elrendezés segít néhány szoba egy nagy helyet kombinálni. Ezt az opciót a stúdióapartmanokban használják. A trükk az, hogy a szűkös érzés, és a kis konyha már nem úgy tűnik.

  A modern autonóm moduláris konyhák nagyszerűen népszerűek. Már gyakorlatilag kedveltek a kis konyhai helyiségek ötletei és projektjei között. Rugalmasságuk és sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy a lakásban bárhol kiváló minőségű helyet szerezzen.

  Tehát nyilvánvaló, hogy a kis konyhák jobban tűnnek, ha fényesek, laconikusak, rengeteg nyílt polcok és üveg belső tárgyak. Ha a tulajdonosok nem engedhetik meg maguknak a nyitott polcokat, például ha vannak macskák a házban, akkor érdemes a világításra összpontosítani.

  Világos színekkel díszített fényterület – nagyszerű megoldás a kérdésre.

  A tervezők szovjete

  A tervezési szakemberek ajánlásokat nyújtanak, Hogyan használhatok helyet egy kis konyhában.

  • Az étkezőasztal visszahúzható. Ezután szabad helyet takaríthat meg.

  • A fal közelében lévő jelenet felszerelhető az étkező alatt.

  • A tárolás nélküli tér hiánya mindig probléma a kis házakban. A kreatív megközelítés segíthet kihasználni az egyes centiméteres területek előnyeit. A függőleges fiókok ideálisak kis konyhákhoz, különösen akkor, ha nagy hézagok vannak a fülhallgatóban lévő eszközök, falak vagy szekrények között.

  • Amikor a terület korlátozott, érdemes egy elrendezést használni, mint egy kollégiumi konyhában. Ahelyett, hogy egy képet vagy fotót lógna, jobb, ha további állványokat és horgokat telepítenek bögrékre és más ételekre.

  • Sok apartman kis fülkékkel rendelkeznek egyetlen fal jelenlétében, konyhával. Érdemes használni ezt a helyet, mint egy további helyet a termékek vagy más dolgok tárolására.

  • Jobb, ha egy keskeny mosogatót használunk, hogy elegendő hely legyen csak az élelmiszer öblésére. Az edényeket a beépített mosogatógépben mossa le.

  • Ügyeljen arra, hogy telepítse a szekrényre a szögletes polcokat. Lehetővé teszik, hogy további helyet használjon.

  • Ma, az ajtók a clamns – a legjobb választás egy kis konyha számára.

  • Ha azt tervezik, hogy egy szobát gázoszlopon készítsük el, akkor jobb, ha az oszlopot az ablak közelében találja. A lemez fölött kívánatos egy kis motorháztető megszervezése.

  A 4 kV-os konyha jellemzőiről.m a “Khruschov” Nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: