Karcher porszívók javítási finomságok

A vezető gyártó tisztító technikája meglehetősen megbízható. Azonban még akkor is nagyon kopott vagy sérült lehet. Mindezen esetekben gondos javításra van szükség.

Sajátosságok

Tekintsük a porszívók javítását Karcher leggyakrabban a motor lebomlásából származik. A tömlők és fúvókák alapvetően megváltoztak, és a mechanikai alkatrészek és az elektronikus táblák szabályozása viszonylag ritkán szünet.

A készülék javítása önállóan könnyű, ha a hiba jelentéktelen, és:

  • Motor még működik;
  • Ha be van kapcsolva, a porszívó tauralált vagy zümmögés;
  • A hajótestet felmelegítik;
  • A bevezetés nehéz vagy megáll;
  • NE szabályozza a Revs-t.

A motor el van rejtve az ügy belsejében. A készülék utal, hogy a „tangenciális típusú”, azaz, a levegő rajz fordul elő a központban, és a visszaállítást hajt végre a periférián. Mielőtt kiment, áthalad egy védőszűrőn.

A porszívó rendszereinek és rajzai bemutatása azt mutatja, hogy a kefék elhelyezkednek, és mit készítenek. Fokozatosan ecsetek a középső lépcsőn. Ennek eredményeként, egy ideig, akkor már nem tudják megérinteni a kollektort, és a munka célja.

Hogyan kell szétszerelni az aggregátumot?

Nem számít, mi történt, szinte mindig meg kell nyitnia a kampányt. Ez így történik:

  1. Távolítsa el az összes szűrőt;
  2. Csavarja ki a külső csavarokat;
  3. Szükség esetén távolítsa el a reteszeket és más kötőelemeket.

Ha ez nem történik meg, a test bontásának magas kockázata. Ez komolyabb megsértés, amelyet a Szolgáltatási feltételekben kell megszüntetni.

A következő lépés az elektromos alkatrészek leválasztása, elsősorban a csatlakozókon történik. A motor lecsavarva van az ágyból, majd a motort kihúzza a házból (de egyes modellekben elég ahhoz, hogy eltávolítsa a tömítő hornyokból).

Ezután maga a motor lekérdezése jön létre. Ehhez távolítsa el a burkolat részletét, amely felfelé fekszik a járókerékből, egy csavarhúzó vagy más vékony fém elemek gondosan flex egy burkolat oldalát. A hosszú résznek be kell lépnie a közepére. Ezután készítsen egy másik mozgást (tiszta!), tolja ki a burkolat tetejét.

Most elérhető a járókerék. A dióját általában a bal oldalon tartja, bár vannak más példák is. Mindenesetre meg kell próbálnia csavarni, a járókeréket a másik kezével. Ilyen helyzetben egy szálas kábel 0,15 cm vastagabb, vastag szigeteléssel borított, és belsejébe tolódik.

Erre a célra nem szigetelt vezetékek nem vehetők fel. Egyszerűen csúsznak. A kábelgyűző belsejében 2 vagy 3 fordulatban van a tengelyen. Minden fordulónak szorosan illeszkedik a másikhoz. Ezután a kanyargós nyúlvány ellentétes oldalán rögzíti a tengelyt.

Amikor a járókerék eltávolításra kerül, csavarja ki a házon lévő csavarokat. Ebben a pillanatban az ecsetet már el kell távolítani. Ezután óvatosan vegye ki a horgonyt, és néha felül kell fordulnia.

A csapágyakat gyakran egy barátnőnek kell eltávolítani, és a legnehezebb helyzetekben – egy speciális típusú hidraulikus sajtó segítségével.

A specifikus problémák megszüntetése

Ez megtörténik, hogy a karcher porszívó rossz szar por. Szinte mindig a levegőszűrők túlcsordulása, vagy a csapágy lebomlása miatt. A szűrőt először tisztítják. Ezután nézd meg, hogy a készülék hogyan működik a tisztítás után, beleértve a szűrőt is. Alkalmanként a tisztítás már nem tudja megoldani a problémát, és a szűrő csak a változtatásra kerül.Ha szűrők nélkül törött, a porszívó teljes szétszerelése szükséges.

Ezt megelőzően ellenőrizzük, egy kihúzható cső tört vagy sem, hogy vannak-e hibák a tömlőn és összekapcsolják a fúvókákat.

Kivéve a járókereket, néha meg kell javítania a keféket, és eltávolítania kell a csintalanot a kollektorból. Csiszolópapírként, nulla szemcsés frakcióval és egy hagyományos ruhával.

Ha a porszívó nem kapcsol be, ez nem is oka a pániknak. Az első lépésnek kell ellenőriznie a feszültséget a házban egészben és a kimeneten. Időről időre, tapasztalatlan mesterek szinte minden eszköz szétszerel a csavaron, míg csak elég ahhoz, hogy várjon a balesetre a hálózaton. Ha van áram, akkor ki kell kapcsolnia a porszívót a kimenetről, szétszerelje, és óvatosan vizsgálja meg a biztosítékot, a tápkábelt. Javasoljuk, hogy ellenőrizze a tesztert, van-e érintkezés vagy sem. A szakértők azt javasolják, hogy azonnal értékeljék a Start gomb és a kapcsolat állapotát.

Amikor ezek az ellenőrzések nem találtak problémákat, és a kefék teljesek, komoly fordulatot igényel. A motorközpontban meglehetősen hosszú és összetett javításra kerül. Néha olvasni vagy megváltoztatni a vezérlőelektronikát, de otthon is lehetetlenné tenni. Ha azonban a porszívó megállója hosszú munka után történt, lehetséges, megállítja a túlmelegedési relé csapatot. Akkor csak akkor kell várni, amíg a hőmérséklet normális.

A nyomaték hőmérsékletének megváltoztatásának képtelensége általában egy szimoprán bontáshoz kapcsolódik. Ez is kifejezhető a maga részét, és a kapcsolattartó fedélzeten való érintkezés megsértésével. A második esetben Segít a gombnyomás felületének megnyomásával.

Ha nem szabványos szagok és forró levegő kibocsátások vannak Ellenőrizze, hogy a szívócsatorna ne legyen túlvéve. A levegő meghúzásának erejét a tömlőben és a lyukban is értékelik. Ha minden rendben van, a motor lebontása van.

Ha a karcher porszívó nem permetezi a vizet, akkor gyakran úgy vélik, hogy felrobbantja a csövet. Az ilyen kimenet megerősítése a folyadék folyadék vékony rúdjává válik. De ha semmi sem következik, a probléma lehet a szivattyú törés vagy indító rendszere. Nem kevesebb Fontos, hogy ellenőrizze, hogy a víztartály. Alkalmanként a víz áramlása blokkolja a tömlő blokkolását.

Arról, hogyan készítsük el a saját kézi javítás karcher 2 porszívót.25, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: