Konyha 10 négyzetméteres területen: Tervezés és tervezés

A konyhát a lakásban különleges helyiségnek tekintik, mivel a főzéshez és az ajánlattételhez egyidejűleg szolgál. Ezért ez a sarok nem csak többfunkciós, hanem elegánsnak kell lennie. A legtöbb konyhának 10 m2-es területe van, ez a tér elég elég ahhoz, hogy bármilyen tervezési ötleteket hajtson végre.

Tervezési szabályok

Konyha 10 kV. m A megfelelő elrendezéssel és az eredeti kialakítással könnyedén kényelmes szobával fordulhat elő, de fontos, hogy sok árnyalatokat vegyenek figyelembe a tervezési projektek előkészítésében. A tervezés nemcsak a lakhatók tulajdonosai személyes preferenciáin, hanem a szoba jellemzői is függ. A négyzetmérők elosztásakor figyelmet kell fordítania a következő árnyalatokra:

 • A szoba alakja hosszúkás, négyzet, egyenes sarkokkal vagy nélkülük;
 • A konyha helye – hozzáférést biztosít az erkélyhez, az elhaladó vagy a központi;
 • Méretek és ajtó száma, ablaknyílások;
 • a kommunikációs rendszerek elhelyezése és az eltolás lehetősége;
 • A család összetétele – a bútorkészlet attól függ, hogy a lakásban Bachelor, egy fiatal pár vagy család gyermekekkel él;
 • A több háztartási gépek – néhány hostessek elég, hogy egy lemez és egy hűtőszekrény a konyhában, mások inkább felszerelni, hogy a mosás, mosogatógép, mikrohullámú sütő, multicooker és konyhai feldolgozás;
 • A szoba célja – Ha a konyhában azt tervezik, hogy nemcsak az ételt főzzük, hanem a vendégek találkozásához is, akkor egy kis étkezővel kell rendelkezniük egy TV-vel;
 • További funkciók – A konyha alvóhelyiséggel, munkaterülettel rendelkezik.

Mivel a 10 négyzet területe meglehetősen nagy, a konyhai projekt eltérő lehet: a sziget, bár számláló, sarok, lineáris és kettős sor. Sokkal függ a szoba formájától és a fülkék, a kiemelkedések, a szabálytalanságok jelenlététől. Az ilyen konyhák megtervezéséhez kiváló lehetőség L-alakú elrendezés, alkalmas bármilyen típusú szobában. Abban az esetben, ha a szoba négyzet, akkor helyénvaló sziget kiadni. A hosszúkás és keskeny konyhák esetében a designer megoldásokat lineáris bútor elhelyezéssel használják.

A tökéletes az erkéllyel rendelkező téglalap alakú szoba, mivel helyét bővítheti, és a tárolóhely a hűtőszekrénnyel van a konyhából. Ezenkívül az erkély gyakran kárpitozott bútorokat, kis asztalokat helyez el, ami kényelmes területet teremt a kikapcsolódáshoz. Ehhez szükség van a szigetelésre és a dekorációra a szobai színekben, ennek eredményeképpen egy igazi paradicsomi sarkot kap mind az étkezések, mind a tea ivás barátaival.

Zónázás

A hangulatos és kényelmes konyha kulcsa a hely megfelelő zónázásának tekinthető. Ezért a tervezés kezdeti szakaszában meg kell határozni, hogy hány zóna lesz beltérben. A 10 m2-es terület a főzéshez helyezhető, ebédre és pihenésre. Lemez, mosogatógép, mosógép, mosás és hűtőszekrény Készüljön fel a mérnöki hálózatok közelében. Ez egyszerűsíti a telepítést, ha a konyhai felszerelést a kommunikációból származó kút szállítják, akkor a vezetékeket és hosszabb csöveket kell végrehajtaniuk.

A zónákban nagy szerepet játszanak a konyhába való bejárat felszabadítása és az erkélyhez való hozzáféréshez – ha zsúfoltak, akkor a szűk érzés. Az egyes zónák eredetileg különböznek különböző módon.

 • Világítással. Erre felett munkafelület alatt szekrények, a LED szalagok és sok pontot fényeket kell telepíteni, a vacsora zóna ebben az esetben kiemeli fal scaves csillárok.
Olvasson tovább  Mosogatószivattyúk

 • Színes játék. A tervezés akkor ajánlott használni több árnyalat, ami egyszerre kombinálhatók egymással, és nyereségesen hangsúlyozta minden zónában. Például a falak falai és a munkaterület szabadtéri bevonata egy színben készült, és a hely, ahol enni és pihenni – mások.

 • Különböző befejező anyagok használata. Ehhez a munkaterületet mesterséges kővel lehet felvenni, hogy a padlót a padlóra helyezzék, és válasszon egy laminált és fát az étkező díszítéséhez.

 • A bár számláló telepítése. Ennek köszönhetően a design, akkor nem csak elektív elválasztani a nappali a konyha, hanem hozzon létre egy kényelmes sarok, amely szolgál majd a reggeli, valamint a munka a számítógépen.

 • A bútorok illetékes elhelyezése. A főzési helytől származó étkezőhely a kanapé hátulja és a dohányzóasztal elválasztható.

Az összes típusú zónás alkalmazása, szintén fontos figyelembe venni mind a konyhaszekrény formáját, mindegyik funkcionális területnek rendelkeznie kell a peremmel, ha ugyanaz, a szoba elfordul, hogy nem prímélő.

Anyagok és megfelelő befejező színek

A modern konyhai kialakítás különböző befejező anyagok használatát biztosítja, így a javítás megkezdése előtt meg kell határozni a családi költségvetést, majd megszerezni őket. Mivel ezt a szobát magas páratartalom jellemzi, ki kell választani a kiváló minőségű felületet, Ellenáll a magas hőmérsékletnek, nedvességnek, zsíroknak és tisztítószereknek. A falak és a nemek béléséhez ebben az esetben a kerámia csempe ajánlott, vonzó megjelenésű, tartós és könnyen karbantartható. Jól néz ki a konyhák belsejében, 10 négyzetméter. m és fa, MDF, forgácslap. Ez egy környezetbarát nyersanyag, amelyet széles körben állítanak elő, de óvatos működést és védelmet igényelnek a nedvesség ellen.

Sok lakos a fali dekorációhoz is:

 • dekoratív gitt;
 • folyékony és mosható háttérképek;
 • Tartós műanyag panelek;
 • egy szikla;
 • Mozaik csempe.

Kiváló választás a konyhai kötény díszítéséhez üvegpaneleknek tekinthető, felületük hullámos, matt, valamint fém, kő és fa utánzás. Az üveget egy elegáns design megkülönbözteti, a kémiai és hőmérsékleti hatásokkal szembeni fokozott ellenállás, De drága és nehéz telepíteni. A konyhában lévő mennyezetek általában hagyományos fehérhulladékokkal vagy stretch struktúrákkal vannak ellátva. Mint szabadtéri bevonat, a kerámia csempe mellett kiválaszthat egy laminált, paradicsomot, üvegszálat és linóleumot.

Megszerzi a befejező anyagot az árnyalatokban, amelyek megfelelnek a szoba stilisztikájának. A tervezők azt tanácsolják, hogy elkerüljék a kontrasztos színek konyhájának kialakítását, különleges egyensúlyt, szeszélyes és helytelen használatra van szükségük az egész belső térben. A következő kombinációk kategorikusan megengedettek a tervezésben:

 • Rózsaszín – saláta;
 • Sárga – lila;
 • zöld – piros;
 • Kék – narancs;
 • Lila – mész.

Mivel a konyha 10 négyzetméter. m kicsi, a vizuális terjeszkedése megköveteli, hogy a felületek világos hangokkal rendelkezzenek, és lehetetlen sok fehér használni. Egy ilyen szoba monoton és unalmas lehet. Ahhoz, hogy újraélje a színnövényt a szobában, akkor kombináljon fehéret más árnyalatokkal. Szépen nézd meg a konyhát, díszített bézs, szürke vagy tejtermékek. Ha a tervezés több színt használ, akkor előzetesen meg kell határozni a fő árnyalatokat (60% -ot fognak összegezni), további (30%) és az akcentus (10%).

Olvasson tovább  Háttérkép kis konyha: kiválasztási finomságok

Bútorok kiválasztása és elhelyezése

A helyiség legfontosabb összetevője bútornak tekinthető, nem pedig a konyha kivételével. Annak érdekében, hogy a berendezése harmonikusan illeszkedjen a kiválasztott stílusba, szükség van egy konyhai készlet kiválasztására. Például a high-tech stílusú szerelmesek üvegfelületekkel ellátott bútorokkal fognak megfelelniük, és ez a klasszikusok számára, éppen ellenkezőleg, sok természetes fa. Mivel a konyha 10 m2-es méretű, kicsi, minimális bútorokkal kell felszerelni, előnyösebben beágyazott és szögletes szekrények, amelyek kevés helyet foglalnak el. Ezenkívül a nagy konyhai kanapékot legjobban puha székekkel helyettesítik.

A konyhai elrendezés végrehajtása, ajánlott különféle kompakt bútorok kiválasztása.

 • Csuklós szekrények és sekély kanapé. A modulok rövidített mélysége és a párhuzamos elrendezés lehetővé teszi a szabad helyet a folyosón.
 • Asztali transzformátorok, összecsukható ülések és munkalapok. Kényelmes üzemben, minimális helyet foglal el a hajtogatott formában, és a vendégek érkezésével kényelmes étkezőasztal és további ülések. A kis konyhák számára jól illeszkedő és egymásra rakható székek, amelyek könnyen bejuthatnak egy verembe étkezés után.
 • Állványok, polcok és nyitott polcok. A szabad hely vizuális hatása, az egyetlen dolog, hogy a zárt modellekkel ellentétben gyakori tisztításra van szükség. Az üvegszerkezetek a modern design számára ajánlottak.
 • Headset nyitott ajtókkal. Tökéletes a szögletes elrendezéshez.

Minden bútor elemet a konyhába helyeznek az alakjától függően. Leggyakrabban a testmodulok az egyik fal mentén vannak felszerelve, ésszerűen feltöltve a szöget. A téglalap alakú helyiségekben a tervezők kétsoros elrendezést használnak, két falakat kényszerítve.

Dekoráció

Hatékonyan változtassa meg a konyha környező területét, és hogy kizárólagosságot adjon az elemeknek. Ugyanakkor, egy 10 m2-es területű helyiség kialakításának elvégzése, fontos, hogy ne túlterhelje, mivel nem túlterhelt és hangulatos. Érdekes megnézni a konyhai festményeket az élelmiszer témájában: Italok, bogyók, zöldségek és gyümölcsök. Ezenkívül a különböző feliratok tökéletesen alkalmasak fali dekorációnak, a konyhai kötényre helyezhetők. A szokatlan megoldás egy konyha dekorációja is van, melynek tükörrel van ellátva, domború lemezekkel, gradiens szeletek szivárvány, hogy kiegészítse a színes palettát a szobában.

Ezenkívül a konyhát porcelángyűjtemények, fényképek és különböző kézzel készített polcok formájában díszítheti exkluzív dekorációs elemekkel. Kontraszt és élénk pillantást vet a kréta háttérkép belsejében, ajánlott átmenni az egyik falakat, és ott ízletes recepteket rögzítenek. Ne felejtsük el a fali órákat is, amely fényes akcentus lehet a dekorációban. Leggyakrabban az óra megtalálható a konyhában, díszítve a modern, provence és rusztikus stílusban. A kényelem légköre is segít a növények jelenlétének jelenlétében, az edények nemcsak az ablakpárkányon ajánlottak, hanem állványok, kis polcok és falszekrények származnak.

Olvasson tovább  Konyha design 18 kV területével. M

Stílusok

A mai napig számos stilisztikai irány van, amelyek 10 kV-os konyháknál választhatók ki. M. A tervezők óriási népszerűsége klasszikus stílusban élvezi, mindig a divatban van, és a gyakorlatiasság jellemzi. Klasszikus konyhák megkülönböztetni jelenlétében szabad hely, mivel kevés bútort azok elrendezése, és az összes háztartási készülékek vannak elrejtve homlokzatok. Gyönyörűen pillantást szobák díszített modern stílusban, ezek alkalmasak energetikai és a fiatalok, az egyetlen dolog, ami a divat van egy olyan tulajdonsága, hogy a változás, és néhány év alatt egy ilyen terv válhat „hátra”.

A gyönyörű kilátás nyílik az etnikai stílusú konyhában, általában ebben az irányba utazik az utazási szerelmesek. Az ilyen helyiségek szokatlan dekorációval és kifinomult textíliákkal vannak megkülönböztetve, de sok négyzet van egy eredeti belső kialakításához. A közelmúltban a természetes anyagok használatát üdvözöljük a helyiségek befejezésében, akkor kis konyhák ajánlott díszíteni az ország, a tetőtér és a high-tech stílusában. A fém, a fa, az üveg és a természetes textíliáknak ilyen konyhákban kell lenniük. A bútorok színét és textúráját szigorúan választják ki a befejeződés árnyalataihoz, és a modulok oly módon vannak elrendezve, hogy elrejtsük az éles sarkokat.

Tervezési ötletek

Annak ellenére, hogy a 10 m2-es konyha kicsi, egy megfelelően kiválasztott tervezéssel és kompetens elrendezéssel többfunkciós és kényelmes szobákat hozhat létre. Hatalmas lehetőségek a tervezői ötletek nyitott szobáinak megvalósításához az erkélyhez való hozzáféréssel. A négyzetmétert ebben az esetben el kell osztani, hogy kényelmes étkezési terület legyen, és az erkélyhez való hozzáférés szabadon maradt. A munkaterületet az ajtó ellentétes oldalán kell elhelyezni, és tegyen egy kis asztalt székekkel a kimenet közelében. Ha szeretné, az ajtó el lehet távolítani azáltal, hogy telepítheti ezt az állványt az erkély blokk oldalán, akkor a konyha elegáns és tágas lesz.

A kis konyhákban gyakori gyakori a hűtőszekrény elhelyezésének problémája, amely nehéz a szoba kialakításában. Ez vonatkozik a tervezésre, ahol puha kanapé és sarok található. Annak érdekében, hogy az összes bútor és berendezés harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, akkor néhány trükköt is alkalmazhat: Tegye a nehézkes egységet a tárolóhelyiségbe (ha van a konyhában), vegye be az erkélyen, előre szigetelt, vagy a konyhából való befogadás. Ez egy puha kanapé alatt szabad helyet biztosít, amely nem csak kiegészíti a rekreációs területet, hanem pótágyként is szolgál. Az ilyen konyha, a bézs és a szürke finom árnyalatainak kialakítása érdekében a bútorok jobban szerezhetnek egy természetes fát, és a dekoráció fő dekorációja elegáns csillár lesz az étkezőasztal felett.

Arról, hogyan kell megtervezni a konyhát egy 10 kV-os területen.m2, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: