Konyha design 10 kv. m egy kanapéval

  10 kV konyha. m saját jellemzői és előnyei vannak. Nem lehet kissé, mint a tipikus épületekben, hanem a szabad hely kiszámításához is. Azonban, hogy egyes tervezési titkok ismerete, egy ilyen kvadratúra esetén az összes szükséges bútor kiemelhető, hogy kiemelje a szoba funkcionális területeit.

  Tervezés

  A konyhaszekrény és a megfelelő étkező és kárpitozott bútorok megrendelése előtt meg kell határozni a jövőbeli helyet. Az elrendezés két tényezőtől függ.

  1. A szoba formája: Négyzet alakú vagy négyszögletes. Az anyag kiemelkedése, fülei, ívek, erkerek, amelyeket figyelembe kell venni.
  2. A zónák prioritásai. Függetlenül attól, hogy az oroszlán részesedése a munkafelületeken és a konyhai készülékeken vagy a fő részben egy nyaralási sarokba kerüljön – előzetesen el kell dönteni.

  A bútorok elhelyezkedése 10 négyzetméter. m lehet, de a maximális kényelem elérése érdekében tanácsos néhány árnyalatokat figyelembe venni.

  Az L-minta elrendezése tökéletesen illeszkedik egy téglalap alakú és négyzet alakú helyiségbe. Ez a standard hely a kulináris munka kényelmét biztosítja, ha minden, amire szüksége van. Ebben az opcióban a legegyszerűbb módja a munka háromszög létrehozására “Plate – Sink – hűtőszekrény”.

  A Lineáris szálláslehetőség alkalmas hosszúkás konyhákra, ahol az egyik falak keskenyek és nem lehetnek funkcionálisak, mivel egy ablakot vagy ajtót kap.

  Azonban itt is használhatja a P-alakú verziót, majd az ablak egy további pultot jelenít meg, és alatta alatt az edények vagy termékek tárolására szolgáló tartályok.

  A sziget elhelyezkedése kényelmes a négyzet számára, ahol egyenlő távolságok a falról a falra. A sziget részé válik a két zóna természetes elválasztója (munka és kikapcsolódás), és étkezőasztalként vagy bár számlálóként is szolgálhat.

  Zónázás

  A zónázás kényelmesebbé teszi a belső teret. Így a konyha munkaterületét a fényes felületek, csempék, vakok, és rekreációs terület dominanciájával reprezentálják, textilek, kárpitozott bútorok, függönyök.

  Meg kell tenni a prioritásokat a zónák funkcionalitására előre. Ha a főzést nagyrészt a főzéshez szeretné használni, akkor a fő hangsúlyt a szükséges szekrények elhelyezésére, vágófelületek, háztartási készülékek elhelyezésén kell elvégezni. Egy másik lehetőség – konyha, mint pihenőhely, nappali. Ebben az esetben a konyhai kiegészítők esetében minimális helyet adnak meg, és a főterület egy étkezővel és a háztartások és vendégek befogadására alkalmas hely.

  Fontos, hogy a különböző funkcionális zónák mindazonáltal befejeződjenek egy stílus irányban. Zoning készül díszítéssel, színskamut és világítás, anélkül, hogy megzavarná az egyetlen belső stílusát.

  Világítás

  A konyhai terület különleges megközelítést igényel a világításhoz, különösen akkor, ha a konyhát funkcionális zónákra osztják. Ideális esetben minden zónanak saját fő fényforrása kell lennie egy nagy mennyezeti lámpa és több további lámpa formájában. De egy kis konyha 10 négyzetméter. A m teljesen alkalmas a központi világítás egy csillárára, valamint a beépített lámpákra a munkaterületen és a fali sconces-ban – az üdülőterületen.

  A vágófelületek, a mosogató és a tűzhely beállított jelzőfénye. A felfüggesztett mennyezet felszínére vagy a konyhai fülhallgató alján vannak beágyazva. Az étkezőben lévő falra szerelt lemezek szintén megvilágítják az asztal felületét, ami fontos, ha ételt kap, és vizuálisan egy különálló hangulatos szoba légkört teremt.

  Érdemes emlékezni arra, hogy számos világító eszköz, valamint a háztartási készülékek jelentős terhelést alkalmaznak a villamos energiára. Ezért a javítás megkezdése előtt gondoskodni kell az összes kábelezés cseréjéről vagy javításáról.

  Befejez

  Világítás a konyhában, különösen ha zónákra oszlik, már egyfajta dekoráció. Fényforrások hangsúlyozzák a helyiség részeit, árnyékokat és káprázatot teremtenek, megkülönböztetik az előnyöket és elrejtik a hátrányokat. Azonban a falak, a mennyezet és a nemek dekorációja fontos szerepet játszik. Ha tervezik, hogy teljes mértékben javításra kerüljön, lehet, hogy több szinten szerelt mennyezeteket, szokatlan falfedezést, felvenni a megfelelő padlót. Tehát a zónákba való tisztább szétválasztáshoz laminátumot használhat az étkezőben és a csempézett padlólapokon – a főzés területén.

  A fali dekoráció nedvességálló anyagból készülhet, amelyek könnyen tisztíthatók. Fontos lesz a lemez és a mosogató.

  A relaxációs zónához jobb, ha több “meleg” anyagot használ a falakon: dekoratív vakolat, víztaszító háttérkép.

  Színes megoldások

  Az árnyalatok, amelyekben a kialakítás elvégezhető, nagymértékben függ a kiválasztott stílustól. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassza a befejező, dekoráció és a virágságazat elemeit:

  • A könnyű hangok vizuálisan növelik a helyet;
  • Sötét vagy telített – kényelmet biztosítson, és hozzon létre egy otthonos légkört;
  • A világos és sötét árnyalatok kombinációja vizuálisan vonzza a zónákat;
  • A kontraszton a játék hozzáadja az egyedülálló kifinomultság helyét;
  • A nyugodt színű repülőgépek fényes ékezetei további figyelmet fordítanak.

  Dekoráció

  Bármilyen stílusban a konyhai tervezés, fontos, hogy tartsák be a harmónia elveit, és ne zavarják a helyet. Nagy dekorációs elemek, mint például az ömlesztett panelek, panorámás festmények és fotó háttérképek, Macrorsunok a cserépben, nyereségesebb lesz az egyetlen másolat, és csak az egyik zónában.

  A stílus stílusának megőrzése érdekében a bútorokat harmonizálni kell egymás között a textúra és a végrehajtás, de árnyalatokonként változhatnak.

  Tehát a High Tech stílust választjuk a konyha, ami arra utal, fényes felületek és a modern technika, akkor az üdülőterületen lesz megfelelő, hogy egy sarok a buja barokk vagy telepíteni a headsetek alatt vidéki ókorban a stílus Provence.

  Kanapé a konyhához

  A konyha térfogata 10 négyzetben nemcsak a háztartási elemek és berendezések befogadására alkalmas, hanem a napi vacsorák és vacsorák puha sarkát is felszerelheti.

  Ebben az esetben a rekreációs terület fő hangsúlya lesz a kanapé.

  A kanapé telepítése a konyhában számos vitathatatlan előnye van:

  • A helyet a legtöbb székből szabadul fel, amely folyamatosan nyomnia kell és dugja be;
  • A háztartások és a vendégek a kanapén ülhetnek, ezáltal felszabadítva a hostess asztali megközelítését;
  • A kanapé a fali eszközökkel kombinálva a konyhát kényelmessé teszi a csirkéki televíziót vagy filmeket;
  • A konyhában a kanapé megoldja a hirtelen éjszakai vendégek kérdését, ha nincsenek további vendégszobák.

  A konyhában lévő kanapé telepítése, a bútorok méretei megjegyezhetők. Azonban a modern bútorok termékek széles választékát kínálják a konyhabútorokat, és lehetővé teszik a megfelelő lehetőség kiválasztását. Ez lehet egy kompakt szögletes modell, egy kanapé-kagyló vagy egy kanapé transzformátor.

  Hogyan válasszuk ki?

  A kanapé kiválasztásakor a fő figyelmet kell fordítani a következő tényezőkre:

  • Forma: szögletes, félkör alakú, téglalap alakú;
  • Tervezés: összecsukható, fiókokkal;
  • Kárpitos anyag;
  • Színes gamma a szoba hangjában.

  Közvetlenül érdemes értesíteni arról, hogy nem kell választani egy 10 méteres konyha teljes méretű kanapékra.

  Még ha kezdetben úgy tűnik, hogy az ömlesztett kanapé “jó fog emelkedni” a fal mentén, akkor az összes bútor telepítése után minden bizonnyal megtudja, hogy a konyhában “nincs hely bekapcsolás”.

  Forma

  A kompakt kanapék széles választéka minden ízlésre. Ezenkívül az ilyen modellek mindenféle funkcionális eszközzel vannak felszerelve: a vászon és törölköző fiókokból egy összecsukható ágyhoz.

  Az egyik legkényelmesebb lehetőség a sarok kanapé. A konyha üres sarkát veszi, egy helyet takarít meg, nagyon tágas. Ugyanezek a tulajdonságok félköríves kanapékkal rendelkeznek – az ablak közelében helyezhetők el, vagy megoszthatják a funkcionális zónákat. Például egy ötlet felmerülhet a kanapé visszahelyezésére a munkás konyhai zónába.

  Tervezés

  Tervezés szerint előnyös a leginkább elhelyezett bútorok kiválasztása, de minimális dekorációval. A bútorok könnyebb és könnyebbek, annál kevésbé lesz kattintva. A kanapék-padok alkalmasak a konyhához a karfa nélkül, vékony háttal, de ugyanakkor alacsonyabb dobozokkal vagy lefektetett.

  A kompakt transzformátoros kanapék ebben az esetben tökéletes opció lesz.

  Anyag

  Kárpitos anyagot választanak ki, figyelembe véve a konyhai szoba jellemzőit. Még akkor is, ha jó rajz van a konyhában, ne kerülje el az élelmiszer szagait, gőzöket a lemezről, véletlen cseppecskék a kárpitozás és más lehetséges szennyeződések. Egy ideális kárpitozás a kanapé számára műbőr vagy eco. Az ilyen anyagot könnyen tisztítják hagyományos eszközökkel, ellentétben a textilfelületekkel.

  Szín

  Ne felejtsük el, hogy a konyhában lévő kanapé, még a legtávolabbi, meglehetősen fényes akcentus lesz az egész szoba kialakításában. Ezért különösen óvatosan kell kiválasztani a színskálát, hogy ne törje meg a belső stílusát. Az optimális lehetőség, ha a stílus nem különösebben kijelölt, semleges árnyalatok lesznek: fás, barna, bézs.

  Ahhoz, hogy fényességet adjon, és az orientáció stílusa függvényében válasszon radikális hangokat. Például a stílusok minimalizmus, ar deco, a klasszikus fekete-fehér színeket illeszkedik. Provence stílus pasztell árnyalatokkal – lila, türkiz vagy lila színe alkalmas itt. A high-tech ultra-modern stílusa hangsúlyozza az ezüst tónusok és a piros, narancssárga vagy kék kombinációját. De a stílus, az ország, rusztikus vagy faház jobb választani az azonos, semleges árnyalatú a torzítás a természetes színeket.

  Tipp: Annak érdekében, hogy a tervezési elképzelés teljes egészében megtestesüljön, és ezt követően megfeleljen az elvárásoknak, nem szabad elhanyagolni a projekt elkészítését. A javítás megkezdése előtti részletes terv elkerüli a hibákat és megmenteni az idő és a költségvetési alapok tömegét.

  Konyha áttekintése 10 kv. M egy kanapéval a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: