Konyhai nappali tervezési projektek: tervezési lehetőségek és zónák

A konyha és a nappali kombinációjában a háztartások javítása során sok előny van. Azok számára, akik szeretnek buja ünnepséget szervezni, meghívva a vendégek sorát, ez a helyzet jó hír.

Sok étel és ital nem kell túl messzire viselni, a szabad tér észrevehetővé válik. Hasonló transzformáció javítja a tervezést, számos pozitív pillanat van benne.

kilenc

Fotók

A kombináció előnyei

A kis konyhák jelen vannak a 60-as és 1970-es évek építésének legtöbb apartmanjában, egy nagy család és a vendégek ugyanazon az asztalnál nem gyűjthetők össze. Ha a vendégszobában kicsi a környéken (ami nem olyan ritkán), akkor nehéz telepíteni egy ünnepi asztalt, és meghívhat sok vendéget. A kombinált nappali konyha kialakítása több esetben szükséges:

 • Sok területre van szükség a zónákhoz;
 • Az adott otthoni tulajdonban vagy a falusi házban van egy tágas konyha, amely az étkezővel való összehangolás nagyszámú helyet biztosít, még mindig egy kis szobát készíthet;
 • A felújítás után megjelent egy szabad négyzet, amely nagy előnyökkel használható.

Mindezek a tényezők hozzájárulnak a kombinált konyha népszerűségének növekedéséhez.

Az ilyen projektek divat jelent meg Amerikában és Franciaországban a múlt században további 70-es években. Fokozatosan, az ilyen modell racionalitását mind az öt kontinensen, köztük Oroszországban is elismerték. Szabad hely (ha a mennyezet több mint három méter) teszi a lakóépületeket, valóban kényelmesebb.

A projekt létrehozásakor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a helyiségek különböző funkciókat végezhetnek, Mind pozitív, mind negatív oldalak vannak. A lakás jelentősen növekszik, ami leggyakrabban nem lehet, de örülhet. Ez különösen pozitív tény a Khruscsovban élő emberek számára, ahol a szélsőséges szobák kicsiek.

A lakóhelyek térségének növekedése az esetek 80% -ában még mindig kapcsolódik a lakás minőségének javításához.

Negatív erre a jelenségre, például a konyhai összejövetelek szerelmesei a múlt század 60-as évei szellemében. Housewives, akik szeretik a “hideg” a tűzhely közelében, valószínűleg nem örülnek az ilyen felújítással.

Hibák

Fontos, hogy megértsük, hogy a konyha és a nappali közötti fal a fuvarozó, akkor a projekt nem fog működni. A csapágyfal tabu, a felügyeleti hatóság nem ad engedélyt a szétszerelésre. Ha a lakástulajdonos úgy dönt, hogy rossz szabályokat folytat, akkor várhatóan drága próbák, bírságok és helyreállítás a falon eredetileg.

A válaszfal bontás hiányosságai közül először emlékezhetünk először arra, hogy a főzés során minden szagot elterjedt az egész lakásban.

Enyhíti az ilyen következményeket egy erős kipufogóeszköz telepítésével. De a háztartási készülékek munkája akadályozhatja a TV-t.

A stílus kiválasztása

Ha a lakástulajdonosnak nincs készsége az építés területén, a projekt előkészítése és fejlesztése jobb, ha a szakmai embereket bízza meg. Olyan analógot találhat, amely lenyűgözi, és mint egy “kezdőpont”.

Az ujjakon vagy sematikus rajzon valóban nehéz megmagyarázni a szakembernek: Mi a lakás a javítás után kell lennie. Két illusztráció (vagy akár egy) elég elég ahhoz, hogy a jövőbeli előadó megértse, mit akar az ügyfél.

Ha egy nehéz utat választ, és elkezd egy projektet magadnak, akkor ez a vállalkozás diadalja (ami ritka). A lakhatási tulajdonos új szakmát szerezhet, javításokat készít a szépség és a stílus ötleteivel összhangban.

Mindenesetre fontos kiválasztani a megfelelő színskálát. Ehhez egyértelműen meg kell érteni az egyes zónás területek célját. Az ilyen tényezők is fontosak:

 • a természetes és elektromos világítás intenzitása;
 • állítólagos bútorok színe;
 • Milyen falak lesznek a falakon (és általában, általában);
 • Milyen anyagot készítenek a padlóra.

Hasonló alapvető tényezők a sarokköve a megfelelő stílus létrehozásához.

A high-tech-t mindig a közvetlen vonalak és a kompromisszumok megkülönböztetik. E stílus jellemzői:

 • Magas technológiai prioritás;
 • rugalmasság és dinamika;
 • Szokatlan ötletek.

Ilyen design ideális 35 éves fiatalok számára, akiknek érdekes, nagy fizető munkája van, kövesse a divat és az innovatív megoldások világát a műszaki területen.

Nincs hely a magas-TECCA-ban a vensel és habzó. A sima falak elfogadható jelenléte (tégla, beton), előfordulhat, hogy még nem helyezhetők el. A leggyakrabban csúszó ajtók. Minden “rejtett” lámpa a falakon és a gipszkartonban. A bútorok fém panelekkel szembesülnek, a falak és a nemek szerves folytatásává válnak.

A nappaliban és a konyhában rengeteg technológia van, így egy ilyen stilizált megoldás tökéletes lehet. A fémből származó fény visszaverődése miatt a “mozgó” szoba terjed ki, terjedőbb lesz.

A klasszikus visszatér a divat dobogóra, és ez jó hír a klasszikus stílusok adherentjeinek. Most öntudatlanul jóváhagyja a reneszánsz és az optimista harmónia “életét”.

Klasszikus stílus miatt a hagyományos túlzásokat a tervezés hatékonyan a látszatot keltik, nagyobb fény és a helyiség. Elsősorban eredeti ötleteket és megoldásokat igényel.

Gyakran előfordul, hogy a bútorokat és a tartozékokat speciális projektek végzik. Ez a stílus megfelelő nagy helyiségekben, a tervezés az általános stilisztikai terhelést jelenti. A klasszikusok sok alfaja van:

 • Antik Görögország;
 • Az ókori Róma;
 • Barokk;
 • Reneszánsz és klasszicista;
 • Erdei ampire.

A minimalizmus mint stílus magában foglalja a szabad hely jelenlétét. Milyen tervezőket neveznek “légiforgalmi hozzáférés”. Ugyanakkor a bútoroknak a szobában kell lenniük a minimális mennyiségben, e tekintetben, e tekintetben nem kell túllépniük.

Tervezési lehetőségek

  Mindenesetre, ha még lebontják a partíciót, akkor a felügyeleti hatóságokban a tervezési projektre lesz szükségük, a BTI írásbeli engedélye. Nem számít, hogy hány négyzetméter lesz beltérben: 24 kV. m, 40 vagy 18.

  Mielőtt komolyan gondolkodnánk a terv elkészítéséről, ajánlott találkozni egy olyan személyrel, aki szakmailag részt vesz az apartmanok javításával, nem egy év. Az előny mindig szükséges a javítás folyamatában.

  A konyha és a nappali négyszögletes vagy négyszögletes területe egyetlen stílusban is elrendezhető, de nagyon jó lehetőségek és különböző stílusú megoldások vannak. Tekintsük az akció algoritmusát.

  Először is, meg kell tenni egy tervsémát a rajz papírra. Mentálisan “tegye a bútorokat a bútorokba, ahol javítás után lesz, miután ezt a tényt a rajzban jelöli.

  Mivel a zónák általában használják:

  • Bár állványok;
  • különböző nyílások, például ívek;

  • egy kis üvegház az élő növényekből;
  • Különböző méretű akváriumok;
  • Készítsen padlót podiummal.

  És megkülönbözteti a színes paletta széles választékát is. “Mégsem” konyha radikális burgundi hangok, talán nem éri meg, de a konyhai és a nappali különböző puha árnyalatai jó ésszerű megoldás. A borjak túlzott kontrasztjai is elég fáradtak a szemtől, itt a racionális csak az arany közepét választják.

   Ha a magánlakás tulajdonjogának építése még mindig a projekt szakaszában van, akkor előre “készítsen papírra”, majd hajtsa végre a konyha és a nappali kombinációját.

   A modern 3D-s programok lehetővé teszik, hogy ábrázolja a számítógép jövőbeli szobáját, és még felveszi a háttérkép színét és a padlót. Ez sokkal nehezebb. Azokban az esetekben, amikor a ház nem volt tíz évig, ebben az esetben értelme csak olyan emberekre, akik tapasztalattal rendelkeznek az ilyen projektekkel.

   Előzetesen meg kell találni, milyen jó a kommunikáció, amelyet a konyhába szállítanak (általában, hogy vannak raktáron). Ügyeljen arra, hogy az új aljzatok helyeit ütemezzük, a vezetékek valószínűleg módosítani kell. Szükség esetén a konyha “tömöríthető” lehet a minimális méretekhez, akkor egy nagy nappali jelenik meg, ami néha nagyon lenyűgözőnek tűnik.

   A szoba eredetisége elsősorban kiváló minőségű világítás.

   A tervezés különböző tervezése van, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan átalakítsa a helyet, “összegezve”, vagy “bővítve”. Itt van néhány közülük:

   • A bútorokat a falak mentén helyezik el;
   • Minden konyhai készülék felcserélhető, több úticél is lehet;
   • Az egész konyha egy tónusú, mint a nappali;
   • A konyhai eszközök minden fogantyúja és burkolata a bútorok hangja alatt.

    Ritkán előfordul, hogy új tulajdonosok, akik vásároltak egy lakást, elégedettek maradnak a régi tervezéssel. Gyakran “kivágja” gipszkarton, vele elrejtheti a kommunikációt, kétszintű mennyezeteket és hasonlókat. Mindez csak része a probléma megoldásának, bár nagyon fontos.

    Nem az utolsó szerep a háztartási készülékek és a konyhabútorok ésszerű elrendezését. Például a konyhában lévő résben konyhai eszközöket és háztartási készülékeket helyezhet el. Mindez “álcázható” az ajtók stilizált bútorok nappali. Így lesz egy monokróm “táj”, amelyben a konyha a nappali szerves folytatásává válik.

    Mindenesetre a régi posztulátumot meg kell őrizni, hogy három alanynak kell lennie a távolban:

    • hűtőszekrény;
    • mosás;
    • lemez.

    Az ablak közelében helyezheti el őket az ablak közelében, ebben az esetben kompakt lesz. A reggeli és vacsorák asztala leggyakrabban a nappaliban található. Általában megjegyezhető, hogy a konyha és a nappali kombinációja művészet. Hatalmas pénzt költhetsz, miközben nem éri el a kívánt eredményt. A szerény költségkeret opciót is megvalósíthatja, és kiválóan néz ki.

    A javítások eredetileg és olcsóbbá tételéhez kövesse a következő posztulátumokat:

    • A terjedelmes bútoroknak a sarokban kell elhelyezniük;
    • A díszítéskor jobb fényt használni;
    • A bútorok nem lehetnek “nehéz” – a La nagymama mellkasa;
    • A hagyományos bútorfalakat helyet takarítanak meg;
    • A könnyű tonizást különböző “fröccsenés” (vázák, szőnyegek, bútorfedők, fehér csempe);
    • Nagyon jó “elterjedt” a tér nagy tükrök, felszerelhetők a bútorajtók, lógni a mennyezet, csatoljon a falhoz.

     Az elmúlt évek aktívan elkészültek a raklapokból. Ha a fa jól kezelt (márkájához és festékhez), akkor a polcok a raklapokból, asztalokból és még sok másból készülhetnek.

     Mielőtt dolgozni, elengedhetetlen, hogy háromdimenziós vázlatot rajzoljon a konyha-nappaliban a számítógépen. Ez olcsóbbá teszi, de aztán 80% -os világos: függetlenül attól, hogy érdemes-e, általában egy ilyen munkát, sok pénzt és időt tölthet anélkül, hogy megkapná a kívánt eredményt. Néha elég ahhoz, hogy korlátozza a szerény kozmetikai javítást, és ne érintse meg.

     Zónázás

     A zónát leggyakrabban az olyan anyagok elvégzésével végzik, amelyekből a padlók készülnek. Az utóbbi években nagyon gyakran a konyhák “híd” porcelán csempe, a nappaliban a padló laminált vagy tölgy parketta. Fontos a zónás tényező, vizuálisan láthatatlan “falat” épít, öntudatlanul továbbra is megérti, hol van a konyha, és ahol a nappali. Gyakran a zónás tényező még a szándékosan is növeli, a konyha falait ugyanazzal a tornáccal, még a mennyezeten is megduplázza. Nem mindig ez az opció tökéletesnek tűnik, de a legtöbb esetben meglehetősen munkavállalók lehetnek.

     A fali dekoráció a zónás ötlet megvalósításának folytatása. Az anyagok kombinációja lehet a legkülönbözőbbek, itt mindent a lakástulajdonos esztétikai függőségén nyugszik.

     A világítás fontossága nem írható le. A duplex gipszkarton mennyezetekben modern LED lámpák csodákat tudnak dolgozni. A világítás radikálisan változhat a LED-es lámpák sorának telepítésével. És a fény segítségével felépíthet egy láthatatlan “partíciót”, amely hangsúlyozza a konyha és a nappali közötti határot.

     Az elmúlt húsz évben gyakran egy bár állványt helyeztek el a konyhában, úgy tűnik, hogy a gravitációs központ, amely ugyanakkor hangsúlyozza e tér funkcionalitását.

     Vannak olyan lehetőségek is, amelyek nem olyan gyakran, mindazonáltal léteznek. Készítsen összecsukható partíciókat, vagy tegyen sűrű áthatolhatatlan függönyöket.

     Sikeres belső példák

     Amerikai konyhai kombinációs stílus és nappali. Hasonló design található leggyakrabban az Egyesült Államok keleti partján. A demokratikus stílus az, hogy az ilyen kanapék mind egy közúti kávézóban, mind a multimillioner házban találhatók. Érdekes módon a döntés, amikor a lakóházak szinte teljesen “elnyelik” a konyhát egy foton padló és falak rovására. Így számos magánházat rendezett a keleti parton.

     Zónázás a bár állványok és a különböző színek padlóján, amelyek nem tudják megérteni, hogy az “élő” zóna található, és ahol a vacsorák készülnek. És zónában, kétszintű gipszkarton mennyezetek is részt vesznek. Bontsa ki és keskeny helyterületet a LED lámpák átkapcsolásával.

     Példa arra, hogy a konyha a “mászás” a minimumra. Szinte nem látható. Hasznos lakóterület szó szerint “uralkodik” beltérben.

     A konyha-nappali áttekintése a következő videóban.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: