Konyhai tervezési lehetőségek 16 kv. M

Nem számít, hogy a kulináris hobbi, a konyha szokatlan hely a házban. Élelmiszert főz, az egész család az asztalra megy. Ha a terület lehetővé teszi, a funkcionális munkaterület tökéletesen összekapcsolódik egy kényelmes étkezővel. Amikor a konyha mérete 16 kV. m, lehetőségek, amelyek nemcsak kényelmesek, hanem a látványos belső tér is sokkal nagyobb, mint a kis méretű négyzetek esetében. Tervezés, a konyha stílusa nagymértékben függ az elrendezéstől, a helyiség alakjától és a négyzetek számától.

Sajátosságok

Állítson be egy szép szobát az idő szellemében, modern stílusban vagy retroben, erkéllyel vagy anélkül, négyzet alakú vagy téglalap alakú, könnyen figyelembe veheti a projektet kompetensnek. Tekintsük azt a pártot, amelyre az ablak jön ki, az erkély jelenléte, Erker, a szélesség szélessége és a mennyezet magassága, Még akkor is, ha úgy dönt, hogy egy professzionális tervezőre fordul, akkor jobb lesz, ha előkészíti a négyzetméter minden egyes részét. Az inspiráló példák elég eléggé egy független tervezési projekthez.

16 négyzet – nem a legnépszerűbb, de nagyon gyakori metróállomás, amelyet gyakran találnak az egyes épületek és a modern lakások házaiban, különösen akkor, ha a konyhát stúdió formájában mutatják be, és egy közeli szobával kombinálják. Az ilyen helyiség nyilvánvaló előnye a kísérletek lehetősége, a szinte bármilyen tervező caprise kiviteli alakja.

Ez a szoba egy univerzális platform a projekt megvalósításához valamilyen stílusban. Biztonságosan választhat bármely színes gamutot – a fényes visszafogott pasztellektől a világos, telített festékekre és még a komor árnyalatokig. A legfontosabb dolog az, hogy nincs szükség arra, hogy a helyet vizuálisan növeljék az intézkedés megfigyeléséhez.

Mi lehet könnyen elhelyezhető a konyhába 16 méter:

 • nagy étkező;
 • Bar rack;
 • Tágas hűtőszekrény;
 • kényelmes munkaterület;
 • Sok raktározási szakasz;
 • Szolgák;
 • kanapé;
 • a szigetasztal;
 • Kamra szükség esetén;
 • Mindenféle háztartási készülék;
 • Kifejező textíliák és dekoráció.

Természetesen egyáltalán nem kell illeszkednie a fenti területre, különösen azóta, hogy sokan a szoba formájától függenek. Miután tanulmányozta az elrendezések főbb típusait, releváns az ilyen asztalon a konyhában, könnyen választhat.

Egy sorban

Ez egy egyszerű módja annak, hogy bútorokat helyezzen el, kompakt, ergonomikus, szinte lehetetlen elrontani. Univerzális és mindenféle konyhák számára alkalmas. Az ilyen konyha sziluettje világos, mivel az összes fontos elem egy sorra kerül: a tűzhely, hűtőszekrény, fejhallgatók a munkaterület és a tárolási szakaszok. Ugyanakkor a többi hely szabadon marad, és lehetővé teszi, hogy egy nagy étkezőterületet és ülősarokot helyez egy kanapéval.

Az ilyen elrendezés azonban nem nagyon kényelmes főzési folyamatban van. Felfedje az egyik sarokból egy másik problémásnak, így itt kell menned, és itt kell mennie. Ezenkívül egy ilyen konyha meglehetősen kényelmetlen és üres lehet, különösen a munkaterületen található telített fal hátterében.

Ideális, mint egy ilyen elrendezés a nappalihoz való összehangolás esetén megfelel a helyiségeknek, ahol az erkélyhez férhet hozzá. A stílus lehet bármilyen, jó klasszikus és modern változatok.

G-alakú

Sok tervező azt ajánlja, hogy kapcsolatba lépjen a szögletes M-alakú elrendezést, különösen akkor, ha nem vagy túl magabiztos az elegáns belső kialakításában. Ez egy teljesen Win-Win verzió, amelyben két falak bekapcsolnak, és a két fennmaradó plusz hely közöttük maradhat az étkezőasztal számára.

Nem számít, hogy milyen formában van egy konyha, az M-elrendezés mind a négyzet, mind a téglalap számára alkalmas. Az erkély nem akadályozza az ilyen elrendezést.

Egy illetékes elrendezéssel nagyon kényelmes lehet. Például sikeresen figyelembe veheti a mosás felszerelését a sarokban, a sütő egyik oldalán, hűtőszekrény, másrészt, az asztallap és a főzőfelület. Az ilyen elrendezés nagyon sikeres a háztartási készülékek, a konyhai szerkentyűek beágyazásához. Különösen a sikeres opciók olyan projekteknek tekinthetők, amelyekben az ablaknyílás a fülhallgatóba kerül, és funkcionálisan használható. Színes gamma lehet majdnem minden, mivel az M-elrendezés nem eszik helyet.

Párhuzamos

Ez egy lineáris elhelyezés két sorban, amelyen az összes funkció az egymással szemben lévő falakon található. Ez az elrendezés nem alkalmas négyzet alakú helyiségekre, de minden típusú téglalapra – több mint. A legfontosabb konyhai elemek így vannak elhelyezve: egy falon, a tűzhely, a mosás és az asztal tetején, a másik oldalon – a sütő, a bár, más szakaszok.

Nagyon fontos, hogy alaposan mérik a szoba, az utolsó távolságot az alsó szekrények nem lehet kevesebb, mint 1,2 méter, különben nem lesz szükség a munka és mozog, mint egy konyha. A legmegfelelőbb főzési szélesség – 1,5 m.

Nagyon fontos itt, hogy helyesen gondolkodjunk az étkezési asztal elhelyezésének. Ha a konyha hozzáférést biztosít az erkélyhez, akkor meg kell fontolnod, hogy csatlakozzon a szobához, akkor ott étkezési lehetőséget biztosítson. Ha lehetetlen, akkor jobb, ha nem fontolja meg a párhuzamos elhelyezést. Ellenkező esetben az erkélyhez való hozzáférés beágyazható, ami nem szabad megengedett. Az ilyen típusú tervezés hátrányai között megfigyelhető a hely vizuális szűkítése.

Ha a szoba nem világos, a mennyezet alacsony, jobb, ha elhagyja az ilyen elrendezést, vagy használja a fényt, semleges gamut: pasztell, bézs, fehér. A hűvös gamma előnyösebb meleg.

Ami a felületeket illeti, a fény fényessége, amely növeli a szobát.

P-alakú

Ez az egyik legnépszerűbb típusú tervezés a minta konyhájához. 3 falakat használ, így a munkafelület és a tárolóhely hiánya nem érzi magát. A geometriai forma nem nagyon fontos, a P-elrendezés jó és egy téglalapban, és egy négyzetben. A belső tér is teljesen lehet – a legfejlettebb modernitástól a klasszikusoktól és a pretentikus retroig.

Nagyon fontos figyelembe venni a belépési zónát vagy az erkélyhez való hozzáférést – nem kell megvilágítani. A szekrények közötti szélesség nem lehet kevesebb, mint 1,2 m. A felső és alsó szekrények kerekített formájának optimalizálása a sarkokban. Ha elég hely van, közepén nagymértékben lesz az asztal ebédre.

A félsziget típusa szerint

Ez egy nagyon eredeti tervezési projekt, nagyon kényelmes és funkcionális, míg nem megverték, frissek. A peninsular konyhában olyan modulokat tartalmaz, ahol a háztartási készülékek felszerelhetők. Vége a design a falon nyugszik, és folytathatja a fülhallgatót.

Meg kell jegyezni, hogy a tulajdonosok számára ez a változat rendkívül kényelmes, de a vendégek nem túl, mivel a félsziget alig képes helyettesíteni a szokásos táblát. Ezenkívül ez a tervezés növeli a javítás költségeit és telepíti a fülhallgatót a kommunikáció kiterjesztésével.

Egy szigetkel

Ez a fajta elrendezés talán a legszokatlanabb, a modul a szoba közepén található, és nem kapcsolódik a fejkártyához. Egy külön szigeten belül számos szekció tárolható, sütő, mosogatógép, egyéb háztartási szerkentyű, a felület tökéletesen működik munkalapként. A sziget elrendezése mindig más, m alakú, lineáris, p-alakú.

Fontos figyelembe venni a sziget megvilágítását, még akkor is, ha magas színvonalú erkély kiemelésére van szükség. Ezenkívül a sziget nem eshet ki az általános stilisztikai összetételből.

Cuisine – Stúdió

A modern designban rendkívül népszerű és aktuális típus. A család egy ilyen szobában egységesebb lesz, amíg néhány felkészülés, mások ugyanabban a szobában dolgozhatnak, pihenhetnek, TV-t nézhetnek. A kisgyermekek a felügyelet alatt vannak, ami szintén nagy plusz. Az ilyen konyha mind a munkaterületet, mind az étkezőt és az üdülőterületeket biztosítja.

Kiváló Zonies Studio Bar Stand Stand stand, nagyon gyakran egy ilyen szobában van kilépés az erkélyre, és ebben az opcióban nem lehet félni, hogy nagyíthatja a bútorokat.

A konyhai stúdiók tervezésekor tartsa szem előtt, hogy a beépített fejhallgatók ugyanazzal a technikával a legjobbak. A tárolási szakaszok előnyösek a csúszás. Gondolj a visszahúzható vágódeszkák jelenlétére. Kötelező erőteljes extractor, különben az ízek az egész házban elterjednek. Ha az ablak megnyitása erkély nélkül, célszerű, hogy munkaterületként használják.

Fontos árnyalat: A stúdió típusát a háztartások és a vendégek előtt áll, így a helyet helyesen kell rendezni. Minden, ami nincs helyben, mindig a látványban lesz.

Étkező és Bar Rack

Az étkező nem kevésbé fontos része a konyhában működőképes, mint a munka. Érdemes betartani a tervezői ajánlását, hogy enni az ételt és a tea ivás valóban örömteli:

 • Válassza ki azt a megfelelő helyet, amelyhez könnyen megközelíthető, nem teszek semmit;
 • A székek száma és a táblázat mérete a családi kompozíciótól függ, de nem lehet hiányozni, ha a vendégek jönnek hozzánk;
 • Az étkező nem ellentétes az általános stílus, a színséma, az összetétel;
 • Gondolj ki az étkezési terület megvilágítására;
 • Ha lehetséges, csatlakoztassa az erkélyterületet, és rendezze el az asztalt.

A BAR Rack egy nagyon divatos és látványos megoldás a konyha belsejében, ha lehetővé teszi a helyet, könnyen szervezhető egy 16 méteres konyhában. Természetesen nem fogja helyettesíteni az étkezési területet, különösen ha vannak gyerekek a házban. Azonban a tea ivás és gyors snack meglehetősen alkalmas. A BAR Rack különállóan állhat, zónázási helyet, folytassa a fülhallgatót.

5 főző konyhai tervezési szabályok lásd a következő videó.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: