Mennyezet a konyhában: Eredeti befejezési lehetőségek

  Első lépések a mennyezeti díszítéssel a konyhában, amikor egy lakás javítását vagy vásárlásakor sokan nem tudják, melyik anyagot választani kell. Az építési piacon sok különböző lehetőség van, amely első pillantásra jól fog kinézni minden szobában. Tény, hogy nem minden bevonatnak van olyan tulajdonságai, amelyek alkalmasak erre a szobára.

  Ezenkívül a mennyezetnek a helyiség belsejének hátralévő részével való stílushoz kell társulnia, harmonikusan együtt vele. A megfelelő anyag kiválasztásához ismernie kell mindegyikük előnyeit és hátrányait, valamint a szabványos konyha főbb jellemzőit egy lakásban vagy egy magánházban.

  Az anyag követelményei

  A hálószobával vagy teremmel ellentétben a konyha különleges mikroklímával rendelkezik. Mindig van valami sör, sült és dörzsölje. Emiatt a páratartalom mindig magas, a forró pár emelkedik a mennyezetre, és befolyásolja a befejezését. Ahhoz, hogy távolítsa el a szaga, az élelmiszerek és csökkenti a hőmérséklet a szobában, az ablakok gyakran nyitott vagy a páraelszívó be van kapcsolva, amelynek szintén van egy bizonyos hatást gyakorol a befejező anyagok.

  Mindez a falak és padlók befejezésére vonatkozó bizonyos követelmények listáját képezte, hanem egy konyhai mennyezetet is.

  • Nedvességállóság. A bevonatnak nyugodtan kell tartania a nedves levegővel és a forró gőzzel való folyamatos érintkezést. Azokban az esetekben, amikor ezt a követelményt nem vették figyelembe a vásárlás során, a mennyezet “eltávolíthatja”, az üresség és a nedves foltok jelennek meg.
  • Kopásállóság. Mivel a főzés naponta történik, a mennyezet folyamatosan agresszív hatással van kitéve. Még a legerősebb anyag ebben a szobában visel, és gyorsabban jön, mint a nappaliban vagy a folyosón. Annak érdekében, hogy néhány éven belül ne kezdjen új javításokat elindítani, szükség van a leginkább kopásálló anyagra, amely megvásárolható.
  • Higiénikus és könnyű működés. Nem számít, mennyire szépek a tulajdonosok és a hostess, senki sem tud felkészülni évekig tökéletes tisztaságban. Néhány kulináris remekmű létrehozása után a zsírok és más folyadékok fröccsenei még a csilláron is kimutathatók. És folyamatosan mászik az elpárologtatáshoz csúnya sötét foltok. A mennyezeti befejezésnek lehetővé kell tennie, hogy sok erőfeszítés legyen a nedves tisztítás elvégzéséhez anélkül, hogy agresszív tisztítószereket használna, vagy ellenállhatna hatásuknak. Ugyanakkor az anyagnak ellenállnia kell a különböző penész vagy gomba kialakulásának és hatásának, mivel ezek a mikroorganizmusok gyakoriak a magas páratartalmú szobákban.
  • Nem kategóriás. A Tűz a lakásban bármely tulajdonos és bérlő egyik fő rémálma. A tűzveszély minimalizálása érdekében a legkevésbé éghető anyagokat kell kiválasztani a belső felület befejezéséhez. Különösen a konyha javításához, hiszen nyílt forráskód van ebben a szobában, és nagyszámú különböző elektromos készülékek.

  Ezeknek a követelményeknek való megfelelés javítja a konyha kényelmét és biztonságát, és sokkal hosszabb ideig is megmentheti a javításokat, anélkül, hogy állandó kiigazításokat igényelne.

  A befejezés típusai

  Konyhai javítási munkák, mint más szobákban, felülről lefelé kerülnek. Ezért, mielőtt kiválasztaná a falburkolat vagy a bútorok kialakítását, meg kell dönteni a mennyezetről. A befejezés minden modern módja a költségvetés és a drága. Az elsőre blotokat, festést és háttérképeket tud tulajdonítani. És a gipszkartonból, műanyag panelekből és kerekek mennyezetből, valamint a vászonból készült második.

  A konyhát bármelyik felsorolt ​​módon elválaszthatja, mivel mindegyikük rendelkezik előnyeivel és hátránya. Azonban minden egyes helyzetben egy vagy több lehetőség előnyös lehet a fennmaradó.

  Tanít ​​vagy festmény

  A konyhai mennyezet befejeződésének egyik legegyszerűbb és olcsó lehetősége a szokásos festék vagy fehérborok. Egy ilyen lehetőséget szinte minden szovjet lakásban osztották el, és még mindig nagyon népszerűek maradnak. A munka hasonlósága ellenére ezek az anyagok kissé eltérőek, és előnyük és hátrányaik vannak.

  Mész

  Az alacsony költség és egyszerű alkalmazás mellett az ilyen típusú befejezés előnyei között nagy ökológia és gőzáteresztő képesség is léteznek. A forró nedves levegő áramlása szinte a fehérített mennyezeten keresztül halad át. Azonban a felesleges párologtatás a kurváknál lehet csúnya sötét foltok, ezért érdemes kiválasztani a kiváló minőségű gyártót, és megfelel az alkalmazási technológiának. Egy másik előny az, hogy a mennyezeti szoba befejezésének módja nem veszíti el magasságát, mint a komplex keretszerkezet telepítése során. A mínuszok közül a gyors kopást (3-5 évig) megjegyezheti, egy kis dekorációt és gondoskodást.

  A krétát és a lime boldogságot szinte lehetetlen mosni, mert megsemmisül a vízrel való érintkezésből.

  Festés

  Mint a whitewashes, a festék környezetbarát, alacsony áron van, és nem változtatja meg a mennyezet magassága. Ugyanakkor az ilyen munka egy sík felületen való bonyolultsága még alacsonyabb, mint a krétával vagy mészkel való munka. Sajnos, hogy elérje ezt a sima felületet, akkor a mennyezet, a vakolás és a szárnyaló előkészítését kell elvégeznie. Nem ajánlott ilyen mennyezetet rengeteg vízzel vagy tisztítószerrel mosni, bár következmények nélkül nedves ruhát vesz igénybe. Az ilyen mennyezet élettartama teljesen aláírja és 3-10 év. Ez attól függ, hogy milyen festéket és milyen minőséget alkalmaztak. Legtöbbször a vízszintre és akrilfestékekre érzékenyek. A hosszabb élettartam miatt latex, szilikát és szilikon bevonatok vannak.

  Tapéta

  Van egy hibás vélemény, hogy a mennyezeti háttérkép egy elavult és íztelen befejezési lehetőség, csak a régi falusi házakban találhatók. Valójában a modern anyagok széles választékot kínálnak, nem csak minőség, hanem textúrák, tervezés és színek is. Olyan gyönyörű belső terek vannak, amelyek ezt a befejezési opciót használják, amit sokan nem tudnak felismerni, hogy szó szerint papír. A szépség mellett a háttérkép előnyei is tulajdoníthatók alacsony költségüknek, könnyű telepítésnek és szétszerelésnek, valamint a nagy hangszigetelésnek a fehérmosáshoz és festéshez képest.

  A fő hátrányok egy kis élettartam (legfeljebb 5 év), félnek a közvetlen napfénytől és a rossz nedvességtartozéktól és a gőztől. Ezenkívül sok vásárló panaszkodik az ilyen bevonat rossz antatatikusára. A mennyezeten levő papír elnyeli a szagokat, és nagy mennyiségű port halmoz. A fliselinikus vászon, ellentétben a hagyományos mennyezeti háttérképekkel, tökéletesen kezelhető ezzel, de az ilyen anyag negatív hatással van az emberi egészségre. Mint a festékkel a fehér meszese, a konyha mennyezeti befejezése háttérképgel azt jelenti, hogy a felület előzetes összehangolása, amely szintén nagyon időigényes folyamat.

  Gipszkarton

  A városi apartmanok és az ország házak sok tulajdonosa inkább a Drywall felfüggesztett mennyezeteit részesíti előnyben. És valójában az ilyen anyag előnyei és jellemzői bizonyos esetekben egyszerűen pótolhatatlanok. Ez a befejező módszer nem igényel előzetes beállítást és a mennyezet feldolgozását, a telepítés olyan egyszerű, hogy még a kezdő is megbirkózhat vele. A rendszer segítségével a gipszkarton, akkor elrejteni tervez és kommunikációs tetején található, például mennyezeti gerendák, egy magánházban, vagy szellőztető csövek és vezetékek a lakásban.

  A gipszkarton segítségével könnyen komplex, többszintű mennyezeteket készíthet, lekerekített formákkal és hajlításokkal és nagyszámú különböző lámpákkal. Ez az építőanyag lehetővé teszi, hogy további szigetelni és szilárd szigetelt.

  A Drywall hátrányai között meg kell jegyezni, hogy egy speciális építési eszköz telepítése, amely nagyon drága. Szinte lehetetlen az ilyen telepítés elvégzése. A profil rovására, még a “keleti” legegyszerűbb lehetősége, legalább 5 centiméter a mennyezetmagasság.

  Ezen túlmenően, a repedések és hibák gyakran jelennek meg az ízületeket és hibák után egy pár év működés, ezért szükséges gondosan válassza ki a gyártó, és elvégzik a telepítés megfelel minden utasítást.

  Műanyag panelek

  Az elmúlt évtized nem veszíti el népszerűségét és mennyezeti PVC paneleket. Természetesen a leggyakrabban használják, amikor a mennyezetet a fürdőszobában végezzük, de sok konyhában találkozhat ezzel az opcióval. A legfontosabb dolog, de nem az anyag egyetlen előnye az alacsony költség. Ezenkívül a műanyag nagyon higiénikus, nem bocsát ki semmilyen anyagot, és könnyen feldolgozható a szennyezés és a mikroorganizmusok mosásához. A magas nedvességállóság és a tartósság lehetővé teszi, hogy a javítás után hosszú ideig tartsa fenn a vonzó nézetét.

  A műanyag megtartja a hőt, és felszívja a hangokat, és az ilyen panelek telepítése könnyen elvégezhető, és nem igényel speciális drága eszközt és hosszú előkészületet a mennyezet. A méretek, formák és formatervezés lehetővé teszi, hogy könnyen kiválaszthasson egy opciót bármilyen belsejében. Az ilyen panelek különböző anyagokat, például természetes fát, kő vagy akár tükörfelületet is utánozhatnak.

  Sajnos, mint bármely más anyag, a PVC panelek nem megfosztják bizonyos hibákat. A fő egy könnyű gyúlékonyság. A legrosszabb, hogy amikor a műanyag égő, nagy mennyiségű mérgező gáz, veszélyes az ember számára. Ezenkívül a vékony panelek nagyon érzékenyek a mechanikai sérülésekre, és repedhetnek, sőt repülhetnek a pont hatással.

  A műanyagnak van egy tulajdonsága, hogy elveszíti fényerejét a megfelelő napfény alatt. A műanyaggal való befejezésekor a mennyezeti baguettet vagy a lábazatot meg kell vásárolni és rögzíteni, hogy elrejtse a panel sima és tiszta illesztéseit egy falhoz.

  Bélés

  A természetes fa nagyon jó minőségű, de nagyon drága befejező anyag. Készítsen egy fából készült mennyezetet a konyhában, hogy nem minden családot megengedhet magának. Ebben az esetben a CAM mennyezeti mennyezet kiváló alternatíva. A profilozott tábla tartós és megbízható, majdnem olyan környezetbarát, mint a fa egy tömbben, és sokkal környezetbarátabb műanyag vagy gipszkarton. A clapinet mennyezetének tisztítása meglehetősen egyszerű, az eljárás nem igényel különleges tudást és drága eszközt. Egy ilyen cél segíteni fog a durva javítások és néhány kommunikáció kis stílusa elrejtésében. Ezenkívül a belső fa mindig nagyon esztétikai és jó.

  Sajnos az ilyen felület jelentős hátrányai vannak. Például magas tűzveszélyes fa. Azonban kissé csökkentheti a kockázatokat, feldolgozza a REI speciális védőzsákkal. Egy másik jelentős mínusz a fából készült bár keretének előzetes telepítésének szükségessége, amely “eszik” néhány centiméter a szoba magasságát.

  Rossz gondozás vagy túl sok páratartalom vezet a deformációhoz és a duzzanathoz a bélés, akkor kezdődik kiugró a hornyok és a csikorgás.

  Feszültség

  A legújabb kilátás a mennyezeti befejezésre – feszítőszerkezet. Az előny legfontosabb előnye, amely gyakran a legnagyobb érték – ez egy magas esztétika. Matte és fényes, anyák és monofonikus, egyszintű és kombinált mesterek a vevő kérésére bármilyen lehetőséget kínálnak. Egy ilyen mennyezetben nincs varrás, nem gyűjti a port, és nem igényel sok gondot. Egy ilyen mennyezet mellett az árvíz a szomszédok felett, ez lesz tele vízzel buborékként, és megtartja önmagában. A feszítőválaszték átlagos élettartama 5-10 év.

  Az ilyen befejezés legfőbb hátránya, hogy képes megfelelni annak teljesítéséhez. Ipari nyomtatási berendezések rajzolásához szükséges, valamint egy speciális hőpisztoly a vászon fűtésére és nyújtására. De még az összes szükséges eszköz jelenlétében is a tanulás és a tapasztalat nélkül, meglehetősen nehéz ezt a munkát elvégezni. A stretch mennyezetek másik hátránya az alacsony környezetbarát. Az ilyen bevonat nem “lélegzik”, ezért létrehozza az úgynevezett üvegházhatást. A vászon kellően magas költsége teljesen törékeny, és nem javítható. Így mossuk és annál több dörzsölje, hogy egy ilyen mennyezet nem lesz.

  Egyéb opciók

  Egy másik, egyszer népszerű, és most gyakorlatilag nem talált opció a polisztirol habcsempe. Ha szinte bármilyen lakásban megtalálható. A szinte súlytalan anyagból származó gazdag stukkó díszített a mennyezet és a falak polcait, és maga a négyzetet a tiszta pasztell oszlop négyzetekre osztották. Az egyetlen előnye nagyon alacsony ár volt. Ez nem lélegző, mérgező, amikor az égési és nem pszichés anyagot ma kevesebbet használnak. Idővel teljesen kiszorul, bár egy kicsit drágább műanyag vagy gipszkarton.

  A mennyezet egyre népszerűbb a vakolat. A régi anyagokkal ellentétben a modern vakolat nem tűnik rosszabb festékkel vagy fehérre. Vannak texturált vakolás, ami durva felületet hoz létre kis vagy nagy mélyedésekkel. Ez az opció alkalmas lehet a konyhában a tetőtér vagy az ország stílusában. Alkalmanként nagyon szokatlan lehetőségek vannak a mennyezetre. Ez lehet egy csempe vagy kő, tükörpanelek vagy ólomüveg ablakok, és még szőlőből is szövés vagy száraz reina. A legfontosabb dolog az, hogy egy ilyen konyha megfelel a tűzbiztonság követelményeinek, és elégedett a tulajdonosok nemcsak a szépség, hanem megbízható.

  A választás jellemzői

  Áttekintése után minden lehetséges befejező anyagok, miután tanulmányozta azok előnyeit és hátrányait, akkor elkezd választotta adott lehetőséget. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a bosszantó hiányosságot, érdemes különös figyelmet fordítani a következő árnyalatokra.

  • Ár. Először is meg kell dönteni a költségvetésről. Még az egyszerű mennyezeti háttérképek kiválasztásával is olcsó hazai opciót vásárolhat, és egy külföldi gyártó termékét világhírű.
  • A követelményeknek való megfelelés. Az anyagoknak tűzállónak és környezetbarátnak kell lenniük, jól tolerálják a magas páratartalmat és a hőmérsékletkülönbségeket, erősek és kopásállóak legyenek.
  • Szerelési feltételek. A legjobb, ha az előkészítő munka becsült számán alapuló anyagokat választani. Például, ha a mennyezet felszíne túl egyenetlen, akkor a kommunikáció csövei, érdemes kiválasztani a gipszkartont, bélés vagy feszítő anyagot. Ez lehetővé teszi, hogy sok munkát és időt tegyen, hogy megpróbálja elérni a tökéletes vízszinteset a festékhez vagy a papírhoz.
  • Üzemeltetési feltételek. Egyes családokban naponta és nagy mennyiségben készül, és néhányan inkább a házon kívül enni. Ezért csak a nedvességálló és higiénikus bevonatok alkalmasak az első család számára, és a második család választhat bármely olyan opciót, amely kifelé vonzó.
  • Harmonikus kombináció. Az építőanyagok megvásárlása előtt érdemes figyelembe venni a belső kialakítását. Az egész szobát egyetlen stílusban kell elvégezni, színekkel és textúrákkal kombinálva. A tükör mennyezet furcsaan fog kinézni az ország atmoszférájában, és a kétszintes szakaszos mennyezet puha sima vonalai nem illeszkednek a bútorokhoz és a tapétához a klasszikus stílusában.

  Eredeti tervezési ötletek

  Minden konyhában megtalálhatja a mennyezet tökéletes kialakítását, amely elrejti a tervezők hibáit és hangsúlyozza a tiszta előnyöket. Például egy konyhában, amelyben van egy főzési zóna és az élelmiszer-vételi zóna, a többszintű gipszkarton szerkezetek tökéletesek. Ők megosztják őket nemcsak a magasság, hanem a fényforrások is, amelyek a kontúrokban vagy a központokban vannak felszerelve.

  A beltérben a skandináv stílusban vagy országos stílusban egy természetes fa tökéletesen alkalmas. Abban az esetben, ha az ilyen anyag túl drága, műanyag kiütés mezsgyék lehet helyezni a mennyezet, amely még a figyelmes megfontolás gyakorlatilag eltérnek ezektől.

  A nagy tágas konyha hangsúlyozza a szokatlan stretch mennyezeteket fényképnyomtatással. Olyan lehet, mint egy absztrakt rajz és egy teljes kép egy telken. És a kis konyhák számára tökéletesen illeszkedik a fényes és tükörmintákhoz. A visszaverődés miatt vizuálisan bővíti a helyet, és a fenti konyhát készít.

  A falak és a padló egyszerű és tömör kialakítása tökéletesen kombinálva van egy komplex kombinált mennyezeti tervezéssel. Ez lehet a kontrasztos színek vagy különböző anyagok kombinációja. Ugyanakkor nem szükséges kombinálni több mint kétféle bevonat egyidejűleg, ez túlterheli a mennyezetet, és az eredetileg kiváló ötletet.

  A következő videóban megtalálja a kétszintű mennyezeti design telepítését és befejezését a GCL-ről a konyhában.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: