Mennyi idő mosott mosogatógép?

Az edények kézi mosása – a dolog zavaró: sok időt vesz igénybe, és ha sokat halmozódik fel, akkor a vízfogyasztás jelentős lesz. Ezért sokan keresik a szerelést a konyhai mosogatógépbe.

De mennyi ideig mossa meg a gépet, és valóban ez gazdaságosabb? A cikkből megtudhatja, hogy a mosogatógép mennyire dolgozik az egyes programok különböző módjaival és telepítésével.

A mosás időtartamát befolyásoló tényezők

Az automatika működése ugyanolyan tényezőkből fejlődik, mint a kézi mosogató. Azaz, a készülék funkcióit előre kígyózik, akkor ebből az következik a szokásos mosás, öblítés, ahelyett, hogy letörli a törülközőt (amikor a konyhai edények és evőeszközök kézzel) A „szárítás” üzemmódban bekapcsolja a gépet.

A géppuska annyira fog működni, amennyire szükség van minden egyes folyamatot. Például, ha úgy dönt, egy mosás forró vízben (70 fok), a ciklus tovább tart egyharmada az óra – a berendezés emellett idő kell, hogy a hő a kívánt mértékű víz.

Az öblítési eljárás általában 20-25 percig tart, de ha kettős vagy hármas öblítést indít (Sok modellen telepítve van), Ennek megfelelően a mosás húzódik. Még akár egy óra, akár egy óra, vagy még inkább, akkor az ételek szárítására kerül. Nos, ha gyorsított szárítási mód van, de ha nem, akkor meg kell várnia a szakasz végét.

Ennek eredményeként a mosogatógép 30 perc és 3 óra között működik. Mindez az ételek szennyeződésének mértékétől függ (egyébként, néhányan áztatás után használja az előzetes öblítőprogramot, amely tovább késlelteti a mosás folyamatát), milyen vízzel akarja öblíteni – hideg vagy meleg, és attól függően, hogy A mosószerszám kiválasztja a szokásos öblítés vagy sebesség hozzáadása.

Ha még mindig öblít, add hozzá a légkondicionálót, természetesen, kiterjeszti a mosogatógép munkáját.

A ciklusok időtartama különböző programok végrehajtásakor

A mosogatógépek eltérnek a hatalommal, a módok és programok számával. De szinte minden géppisztoly 4 fő szoftverrel van felszerelve “Töltések”.

 • Gyors mosás (fél óra kettős öblítéssel) – nem olyan szennyezett eszközök vagy csak egy készlet. Itt a víz akár 35 fok.

 • Alapmosás (A mosogatógép ilyen normál üzemmódban 1,5 óra, háromszoros öblítéssel) – meglehetősen piszkos edények esetén, amelyek a főmosás előtt az egység aljászok előzetes tisztítás. A vizet ebben az üzemmódban 65 ° C-ra melegítjük.

 • Gazdaságos mosás Eco (Idővel az autó 20-90 percig működik, a víz és az energia megtakarítása) – alacsony zsírtartalmú és szigorú szennyezett edények esetén, amelyeket a mosás előtt további tisztítási eljárásnak vetnek alá, és a folyamat kettős öblítéssel van kitéve. A mosás vízben 45 fokos hőmérsékleten történik, az egység száraz ételeket termel.

 • Intenzív autómosó ($ 60-180 percig tarthat) – bőséges forró vízzel (70 fok). Az ilyen program a túlzottan szennyezett konyhai edények tisztítására és mosására szolgál.

Néhány mosogatógép modellben vannak más funkciók is.

 • Finom mosás (110-180 perc időtartama) – kristálytermékekhez, porcelánhoz és üveghez. A mosás akkor következik be, ha a vizet 45 fokos fűtéssel melegítjük.

 • Automatikus kiválasztási mód (Autómosó átlagosan 2 órán át 40 percig) – A terhelés mértékétől függően a mosogatógép maga is meghatározza, hogy mennyi lesz a por, és amikor a mosás befejeződik.

 • Mód “elment és feltöltött” (Eat-Load-Run csak fél óra alatt) – az étkezés végén haladva, az autóban lévő víz ebben a rövid idő alatt van ideje, hogy forró (65 fok). Az egység mosás, öblítés és szárítók.

 • A szárítás időben 15-30 percet vesz igénybe – attól függ, hogy az edények hogyan száradnak: forró levegő, gőz vagy a kamrában lévő nyomáskülönbségek miatt.

Ha egy mosogatógép-egységet a kívánt üzemmódba konfigurálásakor szabályozza, folytassa az edények szennyezésének mértékét. Ha csak egy ünnep után kell öblíteni, elegendő egy gyors működési mód telepítése, válassza ki az “Eat-Load-Run” funkciót.

A poharak, csészék megmosakolhatók, bekapcsolva a megtakarítási módot vagy a finom mosási programot. Amikor a lemezeket több ételre gyűjtik, és ezek számukra napkollektorok vannak erre az időszakra, csak az intenzív program segít.

A gépben mindennapi mosás esetén a “fő mosogató” mód alkalmas. Így a mosogatógép a programozás és a funkció kiválasztása függvényében működik. By the way, a fenti mutatók alapja a mosogatógép Bosch működésének paramétereit, valamint az egyéb márkák átlagos modelljei.

Most maradjunk részletesebben a különböző gyártók egyedi mosogatógépének munkájának időtartamát.

A mosogatók időtartama különböző módokban a népszerű márkák számára

Tekintsük a több mosogatógép mosogatóinak mosásának időtartamát, a kiválasztott pozíciótól függően.

ELECTROLUX ESF 9451 Alacsony:

 • Lehetőség van egy gyors mosogató forró vízben 6 fokos;

 • Intenzív üzemmódban a víz 70 fokos felmelegszik, a mosogató folyamat 1 órát tart;

 • A fő mosás a szokásos üzemmódban 105 percet tart;

 • A gazdaságos módban az autó egy kicsit több, mint 2 óra.

Hansa Zwm 4677 IEH:

 • A szokásos mód 2,5 órát tart;

 • A gyors mosás 40 perc elteltével befejezhető;

 • Az “Express” módban a munka 60 perc elteltével befejeződik;

 • A dicsőséges mosás kis 2 óra nélkül történik;

 • Mosogató a gazdaságos módban 2 óra;

 • Az intenzív lehetőség egy kicsit több mint 1 órát vesz igénybe.

Gorenje gs52214w (x):

 • Gyorsan elrendezve a használt konyhai edények ebben az egységben 45 perc alatt lehetnek;

 • 1,5 óra alatt mossa le az edényeket a standard programban;

 • Az intenzív autómosót 1 óra 10 perc alatt biztosítják;

 • A finom üzemmód majdnem 2 órán át utazik;

 • A “Megtakarítás” módban az autó kis 3 óra nélkül fog működni;

 • A forró öblítő edények mosása pontosan 1 órát vesz igénybe.

AEG Oko Favorit 5270i:

 • A leggyorsabb lehetőség az, hogy az evőeszközöket fél órán belül mossuk;

 • A fő üzemmódban való mosás egy kicsit több mint 1,5 órát vesz igénybe;

 • Az intenzív üzemmódban végzett munka nem korábban is befejeződik, mint 100 perc alatt;

 • Ebben a modellben van egy “Bio” program, amikor be van kapcsolva, az autó 1 óra 40 percet fog működni.

Tehát minden modellnek a mosogató időtartama kissé eltérhet, de általában a munkaidő ugyanolyan. A program telepítésekor a kijelzőn a legtöbb mosogatás automatikusan kiemeli a működés idejét.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a készülékben számos étkezéshez felhalmozhatja az étkezőeszközöket, és csak elindíthatja az eszközt, akkor a következő napon, majd egy nap után várhat a tiszta ételekre. A legtöbb ember egy ilyen kilátást elég ruhák.

Végtére is, függetlenül attól, hogy mennyi a mosogatógép, és függetlenül attól, hogy mennyit kellett várnia a tiszta lemezekre és készülékekre, akkor egyetért, ez még mindig jobb, mint a személyes idejét, a héj közelében állva. Különösen manuálisan ne mossa le az edényeket 50-70 fokos vízhőmérsékleten.

De a magas hőmérséklet hatása alatt a mosást kiváló minőségű, plusz higiénikus mutatók sokkal magasabbak. Ezért ebben az esetben elsőbbségi technikai fejlődés. És nem számít, mennyi mosogatógép, érdemes várni egy kiváló eredményt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: