Mi a konvekció a sütő elektromos tűzhelyen, és miért van szükség?

A legtöbb modern szélvédő modellnek számos további funkciója és lehetősége van, mint például a konvekció. Mi a funkciója, szükség van a sütő elektromos tűzhelyre? Kezeljük ezt a problémát együtt.

Ami?

A modern lemezek sokfélesége között az összes leggyakoribb tulajdonosok olyan modellekkel vannak kiválasztva, amelyek számos lehetőséggel és funkcióval rendelkeznek. Például a konvekciós elektromos tűzhely nagyon népszerű. A legtöbb fogyasztó bízik benne, hogy a kályha több további funkciója, annál jobb. De a működés folyamatában, nem minden lehetőség igényes. Tehát mielőtt egy adott modellt szeretne választani, meg kell tanulnod mindent.

A sütő konvekcióval sokkal jobban működik, sokan biztosak. De nem mindenki tudja, milyen konvekció van, valamint mi a fő előnyei. A konvekció az egyik típusú hőcserélő, amely a sütőben történik. Általános szabályként a konvekcióval rendelkező modellekben egy vagy több fűtőelem és egy ventilátor található, amely a kemencében található hátsó falon található. A fűtőelemek fokozatosan fűtöttek, és a ventilátor segít egyenletesen elterjedt forró levegőt a sárgaréz szekrénykamrában. Ez a folyamat ugyanaz a “konvekció”, amely annyira monda annyira.

A modern elektromos lemezek között különböző konvekcióval rendelkező lehetőségekkel találkozhat. A legtöbb modern sütő kényszerű konvekcióval van felszerelve. Vannak olyan modellek, amelyek egyetlen ventilátorral rendelkeznek, és több megerősített opció van, amely költséges, drágább. A fokozott ventilátorral rendelkező sütők közötti fő különbség az, hogy az ilyen modellek nem csak egyenletesen forgalmazzák a forró levegőt a kamrán keresztül, hanem lehetővé teszik a szükséges hőmérséklet fenntartását egy bizonyos ideig. Ez lehetővé teszi, hogy a húsételek lédús és gyengéd maradjanak, annak ellenére, hogy a ropogós kéreg kívül van.

Ezenkívül van egy nedves konvekció. Egy ilyen lehetőség elég ritka. Ennek az üzemmódnak a működése során a levegőáramlások egyenletes eloszlása ​​van, valamint a funkció különleges kompkikötővel rendelkező kamrát biztosít. Ennek köszönhetően a sütés a lehető legnagyobb mértékben, ruddy és teljesen nem vége. Sok modern modellben konvekcióval további funkciók vannak páratartalom beállítással és forró gőzzel.

Ennek köszönhetően könnyen kiválaszthatja az egyéni főzési módot egy edényhez.

A konvekció nem minden modellben van megadva. Óvatosan vizsgálja meg a műszerfalot, meg kell adnia egy rajongói ikont, ami azt jelzi, hogy a sütő konvekciós módban működhet. Ez az opció számos előnye van, amellyel később elmondjuk.

Sajátosságok

Az ilyen lehetőséggel rendelkező modellek sokkal gyorsabban felmelegednek, ami időt és villamos energiát takarít meg a főzés során. Ennek köszönhetően, hogy a forró levegő könnyen elosztva a sütő teljes belső kameráján, lehetővé teszi az ételek egyenletes behatolását minden oldalról. Még akkor is, ha egy nagy tortát sütsz, köszönhetően ennek a tulajdonságnak köszönhetően Ruddy lesz, és minden oldalról illeszkedik.

A fő dolog az, hogy nem kell telepítenie a főzőedényt a főzési folyamatban.

Ha a sütő olyan további funkcióval rendelkezik, mint egy rács, akkor konvekcióval kombinálva tökéletesen süthet még egy nagy darab hús is. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a sütés folyamatában lévő hús megtalálja az étvágygerjesztő rózsás kéreget, és a belsejében a belsejében gyengéd és lédús marad. A konvekció segít tökéletesen felkészíteni sok húsétes ételeket, anélkül, hogy túllépnénk őket.

Ennek a tulajdonságnak egy másik előnye, hogy Egyszerre könnyen felkészíthet néhány edényt. Mivel a forró levegő egyenletesen elosztja a sütő minden szintjét és sarkát, könnyen süthet két vagy három rúddal a kedvenc süteményekkel.

És győződjön meg róla, hogy mindannyian tökéletesen ruddy és pezsgöttek lesznek.

Tippek és ajánlások

Használja az ilyen opciót nagyon egyszerű és kényelmes. Az elektromos tűzhely minden modellje saját részletes utasítással rendelkezik, amely segít megérteni az összes működési bonyolultságot.

De még mindig van néhány hasznos ajánlása az Ön számára, aki szükségszerűen használni fogja.

  • Ha egy további funkciót konvekcióként használhat, akkor a sütőnek nem kell előmelegítenie. Ezt csak akkor kell elvégezni, ha merész, kenyeret, vagy egy bizonyos edény receptje szükséges.
  • Ne feledje, hogy a konvekciós sütő működése során nagyon magas hőmérsékleten működik. Ezért érdemes figyelembe venni a szokásos üzemmód telepítését. Például, ha kell sütni edényt egy recept a recept, majd konvekciós be kell állítani a hőmérsékletet 20-25 ° kevésbé. Ez nem 250 °, és 225 °.
  • Ha például egy nagy edényt süt, például egy pite, amely a sütőben a leghasznosabb helyet teremt, akkor növelnie kell a főzési időt. És minden, mert a belső kamrában nincs hely a levegő szabad forgalomba hozatalára, így az edény tovább fog készülni.
  • Ennek az opciónak köszönhetően előkészítheti a fagyasztott termékeket előzetes leolvasztás nélkül. Csak az egyiknek 20 percig kell melegítenie a sütőt, és a főzés után.

Hogyan kell használni a konvekciós módot az elektromos sütőben, többet megtudhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: