Mi a teendő, ha a daru ég a Bosch mosogatógépen?

Sajnos a híres gyártók által gyártott legmegbízhatóbb technikát még nem biztosították a hibák ellen. Tehát sok éven át megszakítás nélküli művelet után a német márkás mosogatógép meghiúsulhat. Ebben az esetben az ilyen háztartási készülékek modern mintáinak minden problémáját a megfelelő jelzés kíséri. Az ilyen figyelmeztetések lehetővé teszik, hogy meghatározzák a felmerült bontások okait, és azonnal megszüntették őket. Ezért fontos tudni, hogy mit kell tennie, ha a Krani ég a Bosch mosogatógépen. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a kellemetlen helyzetet kellően megvilágítják a mellékelt utasításokban.

Okoz

Olyan helyzetekben, amikor a mosogatógép Bosch hibakódot adott az eredménytábláján, és a daru villog, kezdetben fontos meghatározni az ilyen jelzést. Ezt a problémák további jelei kísérhetik. Például a szivattyú zümmögése, és a PMM nem működik (nem nyere és / vagy nem üríti a vizet). Mindenesetre az öndiagnosztikai rendszer figyelmezteti a felhasználót a problémák jelenlétéről.

A gyártó utasításainak megfelelően a daru éget vagy villog, ha a mosó kamrában lévő teljes körű vízkerítés nincs megadva. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen magyarázat a komplexumban az ajánlások hiánya nem valószínű, hogy gyorsan megtalálja a nehéz helyzetet. Mindkettőnek meg kell határozni a hibás működés okait és az érintett javítási munkák végrehajtását.

A Bosch mosogatógép kezelőpaneljén lévő daru képe a következő esetekben jelenhet meg.

 • A szűrőelem eltömődött, Közvetlenül az autópálya bemeneti szelepe közelében található.
 • Nem működik Vízellátás csaptelep.
 • Mosogatógép helytelenül csatlakozik a szennyvízhez. Ilyen esetekben szükség van olyan jelenségre, mint “fordított dump”.
 • Dolgozott Aquastop szivárgási rendszer.

A legendás német márka dekódoló mutatókkal és hibakódokkal kapcsolatos nehézségek esetén a használati utasítást használhatja. Fontos továbbá figyelembe venni azt is, hogy ezekkel az okokból a vizsgált mutató eltérő módon viselkedhet.

 • Az ikon folyamatosan vagy villog – ha az eltömődött bemeneti szűrő, víz nem folyik be a camer PMM általában vagy a vízkivételi túl lassú.
 • A daru folyamatosan ragyog – sikertelen, és nem működik a beömlőszelep.
 • A jelző folyamatosan villog – problémák voltak a lefolyóban. Hasonlóképpen, az ikon akkor viselkedik, amikor a szivárgásvédelmi rendszer aktiválva van.

További bizonyítékok bizonyos technikai problémák rendelkezésre állására Kód E15. Ha megjelenik a mosogatógép monitorján a daruval, akkor a baj forrása lehet “akvastop”. Fontos megjegyezni, hogy a Bosch Technology modelltől függően részleges és teljes lehet. Ha a szivárgás bekövetkezett, a víz víz a raklapon, amelynek eredményeképpen az úszó érzékelő működik, és a megfelelő értesítés megjelenik az eredménytáblán.

Részleges védelmi rendszer elem – Abszorbens szivacs közvetlenül a töltőhüvelyben. Szivárgás jelenlétében elkezdi választani a vizet, és átfedi a rendszerben.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a túlzott mennyiségű hab mosogatott gyakran válik az oka a szivárgás, és ennek következtében a AQUASTOP funkciók és kiadási hibaüzenetek.

A vízellátás megszüntetése

Gyakran előfordul, hogy a hibakód nem jelenik meg, vagy eltűnt, de a daru még mindig ragyog. Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a vízellátó autópályára. Ehhez meg kell tennie a következőket.

 1. A töltőanyag átfedése.
 2. Ha van áramlási szűrő, szétszerelje és ellenőrizze a blokkolás jelenlétét.
 3. Húzza ki az üzemanyag-hüvelyt, és alaposan tisztítsa meg, miután a folyó víz alatt öblítse le.
 4. Távolítson el egy hálószűrőt, amely gyakran eltömődik a rozsdásodással és rozsgával. Különösen a tartós szennyezés segít eltávolítani a citromsavoldatot.

A végső szakaszban ellenőrizni kell a vízbevitel szívószelepének állapotát. A legtöbb modell PMM márka BOSCH Ez a szerkezeti elem a ház alján található. Hogy szétszerelje, ki kell csavarnia a rögzítőcsavarokat, és távolítsa el a dekoratív bélést. Fontos továbbá emlékezni, hogy meg kell húzni a kábelkötegeket a készülékből. Az elektronikus komponense ellenőrzése az ellenállást multiméterrel meghatározza.

A normál mutatók általában 500 és 1500 ohm között változóak.

A szelep mechanikai részének állapotának meghatározásához 220 V-os feszültséget kell benyújtani, és győződjön meg róla, hogy a membrán aktiválódik. Ha hibát azonosít, az eszköz újra változik. Hasonlóképpen, jöjjön a Bay Tömlővel. Egy másik fontos szempont, hogy ellenőrizze és tisztítsa meg a permetezőket, hogy elvégezze a következőket:

 1. nyissa ki a bunker ajtaját;
 2. Kivonja a kosarat;
 3. Távolítsa el a felső és alsó sprinklereket;
 4. Tisztítsa meg a fúvókákat (használhatja a szokásos fogpiszkálót), és folyó vízzel öblítse le őket.

A fentiek mellett a vízellátási problémák a szivárgásszabályozó érzékelőhöz kapcsolódhatnak.

A vezérlőmodul hibás jelzései meghibásodhatnak vagy táplálhatják.

A szilva hibás kapcsolatának megszüntetése

A modern PMM munkájában bekövetkezett kudarcok nem mindig az egyes csomópontok és aggregátumok rossz minőségének vagy kudarcának köszönhetőek. Gyakran előfordulhat, hogy a daru formájában jelzi a panelen a leeresztő autópálya helytelen telepítése miatt. Ilyen helyzetekben közvetlen kapcsolat van a vízbevitel és a lefolyó között. Ha az eltávolítás a szabálysértéshez kapcsolódik, a víz beírt víz áramlik a kamrából. Viszont az elektronika hasonló jelenséget észlel, mivel a töltés problémái, mi és adja meg a megfelelő üzenetet.

Az ilyen baj elkerülése meglehetősen egyszerű. Ehhez elegendő lesz ahhoz, hogy kompetensen csatlakoztassa a dishwarm Bosch-t a csatornarendszerhez. Számos módja van erre, és a legegyszerűbbek egy hullámosított tömlő felszerelése a konyhai mosogató szélén. Ehhez műanyagból készült különleges tartók.

Hasonló eszközök vannak jelen a modern mosógépekben.

Fontos megjegyezni, hogy ez az opció nem mindig releváns a gyakorlatban. Ha a PMM padlómodellekről beszélünk, akkor egy ilyen pluxot kizárólag rövid távú intézkedésnek tekinthetjük. A legfontosabb pont az, hogy a mosogatógép alacsony lesz, és a mosogató, amelyen keresztül a piszkos víz haldoklik. Az eredmény lesz a leeresztő szivattyú túlterhelése, amely önmagában jelentősen csökkenti az életét.

Leggyakrabban két alternatív módon használhatják a víz eltávolítását a mosogatógépből:

 1. a konyhai mosogató szifonján keresztül;
 2. Amikor a tömlőt közvetlenül a csatornacsőbe csatlakoztatja egy speciális gumi mandzsetta segítségével.

Az első lehetőség biztonságosan hívható a legsikeresebbnek. Ezzel a telepítéssel több feladatot is megoldanak egyszerre. A vízzáró okozta kellemetlen szagok megszüntetéséről beszélünk, megakadályozva a víz visszatérő áramát, valamint a szükséges nyomást a rendszerben és a szivárgások ellen.

A második módszer megvalósításához a csapot egy póló formájában kell telepítenie. Ebben az esetben a legfontosabb pont az a magasság, amelyen a tömlő kapcsolat helyét kell elhelyezni. Az utasításoknak megfelelően legalább 40 cm-re van a csatornacső felett, vagyis a tömlőnek egyszerűen a padlón kell elhelyezkednie.

Ellenőrizze az “Aquastop” funkciót

Ha a mosogatógép Bosch márka szivárgási technikus rendszerrel van felszerelve, akkor lehetőség van arra, hogy a leírt leírt ikon megjelenése a válasz eredménye. Az “Aquastop” funkció aktiválásakor a vízellátás automatikusan leáll. Érdemes megjegyezni ezt A hibakód megjelenése opcionális, míg a jelző villog.

Amikor felsorolt ​​tünetek jelennek meg, ajánlatos ellenőrizni a biztonsági rendszert. A gyakorlatban azt mutatja, hogy a problémák forrása lehet a PMD raklapban található érzékelő szokásos lejtése. Érdemes figyelmet fordítani a testre és az összes helyre, amely a tömlők dokkolására szolgál a szivárgás ellenőrzésével. Ha az ilyen lépések nem segítenek feltárni a technika munkájának okát, akkor következik:

 1. Kapcsolja ki a mosogatógépet, húzza a hálózati vezetéket a kimenetről;
 2. Oldja meg az autót különböző irányban többször – az ilyen manipulációk képesek segíteni az úszóknak a normál (munka) pozíció elfoglalására;
 3. Teljesen ürítse ki a vizet a raklapon;
 4. várjon a teljes szárításra.

A felsorolt ​​ponton kívül fontos pont lesz az állam, amely maga a vizsgált automatikus rendszerrel van felszerelve. Fontos megjegyezni, hogy beszélünk hüvely körül, és a védőburkolat, és amelynek egy speciális eszköz formájában szelep. Vészhelyzet esetén az utóbbi átfedik a mosogatógép kamrájának vízellátását. A kulcsfontosságú funkció az, hogy a rendszer működhet, beleértve a tömlőszünetet is.

A mechanikai védelem aktiválásakor ki kell cserélni egy új.

A kérdéssel kapcsolatos további információkért az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: