MIÉRT A BOSCH mosogatógép nem egyesíti a vizet és mit kell tennie?

Milyen magas a mindennapi életben alkalmazott technika minősége és megbízhatósága, senki sem immunis. Leggyakrabban váratlanul merülnek fel. Ne kerüljön pánikba – minden technika történik a munkához. Ebben a kiadványban a következő problémát fogjuk vizsgálni: mosogatógép (PMM) Bosch nem egyesíti a vizet. Mi az oka a probléma előfordulásának és mit kell tennie?

Fő ok

A következő bűntudatává válhat:

 • Az élelmiszer-maradványok és más törmelék vízelvezető szűrőt szereztek;
 • szennyvízblokk;
 • Eltávolították vagy eltávolították a leeresztő tömlőt;
 • megszakadt egy szivattyú szilva (szivattyú);
 • A sajtószolgálat (áramlási érzékelő) helytelen információt ad;
 • A szoftverblokk lebontása.

Így lehetnek olyan tényezők tömege, amelynek eredményeképpen a víz nem megy a Bosch mosogatógépből vagy egy másik márka technikájából.

A probléma megszüntetéséhez el kell kezdeni a blokkolás érzékelésével a rendszerben.

Hibaelhárítás

A PMM használatának minden emlékeztetőjében azt jelzi, hogy az elemi szabályt nem szabad figyelmen kívül hagyni – az élelmiszer-hulladék eltávolítása az edényektől, mielőtt betölti a kamrába. Szemét – a fogyatékos problémák fő forrása.

A szűrőrendszer tisztítása

A lefolyóalatti szövődmények rendezhetnek egy hagyományos csontot, elakadt egy leeresztő tisztítószűrővel, amely az eszköz alján található. Meg kell adni, tisztítani és rögzíteni újra a helyén.

Tisztítsa meg a mosogatógépszűrőt.

 1. Nyissa ki az ajtót, és vegye az összes kosarat.
 2. Forgassa el a szűrőfedelet a munkamennyiség alján.
 3. Távolítsa el a szűrőt és a hálót.
 4. Mindkét alkatrészt öblítjük. Ha nem megy jobbra a csapvíz alatt, használhat egy nem merev kefe, fogpiszkáló és mosószerek.
 5. Áztassa a leeresztő szivattyú fedelét, és vizsgálja meg ezt a területet a szemét jelenlétéhez. Figyelem! Lehet, hogy nem csak az élelmiszer szemét, hanem a törött ételek részecskéi is.
 6. Az összes művelet után zárja be a szivattyút, telepítse a szűrőt a helyére.
 7. Az aggregátum ellenőrzése

Pofonszalag

Ha a tömlő ki van kapcsolva, a víz elfogyott, a mosogatógép az egészségben, és a problémák a leeresztőcsőben vannak. Az ágy forrásai: mossák le konyhai edények maradványai élelmiszerek, zsír, rozsdás csövek a szennyeződések vízében. A kis szemetet el lehet távolítani, az öböl a csatorna szokásos forró vízbe.

Számos hatékony szennyvíztisztítási módszer.

 1. Szóda plusz só. 200 mg forró vízben sírt szóda és só, öntsük a vízelvezető csőbe, 10 percig várunk. és öblítse le a folyóvizet.
 2. Porszívó fújó funkcióval. Ha van ilyen aggregátum a házban, szélesítse a csövet egy ruhával, és tegye be a szennyvíznyílást, kapcsolja be. A módszer alkalmas nem viharra.
 3. Vantuz. VANATUZ-t használunk, ha megfelel a lyukátmérőnek.
 4. Acélkábel. A szennyvízkészüléken áttörünk egy speciális kábellel, és egy csővezetékkel rendelkezünk. A PVC csövekhez ez a módszer kockázatos.
 5. Szóda és ecetsav. Ezenkívül zavarba hozzuk a szódát a leeresztőcsőbe, és 200 mg ecetet öntjük, fedjük le a lyukat.

A szennyezés feloldásához alkalmazható és vegyi anyagok a boltból.

Figyelem! Ne feledje, hogy a kezek egyéni védelme és az általános óvintézkedések az alapok használatakor – károsíthatják a bőrborítót és az egészségi állapotot.

Dörzsölte vagy egy szilva tömlőt szerzett

A tömlő átadása a lefolyóhoz – egyszerű, csak a leggyakoribb probléma. Nézd meg, hogyan található. Valószínű, hogy az elem valamilyen módon hajlított vagy feláldozódik. A termesztett telken elzáródhat. Hasznos lesz és ültetni az összes rugalmas fúvót, hogy a sár.

Cserélő tömlő és tisztítása.

 1. Tiltsa le a PMM-t a hálózati területről.
 2. Távolítsa el a panelt az alján az ajtó alatt, csavarja ki a csavarokat.
 3. Ki a tömlőből a vízelvezető csövekből a klip eltávolítására szolgáló fogók segítségével.
 4. A tömlő egyik végét a tartályba csökkenti, és bekapcsolja a lefolyót. Ha a víz elfogy, a szifon eltömődött vagy szennyvíz. Ha nincs víz, az oka az autóban van.
 5. Kiüti a tömlőt.
 6. Hagyja ki az erős víznyomást a tömlőn keresztül. Csonk kopogtatott szennyező maradványok.

Megszakíthatja a tömlőt hosszú vezeték segítségével, csak gondosan kell elvégezni. Annak érdekében, hogy ne rontja a tömlőt, jobb, ha a huzal csúcsa.

Szivattyú tisztítás

Ha a PMM oly módon van elrendezve, hogy a szivattyút önmagában szétszerelje, tanácsos tisztítani. Óvatosan távolítsa el az eszközt, először csavarja le az egész rögzítőt, megszüntesse az eltömődést.

Ezután ellenőrizze a belső szivattyúkerék könnyebb forgását. Nem kell ezt megtenni, használjon ceruzatípust, fából készült botot, hogy ne károsítsa a kezét az esetleges ételekről.

Szivattyú bontás

Telepítse az eszköz hibás működését könnyű – ha a vízcseppek, a javítható szivattyú tipikus hangot ad. A csend a hibás működés jele.

Hogyan juthat el a szivattyúhoz.

 1. Manuálisan, akár a készülék előrehajlásával, távolítsa el a vizet.
 2. Távolítsa el a szűrőt.
 3. Tegye az autót a hátsó falra, hogy szétszerelje a raklapot, amelyet az önálló csavarok rögzítenek.
 4. Kapcsolja be a szivattyút, szétszerelje a tömlőket.
 5. A szivattyúkerék forgásának ellenőrzését végezzük. Nincsenek folytonos forgatás – nyilvánvaló tünet a készülék cseréjének szükségességének.
 6. Az ellenállási jellemzőket az ampervoltiméter krém csatlakoztatásával a szivattyú érintkezőire csatlakoztatjuk. Standard funkciók – 200 ohmon belüli tartomány.
 7. A szivattyúház összeszerelésénél változtassa meg a tömítést, vagy használja a hőálló szilikon alapú tömítőanyagot. A szivattyúhoz vezető tapasztalat és kábelezés. Ha a kábelezés is működik, a szivattyú megváltozik.

Ez az elem lényegében megítélhetetlen. Vannak olyan esetek, hogy korlátozhatjuk magunkat a szennyeződés eltávolítására vagy a szivattyúkerék kenésére. Új szivattyú a szétszerelés fordított sorrendjében.

A Pressostat nem működik

Amikor az áramlási érzékelő megszakad, a víz áramlik a raklapba, és ott áll. A probléma elrejthető a vízellátó tartályban vagy a sajtószolgálathoz csatlakoztatott csőben. A bontások okai: az elem fizikai kopása, az érintkezők oxidációja, néhány elem meghibásodása (eltömődött a fúvóka vagy a lyuk benne).

Ahhoz, hogy eljusson az érzékelőbe, meg kell húzni a gépet az összes hálózatból, feküdt a rongy padlóján, tegye a PMM oldalt. Vannak módosítások, ahol a fedélbontás szükséges a hátsó falon vagy a napon.

Most meg kell találnunk a sajtószolgálatot, van egy cső a víztartályhoz, amelyet a 2. csavarok rögzítenek. Ezután szétszerelje a csövet és a tartályt.

Vizsgálja meg ezt az elemet a eltömődéshez, tiszta. Az érzékelőszolgálat ellenőrizhető a csőbe való visszaküldéssel – a javítható eszköz 2 másodperc után kattint.

kívül, Érdemes ellenőrizni az eszköz elektromos vezetőképességét az automater segítségével. Ha az ellenállás fokozatosan nulla címké válik, a sajtószolgálat működik.

A hibás érzékelő nincs javításra – a szétszerelés után, nem lehet összeszerelni, ezért a védjegy-forgalmazóból vásárolt márkás eszköz helyettesítésére van szükség.

A vezérlőegység meghibásodása

Ez az elem az egész egység “agya”, amely ellenőrzi az összes műveletet. Alapvetően a csomópont nem javítható. Kevés szakember van, akik készen állnak arra, hogy megtalálják az elemeket az ágyon égetni, és újra változtassák őket.

Megelőző intézkedések

A megelőző intézkedések a következők:

 • jó ételek tisztítása, vegyi anyagok nélkül;
 • speciális acél használata a rozsda kialakulásának megakadályozására;
 • az élelmiszer-hulladékok ételek betöltése előtt;
 • Nem kívánatos az edények betöltése erős Nagar (először áztatni);
 • Szűrő rendszeres tisztítása szappanos oldattal, amely megakadályozza a súlyos szennyezést.

Ezek a módszerek lehetővé teszik a PMM hosszú évek használatát bármilyen probléma nélkül.

További információért az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: