Porszívók zsetonokhoz és fűrészporhoz: Jellemzők, működés és gyártás elve

Háztartási porszívó – elég ismerős és kényelmes eszköz a ház irányításához. De ha háztartási porszívót kap a garázsban, akkor az eredmény sajnálható lehet. És a szemét a padlón marad, és a porszívó megszakad.

A probléma az, hogy a háztartási porszívót csak a por és teljesen kis szemét tisztítására tervezték. A műhelyben a hulladék meglehetősen nagy fűrészpor, kavicsok, zsetonok és fém zsetonokból áll. Ilyen szemétszel egy otthoni készüléket, amely nem megbirkózik.

Sajátosságok

Általában a légáramlást a szemétből tisztítják, plakk vagy vízkapacitáson áthaladva. Ez elég elég ahhoz, hogy a port és a kis háztartási szemetet tartsa.

A zsetonok és fűrészpor porszívója eltérő kialakítású. Nincs benne ruhaszűrő, mert csak felesleges ellenállást hoz létre a légáramlással szemben. A por, zsetonok és fűrészpor eltávolításra kerül a centrifugális szűrőberendezésben, úgynevezett ciklonban.

A famegmunkáló gép munkaterületétől származó zsetonok és fűrészpor szívására szolgáló nagy iparágakban ipari chip-fűrészelő porszívókat használnak. Ezek nagy hatékony eszközök, de úgy vannak elrendezve, mint a kis asztalos porszívók.

Működés elve

A Cyclone első pillantásra primitíven van elrendezve. Ez csak egy nagy kerek kapacitás (vödör vagy hordó). A bejövő légáram a tartály felső részébe lép, és a légsugár vízszintesen irányul a fal mentén. Ennek a pataknak köszönhetően spirálisan forog.

A centrifugális erő az összes szilárd szemétrészecskéket a falra dobja, és fokozatosan összeszerelve a tartály alján. A levegő fény, így a tisztított levegő áramlás fokozatosan megnyugszik, és a tartály közepén összeszerelhető.

A ciklonházban lévő vákuumot légszivattyúzza a fúvókából, amely szigorúan a tartály tengelye mentén található. A ciklon ezen részében lévő levegő már megtisztul a por, a zsetonok és a fűrészpor, ezért minden alkalmas teljesítményű szivattyúban szoptatható. A szivattyú gyakran használja a szokásos háztartási porszívót.

A ciklonon alapuló ipari porszívók tervezésében általában speciális szivattyút alkalmaznak. Általában centrifugális design szivattyúkat használnak. Úgy néz ki, mint egy ilyen szivattyú, mint egy “beliche kerék” keresztirányú pengékkel, a fűszer helyett.

A kerék a házba helyezkedik el, alakja a csigara emlékeztetve. A centrifugális kerék mozog mozgása felgyorsítja a levegő tömegét a gyűrű felett, és a szivattyú külső falán található kipufogócsően keresztül dobja fel. Ugyanakkor a centrifugális kerék középpontja van kialakítva.

A centrifugális design szivattyúkat a jó teljesítmény és a megsértés jellemzi.

Az ilyen egységek képesek még erős levegőt szopni, ami elengedhetetlenvé teszi őket a ciklon tisztításán alapuló ipari porszívók kialakításában.

Hogyan válasszuk ki?

A porszívó kiválasztása a zsetonok és a fűrészpor eltávolításához először el kell döntenie, hogy milyen szennyezést fogunk törölni.

Ha a fémen dolgozik, rendszerint folyamatban van, meg kell ismernie az erőteljes helyhez kötött strukturális szerkezet megvásárlását vagy tervezését.

Carpentry porszívó mint faforgács és fából készült por, kompakt mobil aggregátumok hosszú, rugalmas aprító tömlővel.

A famegmunkálással kapcsolatos famegmunkálás legtöbb formáiban a fúvókák már 34 mm-es szívócső-átmérőjű, amely pontosan megfelel a háztartási porszívó tömlő méretének.

Hogyan kell csinálni?

Tehát ipari porszívó por eltávolításra és zsetonokra, A következő fő részekből áll:

  • Légszivattyú;
  • légcsatornák;
  • Cyclone szűrő;
  • Fúvóka.

Miután elkészítette a célt a chipek saját kezével, fontolja meg, hogy mely csomópontok és aggregátumok alkalmazhatók, és amelyeket a barátnőtől kell tennie.

Szivattyú

Ha erőteljes és produktív porszívót kell készíteni, hogy eltávolítsuk a fém zsetonokat egy vízvezeték műhelyben, akkor meg kell találnunk vagy készítsünk egy erőteljes centrifugális szivattyút. Megfelelő pontossággal a csiga csomópont és a centrifugális kerék saját kezével készíthető a rétegelt lemezből és a fém sarkukból. A szivattyú vezetéséhez 1,5-2,5 kW elektromos motorot kell használnia.

Ha azt tervezi, hogy egy asztalosműhelyben dolgozni, könnyebb használni a szokásos háztartási porszívót szivattyúként. Figyelembe véve, hogy a zsetonok sokkal nehezebbek a háztartási porhoz, meg kell választani a rendelkezésre álló legerősebb porszívót.

Légcsatornák

Ha nagy termelékenységi forgácslapú műhelyt tervezünk, alaposan meg kell fontolnia a méretek és anyagok kiválasztását, amelyekből a légkapcsolatok készülnek.

Minél nagyobb a légcsatornák átmérője, a kevesebb teljesítményvesztés. A kis átmérőjű csőben a légáramlás nemcsak nagyon fékezett, de idővel az idő múlásával, hogy a sekély borotválkozások klaszterei és a fa por maradványait.

Napjainkban a különböző átmérőjű légcsatornák készített hullámosított ujjai vannak. A spirál rugós acél keret biztosítja a megfelelő csatornákat. Az ilyen hullámos hüvelyekből származó légcsatornák összeszerelése során gondosan meg kell vinni az ízületek és kapcsolatok tömítéséhez. A legkisebb rés a légüléshez vezet, és csökken az egész chipek hatékonyságának.

Nagyon kényelmes a helyhez kötött légcsatornák összeszereléséhez Polipropilén-szennyvízcsövekkel. Már vannak mandzsetták és csatlakozók. Ez biztosítja az összeszerelés és a szétszerelés egyszerűségét, biztosítva a megbízható és hermetikus kapcsolatot.

Ha tervezünk egy asztalos alapján a háztartási porszívó, akkor a légcsatornák polipropilén csövek és csövek átmérője 32 vagy 40 mm.

Ezek a leggyakoribb méretek, a megerősítés széles választéka lehetővé teszi a hitteridek kialakítását bármilyen probléma nélkül. A polipropilén alkatrészek hasznosak a ciklonszűrő gyártásához.

Ciklonszűrő

A legérdekesebb és összetett aggregátum a chipek kialakításában. Természetesen megvásárolhat egy kész ciklont. A Cyclone Repülőegységek az ipari módon különböző méretben és teljesítményben készülnek. Magas tisztítási hatékonyságot és karbantartást biztosítanak.

De sokkal olcsóbb és érdekesebbé válik házi készítésű összesített. A hálózatban nem nehéz megtalálni a Cyclone szűrők késztermékeit és technológiai összeszerelését az egyetemi anyagokból. De a ciklonszűrő mérete és kialakítása attól függ, hogy mi lesz a műhelyben.

Annak érdekében, hogy távolítsa el a felhalmozott hulladékot időről időre, a tartálynak cserélhető fedéllel vagy nyílással kell rendelkeznie. Ebben az esetben a fedélnek nagyon szorosnak kell lennie, és nem teszi lehetővé a legkisebb levegőellátást.

Működési képességként használható:

  • Házi tartály;
  • Nagy műanyag festék vödör;
  • Műanyag hordó több tíz liter kapacitással.

A saját kezével a zsetonok és por gyűjtésére szolgáló tartályt például rétegelt lemezen lehet készíteni. A fából készült gombok gyártása során az ízületet alaposan ki kell távolítani a tömítőanyagot, és csatlakoztassa az egyes részeket rendkívül keményen.

A legnehezebb lesz a tervezés szorosan záró lyuk a hulladék ártalmatlanításához. Használhat, például egy festék ón faragott tetejét. Ez a fedél könnyen megnyílik, de ugyanakkor szorosan rázza a szemét kirakodását.

Kényelmes egy szorosan záró műanyag vödör használata egy ciklonszűrő hajótesthez. Egy ilyen tartályban számos festéket, gitt és építési keveréket értékesítenek. A 15-20 liter kapacitású vödörből kompakt és mobil szűrőt készíthet a háztartási porszívó alapján az asztalosi zsetonok számára.

A műhely legjobb ciklonszűrőjei egy műanyag hordóból, szorosan forgó fedéllel. Az ilyen hordóknak a legkülönbözőbb kapacitása – 20-150 liter. Ne feledje, hogy a Cyclone gyártásának négyzetes formája hordója nem felel meg. Győződjön meg róla, hogy kerek.

A ciklon kulcsfontosságú része a levegő kapacitásának szívóeszköze, és a “piszkos” légáramot táplálja a munkafúvókából. A levegő szívása függőlegesen történik a szűrő tengely mentén. A szívás fúvóka közvetlenül a hordónk vagy vödör borítójának közepén rögzíthető.

Csak azt kell figyelembe venni, hogy a legjobb eredményeket kapjuk, ha a levegő nem közvetlenül a fedél alá kerül, és a tartály méretének körülbelül félig kétharmada magassága. Ezért nem lesz rövid fúvóka a fedélen, de a megfelelő hosszúságú cső.

A piszkos légáramlást a fentiektől távol tartják, de vízszintesen. És most a trükk zárt. Annak érdekében, hogy a levegőáramlás a ciklonfal mentén csavarjon, a bemenetet a fal mentén kell irányítani.

A szál megszervezésének legegyszerűbb módja lesz a beépülő fúvóka. Levegő, beiratkozás a fúvókába, forgassa el az áramát 90 ° -kal, fejjel a ciklonfal mentén. De a sarokfúvóka, a levegő áramlás nagyon fékezett. Ezenkívül a por és a zsetonok felhalmozódnak a sarokban.

A jobb megoldás az, hogy egyenes cső formájában lévő bemeneti fúvókát, a tartály falához tartozó károsodott képződést. Az ilyen fúvóka lehetővé teszi a szennyezés nélküli szennyezést, hogy belépjen a ciklonba, és gyorsan felgyorsítsa a fal mentén. Így kialakulhat egy erős spiráláram.

Minden csatlakozást a lehető legnehezíteni kell. Amikor a chipek, a ciklon tok észrevehetően vibrált. Győződjön meg róla, hogy biztosítsa a legjobb tömítettséget, amelyhez a legmegfelelőbb az ablakok és a vízvezeték telepítésekor használt rugalmas tömítőanyagok használata.

Fúvóka

Ha a helyhez kötött zsetonokat fémvágógéphez készítenek, akkor meglehetősen elfogadható a légcsatorna kemény kialakítása, közvetlenül a gépágyon rögzítve.

Ha a zsetonokat az asztalosműhelyben használják, a műhelytömlőnek elég hosszúnak és rugalmasnak kell lennie. Hogy lehetetlen megfelelni a szokásos háztartási porszívóknak.

Különösen kényelmes, hogy a porszívózott tömlők általában könnyen csatlakozhatnak egymáshoz. És egy háztartási porszívó készletből a szopás zsetonok és por nagyon jól illeszkedik a “rés” tömlőfúvókához. És fúvókák nélkül, a háztartási tömlő, mint általában, szorosan csatlakozik egy kézi elektromos lobby fúvókájával, vagy egy szalagcsiszológépnek.

A működés jellemzői

A ciklonszűrő után a levegő még mindig nem tisztítódik a faforgácsból és a fémporból. Ezért a légcsatornákat időről időre kell tisztítani.

Ezért az ipari porszívó kipufogócső nem kívánatos a műhely belsejében. A légszivattyúból (vagy porszívó, ha használják) a légcsatornát a műhelyről kívülről.

Vigyázz a ciklon ház kitöltésére. A felhalmozott hulladéknak nem kell megközelítenie a központi (szopás) fúvókát, mint 100-150 mm. Annyira ürítse ki a bunkert időben.

Milyen jellemzők vannak a porszívók számára a zsetonokhoz és a fűrészporhoz, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: