Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A házban lévő szőnyeg a dekoráció eleme, a kényelem és a hő adományozása, de ez egy kiváló porgyűjtő. A por és a szemét mellett felhalmozódik és patogén szervezetek. Mindegyik együttesen betegségeket okozhat mind fertőző, mind allergiás etiológiában. Ezért nagyon fontos szisztematikusan tisztítani a szőnyegeket. Gyorsan és minőségi módon ezzel a feladattal segít megbirkózni a porszívónak.

Szőnyegek porszívók

Sajátosságok

Porszívók a szőnyeg tisztításához 2 fő csoportra oszthatók:

 • nedves tisztításhoz;
 • Száraz tisztításhoz.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A vegytisztító eszközök a szabványos porszívók, amelyekhez a kategóriában szereplő termékek legnagyobb százaléka. Nem ragyognak különféle funkciókat, és csak a padlóburkolatokból, valamint a kárpitozott bútorokból való összegyűjtésére alkalmasak.

A száraz tisztítás porszívóinak napi szőnyegtisztítására készült. Ez a modelltartomány meglehetősen változatos, magában foglalja az alacsony teljesítményű, költségvetési verziókat és nagy teherbírásokat, megerősített szűrő rendszerrel.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A szőnyegtermékek nedves tisztítását havonta 1-2 alkalommal kell elvégezni. Ha nem akarja manuálisan csinálni, akkor a mentési porszívóhoz fogsz jönni. Ennek a készüléknek az az előnye, hogy mindkét típusú tisztításra vonatkozik: és nedves és száraz.

A mosószerek nem csak a mély magas színvonalú szőnyegtisztítás elvégzését teszik lehetővé. Ezeket a kárpitozott bútorok, ruhák, poharak, vízvezetékek, minden típusú szilárd padlóburkolatok tisztítására is használják.

A porszívó tisztítószer 2 tartályból álló eszköz. Az első tiszta vízhez készült, tisztább. Egy speciális szabályozó segítségével a folyadékot a felületen elosztják, majd a maradékot szemét és por mellett 2 tartályban gyűjtik össze.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A különböző típusú aggregátumok konténerei egyenlőtlenek. Például a másik felett helyezhetők el, ami nem túl kényelmes használni. A piszkos víz egyesítése érdekében minden alkalommal el kell távolítania a felső tartályt. Hol van a tartályok kényelmes elhelyezkedése. A kivehető tartály általában megkönnyíti a munkát.

Különösen kiemelt porszívók a víz öntisztítása funkciójával. Azaz a tisztítás során folyamatosan szűrt és öntisztítás, amely lehetővé teszi, hogy a folyadék egy részével tisztítsa meg anélkül, hogy áthelyezné.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A két típusú eszköz közül választhat, meg kell fontolnia előnyüket és hátrányaikat.

A vákuumtisztító előnyei a száraz tisztításhoz:

 • Kompakt méretek;
 • kevésbé zajos munka;
 • Megfizethető áron.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A hátrányok szerint:

 • korlátozó funkciók;
 • Felületi tisztítás.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A mosószer porszívó előnyei:

 • a száraz és nedves tisztítás lehetősége;
 • mélyebb tisztítás;
 • Különböző funkciók.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

Hibák:

 • Nagy méretek;
 • magas ár;
 • különleges ellátást igényel;
 • További tisztítási költségek.

Szőnyegek porszívók

Mik vannak ott?

Mind a “száraz”, mind a mosás porszívóit többféle eszköz képviseli. A szőnyegek száraz tisztítására szolgáló eszközök, elsősorban a porgyűjtő típusában különböznek.

Lehet, hogy formában:

 • Táska újrafelhasználható vagy eldobható;
 • Tartály (ciklon típus) erősített szűrőrendszerrel, amelynek következtében a por a szőnyegből áll a tartályban;
 • Aquafiltra, amelyben a szemét és a porrészecskék vízzel keverednek és késleltetik be.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

A leggyakoribb a hagyományos kerekek hagyományos modelljei. Tisztítás tömlővel és csövekkel. A szőnyegtermékek tisztításával, valamint a speciális fúvókák tisztításával rendelkeznek. A függőleges modellek kompakt méretűek, ami nagyon kényelmes a kis apartmanok számára. Azonban ez a sorozat összes képviselője szőnyegtisztítást tartalmaz.

Az ilyen eszköz kiválasztásakor szoros figyelmet kell fordítania a hatalomra és a funkcionalitására.

Szőnyegek porszívók

A porszívók robotok vonzzák, hogy képesek önállóan tisztítani a házat. Kis magasságának köszönhetően a bútorok alatt álló szőnyeget tölthetik. De a tisztításuk minősége észrevehetően rosszabb a hagyományos modelleknél.

A beépített eszközöket központi alapon vezérlik, amely a ház építése vagy javítása során van felszerelve. A bázis lehet például a garázsban, és a tisztítást csővel és tömlő segítségével végezzük. Csatlakoznak a pneumatorokhoz. Az ilyen gépeket megkülönbözteti egy meglehetősen magas ár.

Szőnyegek porszívók

A porszívók háztartási és szakmaira oszthatók. A szakmai eszközöket nagy területekkel rendelkező terek tisztítására és fertőtlenítésére használják: raktárak, irodák, bevásárló pavilonok. Ezeket is használják a tisztító cégek.

A közelmúltban egyre gyakrabban ez a technika is megszerzett lakóhelyiségekre, mert jobban működik. A háztartási porszívóktól a sok órás folyamatos működés lehetőségét, nagyobb teljesítményt, bármilyen károsodás ellenállása: mechanikai, termikus, kémiai.

A “szakemberek” magasabb tisztítási sebességgel rendelkeznek, lehetővé teszik a vizet és a tartályok közvetlen működését.

Szőnyegek porszívók

A professzionális porszívók fő mínusza a lenyűgöző és terjedelmes méretük.

A háztartási mosószerek elválasztóra és aqua szűrőkre vannak osztva. A szűrőkkel rendelkező modellek működése porrészecskékkel történő keverésen alapul, amelynek következtében a porszívóban vannak tartva. Az ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy a szennyeződések 95% -át a halom és a társalgó bevonatokból semlegesítsük. A kimeneten lévő levegő megkülönböztethető és hidratálva van. A szűrésének minősége növeli a további szénszűrőt. A munka ilyen gépek viszonylag csendesek.

Szőnyegek porszívók

Az elválasztó modellek szeparátorral vannak felszerelve. A szennyezett levegő erőteljes húzóerővel belép a víztartályba. A szeparátor működik, amely nagy nyomást és hatását eredményezi, a levegő centrifugálódik. A por és a szennyezés elválik tőle, eldobva a falakra és a lombik aljára, és vízzel keverjük össze. És a porszívóból tiszta és nedves levegő nem kellemetlen szag nélkül.

Szőnyegek porszívók

A szeparátor porszívó nagyobb tápegység és szívóerő, ami miatt annak kefével hermetikusan beágyazva a halom, és veszi a lehető legnagyobb mennyiségű szemetet.

Egy másik vitathatatlan plusz eszköz egy szeparátorral, a kezelt felület vezetési sebessége. Ha egy porszívót használsz szűrőkkel, lehetővé teszi, hogy csak 40% vizet vegyen fel, így a használat után a szőnyeg 5-6 órán át szárad. Az elválasztó modellekhez ezúttal 1 órára csökken.

A mosási porszívók közül mind masszív, mind szerényebb eszközök találhatók. Több teljes eszköz van felszerelve gumi lökhárítóval, lehetővé téve a hajótest fújását.

Szőnyegek porszívók

A szőnyeg-porszívók alaposabb és mély tisztítása segít mindenféle fúvókának előállításához. A “Floor-Carpet” kapcsolóval rendelkező szabványos kefe bármely eszközhöz van csatlakoztatva, azaz sörtékkel és anélkül. Lehetővé teszi, hogy nemcsak szőnyegeket, hanem szilárd bevonatot, valamint kárpitozott bútorokat is tisztítson.

Bővítse a tippek halmazát a nehezen elérhető helyekre. Segítségük segítségével, például a por eltávolítása keskeny részben vagy résidőkben.

Szőnyegek porszívók

További lehetőségek Turbo. Tisztítja a halom mély rétegeit, és segít megmenteni a szőnyegek felületét a haj és a gyapjúból. De a legfejlettebb villamos energia kopogtató funkcióval. Saját motorja és csavaros tengelye kemény kefével. Forgó, a tengely mozgó és sörték. Sokk sokkot okoznak, kopogtatnak a pálcát a halom legmélyebb rétegeiből, és ugyanakkor lenyelik.

Az ilyen ecset-kopogtató felületeket takarít meg a por, a szennyeződés, a homok, a gyapjú, valamint a patogén mikroorganizmusokból. A fúvóka elektromos táplálást igényel az egyéni vezeték miatt, amely a cső belsejében halad.

Szőnyegek porszívók

Electrochkachk a mosás porszívója alkalmas szőnyeg mosás, kárpitozott bútorok, takarók, matracok, párnák.

Hogyan válasszuk ki?

A szőnyegek porszívójának kiválasztása fontolja meg számát és karaktert. Egy apartman esetében, ahol 1-2 szőnyegtermék van, és a padló többi része szilárd bevonatok, a száraz tisztítás porszívója elég elég. És ha nagy teljesítményű modellt választasz, a hosszú távú szőnyegek számára megfelel. Ha van egy nagy része a házban a házban szőnyeggel és más puha bevonatokkal, racionális, hogy vásároljon egy tisztító porszívót. Ez lehetővé teszi a felület hatékony kezelését, és gyorsabban szárítják őket, mint a kézi nedves tisztítás után.

Szőnyegek porszívók

A porszívó kiválasztásakor először fontolja meg a hatalmát. Ráadásul Meg kell különböztetni az elfogyasztott és szívóerő fogalmaival. Számunkra a második koncepció fontos – a szívás ereje, mivel ez attól függ, hogy a készülék minősége.

Szőnyeg és szőnyeg esetében a szívó erejének legalább 500 W-nek kell lennie. Ellenkező esetben nagy mennyiségű por marad a halomban.

Szőnyegek porszívók

Ha elvárja, hogy megvásárolja a vákuumos tisztítót nedves szőnyegtisztításhoz egy hosszú halom, akkor jobb, ha megállítja a választását egy erősebb egységen. Az alacsony teljesítményű eszköz csak a terméket árítja, de nem fog hatékonyan és mélyen tisztítani.

Fontos mutató a mosószerhez – a tartály térfogata. A kínálatuk széles: 2-20 liter. Fókuszban, ismét a tisztítóterületen. Ha kicsi, akkor a legfeljebb 4 literes tartály tökéletesen megbirkózik a feladattal. Nagy területeken legalább 6 liter tartályt kell választani, Ellenkező esetben nagyon gyakran kell megváltoztatnod a vizet.

Szőnyegek porszívók

A készülék kiválasztása szűrőkkel, legyen “száraz” ciklon porszívó vagy mosás egy Aqua szűrővel, állítsa le az Ön választását S-modellre. A nem szűrő késés 82-től 99-ig.A szennyezés 9% -a. Mindez a típusától függ. Az S-szűrőt hatékonyabban ismerik el. A szűrőelemek cseréjét 6 hónap alatt 1 alkalommal kell elvégezni. A szeparátor eszközöknek nem kell a szűrőket megváltoztatniuk. A készülék felveszi, összpontosítva a helyzetre.

Ha van egy csomó kárpitozott bútor a házban, akkor csak a fúvókákat kell vásárolnia a kanapék és a fülhallgató egyéb összetevőinek száraz tisztításához. És ha a házban hosszú farkú szőnyegek vannak, akkor jobb, ha megvásárolhatja azt egy univerzális verziót, amely alkalmas minden puha felületre.

Szőnyegek porszívók

Az ipari helyiségek esetében ajánlatos professzionális porszívót vásárolni. Bár a megfelelő teljesítményű háztartási eszköz alkalmas kis irodák tisztítására.

A felhasználás finomságai

Ha a szőnyegek tisztításához szabványos porszívót használ, nedves tisztítás funkció nélkül, gondosan ellenőriznie kell a porgyűjtő és szűrők szűrését. Nagyon fontos, hogy rendszeresen előállítsák cseréjét, valamint a porgyűjtő rendszeres tisztítását. A mosószert porszívó segítségével nedves tisztítás is megköveteli a szabályok betartását is. Indítsa el a porszívó objektumot száraz tisztítási mód segítségével. Ez segít megtisztítani a felületét a porból és a nagy szemétből.

Szőnyegek porszívók

Ezután a megfelelő tartályban öntsük a vizet mosószerrel, és válassza ki a kívánt fúvókát. Tisztítás, lassan elősegíti az ecsetet a halom irányába. Tisztítás után jól kell száradnia a szőnyeget, korlátozza a működését. Maga a készüléket is meg kell tisztítani és jól kell szárítani.

Győződjön meg róla, hogy a piszkos vizet ürítse ki, a tartály alaposan öblítse le és törölje le. Ne gyűjtsön azonnal a készüléket, hagyja el a lombikot egy másik alkalommal egy szétszerelt formában, hogy megszáradhasson a végére.

Szőnyegek porszívók

Szőnyegek porszívók

Ne feledje, hogy a nedves tisztítással rendelkező természetes anyagból készült szőnyegtermékek nem lehetnek kitéve.A nedves tisztítás minősége nagymértékben függ az alkalmazott mosószertől.

Számos formában jelennek meg:

 • folyékony samponokban;
 • por alakú.

Egyes háztartási készülékek hasonló mosási kompozíciókat és porszívóikat is termelnek. Ezek a gyártók közé tartozik a karcher, a pezsgőfürdő és mások.

  A szőnyeg tisztításáról a porszívó tisztább, nézze meg a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása