Válasszon egy hűtőszekrényt zöldségekhez és gyümölcsökhöz

Saját kert – nagyszerű módja annak, hogy gyakrabban enni a magas vitaminokkal rendelkező termékekkel, minimális káros adalékokkal, sőt menteni. Egy másik dolog az, hogy hazánkban a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja messze egész évben, de tartósított formában mindezek a természet ajándékai könnyen elveszítik előnyöket.

Ha a saját kertje jelentős növényi mennyiségeket hoz, és túlnyomórészt frissen tartja, akkor különleges hűtőszekrényt kell vásárolnia a zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

A szükséges feltételek

A legtöbb modern fogyasztó számára nem titok, hogy még a rendes otthoni hűtőszekrény is különböző hőmérsékletű zónákat tartalmaz. Ez nem egy mínusz berendezésszervezés, hanem az a képesség, hogy minden terméket olyan körülmények között helyezzük el, amelyek optimálisak. Egy tipikus “zöldség” hely egy speciális fényképezőgép vagy egy doboz a fő rekesz aljáról, de nincs ideális feltételek, és kevés hely.

A vegetáriánus összetevők optimális hűtőszekrénye nagyon eltérő hőmérséklete lehet a fagyasztás, de szükségszerűen a rendelet lehetőségével. Ha a fényképezőgép automatikus üzemmódban megteheti, akkor a hőmérséklet általában belsejében van, 2-7 fokos hő. De fontos, hogy a kamrában lévő nedvességet 70-95% tartományban tartsuk fenn. Egyes modellek lehetővé teszik a hőmérsékletszabályozás 8-20 fokon belül, de a maximális megengedett páratartalom 90%.

Bizonyos esetekben speciális, speciális szepulációs kamrák, amelyekben a hőmérséklet 2 és 18 fok között változhat a nulla felett, zöldségek és gyümölcsök tárolására is használható.

Ipari méretben a berendezést akár 250 tonna kapacitással használják, de otthon, természetesen a szerényebb méretű kamarákat használják.

Számos rekesz esetében nagyon kívánatos, mivel a zöldségtermékek túl alacsony hőmérséklete csak rövid ideig releváns. A károk elkerülése érdekében nem lehet drasztikusan leolvasható, így a kiválasztott hűtőszekrénynek képesnek kell lennie arra, hogy fokozatosan növelje a hőmérsékletet, szó szerint egy vagy két fokon.

Működés elve

A zöldségek és gyümölcsök speciális hűtőszekrényeinek felszabadulása nem csak egy marketing stroke, amelynek célja, hogy ugyanazt az egységet új név alatt értékesítse, és teljesen elkülönítve. A leírt termékeket különböző mikroorganizmusok befolyásolják, és elveszíthetik a vizet a fagyási folyamatban, ami romlik és a felső.

Az első dolog, ami ilyen aggregált, betöltött, sokkfagyasztás. Azzal jellemezhető, hogy a hőmérséklet éles csökkenése van, ami általában nem éri el a negatív értékeket. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy hatékonyan elpusztítsa az összes lehetséges baktériumot, amely rothadó vagy bomlási folyamatokat provokálhat, de ugyanakkor sok zöldségre és gyümölcsre a hőmérséklet hamarosan növekszik, különben a trópusi gyümölcsök egyszerűen megsemmisülnek.

Minden egyes típusú gyümölcs esetében az állandó tároló speciális hőmérséklete ki van állítva. Például a sárgarépa, amire szükség van a szigorú nulla, akkor lehetséges, hogy a pihenés, a szőlő – akár 2 fok meleg, alma nem lesz kényeztetve, és 4, de a déli banánt elfogadhatatlanul tárolt alatti hőmérsékleten 7 , bár a +12 felett nem is megéri.

Az elvi jelentőség nemcsak a kamra belsejében, hanem páratartalom is, amelyet folyamatosan meg kell menteni egy bizonyos szintre. Figyelembe véve, hogy ilyen aggregált zöldségekben és gyümölcsökben hónapokig tarthatók, hónapokig tarthatók, A gyártónak figyelembe kell vennie a szellőzőrendszert, Mivel másképp szabályozzák a páratartalom szintjét egyszerűen lehetetlen. A rendszer gondosan nyomon követi a levegőben lévő nedvesség szintjét a kamrában belül, és szükség szerint a levegőből kívülről veszi át, így a természet ajándékai nem kerülnek elküldésre.

A legtöbb esetben az ilyen berendezések önmagukban teljesítik az összetett számításokat, ezért a fogyasztóból származó különleges tudás nem szükséges. A készülék számos beágyazott program jelenlétét feltételezi, amelyek mindegyikét egy adott gyümölcsre vagy zöldségre tervezték, – a tulajdonos csak a megfelelő gomb megnyomása marad, és biztos, hogy a hűtőszekrény tartalma nem romlik.

Választott kritériumok

Ha úgy döntött, hogy az ilyen berendezések nagyon hasznosak otthon, akkor a vásárlás előtt Érdemes figyelmet fordítani a jellemzőkre, amelyeket a kiválasztáskor irányítani kell.

  • Gabarits. A ház nem tárolóhelyiség, így a fényképezőgépnek még mindig valahol el kell távolítania, hogy ne zavarja senkit. Külön pillanat – szabadon kell átmennie a meglévő ajtókon, mert az ilyen berendezés nem érti.
  • Több hőmérsékleti terület. Nagy üzlet engedheti meg magának egykamarás egység minden típusú zöldséget vagy gyümölcsöt, de célszerű az otthoni, hogy több szakaszán, így a teljes szüret illeszkednek az egyik kamra. Minden részt külön kell beállítani, mert lehetetlen az összes terméket egy hőmérsékleten tárolni.
  • Hangerő. 35 literes térfogatú gyümölcsök és zöldségek hűtőszekrényei. A tulajdonosnak előre kell gondolnia, hogy milyen összegre van szükség, mivel egy kis hűtőszekrény nem oldja meg problémáját, és egy nagy egység észrevehetően drágább, és a preferenciális egyszerű, szintén nem biztosítja a megfelelő tárolási feltételeket is.
  • Anyag. Kívánatos, hogy a drága berendezések tartósak legyenek, és nem vesztették el vonzó megjelenését, ameddig csak lehetséges. Ezek a követelmények a leginkább megfelelnek a rozsdamentes acél házaknak, de a festett hűtőszekrények gyorsan ki vannak zárva.
  • A hűtés típusa. A statikus hűtőszekrények a természetes levegő tömegkeringés elvének megfelelően működnek, így az egyes zónák hőmérsékletkülönbsége gyakran különbözik a polc elrendezésében – felülről vagy alulról. A dinamikus modellek erőszakkal injektált hideg levegőt ventilátorral, így itt a hőmérsékleti zónák helye hajlamosabb a felhasználói beállításokra.

Hogyan tárolhatsz gyümölcsöt, a következő videóban fogja megtudni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: