A definiszterek és a használat felülvizsgálata

Ha a háziállatokat a személyes leányvállalatok és a gazdaságok területén tartja fenn, a megfelelő gondosság egyik fő feltétele a száraz tiszta szoba kényelmes hőmérsékletű. Egy ilyen helyiségben az állatot fertőzések, gombák, paraziták és rovarok ellen védjük. Az alom leeresztéséhez különböző népi jogorvoslatokat használtak, például a tőzeg, agyag. Most erre a célra nagy választék van különböző környezetbarát modern eszközökkel.

Leírás és kinevezés

A háziállatok helyiségeiben és standjaiban az almok csatornáját használják – ez a por vagy granulátum a világos bézs, fehér. Az alap fő összetevője adszorbens – olyan eszköz, amely elnyeli a nedvességet. Lehet, hogy bentonit-agyag (montmorillonit) vagy diatomitis (Kizelgur) – egy üledékes kőzet, amely diatom alga maradványokból áll. Mindkettő természetes természetes ásványi anyagok.

A különböző gyártók adunk kalcium-hidroszilikát, kalcium-hidrogén-karbonát, elnyelő ammóniát baktériumok, különböző illóolajok (fenyő, eukaliptusz, fenyő).

A montmorillonitis és a diatomitok elsősorban negatív töltésű részecskékből állnak, míg a nehézfémek és a különböző toxinok sói – pozitív ionokból. A nedvességgel való kölcsönhatáskor a por megduzzad és pozitív részecskéket vonz. Ez a szárítók működésének fő elve.

Ez a por a tehenek, borjak, sertések, madarak szobáiban összeomlik. Fontolja meg, hogy milyen hatással van ezzel a szárítóval.

A helyiség magas páratartalma a különböző patogén mikroorganizmusok reprodukciójának forrása, és valójában kényelmetlen környezet. A szerszám elnyeli a túlzott nedvesség, fertőtleníti a szobában, és szintén működik, mint egy fungicid, azaz, ez az eszköz lehet használni mind a paraziták és a káros rovarok.

Az olajt tartalmazó olaj frissíti a levegőt, felszívja az ammónia és a hidrogén-szulfid párokat, amelyek az állati létfontosságú aktivitás következményei, és hozzák létre a szagtalanító hatást, ami megkönnyíti az állatok légzését és megakadályozza a bronchopulmonális betegségek előfordulását.

A felsorolt, A párátlanítókat a sebek, az állatok pelenka ártalmatlanításának feldolgozására használják a tehenek tastitis megelőzésére, a fiatalok túlterhelésére, valamint a madarak száraz fürdőjére.

Újszülött borjak és malacok átültetésekor a por csökkenti a gyermekek stresszének elemét, mivel csökkenti az idegen szaga érzékenységét.

A legjobb gyártók

A különböző gyártókból származó szárítók összetétele kissé eltér egymástól, de mindegyike erős abszorbens tulajdonsággal rendelkezik antibakteriális hatással.

Itt vannak a legnépszerűbb gyártók és termékeik.

  • Miragro LLC és annak terméke “Agrobend” – A bentonit agyagon alapuló higiénikus párátlanító növényi kivonatokat és kalcium-karbonátot tartalmaz. 2 kg-os és 5 kg zsákokban kapható. Felhasználhatósági idő – 12 hónap.
  • Llc “biorost” produkál biológiai ventum – egy nedvességelnyelő adalékanyag állati tudományos gazdaságok és baromfi házak, amely tartalmazza fenyő illóolaj, kalcium-szilikát, dioktahedrális montmorillonit. Csomagolás – 25 kilogramm, eltarthatósági idő – 24 hónap.
  • A “KVANT” cég NDP-D-700 eszközt termel, 100% -os diatomitis porból áll. Csomagolás – 15 kg.
  • AST-EKO LLC és magas színvonalú termékei ED-SORB 15, amelyet széles körben használnak a sertés tenyésztésben, egy új generációs gyógyszer, amely erős antivirális, antibakteriális, inszekticid és fungicid tulajdonságokkal rendelkezik. 25 kg zsákokban értékesített.

Használati útmutató

Az egyes szárítószerek csomagolásánál részletes használatra van szükség. Vannak kisebb különbségek a különböző gyártók szárítóinak használatára vonatkozó dózisokban, de az átlagos értékek megközelítőleg:

  • Szarvasmarhák és MRC 50-150 g / kv. m szétszórja a heti 1-2 alkalommal, a borjakban – 100 g / kv. m minden második napon;
  • a sertés tenyésztésben – 100 g hetente 3-szor, ez 300g-ra növelhető malacok esetében;
  • A különböző madarak házaiban az összeg kicsit más, a csirke szövetség számára 50 g / kv. m, és kacsák, liba, pulykák – 80 g / kv. m 2-szer hetente.

Biztonsági intézkedések

Közvetlenül megjegyezhető, hogy a fenti források mindegyike nem toxikus, hipoallergén és teljesen ártalmatlan mind az emberek, mind az állatok számára. Veszélyosztály – 4 (alacsony veszélyességű anyagok).

A szárítókkal való munkavégzés során javasolhatja a maszkok és a szemvédő szerek használatát, mivel a por finoman diszpergálódik. Az érzékeny bőrű emberek szárazság érzést okozhatnak, így jobb a kesztyű használata.

De minden esetben ez az ügynök csak gyenge bőrirritációt és szemet okozhat, ami gyorsan áthalad.

Arról, hogy hogyan lehet alkalmazni a páratlan kismadírókat a borjaknál, az alábbi videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: