A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A dokumentumok beolvasási dokumentuma bármely irodai munka szerves része. A szkennelés mind az azonos nevű külön eszközön, mind egy multifunkcionális eszközzel (MFP) használható, amely ötvözi a nyomtató funkcióit, a szkennert és a Xerox funkcióit. A második esetben, és megvitatásra kerül ebben a cikkben.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Kiképzés

A beolvasási folyamat megkezdése előtt telepítenie kell és konfigurálnia kell az MFP-t. Ne feledje, hogy ha az eszköz az LPT porton keresztül csatlakozik, és nincs régi helyhez kötött PC, Egy új minta laptopja vagy számítógépe, akkor egy speciális LPT-USB adaptert kell vásárolnia. Amint a nyomtató USB-kábellel vagy Wi-Fi segítségével csatlakozik egy számítógéphez, az operációs rendszer automatikusan észlelheti az eszközt, és elindítja az illesztőprogramok telepítését.

A járművezetők manuálisan is telepíthetők a készülékhez mellékelt lemez használatával, vagy megtalálják őket a készülék gyártójának hivatalos honlapján.

Ezt követően elkezdheti a beállításokat.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A telepítés Wi-Fi-n keresztül dolgozik

Vezeték nélküli hálózat használatával a dokumentumokat a nyomtatóban is beolvashatja az okostelefonról, miközben a város másik végén. Ez egy nagyon kényelmes tulajdonság, amely magában foglalja a márkás programokat a gyártóktól, a legjobb megoldás azok számára, akik otthon dolgoznak.

Az MFP-k Wi-Fi segítségével történő beállításához el kell tüntetni az eszközt, hogy szabadon elkaphatja a jelet. Ezután állítsa be az útválasztót, és csatlakoztassa az MFP-t a hatalomhoz. Ezt követően a beállításnak automatikusan el kell indulnia, de ha ez megtörténik, akkor kézzel végezze el. Ezután csatlakoztathatja a hálózatot:

 • Kapcsolja be a Wi-Fi-t;
 • Válassza ki az “Automatikus / Fast Setup” kapcsolat módot;
 • Adja meg a hozzáférési pont nevét;
 • Adja meg és erősítse meg a jelszót.

Most telepítheti az illesztőprogramokat, és csatlakoztathatja a felhőadat tárolását.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A segédprogramon keresztül

Minden MFP márka saját segédprogramokkal rendelkezik, amelyek megtalálhatók a hivatalos gyártó honlapján. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott program alkalmas a telepített szoftverre, és töltse le a kívánt opciót. Ezután kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A parancsikon befejezése után a segédprogram megjelenik a tálcán.

Office beállítása

Általában az irodában azonnal használ egy gépet több számítógépre. Ebben az esetben kétféleképpen hozza létre az MFP-ket.

 1. Csatlakoztassa a nyomtatót egy számítógéphez és nyissa meg a megosztást. De ebben az esetben a készülék csak akkor fog keresni, ha a fő számítógép működik.
 2. Konfigurálja a nyomtatószervert úgy, hogy a készülék külön csomópontként jelenjen meg a hálózaton, és a számítógépek nem függnek egymástól.

Ami az új típusú eszközöket illeti, amelyben a nyomtatószerver épül, akkor nem szükséges további konfigurálni.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Az alábbi részletek részletesen több opciót kell figyelembe venni, hogyan lehet eltávolítani a vizsgálatot a nyomtatóból.

Klasszikus lehetőség

Ez a legegyszerűbb és leggyakoribb módja a dokumentum beolvasásának és a nyomtatóból a számítógépre történő átviteléhez.

 1. Kapcsolja be a nyomtatót, nyissa ki a fedelet, és helyezze a lap beolvasását, lefelé. Ahhoz, hogy egy oldalt zökkenőmentesen, különös tekintettel a különleges jelölőkre. Zárja be a fedelet.
 2. Menjen a Start menübe, és keresse meg az “Eszközök és nyomtatók” lap (Windows 10, valamint 7 és 8) vagy “Nyomtatók és faxok” (Windows XP). Válassza ki a kívánt eszközt, és kattintson a START SCAN fülre, amely a menü tetején található.
 3. A megnyíló ablakban állítsa be a szükséges paramétereket (szín, felbontás, fájlformátum), vagy hagyja az alapértelmezett beállításokat, majd kattintson a Scan Scan gombra.
 4. A vizsgálat végén találja fel a Fájlnevet az előugró ablakban, és kattintson az “Importálás” gombra.
 5. A fájl készen áll! Most megtalálhatja az “Importált képek és videó” mappában.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Hogyan kell beolvasni a festékkel?

A Windows 7-rel kezdődően a festéket az operációs rendszerbe beépítheti. Ez a módszer különösen kényelmesen használható, ha csak egy képet kell küldenie a számítógépre, például egy fotót. Nagyon könnyen megtanulják.

 1. Először meg kell nyitnia a festéket. Kattintson a bal felső sarokban lévő “Fájl” fülre, és válassza ki a “szkenner vagy kamera” opciót.
 2. A megnyíló ablakban válassza ki a készüléket.
 3. Állítsa be a szükséges beállításokat, és kattintson a “Scanning Start” gombra.
 4. A mentett fájl megnyílik a festékprogram segítségével.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Szkennelés speciális szoftverrel

Számos szkennelési program létezik. Munka velük, a végleges fájl jelentősen jobb minőségét érheti el. Listát csak néhányat.

ABBYY FineReader

Ennek köszönhetően könnyen beolvasható számos szöveges dokumentum, valamint az okostelefon-kamerák és más mobileszközök feldolgozása. A program több mint 170 nyelvet támogat, segítve bármilyen szöveget átadhat a szokásos formátumba, és szokásos módon dolgozik vele.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

OCR cuneiform

Ez az ingyenes alkalmazás lehetővé teszi, hogy szövegeket konvertáljon bármilyen betűtípussal, miközben megőrzi eredeti szerkezetüket.

A vitathatatlan plusz egy beépített szótárellenőrzés.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Scanitto Pro

A program egy egyszerű felületen, egy erős leolvasó rendszer integrálja az összes Microsoft platformon, valamint a kényelmes eszközök dolgozó szöveges dokumentumok és képek.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Readiris Pro

A segédprogram sikeresen végrehajtja a szkenner összes funkcióját, és a pontosság elismeri a kézzel írt szöveget is.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

“Scan Corrector A4”

Ez a segédprogram ideális az újonc felhasználók számára, akik a legegyszerűbben és gyorsan szeretnének beolvasni és gyorsan beállítani a dokumentumot a grafikus szerkesztők további használata nélkül.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Vuescan

És ennek a segédprogramnak köszönhetően jelentősen bővítheti az elavult eszköz funkcióit, mert szinte bármely szkennerrel és MFP-vel kompatibilis. Igaz, van egy mínusz – az orosz nyelvű felület hiánya.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A szkenner segítségével is használhatja őket a telefonról. Itt található a legjobb mobilalkalmazások listája erre a célra:

 • Camscanner;
 • Evernote;
 • SkanApp;
 • Google Drive;
 • Irodai lencse;
 • ABBYY FINESCANNER;
 • Adobe kitöltése és jele DC;
 • Photomyne (csak képekhez);
 • TextGrabber;
 • MOBIL DOC SCANNER;
 • Scanbee;
 • SMART PDF szkenner.

Munka minden szoftverrel és mobil alkalmazásokkal intuitív módon egyszerű, így minden helyesen nem lesz nehéz még újonc.

Csak futtassa a segédprogramot, és lépjen be lépésről lépésre, hogy kövesse a használati szabályokban előírt utasításokat.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Hasznos tanácsadás

 • A beolvasás előtt ne felejtse el alaposan törölni a készülék üvegét speciális szalvétákkal impregnálás vagy száraz rongy, mikroszálas és permetezéssel, hogy tisztítsa meg a szemüveget és a monitorokat. Az a tény, hogy bármilyen, akár jelentéktelen, szennyeződésre van szükség digitalizált képen. Semmiképpen sem engedélyezi a nedvességet az MFP-ben!
 • Üvegdokumentummal rendelkezik, speciális címkékkel vezetve az eszköz esetében, hogy a kész fájl sima legyen.
 • Szükség esetén tegye meg az oldalak digitalizálását vastag, terjedelmes könyvek csak nyissa meg a szkenner fedelét. Soha ne tegye a súlytömeget, mint a használati utasításban!
 • Ha a könyv oldalai vékony papírból készülnek, és a fordított oldal beolvasása eltolódik, a fekete papírlapok visszafordítására.
 • A JPEG formátumban tárolt képek az eredeti formában maradnak, és nem alkalmasak a további javításra. Ahhoz, hogy a legmagasabb minőségű képeket a további feldolgozás lehetőségével tegye meg, válassza a TIFF formátumot.
 • A dokumentumok jobbak PDF formátumban.
 • Ha lehetséges, ne használja a “Dokumentum” szkennelését, és soha ne válasszon kétszoros szkennelési javulást a minőség mentéséhez.
 • A fekete-fehér szkennelés helyett jobb választani a szürke színét vagy árnyalatát.
 • Ne szkennelje a képeket a felbontásban 300 dpi alatt. Az optimális lehetőség – a 300-600 dpi-ről, a fényképekre – legalább 600 dpi.
 • Ha a régi fotózás van foltok és scuffs, válasszon színmódot. Így könnyebb lesz a feldolgozás végrehajtása. Igen, és általában a fekete-fehér fényképek jobb digitalizálódnak a színben – így a képminőség magasabb lesz.
 • A színes képek beolvasásakor a legnagyobb színmélységet mutatja.
 • Mindig ellenőrizze a dokumentumokat a klipekhez és más alkatrészekhez, amelyek megkarcolhatják az üvegszkenner felületét.
 • Telepítse az MFP-ket a fűtőkészülékektől és a közvetlen napfénytől, és ne engedje meg az éles hőmérsékletcseppeket.
 • A készülék tisztításakor ne felejtse el kikapcsolni a hálózati kapcsolatot.
 • A munka befejezése után soha ne hagyja nyitva az MFP fedelet, hogy megakadályozza a por lenyelését vagy a szkenner károsodását a fénysugarakból.

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

A dokumentum beolvasása a nyomtatóból a számítógéphez?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása