A fényképészeti digitalizálási módszerek módszerei

A digitális és analóg fényképezőgépek közötti vita szinte végtelen. De az a tény, hogy a tárolás fotó a lemezek és a flash meghajtók, a „felhők” sokkal kényelmesebb és praktikusabb, nem valószínű, hogy valaki meg fogja változtatni. És ezért fontos megismerni a filmfilmek digitalizálásának legfontosabb módszereit, árnyalatukat és finomságait.

Hogyan lehet számolni egy szkennerrel?

A kezdetektől fogva meg kell határozni – a fényképészeti filmek digitalizálása még a nem szakemberek számára is hozzáférhető. Logikus, hogy elindítsa a téma elemzését az analóg képek beolvasásából. Az ilyen feladat megoldásához általában ajánlott speciális miniatűr szkennereket. Viszonylag gyorsan működnek, és garantálják a tisztességes képminőséget. A szakértők tájékoztatják elsősorban Dimage Scan Dual IV, MDFC-1400.

De egyáltalán nem győződjön meg róla, hogy minden esetben olyan drága modelleket vásárol. A szokásos szkenneren való digitalizálás nem adhat legrosszabb eredményeket.

Néhány változatnak még van egy speciális rekesz a film rögzítéséhez. Egy ilyen lehetőség a fejlett Epson és Canon szkennerekben van. A filmeket a tartóban rögzítik, szkennelték, majd megmentik a negatívat a számítógépen, és költenek a feldolgozás után.

De itt érdemes egy másik digresset – nevezetesen, hogy jelezze, hogy egészen különböző filmekből származik. Pozitív kép, vagy rövidített pozitív, a színeket és az árnyalatokat a lehető legmegfelelőbbek a természetes tartományban. A filmes fotográfiai képek túlnyomó többsége azonban a szín negatív jellegű. A valóságban árnyékolt parcellák tisztázással kerülnek át, és azok a helyek, amelyek sötétek a negatív, valóságban, a valóságban is. Alkalmanként meg kell felelnie a hagyományos ezüstvegyületeken alapuló fekete-fehér negatívoknak.

Lehetőség van digitálisan digitalizálni minden filmet a saját kezével tabletta berendezések segítségével. Természetesen, ha a szkennernek van egy funkciója a fényképészeti anyagokkal való munka. A keretek eredményeként a visszavert fény az érzékelőelemre esik. A kapott jelek konvertálása a digitális nézetben viszonylag egyszerűen történik.

Azonban a problémák üvegfelületet biztosítanak. Ez nem fogja eloszlatni a fénysugarakat, és szabadon hiányozni fogja őket. Ennek eredményeként a digitális kép kontrasztja észrevehetően csökken. Alternatívák a zárt teljesítmény csúszka-szkennerek – az ilyen rendszerekben lévő film szorosan tartja a keretben. Tovább megy a szkennerbe, ahol nem zavarja a transzkát.

A modellek egy része még az anti-anti-suton szemüveget is felszereli.

Az egyszerűek lényege. Ha az átlátszó felületek nem ideálisak a kiegyenlítés mértéke szerint, összekapcsolva a fény interferenciáját. A film “laboratóriumi” körülményeiben a koncentrikus szivárványgyűrűk nyilvánulnak meg. De valódi lövéssel az űrlapon és az ilyen helyszínek nagyságával, hatalmas számú tényező befolyásolja, ezért nagyon szokatlannak tűnhetnek.

Igazság, A fotósok nem örülnek egy ilyen “fényt”. És a szkennelési keretek csak részben megoldják a problémát. Nem tudják összehangolni a felületet 100% -kal. És ezért szükség van az Aneuton üveg anti-aneuton üvegre, amely részben lehetővé teszi az interferencia torzítás kompenzálását. De a legjobb eredmény, amelyet a vélemények alapján ítélnek meg, színezett üveg.

Visszatérve a fő témához, meg kell említeni, és lehetőség van a pszeuda-tumpled szkennerek használatára. A film botok nincs egyenes, de ívelt. A speciális hajlítás segíti a képek inhomogén élességének kiküszöbölését. Egy fontos mellékhatás kiderül, hogy az út, és növeli a kép egyértelműségét. Tökéletesen alkalmas homályos és rossz megvilágítási fotókban.

A dob fotográfiai szkennerek a legérzékenyebbek a fényáram-fotósejtekre. Az eredeti képeket speciális henger (dob) rögzítik. Kívül kerülnek, de ragyognak a görgetés után. A munka gyorsan megtörténik, és éles, tiszta keretet kaphat minimális erőfeszítéssel.

Mindazonáltal a technikai komplexitás nagymértékben növeli a dob-szkennerek költségeit, és növeli a méretüket, mert egy ilyen technika alig alkalmas otthoni használatra.

Radical Economy Way – a “rendes” (nem szakosodott) szkennerek használata. Ehhez egy kis kezét kell dolgoznod. Vegyünk egy lapot az A4-es kartonpapírlal ezüst oldallal. Rajzoljon egy sablont a jövő reflektorra, majd vágja le a munkadarabot és hajtsa be egy ezüst arccal. Az “ék” szárítása után egy nyitott oldallal azonnal elkezdheti használni.

Hogyan lehet helyesen cserélni a fényképezőgépet?

Sajnos a szkennelés nem mindig. Végül Használja ki az otthoni vagy működő szkenner előnye viszonylag kevés ember. Ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadnia, dobja mindent és elhalasztja a régi fotókat a legjobb pillanatra. Villogni lehet a digitális formátumba. Ez a feladat mind a külső kamera segítségével, mind az okostelefonok segítségével megengedett.

Természetesen nem minden okostelefon illeszkedik. Ajánlatos a lehető legmagasabb modelleket választani, különben nem szükséges a tiszta fotókra számítva. A felvétel előtt ajánlott kikapcsolni a vakut, és kimutatja a lehető legnagyobb engedélyt. A háttérvilágítás:

 • asztali lámpa;
 • elektromos fények;
 • az autók és motorkerékpárok fényszórói;
 • Laptop képernyők vagy számítógépek monitorok (amelyek a lehető legnagyobb fényerőnek vannak kitéve).

A kép áthelyezése a számítógépen egy film negatív, használnia kell egy kamerát makró móddal.

Ez növeli a keret felbontását. FONTOS: A REFONICITY-t érdemes megfizetni fehér alapon, majd – állítsa be a kapott képet speciális programok segítségével. A fényképezőgép modelljeinek része már speciális fúvókákkal rendelkezik a lencse mellett, így nincs különösebb szükséglapra, hogy “támogassák”, és tegyenek valami mást.

Hengeres fúvóka készíthető és önállóan. Ebből a célból vegyen egy hengeret, amelynek átmérője egy kicsit több lencse rész. Használd a dobozokat, a teát, a kávét és a hasonló fém bankokat. Néha akár egy tartályt is alkalmazhat a halat takarmányokra. A henger egyik oldalán a karton vagy műanyag vágása. Ilyen “platform” (a fotós kifejezés) vágja a lyukat pontosan keretek (leggyakrabban 35 mm).

Megsérti a lencse hengerét egy másik félnek. A fényképezőgép az állványon pontosan a fényforrás előtt helyezte el. Nincs más forrás, abszolút sötétségre van szükség. A film egy bizonyos távolságra van a lámpából (de legfeljebb 0,15 m). Ez biztosítja az optimális feltételeket a villogó szín és a fekete-fehér keretekhez, valamint kiküszöböli a világítás hőhatását.

Más módszerek

Egy alternatív megoldás hasznos azok számára, akik csak mobiltelefonon másolhatják a filmet. DDolgozni:

 • Doboz nélkül (kb. 0,2×0,15 m méretű);
 • olló;
 • Kés az írószerekhez;
 • egy vékony műanyag, fehér vagy matt felületű felület;
 • Két szórólap karton (egy kicsit nagyobb a doboz alja);
 • Diákvonal;
 • bármilyen keménység ceruza;
 • Kis lámpa asztali vagy zseblámpa.

Az uralkodó szerint határozza meg a film keretének hosszát és szélességét. Az egyik kartonlap közepén vágja le a megfelelő téglalapot, majd ismételje meg ezt az eljárást egy másik lapkal.

A beérkezett “ablak” szélén 0,01 m visszavonulást és vágásokat, amelyek hossza valamivel nagyobb, mint a nyílás szélessége.

Visszavonul újra 0,01 m, és ismét vágja le. Szintén kétszer teszik a lyuk másik oldalát. Ezután vegye be a műanyagot, hogy készítsen egy könnyű fluxus diffúzort. A műanyag szalagnak meg kell egyeznie a vágások szélességével. Hossza körülbelül 0,08-0,1 m.

Először is, a szalagot a legközelebbi vágásokba vezetik be. Pontosan ezeken a vágásoknál, a szalag felett, hozzon létre egy fotofillot. Amikor az asztalt túl sokat távolítanak el, a lámpa behelyezése a doboz belsejében. A mellékelt zseblámpával ellátott doboz az egész korábban üres.

A kartonlap második lapja nagyon szép, az ablakok kombinálása. Ellenkező esetben a kamera eltömődik a felesleges fénygel. Megfelelő keret kiválasztása, a fényképezőgépet makró üzemmódra kell változtatnia. A képeket negatív képen kapják meg. További munka már speciális szoftver segítségével történik.

Érdemes megfontolni egy másik lehetséges változatot a filmek. Egy fotóventilátorral dolgozunk. Ebben az esetben természetesen nem önmagában használják, hanem egy kiváló minőségű tabletta szkennerrel való összefüggésben. A nagyító, hogy a lencse tengelye 90 fokos szöget alakított ki a film felületével. Maga a film a szabványos keretbe kerül.

Győződjön meg róla, hogy a teljes keret teljes kötetének megvilágításának megvilágítása. Ezt a szórási struktúra telepítésével érjük el. Előnyösen egy hideg spektrumú fluoreszcens lámpa megvilágítása. Az izzólámpa fekete-fehér filmekhez használható, de a színes képek beolvasásakor elfogadhatatlan.

Az expozíciót minták választják ki az egyes negatív típusok alatt.

Az objektív és a nagyító közötti távolság egyéni és kiválasztása. A membrán extrém pontjai jobban elkerülik. Emlékeztetni kell arra, hogy egy állványt nem lehet használni. Másolás bárhol lehetséges, ahol az egyenes fény nem esik a filmre. Film, mielőtt a könyvjelzőt a fotóventilátorban dörzsölni kell a porból.

Az ISO-nagyítónak minimálisnak kell lennie. Az exponáló késedelme 2 másodpercig általában megragad, de néha 5, és 10 másodpercre van szükség. Ajánlott keretek nyers formátumban. A speciális programok lehetővé teszik a folyamat kezelését közvetlenül a számítógépről. Ez a módszer a régi filmekkel is kiváló eredményeket garantál.

Hogyan kell szerkeszteni?

Először ki kell választania a megfelelő képszerkesztőt. Még ingyenes programok is nagyon sokat, így a választás hatalmas. Ezután meg kell vágnia a szükséges keretet. Ha ez megtörténik, invertálja a színeket, majd állítsa be:

 • Fényerősség;
 • telítési szint;
 • Kontrasztszint.

A komoly fájlfeldolgozás előtt nyersre kell fordulnia a TIF-ben. Meg kell választania az első színes szűrőt annak érdekében, hogy melyik átalakító javasolja. A színek inverziójához használhat egy speciális plugint vagy a vonalak görbéinek beállított értékét. A forró kulcsok legegyszerűbb inverziója azonban nem rosszabb.

A színek és a fény húzása az automatikus móddal kezdődik, ami legalább lehetővé teszi, hogy megértse, mi a helyzet.

Aztán van egy komoly és óvatos kézműves. A virágelemek szigorúan váltakozva változnak. A “szintű” eszköz által készített meghatározó színkorrekciót. Még mindig kell:

 • növelje a festékek fényerejét;
 • növelje az élességet;
 • Csökkentse a képméreteket;
 • Átalakítsa a végső képet a jpg vagy a tiff.

Hogyan digitálták a fényképeket otthon, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: