A folyadékkristályos televíziók javítása

A televíziók hosszú és határozottan elfoglalták helyüket minden modern személy mindennapi életében, így a TV-vevőegység lebontása alaposan elronthatja a hangulatot minden tulajdonosnak, különösen azért, mert az új egységek meglehetősen észrevehetők. Ezért hibás működés esetén minden személy felmerül egy kérdésre – szükséges, hogy a szervizközpontba menjen, és hol találjon jó mesterséget, érdemes kiadni az idejét és a legfontosabbat. Természetesen ezek fontos kérdések, de Mielőtt kapcsolatba lépne a fizetett szakemberek szolgáltatásainak, próbálja meg meghatározni a törés okát, és ha lehetséges, javítsa meg – egyes esetekben lehetséges az elektromos tervezés javítása otthon.

Gyakori hibák

A TV-vevők független javítása érdekében, meg kell határozni a törés okait. Ez megköveteli:

 • Multiméter – Ez a készülék van szükség, hogy meghatározzuk a paramétereket a feszültség a kontroll szakaszok a mérés, az értékelés kondenzátorok és ellenállások, valamint a transversals elektromos sapkák;
 • erősítő – az a hely, ahol a jel eltűnik;
 • oszcilloszkóp – Szükséges a jelek megjelenítéséhez a TV-készülék funkcionális áramkörének több pontján.

A hibák leggyakoribb okai:

 1. A vevő nem indul el – az ok általában a tápegység meghibásodása, valamint a bekapcsológomb kábelének vagy törésének károsodása.
 2. A képernyő nem világít, sem a video szekvencia elmosódott, alig észrevehető – közvetlenül a LED-ek háttérvilágításával, izzókkal vagy áramforrásokkal kapcsolatos problémákat jelez.
 3. TV-scrollok, vagy nincsenek hangvisszaadás egyáltalán – ebben az esetben valószínűleg a megszakítások az audio bélés vagy a pántok munkájában.
 4. A TV-vevő képernyője ragyog, de a kép hiányzik – ez jelzi a tuner munkájának megszakítását, valamint láncait vagy a videokártya lebontását.

A TV törés másik közös oka – Mechanikai károsodás a képernyőn. Ebben az esetben szabad szemmel észleli a problémát – meg fog jelennie egy törött monitort, repedést, törött mátrixot, fényes és sötét foltokat a képernyőn.

Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ha a televíziós berendezések külső ellenőrzése során észre fogja venni az elemek megszakítását, duzzanat, torta vagy ütemezését a táblán – ne rohanjon a sérült alkatrészek javításához.

Lehetséges, hogy Égett komponens – csak a zárás következménye, és igazi oka nagyon eltérő.

Lehetőség van a képernyő javítására

Ha az LCD TV esett, vagy véletlenül megütötte egy nehéz elemgel – A panel lebontható. És egy másik esetben a kérdés merül fel: lehetséges-e javítani a képernyőt az otthon?

Ha nem rendelkezik az elektronikus technológiával való munkavégzéshez, akkor a válasz negatív lesz – nem tudod megteremteni a saját kezével, az összes szükséges munkát a szakemberek megbízhatóak a javítóműhely kapcsolatával.

Ne feledje – az ilyen javítások költsége általában az új vevő árának összehasonlítható “kerek” összegére megy.

Ez nem jobb a képernyő által okozott képernyő lebomlásáról A mátrix sérülése. Ebben az esetben észreveheti a képek, a könnyű vagy sötét foltok részleges hiányát, csíkokat. Hogy megszüntesse az e problémahoz kapcsolódó kellemetlen következményt, módosítani kell. Ezeknek a munkáknak csak szakképzett mestert is kell végezniük, mivel minden otthoni javítás súlyosbíthatja a pozíciót, és vezet a TV végső meghibásodásához.

Más bontások megszüntetése

Ne kapcsolja be

Ha a TV-vevő nem kapcsol be, valószínűleg ennek a problémának az oka van A BP hibájában az aktiválási gomb és a huzalhibák.

A kábellel és gombhoz kapcsolódó probléma okának meghatározása szükséges Gyűrű elemek tesztelővel, És a hibát nemcsak az on-on, hanem a kikapcsolásban kell meghatározni.

A tápegységgel a helyzet sokkal bonyolultabb – Ha a vizuális ellenőrzés során észrevette, hogy elrontotta a részleteket, ez nem jelenti azt, hogy cserélje ki őket, akkor egy munkanélküli hardvert kapsz. Például, kondenzátorok lehet, az üzemanyag a túlfeszültség, hosszú ideig használható vagy eredményeként másodlagos lezárását, amelynek forrása a következtetésre jutottak egy másik lánc.

Ezért kell felhívni a bp összes elemét. Csináld a következő sorrendben.

 1. Ha a légkondicionálót meghosszabbították, a posztor megrepedt, bármely más vizuálisan észlelt hiba észrevehető, majd óvatosan ki kell dobnia a részt, és tisztítsa meg az elektrolitoktól és a Nagartól.
 2. A tesztelő tesztelést a biztosítékból, valamint a posztorból végezzük, miután a dióda híd cseng, majd tranzisztorok, ellenállások és a mikrocirk. Ha a diagnosztika során nincsenek megszakítások, akkor csak az idősebbek helyett telepíteni kell a munkadarabokat.

A képernyő nem ragyog

Ha van hang, de a panel nem ragyog – A kiemelő láncban problémákat jelezhet. Lehet, hogy két oka lehet:

 • Megszakítások a lámpák munkájában: LED vagy lámpák;
 • A villamosenergia-elemek háttérvilágítása.

Ha van folyadékkristályos tv, majd kiemeli a lámpát, minden más modellben vezet.

Általános szabályként bármilyen folyadékkristályos TV 1-10 izzó. Mindegyikük nagyon ritkán égett, leggyakrabban hibás fordul elő közvetlenül a lámpa. A televíziók javítását ebben az esetben az alábbiak szerint végezzük:

 1. nyissa ki a házat;
 2. Óvatosan távolítsa el az illesztőprogram összes tábláját, valamint a tápegységet;
 3. A képernyőn megjelenő modul szétszerelése, Ehhez távolítsa el mindkét burkolatot, ha azok, valamint egy védőfólia;
 4. Vizsgálja meg a Ledensumot, akár villanykört sem, ha szükséges, hozza létre helyettesítését;
 5. A cél többi részét vizuálisan ellenőrizzük, majd a tesztelő gondoskodik arról, hogy nincsenek sziklák a dióda szalagban.

A nem működőképes lámpák cseréjének részletesebb áttekintése az éles folyadékkristályos TV példáján szerepel a következő videóban:

Ha az összes lámpa egyszerre nem ég, akkor nagy valószínűséggel, a probléma a háttérvilágítás teljesítményére csökken. Általános szabályként nagyfeszültségű átalakítót használnak folyadékkristályban és plazma technikában. Az elindításuk áramkörök megsértése könnyen meghatározhatja a multimétert. Ehhez mérje meg a feszültséget a késeken a működőkörrel való pontos megbékélésben. Miután megtalálja az inkonzisztenciákat – a jó elemeket helyettesítheti.

És itt Győződjön meg róla, hogy a transzformátor teljesítménye Sokkal nehezebb lesz. Ehhez mérje meg a feszültséget a konverter összes mikroelemén. Ha minden paraméterben normális lesz, következésképpen a transzformátor hibás. Ha szeretné, akkor újratervezheti egy újat, de ez egy nagyon zavaró lecke. Igen, és az ilyen tekercsek minősége sokkal kívánatos – előbb-utóbb, a berendezés újra meghiúsul. Az optimális lehetőség az új vásárlás lesz.

LED-es világítási transzformátorokban a potenciális különbség általában 50-100 W. Ha hiányzik a csatlakozókon – Ellenőrizni kell, hogy a Volt hogyan megy a régi transzformátorhoz. Ehhez korábban el kell távolítani. Ha a paraméterek normálisak – a transzformátort ki kell cserélni, és ha nem, akkor folytatni kell a konverter fennmaradó részeit.

Nincs hang vagy tekercs

Az ilyen bontás általában a hangpálya lebomlásához kapcsolódik. A kiküszöbölés előtt hívja meg az összes táplálékot, valamint a feszültség kimeneti értékeit az audio chip lábánál. Meg kell tennie egy tesztelővel, sírni a munkakörökkel. Ha a mutatók normálisak, akkor A jogsértés oka a kondenzátorok.

Ha egyáltalán nincs hatalom, vagy alábecsülik, lehetséges, hogy az áram nem jön BP-vel. Ebben az esetben alá kell írni az összes olyan elemet, amely a BP-ről az audioeszközre kell mennie. Végzetes részletek változnak a munkavállalókra.

Ellenőrizze egyszerűen a chip állapotát – el kell távolítanod a fészekből. Ha a teszteren bekövetkező feszültség után megjelenik, és értéke normális lesz, ami azt jelenti, hogy a chipnek újnak kell lennie.

Nincs kép

Ha a kép lefagy, akkor egy ilyen bontás több okból következik be:

 1. A fogadó modulból származó jel hiánya a videoerősítő bemeneti eszközén. A hasonló bontás diagnosztizálásához csatlakoztassa a videojel bármely más forrását, például az előtagot, a laptopot, a számítógépet vagy a videomagnót, a TV-készüléken található videojelben. Ha megjelenik a kép, akkor a berendezés meghibásodásának oka egy tuner vagy mikrokontroller, valamint a láncuk.
 2. A mikrokontroller elegendő operatív üzemeltetésre kerül – felelős az összes kimeneti audió és videó jelek gombjainak működéséért. Ha megnyomja a gombot, akkor beírhatja a menüt, és megjelenik a kijelzőn – a mikrokontroller nem hibáztatható. Aztán érdemes megnézni a multiméter minden potenciálját a lábán. Ha teljes mértékben egybeesnek a rendszer értékeivel, akkor ki kell cserélni a tunert.
 3. A bontás oka a videofeldolgozó hibás működése is lehet. Ha a tuner elemeihez való csatlakozás után a meghallgatás nem jelent meg, akkor ellenőrizni kell a videofeldolgozó, azaz az egész mikrocirkuniát. Ehhez ellenőrizze a hétvégét, és táplálja az áramkört a szükséges munkahelyek értékeinek való megfelelés érdekében. Ha ilyen eltérést találsz – lehetséges, hogy valószínűsége 70% -kal vitatható, hogy a processzor megtört.

Ajánlások

A tapasztalt mesterek a következő ajánlásokat adják:

 1. A tápegység ellenőrzése során próbálja meg letiltani az összes szekunder láncot, és helyette, csatlakoztassa a legkülönlegesebb lámpákat a kívánt feszültségszintre.
 2. Ha úgy gondolja, hogy a TV-vevő elektrolitja elvesztette kapacitását, akkor gondosan melegíti a forrasztó vasat a belső tartalmakhoz, a manipulációk eredményeként a tartály korlátozza. Ez a módszer segít, ha vannak megszakítások a keretkinek, így láthatja, hogy a képernyő megnyílik a fűtés után.
 3. Ha a nagyfeszültségű elemek meghibásodását észlelte, hallgasson egy kis sziszegtet, vagy keresse meg a csavart, majd helyezze a tv-vevőt sötét helyen, vagy kapcsolja ki a fényt – így láthatod, hogy ahonnan szikrák származnak.

Amint láthatja, eltévázhatja a televíziós felszerelést otthon. Ez azonban nem minden típusú TV-vevők hibás működését érinti. A mi áttekintésünkben azt mondtuk, hogyan lehet diagnosztizálni a leggyakoribb bontásokat, és részletes utasításokat adtunk az egyes hibás működés javítására.

A nagyobb problémák kiküszöbölése érdekében vegye fel a kapcsolatot egy speciális szervizközponttal.

A következő videóban megismerheti magát a folyadékkristályos tv részletes elemzésével és javításával otthon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: