A hangrögzítő kiadók és detektorok

A hangfelvevők kiadásai és detektorai, a “mobil xmouses” és más információbiztonsági eszközök, amelyek a vállalati kultúra szerves részévé válnak a közepes és nagyvállalatok területén. Segítsen biztosítani a tárgyalások titkosságát, megszünteti a fontos információk szivárgását. Mi mást tud segíteni a “Tuben-Ultra” modell és a felvételi detektorok a felvevőn, részletesebben kell érteni.

Mi az, és mit használnak?

A jogosulatlan felvételi létesítmények szennyeződései és detektorai olyan rádiós elektronikus eszközök, amelyek interferencia vagy mozgató kommunikációs jeleket generálnak az adatátvitelre. Némelyikük kizárólag érzékelőket képvisel, hogy segítsen azonosítani a felvételi vagy hallgatói eszközök jelenlétét. Más eszközök használata esetén a mobiltelefon jelet rögzítheti. De a fő cél általában Bizalmas információk elleni védelem: beszélgetések, megbeszélések.

Fontos megérteni ezt 100% -os védelmi garancia nem ad semmilyen “hangtompítót”. A tapasztalt biztonsági szakemberek inkább különböző tartományokkal rendelkező eszközöket és az audiócsökkentés típusát kombinálják. Ebben az esetben a teljesítmény magasabb lesz.

Ezenkívül az elektromágneses jel detektorának használata is jó eredményeket ad, de a rögzítéshez kazettákkal ellátott mechanikus eszközök ellen. A digitális eszközök ellen, ezek az intézkedések haszontalanok lesznek, sokkal bölcsebb lesz, hogy egyszerűen elnyomja a jelet.

Fajták

Minden információbiztonsági eszköz több kategóriába sorolható. A fő osztályozás közvetlenül kapcsolódik a hangrögzítő hatására. A népszerű lehetőségek között egyes fajták megkülönböztethetők.

 • A kommunikáció hangtompítói. A mobiltelefon jelének blokkolására szolgáló eszközökkel dolgoznak, a hatékonyság gyakran a celluláris márkától és modelltől függ. Az univerzális modellek az egész szobát áthatolhatják a jelzéshez – mind a vezeték nélküli, a wi-fi vagy a bluetooth és a szokásos módon. Nem hívhat, küldhet fájlokat vagy más adatokat, küldhet SMS-t.

 • Ultrahangos antidika. Ezt a fajta akusztikus masquerar alkalmazzák, de a lehető legmegbízhatóbbnak tekinthető. A mobiltelefonon lévő hangrögzítő nem áll meg ilyen akadályt, megbízhatóan védi az ilyen hatásokat. Ezenkívül nagy intenzitású sugárzásra van szükség ahhoz, hogy sikeresen lezárja a jelet, amely nem biztonságos az emberi egészségre. A rekord elnyomási tartománya szintén 1-2 méterre korlátozódik, azaz csak akkor alkalmazza a készüléket, ha a felvétel iránti bizalom van.

 • “Fehér zaj” akusztikus generátorai. Egyszerűen elhelyezni, a beltérben több mint 90 dB hangjelző forrást tartalmaz, amely a beszélgetés során megszakadt vagy szavazattal rendelkezik. Mivel a beszélgetés ebben az esetben lehetetlen, speciális fejhallgatókat használnak kommunikációra, megoldani ezt a problémát. Beszélhet velük, nem kiabálva “fehér zaj”.

 • Elektromágneses antidicofonok. Ugyancsak más néven EMP Shockwave, sikeresen elnyomja a hangrögzítőt. Ez csak a mobiltelefonok rögzítésével szemben ez az opció erőtlen. Ellenkező esetben gyakorlatilag hibátlan, jelentős hatótávolsággal rendelkezik.

 • Diktafonok detektorok. A különböző típusú és osztályok eszközeire érzékeny nemlineáris lokátorok képviselik őket, beleértve a “rendezett” akkumulátorral rendelkező eszközöket is. A hangfelvevők ilyen detektorai hasznosak az értékelt és rejtett rögzítőeszközök helyszíneinek vizsgálatakor.

 • Fémérzékelők. Ha a vállalkozás vagy a szervezet végrehajtotta a látogatók személyes ellenőrzési rendszerét, még egy hordozható fémdetektor is érzékeli a hangrögzítőt vagy a rejtett mobiltelefont. Ez csak a jogot, hogy megragadja a készüléket a biztonsági szolgálat számára.

Leggyakrabban a bizalmas tárgyalásokon belül használatosak A zajjelek irányított generátorai álló vagy ábrás végrehajtásban. Az ilyen eszközök mobil verziói általában egy esetben vannak felszerelve, 30-60 percig autonóm tápegységgel rendelkeznek. A jel elnyomva van, és a távirányító távolról történő felvétele történik, távolról.

A helyhez kötött modellek írásban vagy ruhásszekrényben vannak felszerelve.

Márkák

A szupresszorok és a hangfelvevők detektorai között vannak vezetők. A márka alatt “Tuben-Ultra” Egy sor hordozható eszköz áll rendelkezésre – a klasszikus modelltől a tengelykapcsoló vagy audio vastagbél alatt álcázott lehetőségekig. A márkanév alatt előállított berendezések megkülönböztető jellemzője lehet, hogy képes legyen elnyomni a különböző osztályok mobileszközeit, beleértve a zászlóshajó okostelefonokat is.

A papír ultrahangot, rico-szerű és összetett akusztikai interferenciát használ, a berendezés autonóm munkájának időtartama eléri a 4 órát.

Ultra Sonic – a diktafonok csatornainak egy másik vezetője. A vállalat komplex és keskeny eszközök fejlesztésére specializálódott. A modellek közül az 1-es Jammer 1-ben van egy lakosban a kommunikációban egy sorban, amely rendes akusztikus oszlopokként álcázott. Még a leginkább hordozható modellek segítségével kizárhatja a hangfelvételt a videokamerákon, hangfelvevőkön, telefonokon, elkerülheti a nyomkövetési helyet. A konzol egy érintésénél a mobil és vezeték nélküli hálózati tartományban lévő jelek teljes porára is fordul.

Vállalat “Logók” Kiadja a termékeket a Chameleon márka alatt. A választékban hordozható ultrahangú szuppresszorokat találsz bustlerek, tengelykapcsolók és oszlopok formájában. Az eszközök nemcsak a mikrofonok működését, hanem más kommunikációs jelforrásokat is csatlakozhatnak.

Tippek a választáshoz

Vannak bizonyos szabályok, lehetővé téve a hangrögzítő megfelelő varródását.

 1. Üzemeltetési feltételek. Alacsony zajszintű szobákban nem túl erős blokkokat használhat az autóban, az utcán, éttermekben és nyilvános helyeken, ajánlott a jelerősítéssel ellátott szuppresszorokat használni.
 2. Hordozhatóság. A mobil hordozható modellek hasznosak lesznek az autóban, vagy a helyiség nem megfelelő helyhez kötött létesítményekben folytatott tárgyalások során. Az irodában jobb kiemelni egy külön helyiséget, biztosítva a teljes információbiztonságot egy speciális helyhez kötött aláíró segítségével. Jobb, ha ez egy univerzális modell, amely képes elakadni és mobil kommunikációra.
 3. A szuppresszió típusa. A “fehér zaj” generálásának leghatékonyabb maradványai. Az összes többi nem annyira megbízható.
 4. Menedzsment típusa. A távirányító jelenléte lehetővé teszi az eszköz működésének rejtett aktiválását. A megfelelő pillanatban jelentősen megkönnyíti a felvétel elleni védelem elindítását. Számos különböző típusú jelszuppresszióval rendelkező modul lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan átkapcsolja a készüléket a kívánt üzemmódba.
 5. Frekvenciatartomány. Nem minden eszköz képes megbirkózni a mobileszközök hangfelvevőinek elnyomásával. Ha az információs szivárgás veszélye van, akkor jobb választani az opciót, amely kiküszöbölheti a fenyegetést.

Ajánlások a használatra

A hangrögzítő szuppresszorai üzemeltetésekor fontos megérteni Ezeknek az eszközöknek korlátozott hatótávolsággal rendelkeznek. Például egy műanyag tokban lévő hangfelvevő eszközök esetében a távolságuk nem haladhatja meg az 5-6 m. Hangfelvevőhöz egy fém tokban a jel szuppresszorának tartománya 1-2 m-re csökken. Ez a tényező csak a fő hátrány.

Fontos figyelembe venni, hogy a hangfelvevők felmérései nem tartoznak az Orosz Föderáció területén működő üzemeltetési eszközök listájába, de a sejtjelek hangtompítói nem rendelkeznek ilyen előnyökkel.

A mobilkommunikáció használatának jogának megfosztása illegális, ha az ilyen eszközök szándékos használatát az érintett ellenőrző szervek figyelmeztetése nélkül azonosítja, különböző szankciók követhetők, a büntetőjogi felelősségig.

Az elektromágneses diktafon jelszuppresszorok egy fókuszált akcióval rendelkeznek. A lefedettségi szög nem haladja meg a 60-70 fokot – Fontos, hogy figyelembe vegyék a berendezést. A “fehér zaj” létrehozásakor a hangjelzés 30-40% -ra kerül mentésre. Elég lehet az információ szivárgásának engedélyezése.

A hangfelvevők csatornájának megválasztásának jellemzőit a videóban tovább mutatják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: