A hangszórók diffúzorairól

Diffúzor, valamint egy hangkerék és mágnes, az elektrodinamikai fej harmadik fontos eleme. Ha eltávolítja azt, akkor valószínűleg nem hallja az alacsony frekvenciájú erősítőből származó hangokat.

Mit és miért kell?

Diffúzor nélkül a hangszóró nem lesz képes közzétenni a büntetőhangokat. Valójában ez egy “reprodukciós lemez”, amely ingadozik a dinamika tekercsével áramló nagyfrekvenciás áramok gyakoriságával, és gyorsabban változik a továbbított rádiók törvénye alatt. A Subwoofer ajánlott frekvenciáit a 20-300 Hz-es spektrum korlátozza. A 300 Hz feletti frekvenciával rendelkező erősítő elektromos jele nem reprodukálható elég hatékonyan. A nagyobb frekvenciák esetében az úgynevezett műholdakat használják – több szélessávú hangszórók alacsonyabbak a “basszus” méretben és a méretenergiával.

A műholdakat és a mélysugárzókat a legmagasabb minőségű hangsugárzásra számítják ki. Ennek megfelelően, a mélynyomó diffúzor legyen erősebb, terület, vastagabb, például, hogy van egy gumírozott technológiai réteget és gyártott kiváló minőségű karton speciális polimer impregnáló.

A nagyobb terület, a diffúzor magasabb és átmérője.

Fajták

De nem csak a kartonpapír és a polimer diffúzorokat használják a tíz és több száz wattos oszlopok között. Így, Az alumínium tökéletesen eloltja a rezonanciát a tízhert százszoros frekvenciájára, de 4-20 kilohertz gyakoriságában, éppen ellenkezőleg, egy parazita harmonikus közzététele, amely a “magas” rezonancia következménye. Nagy merevséggel együtt tartós. Ugyanez mondható el a dinamikus fejekről a magnézium, a berillium diffúzorok – ilyen komponensek telepítve vannak (szex) professzionális akusztika.

A papírdiffúzor szükségszerűen speciális komponensekkel impregnálódik, amelyek tartalmazzák a polimer töltőanyagokat. Ők lezárják azt az anyagot, amelyből a cellulóz-diffúzor áll. A papír (vagy kartondoboz) diffúzor előnye alacsony torzítási arány: a hangot a legtermészetesebbek.

Hátrányok – kapacitáskorlát (legfeljebb tíz watt), csapadék és nedvességérzékenység. A rossz időjárás az ilyen oszlopok működése során az utcán, a dinamika papírdiffúzorok gyorsan fagyasztva és sikertelen.

Összetett, fémes, Kevlar, polipropilén (vagy poliuretán), karbonisztikus diffúzorok megfosztják ezeket a hibákat. A frekvencia jellemzői jelentősen különböznek egymástól, de nem akadályozza meg a gyártók számára a jellemzők javítását a dinamika általános kialakításának megváltoztatásával.

A fejhallgatókban például a papírdiffúzorokat soha nem használták fel – a műanyag membránok helyettesítik őket.

Impregnálás

Például a diffúzor szünetből származó papír-hangszóró, használjon szerves oldószerek alapján előállított impregenciákat. Tehát a magas frekvenciákért felelős központi részre átlátszó műanyagot használtunk diklór-etánban oldva.

Az átlagos frekvenciájáért felelős közbenső termékhez – a fehér-szellemben (a ragasztás súlya – a készítmény teljes tömegének egynegyede). A szélsőséges rész az autó tömítőanyagon alapuló készítményrel impregnálódik. Összekeverjük az alkatrészeket, áztassa a diffúzort, hogy a csepegtető előrejelzések a felszínén maradjanak – a bevonatnak egyenletesnek és homogénnek kell lennie.

Az impregnálás rétegei közötti intervallum 4-től 15 percig szól: szükséges ahhoz, hogy az előző réteget az alábbiak alkalmazása előtt lehessen elnyelni. A végső szárítási idő, hogy a lefedettség “- havonta” – egy hónap, míg a diffúzor kidolgozása. A korábbi rossz minőségű, egyenetlen impregnálás visszafordíthatatlanul elronthatja a hangszóró hangját, ebben az esetben van egy technológiai megsértés, valamint a mellszobor vagy az impregnálás mentő anyagok.

Nem alkalmazhat ásványolajokat, bitumen, kőolajot és egyéb impregnálást. Itt is a ragasztó PVA nem segít. A legjobb esetben az eredmény nulla lesz, a legrosszabb esetben – a hangszóró visszafordíthatatlanul elronthatja a rossz minőségű vagy nem megfelelő impregnálást. A kiváló minőségű impregnálásnak legalább kétrétegűnek kell lennie.

Jellemzők javítás

Tedd meg magadnak a gyűrött, ragaszkodjon egy papírdiffúzorhoz, amely véletlenül a kesztyűtartóban a szidinget vagy késsel jár, ahol a dinamikus rácsot elhelyezni, könnyen. Erre a célra, “pillanat-1” ragasztó vagy hasonló, amely alkalmas arra, hogy nemcsak papír, hanem gumi, fa és fémek ragasztására alkalmas. A szakadt diffúzor javítása előre kell lennie, amíg a résnek keresztvágóvá válik, vagy nem növekedett. Ha nincs ragasztó, akkor például körömlakkot használhatsz – jó ragasztási tulajdonságokkal is rendelkezik.

Először vágja le a kívánt méretű foltot – meg kell akadályoznia a rést az állomány. A réshely felületét a szennyeződésektől és a külföldi részecskéktől kell tisztítani, akkor is meg kell zsírozni, például etil-alkohol. A Bled felületeket rögzíteni kell, lásd a munka megkezdése előtt, hogy az oszlop (vagy a hangszóró a rendszerben) ideiglenesen le van tiltva. A hatékony hangszórók több papírréteggel vagy kartonpapírral vannak elakadva.

Ragasztás után a papírt megfelelő rugalmassággal ellátott polimerkészítményrel bevontuk, mivel a bevonat a kemény állapothoz megszilárdulhat, ami ronthatja a diffúzor frekvenciájának jellemzőit. Fontos, hogy a diffúzor vízállóvá váljon – megmagyarázza az ismételt lekvárokból, és megtörje a papírhéjat.

Vannak olyan esetek is, amikor a gyenge minőségű kínai hangszórót véglegesíthetnék annak érdekében, hogy javítják a merevségét egy igazi kiválasztott impregnálás segítségével a diffúzor megerősítése érdekében. A vékony diffúzor megvastagítható – így a papírt továbbá amplifikáljuk a polimer ragasztóval impregnált további papírréteggel. A gumírozott, gumírozott diffúzorok jobbak ahhoz, hogy a szakemberek erőinek helyreállítását bízzák: Tehát a hatalmas “bassovik” szakadt gumi szegélyének vulkanizálása otthon van rögzítve.

Nem az a tény, hogy sikerül, nyers gumit használva, kövesse például az első kísérletet a vulkanizálással a forrasztópák segítségével. A gumi ragasztási darabjai nemcsak a megjelenés fogja a hangszórót, hanem nem fogja visszaállítani a kezdeti hangját a gyári jellemzőkkel.

Az akusztikus diffúzorok anyagától függ, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: