A Leica kamerák létrehozásának és áttekintésének története

A képen tapasztalatlan, egy személy úgy gondolja, hogy az “öntözés” egyfajta megvetési név egy olyan kamera számára, amely nem különbözik a kiemelkedő tulajdonságokkal. Az, aki a gyártók és a fényképezőgépek modelljeire összpontosít, soha nem fog tévedni – mert a Leica általánosan elfogadott márka, ha nem félelem, akkor legalábbis tisztelet. Ez az egyik olyan kamerák, amelyek méltóak az átfogó figyelmet, mint a szerelmesek és a szakemberek.

A teremtés története

Hogy bármely iparágban sikeres legyen, az elsőnek kell lennie. Leica nem lett az első kis-informátor készülék, de ez az első tömeges kamrában egy kis méretű, vagyis a gyártónak sikerült létrehozni egy szállítószalag gyári kérdés, és biztosítják az értékesítés olcsó. Az új márka fényképezőgépének első prototípusának szerzője, amely 1913-ban jelent meg, oscar barnak lett.

Leírta az agyát, egyszerűen leírta és ízlésesen: “A kis negatívok nagy fotók”.

A német gyártó nem engedhette meg magának a megengedett és tökéletlen modell kiadását, mert Barnaka nagyon hosszú és nehezen dolgozott az aggregátum javításával kapcsolatban. Csak 1923-ban, a Barnaca Ernst Leitz vezetője beleegyezett abba, hogy kiadja az új eszközt.

A boltok polcain, úgy tűnt, még 2 év után az úgynevezett Leca (az első betű a név a főnök), akkor a védjegy döntöttek, hogy inkább káros – tette hozzá egy betűt és sorszámát a modell. Így született híres leica i.

Még a kezdeti modell is kapott süketítő sikert, de az alkotók nem pihennek a babérokon, hanem úgy döntöttek, hogy bővítik a modelltartományt. 1930-ban látta a Leica Standard fényét – ellentétben az elődjével, ez a kamra megengedte, hogy megváltoztassa a lencsét, különösen mivel ugyanaz a gyártó maga is kiadta őket. További 2 év után Leica II megjelent – kompakt fényképezőgép beépített optikai távolságmérővel és konjugált lencse-fókuszban.

A Szovjetunióban a licencelt “tavak” szinte azonnal megjelentek a kibocsátás kezdete idején, és nagyon népszerűvé váltak is. Elejétől 1934-ben a Szovjetunió megkezdte a kibocsátás saját FED kamerák, amely pontos mása Leica II állítottak elő két évtizede. Az ilyen hazai eszköz közel háromszor olcsóbb, mint a német eredeti, a nagy hazafias háború alatt, sokkal kevésbé felesleges kérdéseket okozott.

Sajátosságok

Napjainkban a Leica kamera már nem valószínű, hogy a fényképészeti vezetést követeli, de ez egy örök klasszikus – egy olyan modell, amely összpontosul. Annak ellenére, hogyAz új modellek kibocsátása folytatódik, még a régi modellek is nagyon jó felvételi minőséget biztosítanak, Nem beszélve arról, hogy egy ilyen vintage kamera tekintélyesnek tűnik.

De nem csak ezek jó “tavak”. Egyszerre nagyon nagyra értékelték őket a gondolkodó építési szerkezetre – az egység könnyű volt, kompakt és könnyen kezelhető.

Igen, ma a jellemzői már túlléptek a versenytársak, de egy filmkamera számára még mindig jó, még akkor is, ha az első modellekről szól. Biztonságosan azt mondhatom, hogy egyszer “tó” volt észrevehetően átlagolva az idejét, mert most nem úgy néz ki, mint egy aachronizmus. Az idő más kameráitól eltérően a technológia német csodája gyakorlatilag nem kattanult.

A márka népszerűsége legalábbis azt mondja, hogy évtizedek óta “tavak” országunkban általánosságban, minden kevés informátor kamerát hívtak – először a táplálék hazai analógja, majd más növények termékei. Egyszerű eredeti, tökéletesen megmutatta magát a II. Világháború éveiben – a nyugati frontról sok fotót szereztek a levelezők pontosan egy ilyen eszközre.

A második világháború után a versenytársak egyre inkább aktívak voltak – elsősorban Nikon. Emiatt az igazi Leica elkezdett elveszíteni a népszerűséget, és elindul a háttérben, bár az egész világ fotósai, sok évtizede később egy igazi remekművet tekintett ilyen aggregátumot. Ez ugyanazon a moziban is megerősíthető, amelynek karakterei még a 21. században is nagyon büszkék az ilyen berendezések birtoklásának tényére.

Bár az “öntözés” arany idejét hosszú ideig tartották, lehetetlen azt mondani, hogy teljesen eltűnt, és már nem kereslet. A márka létezik, és továbbra is dolgozik az új berendezések modelljein. 2016-ban a Huawei okostelefonok jól ismert gyártója a Leica-val együttműködve – Ezután a P9 zászlóshajója kettős kamerával rendelkezik a legendás vállalat közvetlen részvételével.

A felállás

A meglévő hasonló modellek változatossága olyan, hogy Önnek választhat egy márkájú kamerát bármilyen igényt. Az összes modell teljes áttekintése lehet nyújtani, így csak a legjobb – viszonylag új, ígéretes modelleket, valamint a vitatott klasszikusokat kiemeljük.

Leica Q

A kompakt digitális fényképezőgép viszonylag új modellje a “Soapny” tervezésben – olyan lencsével, amely nem lehet kicserélhető. A szabványos lencse átmérője – 28 mm. A teljes képkocka mátrix 24 megapixeles okozza a böngészőket, hogy összehasonlítsák a kamara képességeit a kamera képességével az iPhone-hoz épített kamera képességével.

Vizuálisan q úgy néz ki, mint egy régi jó klasszikus, nagyon emlékezteti a híres M sorozat modelljeit. Mindazonáltal az autofókusz és az elektronikus kereső jelen van.

A tervezők szintén mérsékelten megkönnyítették ezt a modellt a klasszikus és a viseléshez képest kényelmesebbé vált.

Leica SL

Ez a modell, a gyártó megpróbálta kihívni az összes tükör kamerákat – az egységet tükörmentesnek és egyidejűleg, mint egy jövőbeli technológiának. A készülék professzionálisként van elhelyezve, az alkotók meggyőzik a potenciális vevőt, hogy az autofókusz itt sokkal gyorsabban működik, mint szinte minden versenytárs.

Mivel egy digitális fényképezőgépnek kell lennie, ez az “öntözés nemcsak fényképeket készít, hanem eltávolítja a videót, és a divatos most a 4K felbontás. A kamara “professzionalizmusa” az, hogy azonnal reagál a tulajdonos első hívására. Ez kompatibilis az azonos gyártó lencsével. Szükség esetén az egység csatlakoztatható egy számítógéphez USB 3-on keresztül.0 és tartsa a lövöldözést.

Leica Cl / Tl

Egy másik olyan digitális modellsorozat, amelynek célja, hogy bizonyítsa, hogy a “tó” még mindig megmutatja. A gyártó által inherens modellek 24 megapixeles érzékelő. A sorozat nagy előnye az, hogy képesek azonnal felvenni egy csomó személyzetet – A készülék mechanikája olyan, hogy egy másodperc alatt maximum 10 képet takaríthat meg. Ugyanakkor az autofókusz nem halad el, és minden kép világos és magas színvonalú.

Mint amilyennek lennie kellene egy jó modern összesített képviselői a sorozat kompatibilis a hatalmas különféle lencsék minden ízlésnek. A fényképezőgépen rögzítettek szinte azonnal átszaladhatnak az okostelefonra egy speciális Leica Fotos alkalmazáson keresztül, ami azt jelenti, hogy a remekművei mindent látni fognak!

Leica Compact

Ez a vonal megkülönböztethető a kamera viszonylag szerény méretei, amelyek nem befolyásolhatják a nevét. A digitális egységnek némileg alulértékelte a megapixeles (20,1 mp), amely nem akadályozza meg, hogy kiváló képeket készítsen a 6K-ig.

A “kompaktok” fókusz hossza 24-75 mm-en belül változhat, a megadott optikai zoom – négyszeres. A lövöldözés sebességében ez a modell még akkor is meghaladja a LEICA-tól számos versenytársat – a gyártó kijelenti, hogy a készülék képes másodpercenként 11 képkockát készíteni.

Leica M

Ez a legendás sorozat egyszerre kezdődött a film aggregátumokkal – ezek a leggyakoribbak a gyakorlatiasságuk és a kamera minősége, hogy az újságírók a távoli múltban. biztos, A tervezők kidolgozták, hogy még ez a sorozat is látható – ma olyan digitális modellekből áll, amelyek képesek versenyezni a vezető gyártók szakmai tükörkameráira.

A legújabb modellekben a tervezők megpróbálták javítani az akkumulátor élettartamát. Ebből a célból speciális érzékelőt és processzort használtak, melyet a nagyobb hatékonyság jellemezte.

Ennek köszönhetően még a legnagyobb (a modern szabványoknak megfelelően) az akkumulátor 1800 mA * H-nál elegendő időre.

Leica S

Még a háttérben is mások, a “póréhagyma”, egyáltalán nem lemaradva a világ trendek mögött, ez úgy néz ki, mint egy igazi “vadállat”. Ez egy modell az újságírók számára, akik a legerősebb légkörben dolgoznak. Az érzékelő és az autofókusz itt hibátlanok – mindig készen állnak lőni. 2 GB RAM (a jó laptopok szintjén 10 évvel ezelőtt) lehetővé teszi, hogy egy sor 32 képkocka – ez elég ahhoz, hogy megvilágítsa a legélénkebb sporteseményeket.

A maximális gyakorlatiasságért az összes alapbeállítás közvetlenül a kijelzőn távolítható el – szinte azonnal beállíthatja a felvételi körülményeket. Ez egy méltó választás egy modern szakmai szakma számára.

Leica X

A kollégáinak hátterében az “X” nagyon szerényen néz ki, mert csak 12 megapixeles. Azzal, hogy Az emberek étkezése tudják, hogy még a mátrix megfelelő végrehajtásával rendelkező ilyen mennyisége elég elegendő a szokásos fotók számára – Ez csak okostelefon-gyártók versenyképes harcban, hogy túlbecsülhessék mennyiségüket, anélkül, hogy megváltoztatnák a fénykép minőségét.

A költségvetési modell nem éri el a szakmai kamara szintjét, de az amatőr felvételhez minden százra alkalmas.

A modell legfontosabb jellemzője a vintage design – A környék úgy gondolja, hogy te, mint egy igazi bohem, lődd le a tökéletesen megőrzött régi eszközt. Ugyanakkor folyékony kristálykijelző lesz, és minden olyan hasznos funkció, amelyet a modern kamera normájainak tekintenek.

Leica Sofort

Ez a modell olyan olcsó, hogy minden amatőr fotó megengedheti magának – ugyanakkor még mindig megkapja a minőségi szintet, amely jellemző az “öntözés”. Ez a modelltervező a legmagasabb könnyű fényképezéssel kapcsolatos szemmel készült – A tulajdonos nem zavarhatja a beállításokat, hanem egyszerűen tegye a lencsét, húzza meg a redőnyt, és kap egy szép és világos fotót.

Mindazonáltal Leica nem lenne, ha nem hagyta el a fogyasztót önálló kísérletezéssel a beállításokkal, annak érdekében, hogy megkapja a mozgásteret.

Ha előre tudod, hogy mit fogsz fényképezni, meg tudod mondani a fényképezőgépnek – Előre telepített több olyan mód, amely tökéletes a közös helyzetekhez. Ez határozottan a legjobb megoldás az újoncok számára a fotók világában – az első bizalom automatikus beállításai, idővel kísérleteznek és megtanulják játszani a képen.

Tippek a választáshoz

A LEICA márka széles választékot kínál a kamerák modelljeinek minden ízléséhez – ez azt jelenti, hogy minden amatőr és szakember talál valami méltó figyelmet, anélkül, hogy megtagadná a cég érdeklődését. Ugyanakkor nem érdemes vakon vinni a legdrágább kamerát, remélve, hogy ez a legjobb – lehet, hogy nincs szükség e funkciókra, amelyekre fizetsz.

Figyeljen a következő fontos jellemzőkre.

  • Film és ábra. Klasszikus leica, minden bizonnyal film, mert akkor nem volt alternatíva. Azok, akik a márkát a maximális évjárat és a régi napok varázsa miatt üldözik, érdemes figyelmet fordítani a filmmodellre, de van egy snag – a cég, amely modern, ilyen hosszú ideig nem szabad kiadni. Ez azt jelenti, hogy a film támogatói kell először keresni egy ilyen kamerát a kezekből, majd minden alkalommal, amikor részt vesznek a filmben. Ha ez nem az Ön számára, és tetszik a modern technológia, a legjobb funkciók a fényképezőgép beállításához, akkor természetesen figyeljen az új modellekre.
  • Kamera típusa. “Öntözés” valamilyen oknál fogva nem szereti az “SLS” – legalábbis a felső modellek között nincs ilyen. A viszonylag olcsó márkájú termékek kompakt fényképezőgépekre utalnak, és még van egy vonalzó, amelynek neve – kompakt. Ezek a nagyon “szappanosok”, amelyek élesítettek az automatikus konfigurációhoz és az azonnali fényképezéshez – biztosan élvezik a kezdők. Ugyanakkor a vállalat soha nem hajlandó megtagadni a fogyasztót azzal a lehetőséggel, hogy a módokat saját. Ami a “Midwakes” -et illeti, amelyekhez a legmodernebb Leica modellek magukban foglalják, már elvesztették a lassú autofókusz formájában, és a kép minősége jelentősen meghaladja az “SLS” -t. Egy másik dolog az, hogy egy újonc ilyen aggregátum nem lesz megfizethető – az ár dollár könnyen ötjegyű lehet.
  • A Mátrix. A drága márka modellekben a mátrix teljes méretű (36 per 24 mm), ilyen technikával még egy filmet is lőhet. A modellek egyszerűbbek az APS-C-mátrixokkal – a félig profi számára. A nem fogyasztók szeretik a megapixelszámot, de nem olyan fontos, ha a mátrix kicsi. Az “öntözés” nem engedheti meg magának, hogy elmozduljon egy kis mátrixot, mert lehetséges 12 megapixele nem ugyanaz, mint az okostelefon kamerájának azonos jellege. A szakértők azzal érvelnek, hogy 18 megapixeles ilyen kamerában – ez már a plakátok és a hirdetőtáblák nyomtatásának szintje, és ez valószínűleg nem használja ezt.
  • Zoomolás. Ne feledje, hogy a digitális zoom egy hoax, a minőségi fotó szoftverének növekedése, amikor az összes extra metszés. Ez a zoom, érdekes szakmai, optikai. Lehetővé teszi a lencsék nagyítását a képen, anélkül, hogy elveszítené minőségét vagy engedélyét.
  • Fényérzékenység. A nagyobb tartomány, annál több modell van kialakítva a fényképezés különböző megvilágítási körülmények között. Az amatőr kamrák esetében (nem “szivárgások”) a norma jó szintje 80-3200 ISO. A zárt és a gyenge fényvilágításhoz alacsonyabb mutatókra van szükség, túlságosan fényes fény – magasabb.
  • Stabilizáció. A lövés idején a fotós a kezét áramlik, és elrontja a keretet. Ehhez nem történik meg, a digitális (szoftveres módszer) és az optikai (lencse nem azonnal “úszik a test) stabilizáció. A második lehetőség határozottan megbízhatóbb és jobb, ma már a jó kamra normája.

A Leica kamerák rövid áttekintése, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: