A levegő párásító javításáról

A levegő párásító fontos hazai eszköz, amelynek célja a szoba levegőjének nedvességtartalmának növekedése. Használata releváns a levegő túlzott szárazságával, valamint a lakásban működő légkondicionáló elérhetőségével. Az ilyen aggregátumokat hosszú élettartama különbözteti meg, de egyes esetekben lehetséges. Hogyan lehet hasonló helyzetben lenni, tekintse meg az alábbiakat.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

Diagnosztika

Hosszú munka után, és fenntartja a kényelmes légkört a helyiségben egy levegő párásító, kudarcok, bontások vagy munkák megszüntetése esetén.

Vannak olyan helyzetek, ahol az aggregátum tulajdonosa kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal, de gyakran problémákat lehet megszüntetni saját kezével.

A készülék bontásának megakadályozása érdekében diagnosztizálni kell a hibákat, nevezetesen: Végezzen egyszerű teszteket szétszerelt párásítóval.

 1. A dugó bekapcsolása az elektromos hálózatba, ellenőriznie kell a hűtő, a ventilátor működését.
 2. Két perces művelet után a készülék kikapcsol a hálózattal. Ezután az egység hőmérsékletének meghatározásához következik, hogy meghatározza a készülék hőmérsékletét: ha a radiátor hideg, akkor a probléma elrejtheti a generátort.
 3. Ha a membrán nem tesz hangokat, akkor az emitter megszakítható, akkor érdemes helyettesíteni.
 4. A névjegyek mindegyikét a táblán nevezik.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A fenti pillanatok mindegyikének kizárásával gondolkodhat a patron eltömődésével, így időben meg kell tisztítania a szűrőket.

Alapvető bontások

Ha a párásító megszűnt a célállomás teljesítéséhez, alá kell írni a törés okát. A készülék hibái között a legnépszerűbb a következőknek nevezhető:

 • A párásító működése során kellemetlen szag van;
 • Az aggregátum zaj, és hangos hangokat készít;
 • A hidratáló bekapcsolt állapotban nincs kialakítva;
 • A készülék nem kapcsol be, és egyáltalán nem működik.

Az éghajlati berendezések bizonyítványa különböző tényezők hatása alatt fordulhat elő.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

Itt van a hibák kialakulásának gyakori okai:

 • a párásító hosszú távú használata;
 • kopott elemek;
 • A nedvesség az eszközdíjra esett;
 • folyadékáramlások;
 • használt szennyezett vizet;
 • skála vagy plakk gyűjteménye;
 • feszültségkülönbség az elektromos hálózatban;
 • Sérült áramerősség;
 • eltömődött részek;
 • Helytelen működés;
 • A párásító mechanikai károsodása fújás és cseppek során;
 • Az ultrahangos típusú membrán meghibásodása;
 • Megsértett ventilátor munka, fűtőelem.

A levegő párásító javításáról

Hogyan lehet megjavítani a saját kezét?

Az ultrahangos párásító szétszerelése és javítása csak az elektromos hálózat leállításának állapotában. Először is, a készülék szétszerelhető a probléma oka. Energiaterítés után a tartályt el kell távolítania a tartály előkészítésével a tartály befogadására a folyadékkal. Száraz ruhával, szükség van az aggregátum belsejében fennmaradó maradék eltávolítására.

Miután a fennmaradó egész testet átfordította, 3-5 csavarokat láthat. Az utóbbi csavart, majd a fedelet bizonyos pontossággal eltávolítjuk.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A beágyazott higométerekkel ellátott párásítót óvatosan kell szétszerelni, mivel ez az elem az eszköz aljához kapcsolódik. A tisztításának folyamata az éghajlati berendezések eltérhetnek a termékmodelltől függően.

A gőzfelszerelés belső részei elronthatják a skálát, amely hasonlóan eltávolítható a teáskannákhoz. Például vegye ki a citromsav előnyeit. A szaniter tevékenységek magatartásának legfontosabb lépése a szűrők változása. Ehhez áramló vízzel mossuk, törölje le a belső oldalt egy puha textúrával vagy nem merev kefével.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A párásítók tisztításakor kategorikusan nem ajánlott vegyi anyagokat használni, például mosogatószereket, WC-tálakat vagy más agresszív kémiai anyagot. Ha ezt a szabályt figyelmen kívül hagyja, akkor nemcsak az eszköz részeit károsíthatja, hanem mások egészségét is károsíthatja. Az egész ok az, hogy amikor a párásító elkezdődik, a falakon lefelé irányuló vegyi anyagok az egész szobában kerülnek elosztásra, és az emberek légzőszervi szerveibe kerülnek.

A levegő párásító javításáról

Az éghajlati berendezés fertőtlenítése nemcsak a tisztítás, hanem a tartályban felhalmozott mikroorganizmusok és baktériumok megszüntetése is. A fertőtlenítéshez kihasználhatja a következő eszközöket:

 • ecetsav;
 • klóros hipó;
 • hidrogén-peroxid.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A fehérítőt az utasítások szerint vízben kell tenyészteni. Az ecet fertőtlenítésére alkalmasnak kell lennie 10-20% -os koncentrációval. A hidrogén-peroxid tiszta formában alkalmazható. A fenti anyagok bármelyikét a készülékbe kell öntenie, és körülbelül 2 óra elteltével ellenáll. Ne felejtsük el, hogy a fertőtlenítés után a készülék gondos mosására szükség van, mivel az alkalmazása egészségügyi problémákat okozhat.

Az eljárás után a párásítót puha ruhával kell törölni. Az éghajlati berendezési díj vizuálisan vizsgálva a meglévő problémákat. Van egy “egészséges” díj egységes színű, de ha foltok és következményei vannak, akkor meg kell kezdeni a javítást.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A szabályok szerint mindegyik kapcsolatot be kell nevezni, hogy proplayed legyen, és ne legyen duzzadt alkatrészek. A nem égett ellenállás normál, nem sötét színű.

Ezután érdemes ellenőrizni a bontás hiányát a fórumon. A rövid áramkörökkel a biztosítékok meghiúsulhatnak, így meg kell tartani. A kontaktusok oxidációja lehet a folyadék gőzbe történő behatolásának következménye. A probléma kiküszöböléséhez a díj szükséges, hogy gondosan eltávolítsa a fészket, csavarja ki több csavart. Ezt követően a felületet kefe puha textúrával, nedvesített alkohollal kell tisztítani.

A régi membrán helyettesítése, amely nem sikerült, nem összetett folyamat. Először is érdemes megcsavarni a rögzítőcsavarokat, majd távolítsa el a gyűrűt a kerámiából és részben díjból. Egy kis kerek membrán a tábla csatlakoztatható több vezeték segítségével. Az utóbbit óvatosan kell eltüntetni. A kapcsolódási helyeket zsírtalanítani kell.

A levegő párásító javításáról

A következő lépés az új elem vezetékeinek forrása lesz. Miután az elemet az előző helyre definiálják, a készüléket fordított sorrendben kell összegyűjteni. A tranzisztorok cseréjéhez érdemes csak gyári elemeket használni, mivel az alkatrészek eltérése az eszköz képtelenségét gőzölheti.

A levegő párásítója javítása – Az eljárás egyszerű, azonban gondosságot és pontosságot igényel.

A levegő párásító javításáról

Ajánlások

A levegő párásítónak tavasszal és télen kell működnie, de a működés folytonossága miatt a készülék megszakadhat. Annak érdekében, hogy ne csökkentse a készülék működésének időtartamát, akkor rendszeresen meg kell tisztítani. A napi ellátás magában foglalja a forró vízeszköz mosását szappannal.

Az éghajlati berendezések tisztításának figyelmen kívül hagyásával a penész formálhat. Emiatt 3 naponként minden nap alaposabban szolgálja a készüléket. Ehhez a vizet öntjük, és a vízzel hígított ecetet a tartályba öntjük. Ezután az anyagot eltávolítjuk, és a tartályt öblítjük és töröljük le.

A levegő párásító javításáról

A levegő párásító javításáról

A szakemberek azt javasolják, hogy a szűrőket hetente lehessen megváltoztatni. A nem megfelelő szűrő használatakor ronthatja az egység munkáját, valamint az emberi egészség állapotát. Ezenkívül nem szabad figyelmen kívül hagyni a biztonsági intézkedéseket a levegő párásító használatakor:

 • A vízöntést csak az erre szánt lyukakban kell elvégezni;
 • Lehetetlen használni a hidratáló inhalátorként, égési sérülést okozhat;
 • A teljesítmény ellenőrzése során tilos megérinteni az eszköz belső részleteit az elektromos hálózat előzetes lekapcsolása nélkül;
 • Az ilyen típusú berendezéseket nem lehet lefedni szalvétákkal vagy rongyokkal, mivel ez a töréshez vezethet.

A levegő párásítójának javítása nem igényel különleges készségeket és tudást. Nehézség lehet a törés és az elimináció okainak keresése.

A levegő párásító javításáról

  Az ilyen típusú technológiák tulajdonosai azonban érdemes emlékezni arra, hogy gondos és kompetens használatával a berendezés hosszú ideig képes lesz szolgálni a tulajdonosát. kívül, A készülék a szűrők állandó cseréjét igényli, a megelőzést csak ebben az esetben nem szükséges kiküszöbölni a bontásokat. Ne hagyja figyelmen kívül a biztonsági intézkedések betartását, amelyek a termék utasításaiban szerepelnek. Ezután a levegő beltéri az emberek egészséges életmódjához.

  Hogyan lehet a levegő párásítójának javítását, nézd meg.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása