A lézernyomtatók újratöltése

A mai napig van egy kis számú ember, aki soha nem volt szüksége a nyomtató használatára, vagy nyomtathat szöveget. Mint tudják, a nyomtatók tintasugaras és lézerek. Az első lehetővé teszi, hogy nem csak szöveget, hanem színes fotókat és képeket nyomtathat, de a második kategória először csak fekete-fehér szövegeket és képeket engedélyezett. De ma a lézernyomtatók elérhetővé válnak és színes nyomtatás. Időről időre szükség van a lézernyomtatók és tintasugaras patronok újratöltésére is, mivel a festék és a tinta nem végtelen. Megpróbáljuk kitalálni, hogy milyen könnyen töltse fel a lézernyomtató patront saját kezével, és mi szükséges ehhez.

Fő árnyalatok

Amikor kiválasztunk egy nyomtató színes nyomtatás, a felhasználók gyakran csoda, hogy a nyomtató jobb megvenni: lézer vagy tintasugaras. Úgy tűnik, hogy a lézer határozottan megnyerte a nyomtatás alacsonyabb költsége miatt, elég hosszabb életre. A patronok új készlete csak kisebb, mint a patronok új eszközének költsége. Lehetséges, hogy újratölthető patronokkal dolgozzon, a legfontosabb dolog az, hogy helyes legyen. És ha azt mondod, miért olyan drága a lézerkazetta tankolása Számos tényező létezik.

  • Patronmodell. A különböző modellek és a különböző gyártók festéke más értékű. Az eredeti verzió drágább lesz, de egyszerűen kompatibilis – olcsóbb.
  • Kapacitás bunker. Vagyis az a tény, hogy a patronok különböző mintái különböző számú festéket képesek befogadni. És próbálja meg többet helyezni a mennyisége nem, mert bontáshoz vagy rossz minőségű nyomtatáshoz vezethet.
  • Beépített patron chip Szintén fontos, mert egy bizonyos számú lap nyomtatása után a patron és a nyomtató reteszelését eredményezi.

Az említett pillanatok közül különösen fontos. És fontos abban, hogy a chipek is számos árnyalatúak. Először is, szerezheti a patronokat, ahol a chip csere nem szükséges. Ez azt jelenti, hogy csak a tankolásra kerül. Ugyanakkor, nem minden nyomtatási eszköz modell működhet velük. De gyakran előfordul, hogy megoldja a számláló visszaállításával.

Másodszor, lehetséges a tankolás és a chip cseréjével, de ez jelentősen növeli a munka költségeit. Végtére is, nem titok, hogy vannak olyan modellek, ahol a chip cseréje sokkal drágább, mint a festék. De itt vannak lehetőség. Például, A nyomtatót úgy tarthatja, hogy ez már nem válaszoljon a chipről származó információkra. Sajnos, egy ilyen eljárás nem minden nyomtatók modelljével elvégezhető. Mindezt a gyártók végzik, mert a patront fogyóanyagként tekintik, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felhasználó új “fogyasztó” -ot vásárolta. Mindezek figyelembevételével a színes lézerkazetta utántöltését rendkívül óvatosan kell elvégezni.

Ha ki kell töltenie a nyomtatót?

Annak megállapításához, hogy a lézer típusú kazetta töltést igényel, meg kell látnia, hogy a fehér fehér függőleges csíkok papírlapján van-e nyomtatva. Ha van jelen, ez azt jelenti, hogy a festék gyakorlatilag nem, és szükség van újraírásra. Ha hirtelen megtörtént, hogy sürgősen néhány több lapot kell kinyomtatnia, akkor a patront a nyomtatóból húzhatja, és rázhatja meg. Ezután visszaadjuk a fogyasztást a helyre. Ez javítja a nyomtatási minőséget, de az átírásra továbbra is szükség lesz. Add hozzá, hogy számos lézeres patronnak van egy chipje, amely megjeleníti a használt tinta kiszámítását. Az újbóli tét után nem fogja megjeleníteni a helyes információkat, de nem tud figyelmet fordítani erre.

Pénzeszközök

A patronok újratöltéséhez az eszköz típusától függően a tinta vagy festék használható, ami egy speciális por. Tekintettel arra, hogy érdekel a lézer technológia, szükség lesz a toner feltöltésére. Szerezzen legjobban olyan speciális üzletekben, amelyek pontosan a különböző fogyóeszközök értékesítését végzik. Meg kell vásárolni pontosan a készülékre szánt festéket. Ha több lehetőség áll rendelkezésre a por különböző gyártóktól származó, a legjobb vásárolni az egyik, amely a legnagyobb költség. Ez magabiztosabb lesz, hogy kiváló minőségű és könnyű nyomtatás lesz.

Technológia

így, A lézer típusú nyomtatóhoz képzett patrontöltő tankoláshoz való tekintettel a következőket kell tennie:

  • Por toner;
  • Gumiból készült kesztyű;
  • újságok vagy papír törölközők;
  • intelligens chip, ha csere lesz.

Kezdje el, hogy mit kell választania a megfelelő festék kiválasztásához. Végtére is, a különböző modellek fizikai és kémiai tulajdonságai eltérőek: a részecskeméret különböző lehet, tömegük eltérő lesz, és a készítmények a tartalmukban eltérőek lesznek. Gyakran a felhasználók ezt a pillanatot elhanyagolják, és végül is, a nem a legmegfelelőbb festék használata nemcsak a nyomtatás sebességét, hanem a technológia állapotát is befolyásolja. Most fel kell készítenie a munkahelyet. Ehhez meg kell fedni, és a padló körül tiszta újságokkal. Szükség lesz annak érdekében, hogy könnyebben gyűjtsön festéket, ha szétszórt véletlenszerűen. A kesztyűket is el kell tenned, hogy a por ne befolyásolja a kezek bőrét.

Ellenőrzük a patront, ahol egy speciális tartályt kell észlelni, ahol a festéket lefedi. Ha van egy hasonló lyuk a tartályban, akkor egy dugóval védhető, amely szétszerelendő. Talán szükség lesz rá. Általános szabályként az eszközök használatával éget, amely a feltöltési készletben található. Természetesen az utasítás jelen van abban, hogyan kell csinálni. Amikor a munkák befejeződnek, a kapott lyukra van szükség fólia elvégzéséhez.

Vannak olyan festékdobozok, amelyek egy “orrú” fedéllel zárva vannak. Ha ezt az opciót észlelte, akkor az “orr” a töltéshez tartozó lyukba kell telepíteni, és a tartály óvatosan szorítja, hogy a festék fokozatosan emelkedjen. A tartálytól a kifolyó nélkül a festéket egy tölcséren kell önteni. Szükséges, hogy az egyik tankolás általában a tartály összes tartalmát használja, amelynek következtében nem szabad félni, hogy a festéket nyomja.

Ezt követően meg kell zárnia a lyukat a tankoláshoz. Ehhez használhatja a fent említett fóliát. Az utasításokban pontosan láthatja, hogy hol kell ragasztani. Ha a felhasználó kihúzta a dugót a lyukból, akkor szükség lesz arra, hogy egyszerűen telepítse vissza, és enyhén nyomja meg azt. A töltés után a patron egy kicsit rázkódásra van szükség, hogy a festéket egyenletesen elosztják az egész tartályban. Most a patron beilleszthető a nyomtatóba, és elkezdheti használni.

Igaz, a nyomtató megtagadható az ilyen patronnal való munkavégzéshez, mert ez megtörténik, hogy a chip biztosítja a munkáját. Ezután újra kell szereznie a patront, és cserélje ki a chipet az újra, amely általában a készletben van. Hogyan lehet győződni arról, hogy a patront a lézernyomtató számára sok erőfeszítés és költségek nélkül töltheti ki.

Lehetséges problémák

Ha lehetséges problémákról beszélünk, akkor először azt kell mondani, hogy a nyomtató nem akar nyomtatni. Erre három oka van: a festék elégtelen, vagy a patron helytelenül van behelyezve, vagy a chip nem teszi lehetővé a nyomtatót a feltöltött patron megtekintéséhez. Az esetek 95% -ában ez a harmadik ok, és olyan tényező, amely miatt ilyen probléma merül fel. Itt mindent csak a chip helyettesítésével oldunk meg, amely önmagában könnyen előállítható.

Ha az eszköz nem nyomtatja ki jól a tankolás után, akkor ennek oka sem túl jó minőségű toner, Vagy az a tény, hogy a felhasználó a patron tartályába öntötte, nem elég, vagy csak egy kis összeg. Általában úgy oldják meg, hogy a festéket jobb egyenértékűnek cseréljük, vagy a tartály belsejében lévő festék hozzáadásával, hogy teljes egészében kitöltse.

Ha az eszköz nagyon sápadt, akkor szinte száz százalékos garanciát lehet mondani, hogy rossz minőségű festéket választottunk, vagy annak konzisztenciája nem alkalmas erre az adott nyomtatóra. Általában a probléma kiküszöbölhető, ha a festéket egy drágább analógra cserélheti, vagy a korábban nyomtatáskor használta.

Ajánlások

Ha az ajánlásokról beszélünk, először is meg kell mondani, hogy nem szükséges megérinteni a patron munkaterületeit. Egy rakétáról, fotobabánról, gumi tengelyről beszélünk. Tartsa a patront kizárólag a házért. Ha valamilyen oknál fogva megérintette azt a részét, amelyhez nem kell megérinteni, akkor jobb lesz törölni ezt a helyet száraz, tiszta és puha ruhával.

Egy másik fontos tanácsot – a tonert a lehető legnagyobb mértékben kell lefedni, nem túl nagy részeket, és csak minden tölcséren keresztül kell megtenni. A munka megkezdése előtt bezárja az ajtókat és az ablakokat, hogy elkerülje a légi mozgást. A tévedés az, hogy a helyiségben lévő festékkel kell dolgoznia, amely jól szellőztethető. A tervezet a festék részecskéket oszt meg az egész lakásban, és határozottan az emberi testbe esnek.

Ha a festék még mindig felébredt a bőrön vagy ruhákon, akkor rengeteg vízzel kell mosni. Próbálja meg eltávolítani a porszívóját, mert egyszerűen átterjed a szobában. Bár ez egy porszívóval, de kizárólag vízszűrővel történhet. Hogyan lehet győződni arról, hogy a lézernyomtatók lézernyomtatóihoz töltheted munkát.

Ugyanakkor ez egy rendkívül felelős folyamat, amelyet rendkívüli óvatossággal kell elvégezni, felveheti, hogy mit csinálsz, és miért van szükség bizonyos cselekedetekre.

Hogyan készítsük el a patront, és flash a lézernyomtatót, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: