A Loft polcokról szól

A tetőtéri stílus megteremti a megtévesztő egyszerűség és a könnyű gondatlanság benyomását, de valójában, amikor létrejön, minden részletet elpárologtatnak. Nem csak külső befejezés, hanem bútorok is, ami az irány nélkül elengedhetetlen eleme.

A tetőtérhez különböző bútoregységek vannak, de ebben a cikkben csak a leírt stílusban végzett polcokon lakik. Ezek a necromotoros eszközök kiválóvá válnak a dolgok számára, amelyekre a vendégek biztosan emelnek. Igen, és a tulajdonosok maguk rájuk néznek, szépek lesznek.

Sajátosságok

A tetőtér kiterjedt lakópályák nélkül szükségtelen tömeges és aprítóelemek nélkül. Nagyra értékeli a helyet és a funkcionalitást: minden dolognak gyakorlati és helyén kell lennie. Ez az irány érkezett az Egyesült Államok világába, ahol a gazdasági válság miatt a gyárak, a növények, a vállalkozások a múlt században lezárták. A fennmaradó helyiségek elkezdtek izgatni a hétköznapi embereket. De ahogy megpróbálták kényelmet adni az ipari helyiségeknek, az első rendeltetési helyüket még mindig kitalálták.

Fokozatosan egy ilyen stílust sokáig tartottak, még a világ más országaiban is nagyon népszerűvé vált.

Tekintsük a stílus több kulcsfontosságú jellemzőjét, hogy megértsük, hogyan kell belépni benne:

 • Styling Under sült szoba: Téglafalak, régi falazó, beton, nyitott csövek, mennyezeti festékek megtekintése;
 • Egyszerű elrendezés, a belső falak minimuma, a mennyezeti gerendák jelenléte;
 • a helyiség tisztes zónája fény, bár állványok, egyéb elemek;
 • Az ókorok és a modernitás kombinációja (például a konyhában retro szekrényekkel, a legújabb háztartási készülékek csilloghatnak;
 • A rengeteg természetes és mesterséges világítás, a lefordított csillárok lehet, szomszédos ultra-modern pont fények és megvilágítására hűvös hangok;
 • minimális kiegészítők, de ugyanakkor válaszolnia kell a városi stilisztikákra.

A loft polcok a legegyszerűbb bútorelemek, amelyek különböző konfigurációjúak lehetnek. Az ezred fajai többek, de mindegyiküket az általános szabály – az egyszerűség, a gyakorlatiasság, a kényelem. A polcok és állványok ebben a stílusban kell kinézniük, mintha több mint egy évig használták őket. A ragyogó fényes modelleket el kell utasítani – csak a durva minimális feldolgozást fogadja.

Ami a színsémát illeti, itt sok lehetőség van. Az egyszerű fa festetlen modellek mindig megfelelőek, kiegészítve a designt. Ugyanez mondható el a fém kovácsolt másolatokról egy visszatartott sötét tartományban. Azonban a polcok színesek lehetnek – segítségükkel gyönyörű és látványos akcentust hoz létre.

A polcok kinevezése a tetőtéri világban: különböző tartozékokat helyezhet el. Ezek azok a dolgok, amelyek szívesen látják a leírt stílusban:

 • Fotók mesterségesen idősebb keretben;
 • Vázák és virágcserepek szokatlan geometriai alakzatok;
 • Dekoratív gyertyatartók;
 • Autó rendszámtáblák;
 • Retro stílusú riasztások;
 • Italok adagolók;
 • A konyha – idős ételek, fűszerekkel rendelkező üvegek;
 • A kőből és márványból származó csendesek.

A fajok áttekintése

Ha a tetőtéri stílusban lévő polcokról beszélünk, akkor zárt és nyitott opciókra osztható. Ezenkívül a polcok eltérő formában lehetnek:

 • Téglalap alakú – klasszikus opciók, amelyek a falon vannak rögzítve;
 • A sarkok alkalmasak kis apartmanokra, amelyek a sarkokban vannak felszerelve;
 • Négyzet – mini-rack formájában, és több fülke azonnal tartalmaz;
 • Kerek – meglehetősen ritka a tetőtérben, gondos feltöltési kimeneteket igényel;
 • Tervező – bármilyen formában van, a megrendelés alatt készül.

Zárva

A zárt csatolt opciók a gyermekkor leginkább klasszikusabb megoldása. Hasonló lehetőségek gyakran találkozott a szovjet belső, ahol asztalterítő, ágynemű, edények tartottuk zárt ajtók. A zárt loft stílusú polcok elsősorban a falhoz vannak rögzítve. Meglehetősen tartós és fenntartható struktúráknak tekintik. Ezenkívül a polcok kombinálhatók, vagyis visszahúzható fiókok.

Érdemes megjegyezni ezt Polcok, teljesen elrejtve az ajtók mögötti tartalmát, nem szívesen látják a tetőtérben. Ebben a stílusban fontos, hogy a töltés látható legyen, így az ajtók ajánlottak az üvegből. Üveg lehet matt vagy átlátszó (mindkét lehetőség megengedett). A zárt polcok hatalmas előnye az, hogy kevesebb porba esnek, így nem igényelnek gyakori ellátást. Ez a design azonban meglehetősen nehéz, és több zárt polc lesz a belső zúzódás, amely elfogadhatatlan a tetőtér. A tv-készülékhez zárt polcokat általában kültéri végeznek. Ezek alacsony formák, amelyek lehetnek dobozok a készletben.

A TV-polcok gyakran kiterjesztett formában vannak, vagy a bútorfal része. Az ilyen megoldások a tetőtérben ritkák, de nem tilos.

Nyisd ki

Falra szerelt nyitott polcok – nagyszerű megoldás bármely belső térben a tetőtéri stílusban. Fényt néznek ki, szárnyalva, de ugyanakkor nem “eszik” a helyet, és bemutatja az összes tartalmát. Ezek nem csak praktikusak, hanem dekoratív bútoregységek is. Az ilyen polcok nagyon kényelmesek a konyhában, ahol minden elemnek gyors hozzáféréssel kell rendelkeznie. A folyosón is szükség van arra is, hogy megszervezhesse a kijárathoz szükséges dolgokat, például kesztyűt, kulcsokat, látogatásokat, kalapokat és napernyőket.

A felfüggesztett lehetőségek a nappaliban használhatók. Kiválóan fogadják a virágokat, a könyveket, a különböző ajándéktárgyakat. Érdekes módon a tetőtéri polcok sok konfigurációval rendelkeznek: többszintű, az aszimmetrikusan vannak olyan blokkmodulokból áll, amelyek teljesen rendkívüli formákat, például spirálokat, rombuszokat, háromszögeket kaphatnak. Szokatlan megoldás lesz a függőleges mini állványok, a kialakításuk egy lépcsőhöz hasonlítva. A nappaliban és a konyhákban gyakran borpolcok vannak palacktulajdonosokkal. A zárt alfajokhoz hasonlóan a nyitott polcok a televíziók alatt is használhatók. Azonban ebben az esetben a televízió csatolni kell zárójelbe, amely biztosítja számukra a stabilitást és megakadályozza az őszi és a bontást a technológia.

Anyagok

Igazság beszél, az olyan anyagok, amelyek megfelelnek a tetőtéri stílusnak, nem annyira. A legnépszerűbb megoldásokat soroljuk fel.

Fa és analógjait

Mint sok más stílusban, a fa gyakran kiderül, hogy a legelőnyösebb anyag. És az oka a kapott bútortermék látványos megjelenése, erőssége és tartóssága. Annak érdekében, hogy ne tegyük a választás, akkor az értékes fa – tölgy, bükk, rablás. A konyhában lévő polcok a megnövekedett páratartalom miatt további feldolgozásra kerülnek. Azonban, hogy megengedhessék a természetes fából készült polcokat nem minden – ez az anyag meglehetősen drága. Lehetőség van arra, hogy helyettesítse, például Rétegelt lemez, amely gyakran nyírból készült. A rétegelt lemezt az alacsony költség, a magas dekoráció jellemzi, legalább 5 év. Jó kezelni és festeni.

Egy másik olcsó lehetőség – fa-rostos lemezek (MDF). Ez az anyag könnyen festhető, a páratartalom ellenáll, rugalmasan különböző formákat ölthet. Sok esetben a chipboard (chipboard) polcok kiválaszthatók, amelyek chipekből és más faanyagból készültek. A kapott termékek tartósak, de még mindig nem szabad nagyon betölteni.

Ezenkívül rendszeres ellátás szükséges forgácslapból vagy MDF-ből készült termékekhez.

Fém

A fém polcok minden bizonnyal vonzzák a vendégek figyelmét, mert ez egy meglehetősen szokatlan megoldás. Fém modell szervesen illeszkedik a tetőtéri, kiegészítik azt, és ők is hihetetlenül tartós, ellenáll a nagy tömeg, az évek során nem veszítik megjelenés. Az ilyen polcok azonban rendszeresen kell kezelni a korróziós termékeket, különösen nedves helyiségekben. És a falon lévő felszereléssel, nem mindenki megbirkózik. De a probléma megoldásához mindig segítséget kérhet a mestereknek.

Cső

Ón és fém régimódi csövek hihetetlenül gyönyörűek a tetőtérben. Megfelelnek az ő koncepciójának, emlékeztetve a termelést és a nem lakóhelyi helyiségek társulását. Polcok csövekből – ez egy győzelem ötlet. Ezek mind teljesen csövekből, mind részben. Azok a modellek, amelyek teljesen csövekből készültek, eredeti virágokként szolgálhatnak. Ebben az esetben a termék törekszik. Az eredeti állvány a csövekből készülhet, azonban nem szabad rá helyezni – hagyja, hogy tisztán dekoratív tárgy legyen.

Kényelmesebb megoldás – fából vagy fémből készült csövek. Az ilyen polcok nagyon stabilak, szokatlannak tűnnek, ráadásul funkcionálisak. Leggyakrabban a csövekből készült polcok – többszintű. Mindegyik szint egy adott típusú tartozékokra szolgál. Kiderül, ha nem csak a csöveket használják, hanem szelepekkel. Az ilyen megoldás különleges elegáns designt biztosít.

Hogyan válasszuk ki?

Polc kiválasztása, emlékezned kell arra, hogy ez a bútornak feltétlenül illeszkednie kell a tetőtéri stílusnak. Ha ez egy fa, akkor nagyjából feldolgozható, kissé öregszik. A helyszínen a fából készült modellek üvegbetétekkel vehetők igénybe. A fő dolog nem az, hogy túlterhelje őket. A teljes üveg vagy műanyag opciókat javasoljuk, hogy megtagadják – ezeket nem használják a leírt stílusban.

Tekintsük a termékek színsebességét. A legtöbb esetben a polc “fás” színe van, azaz megtartja a fa természetes megjelenését, de néha a modelleket festették. A festett termékek megfelelőek a konyhában vagy a hálószobában.

A fém is festhető, de a kezdeti színe a leginkább üdvözlendő.

Figyeljen a polcra való hozzárendelésre. Ha TV-t kell tenned, akkor szükség van egy konzolra (felfüggesztett beállításokhoz). A könyvek számára klasszikus állványokat választhat több szintről vagy függőleges szűk polcról. Szokatlan formák és aszimmetria Üdvözöljük. Fotók és ajándéktárgyak kiválasztása sekély polcok.

Ha a szoba kicsi, akkor a zárt polcon maradhat. A felesleges elemek eltávolítása, ezáltal felszabadítja a helyet. Van egy másik lehetőség – Polcok mély résekkel. Ahhoz, hogy a belsejében található tárgyak nyereségét elosztják, gyönyörű háttérvilágítást tud nyújtani. Egy nagy szoba esetében nincsenek korlátozások, így a formatervezés és méret, kültéri vagy szerelt modellek kiválasztása.

Hol kell bejegyezni?

A polcokat bármilyen szobában helyezheti el, minden a téma céljától függ. A nagy nappaliban a szabványos és szokatlan formák nyitott polcait üdvözöljük, amely a TV-vel vagy a kanapé mellett található. Rendelkezhet emlékezetes dolgokat, fotókat, könyveket. Kíváncsi vagyok a téglalap alakú polcok. Ha van kandalló, akkor fel lehet lógni rajta. Könnyű és légpolcok üvegből és fából megtalálják helyüket a kanapén. A sarokmodellek kiváló hozzáadásá válnak a virágos vázákhoz, edényekhez, növényi kompozíciókhoz.

A sarokpolcok szépnek és hálószobákban néznek ki. Ezenkívül az ilyen bútoregységek lóghatók a fejlapon, valamint mellette. Előnyösebben fókuszálható, hogy a lekerekített sarkokkal rendelkező modellek kiválasztása. Ha nincsenek függönyök a hálószobában az ablakokon (ami csak a tetőtérben van), akkor a polcok a nyílás gyönyörű kereté válnak.

A konyhában a loft stílusú bútorkészítmények edényekhez és fűszerekhez tervezhetők. Elhelyezheti az időslemezeket, a serpenyőt, a retro téma megismerését. Ha a modernitásról beszélünk, akkor az üvegszemüvegek, üveg vagy csészék is meglehetősen megfelelőek lesznek. A nyitott polcok kényelmesek a lemez közelében, hogy azonnal hozzáférjenek a főzéshez szükséges dolgokhoz. Tegye őket és az asztal körül, és a bútor fülhallgató mellett, amely szervesen illeszkedik a középső vagy oldalakba.

A folyosón vagy folyosón a loft stílusban a leggyakrabban a tükör közelében helyezkedik el. Ott végezhetik saját közvetlen funkciójukat: szolgálnak olyan helyek számára, amelyek hasznos triolok számára nem szabad elfelejteni. Az ebben az irányban végzett fürdőszobákban a csövek polcai népszerűek. Samponokat, zuhanyzót, törölközőt és egyéb piperecikkeket helyeznek. Van termékei a fürdőszobában.

A WC-vel és közel állítható egy zárt polcra. A háztartási vegyszerek, a mosópor, a személyes higiénia tárolása.

Stílusos példák a belső térben

A polcok a tetőtéri stílus szükséges kiegészítése. Mint más bútorok, helyesen kell beírni a tervezést. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell ezt megtenni, megismerheti magát a Woft interiors példáival.

 • Kombinált fém és fa állvány. Gyönyörű néz ki egy fehér téglafal háttér.

 • Laconic termék létra formájában. Jó hely a könyvek és a kis kiegészítők számára.

 • A polc szokatlan konfigurációja, amelynek központi eleme egy kis edény volt, egy növény.

 • Fa modell, érdekes geometriai alakú. Alkalmas nappali, iroda, hálószoba.

 • Polc a vas elemekkel és tartozékokkal, amelyek megfelelnek a tetőtéri stílusnak.

 • Magas és gyönyörű megoldás. Ideális esetben illeszkedjen a hálószobába.

 • Hatalmas és egyidejűleg csövekkel.

 • Klasszikus magas állványok a kabinethez. Elfogadhatja mindazt, amire szüksége van a munkához, és pihenésre.

Hogyan készítsünk elegáns polcot a tetőtéri stílusban a saját kezével, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: