A Monoblokk Légkondicionálókról szól

  Az elmúlt években az emberek egyre több berendezést szereznek, ami kényelmesebbé és könnyebbé teszi az életet. Az ember helyett könnyen kezelhető és végrehajtható. Egy példa olyan éghajlati technikaként szolgálhat, amely kedvezővé teszi a ház hőmérsékletét. Ma szeretném szétszerelni olyan eszközöket, mint a monoblokk klímaberendezések.

  Működés elve

  Kezdjük, fontolja meg, hogy a monoblokk aggregálja a munkát. A szabványos légkondicionálók és osztott rendszerek fő különbsége a szerkezet és a berendezések. A monoblokknak nincs szabadtéri eszköze, amely egyszerre egyszerűsíti és bonyolítja a felhasználást. Az egyszerűség az, hogy az ilyen szerkezet lehetővé teszi, hogy a szokásos hálózaton keresztül dolgozzon.

  Minden, ami szükséges ahhoz, hogy a készülék működéséhez – csatlakozzon a hálózati csatlakozóhoz. Nem kell telepíteni, szerelni és más dolgokat, amelyek időt töltenek. A komplexitás a levegő és a leeresztő kondenzátum csapata található. A monoblokkok nagyobb figyelmet igényelnek, mert a munkájukra gyakrabban kell tisztítani a szűrőket, és követni kell a tervezést.

  A légkondicionáló működésének fő összetevője freon. Ez folyékony állapotra transzformálódik, és belép a hőcserélőre, amely megváltoztatja a hőmérsékletet. Mivel a modern légkondicionálók nem csak hűvösek, hanem fűtöttek, a hőcserélő munkája egyszerűen figyelmen kívül hagyható. Ebben az esetben csak a meleg levegő kerül beillesztésre a helyiségekbe.

  Fajták

  A monoblokkok mind a háttérképek, mind a szabadtériek. Mindegyik típusnak előnyei és hátrányai vannak. Tehát például a falra szerelhető egy kicsit erősebb, és a kizsákmányolás egyszerűbb. A mínuszok közül egy helyet és összetettebb telepítést biztosíthat.

  Mobil (kültéri) szállítható. Különleges kerekei vannak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy mozogjanak. Az ilyen funkcionalitás alkalmas azok számára, akik a helyiség házában vannak különböző irányokban. Például egy szoba a napos oldalon, egy másik az árnyékon. Első szoba, amit többet kell hagynod, a második kevesebb. Így beállíthatja a technikát magának.

  Viszont, A kültéri analógnak többféle felszerelése van. Az ablakcsatornán keresztül lehet előállítani. Az ablakhoz vezető speciális hullámzás segítségével a forró levegő kimenet, míg hideg – elterjedt a szobában. A falra szerelt analógok légcsatornák nélkül vannak. Az ő maga is két csövet helyez a falba. Az első tömlő veszi a levegőt, majd a légkondicionáló lehűl és elosztja, és a második már hozzárendel egy forró levegő áramlását az utcára.

  Mínusz

  Ha összehasonlítja a monoblokkokat teljes körű megosztott rendszerekkel, akkor több hiba van. Az első a hatalomhoz kapcsolódik. Meglehetősen világos, hogy a két adaptált blokkgal rendelkező technika erősebb lesz, mivel a belső fragmentum folyamata és hűtése / felmelegszik, és a külső nagy mennyiségű levegőt vesz igénybe, és megjeleníti azt.

  A második mínusz a szolgáltatás. Ha telepíti az osztott rendszert, akkor csak az ügy tisztaságáról és cserélhető szűrők tisztaságáról kell gondoskodnia. A monoblokk használatakor a forró levegőt és valahol el kell távolítania a kondenzátumot. Ezekben az esetekben egyes gyártók az aggregátumaikat a belső párolgás funkciójával szolgáltatták. Ez az, hogy a monoblokk mentén mozgó kondenzátum egy speciális rekeszbe esik, ahol a vizet szűrők munkájára használják. Így ez a megközelítés egy kis villamos energiát takarít meg, növelve az energiahatékonyság osztályát.

  Van még egyfajta ez a funkció. A kondenzátum azonnal belép a hőcserélőbe, és a víz elkezd elpárologni. Ezután ez a forró levegő már a csatorna használatával jelenik meg. Érdemes megjegyezni, hogy a monoblokkok legjobb modelljei önállóak ebben a tekintetben, és nem kell gondoskodnia arról, hogy szükség van-e a kondenzátum összeolvadására. Az egyszerűbb modelleknek van egy speciális rekesz, amelyben minden folyadék másolódik. Csak 2 hétenként kell leeresztened.

  Egy másik hátrányt lehet a funkcionalitásnak nevezni. Ha figyelembe vesszük az osztott rendszerek műszaki felszerelését, több funkcióval és működési módokkal rendelkeznek. Monoblokkok, mint általában csak a lehetőséget, hogy száraz, szellőző, közvetlen levegő és tiszta egy kicsit. A Split Systems nagyobb funkcionalitással rendelkezik a légtisztítás szempontjából, hidratálhatja azt, gazdagíthatja a részecskéket, még a kettős blokk egységet is sokkal erősebb és nagy kezelt terület.

  A közös funkciókból egy időzítő hívható, megváltoztathatja a levegő terjedését, az éjszakai üzemmódot és az öndiagnosztikai funkciót automatikus újraindítással. A megosztott rendszerek is változatosok a fogyasztás szempontjából, mert mind az üzemanyagban, mind az elektromos áramban dolgozhatnak.

  Emellett a monoblokkok egy kis helyet foglalnak el. A csatorna vagy a kazettás osztott rendszerekkel ellentétben azt kell gondolnia, hogy hol találja meg az egész designot.

  profik

  Annak ellenére, hogy a hordozható légkondicionálók feldolgozott területe legfeljebb 35 kV. m (kivéve a meglehetősen drága modelleket), megfelelnek azok az embereknek, akik nem csak otthon akarnak kényelmesen lenni. Az ilyen típusú eszköz viszonylag kis súlya lehetővé teszi számukra, hogy szállítják a munkát vagy a házat.

  Azt is mondani kell a telepítésről is. Sokkal egyszerűbb, és egyes modellek általában nem kell. Mindössze annyit kell tennie – gondoskodjon és csatlakozzon a tápegységhez. Egy apartmanhoz kiváló lehetőség, ha nem fog lyukakat készíteni a falhoz a légcsatornához, vagy telepít egy külső blokkot.

  Valószínűleg a legfontosabb plusz ár. Sokkal kevesebb, mint a teljes légkondicionálók. Ez a technika nyáron hasznos lesz a házban, a munkahelyen, a munkahelyen vagy a dachában.

  Értékelés modellek

  Az egyértelműség érdekében szeretnék egy kis tetejét készíteni a legjobb modellekhez, ítélve a vásárlók minősége és véleménye szerint.

  ELECTROLUX EACM-10HR / N3

  Kiváló modell, amelyet jó minőségű és nagy funkciókészlet jellemez. Inspiráció, szellőztetés és éjszakai alvó üzemmód van. A kondenzátum elpárolog a hőcserélőn keresztül, a súly csak 26 kg. Ebben az egységben ötvözi az egyszerű vezérlést és a szép megjelenést. A rendszergazdálkodás a távirányítón keresztül történik.

  Vásárláskor kapsz egy leeresztő tömlőt a készletben, amellyel eltávolíthatja a levegőt. Csak egy ablak adapter van. Állandó zaj a munka során csak 40 dB, az éjszakai üzemmódban még kevesebb, így ez a modell a monoblokkok egyik legcsendesebbé válik. Ne lag és működési jellemzők, mint a készülék hatalma tisztességes szinten.

  Royal Clima RM-M35CN-E

  Légkondicionáló, amely az, aki a technológia lehetőségeit használja a maximumra. Ez az egység 2 ventilátorsebességgel, vízelvezető és szellőzési móddal rendelkezik, csúszó ablak deszka, 24 órás időzítő és még sok más. A menedzsmentben nem zavarja meg, mivel érthető, és annak használata nem igényel különleges ismereteket.

  Ez a modell csak hűtésre működik, de nagy teljesítményű és képes meglehetősen nagy kezelni (az eszköz csak a belső blokk) területen.

  ELECTROLUX EACM-13CL / N3

  Már egy másik modell a skandináv gyártóból. A fő üzemmód csak hűtés. A működés során a teljesítmény 3810W, Fogyasztás – 1356W. A funkcionalitás lehetővé teszi, hogy vízelvezetés, szellőztetés és éjszaka dolgozzon. Lehetőség van a hőmérséklet és a memorizáló beállítások fenntartására. Ha már ismeri az optimális hőmérsékletet magának, akkor minden alkalommal telepítené, hagyja, hogy ez a feladatrendszer.

  A légtömegek áramlásának irányát a vakok beállításainak segítségével is beállíthatja. Az áramlási változást függőlegesen és vízszintesen hajtjuk végre, így sok lehetőség van a levegőelosztáshoz. Az egész terv súlya 30 kg, ami elég kicsit. Eladó terület – 33 kV. M.

  MDV MPGI-09ERN1

  Nagyon technológiai monoblokk. Azoknak, akik gondoskodnak az egészségükről. Hagyhat és hőt lehet. Az első mód teljesítménye – 2600W, Second – 1000W. Ellenőrizze a 24 órás időzítő távvezérlését és funkcióját. A további típusú munkákból a vízelvezetést, a szellőzést és a hőmérséklet fenntartásának képességét hívhatja.

  Ez a modell nagyon technológiai megjelenést mutat, amely tükrözi az eszköz összes jellemzőjét. A gyártó úgy döntött, hogy hangsúlyozza a légkondicionálót, így ez a légkondicionálás az ionizáció funkciója. A kényelem érdekében a vakok vízszintesen mozoghatnak, a levegő terjedése a szobában.

  Jelentős súly (29,5 kg), de a kerekek jelenléte segít a ház körül mozogni. Egy másik hátrányt lehet kondenzátumnak nevezni. Ezt csak kézzel kell összevonni, és elég gyors lesz. A zajszint közepes, így ez a modell nem lehet csendesnek hívni.

  Általános klíma GCW-09HR

  Ablak monoblokk, amely egy régi minta technika. A megjelenés sok kívánnivalót hagy, de a modell fő előnye a műszaki bázis. Fűtési és hűtési kapacitás – 2600W, szervizterület – akár 26 kV. M. Nincs speciális működési mód, a vezérlés intuitív kijelzőn és távirányítón keresztül történik.

  A előnye ennek a modellt, akkor jelöljön meg egy kis árat és az átlagos szintje a zaj 44DB, így ez a modell nem nevezhető néma. A telepítés egyszerű, a kialakítás meglehetősen kompakt, bár téglalap formájában készült. Súly 35 kg, ami elég sok. A hibákról azt mondhatjuk, hogy ez a készülék nem inverteres típus, nagyon sok energiát fogyaszt, teste műanyagból készült.

  De egyébként is Az árhoz ez az eszköz tökéletesen elvégzi az alapfunkcióit – hűvös és hő. A munka sebessége meglehetősen magas, így a légiforgalomnak nem kell hosszú ideig várnia kell.

  Választott kritériumok

  A jó modell kiválasztásához figyeljen az eszköz típusára, méreteire, zajára és súlyára. Ezek a tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy helyesen rendezzék el a készüléket. Ne felejtsük el a kondenzátum következtetését és a további módok rendelkezésre állását. Egyes modellek nem teljesen telepíthetők és karbantarthatók. Természetesen a legfontosabb kritérium az az ár, de ha csak hűtés / fűtés szükséges, az utolsó bemutatott egység megfelel igaz, és nem lesz szükség további funkciók és módok túlfizetéséhez.

  Hogyan válasszunk mobil légkondicionálót, nézd meg a videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: