A nyomtató csatlakoztatása az iPhone és a dokumentumok nyomtatása?

A közelmúltban a nyomtató szinte minden otthonban van. Mégis, mert nagyon kényelmes, hogy egy kényelmes eszköz a kezében, amelyen bármikor kinyomtathatja dokumentumokat, jelentéseket és más fontos fájlokat. Azonban néha problémák merülnek fel az összekötő eszközökkel. Ebben a cikkben elemezzük, hogyan kell csatlakoztatni a nyomtatót az iPhone-hoz, és kinyomtatjuk a dokumentumokat.

A kapcsolat módszerei

Az egyik népszerű módja az AirPrint segítségével való csatlakozás. Ez egy közvetlen nyomtatási technológia, amelynek dokumentumai nyomtatva vannak anélkül, hogy a számítógépre átadnák őket. A fénykép vagy szöveges fájl azonnal a papírra kerül a médiából, azaz az iPhone-val. Ez a módszer azonban csak azok számára lehetséges, amelyeknek a nyomtatója az AirPrint funkcióban van beépítve (erről az információ a nyomtatott eszköz kézikönyvében vagy a hivatalos gyártó honlapján található). Ebben az esetben csak néhány másodperc lesz a probléma megoldásához.

Fontos! Használhatja a programkapcsolót, és megtekintheti a nyomtatási sor megtekintését, vagy a korábban megadott parancsok eltörlését. Mindezek esetében van egy “nyomtatási központ”, amelyet a programbeállításokban talál.

Ha mindent megtettél, amint azt fentebb említettük, még mindig nem sikerült kinyomtatni, próbálja meg a következőket:

 1. A router és a nyomtató újraindítása;
 2. Helyezze a nyomtatót és az útválasztót a lehető legközelebb;
 3. Telepítse a nyomtatót és a telefont, mint új firmware-t.

És ez a népszerű módja alkalmas azok számára, akiknek szükségük van, hogy nyomni az iPhone, de nincs AirPrint saját nyomtató készüléket.

Ebben az esetben Wi-Fi vezeték nélküli hálózati hozzáférést fogunk használni. Ehhez tegye a következőket:

 1. Nyomja meg a Wi-Fi-hez kapcsolódó nyomtató gombot;
 2. Menjen az iOS beállításokhoz, és menjen a Wi-Fi-hez;
 3. Válasszon ki egy hálózatot, amely megjeleníti a készülék nevét.

A harmadik legnépszerűbb, de nem kevésbé hatékony módon: a Google Cloud Print segítségével. Ez a módszer minden olyan nyomtatóval fog működni, amely kompatibilis az Apple eszközökkel. A nyomtatás az eszköz elektronikus csatlakoztatásának köszönhetően a Google Cloud számára történik, ami jelentősen csökkenti a nyomtatási beállításokhoz tartozó időt. Csatlakozás után csak a Google-fiókba kell mennie, és a “nyomtatás” parancsot kell tennie.

Egy másik iPhone kapcsolat opció a nyomtatóhoz – HandyPrint Technology. Funkciói tekintetében az Aprinthez hasonlít, és finom. A kérelem hátránya, hogy szabadon használható csak 2 hét (14 nap). Ezután a fizetett időszak jön, 5 dollárt kell fizetnie.

De ez az alkalmazás kompatibilis az iOS eszközök összes új verzióival.

A következő alkalmazás hasonló funkcionalitással történik nyomtatópro. Megfelel azoknak, akiknek nincs az AirPrint, sem a számítógép IOS rendszerrel. Az alkalmazás telepítésekor 169 rubelt kell fizetnie. Ez a program azonban nagy plusz-egy ingyenes verziót is letölthet, és megtekintheti-e ezt az alkalmazást, valamint a nyomtató kompatibilis-e ezt a programot. A teljes fizetett verzió megkülönbözteti az a tény, hogy fájlokat kell megnyitnia ebben a programban, belépve a “Open …” opcióba. És itt a fájlok telepítését, a papír kiválasztása és az egyes oldalak nyomtatása, mint bármely számítógépen történő nyomtatás során.

Fontos! Ha a fájlt a Safari böngészőből kell kinyomtatnia, meg kell változtatnia a címet, és kattintson a “Go” gombra.

A nyomtatás beállítása?

A nyomtatás konfigurálása az Airprint segítségével, meg kell győződnie arról, hogy ez a technológia elérhető a nyomtatóban. Ezután a következő lépésekre kell mennie:

 1. Elkezdeni, menjen a fájlok nyomtatásához;
 2. Tegye ki a “nyomtatás” opciót többek között a javasolt funkciók között (általában három pont formájában van kijelölve, könnyen megtalálható); A dokumentum referenciafunkciója a nyomtatóhoz a “Megosztás” opció része lehet.
 3. Ezután ellenőrizze a nyomtató megerősítését, amely támogatja az AirPrint;
 4. Állítsa be a szükséges másolatok számát, és más olyan fontos paraméterek, amelyekre szüksége van a nyomtatáshoz;
 5. Kattintson a “Nyomtatás” gombra.

Ha úgy dönt, hogy használja a HandyPrint alkalmazást, akkor az összes csatlakozáshoz rendelkezésre álló eszköz jelenik meg benne. Csak a megfelelő választani kell.

A dokumentumok nyomtatása?

A legnépszerűbb gyártóknak saját alkalmazásai vannak, amelyek dokumentumokat és fotókat nyomtatnak az iOS eszközökről. Például, Ha érdekli, hogyan kell kinyomtatni az iPhone-t a HP nyomtatóra, próbálja meg letölteni a HP EPrint Enterprise programot. Ezzel a programmal a HP nyomtatókra nyomtathat Wi-Fi-n keresztül, és még a Cloud Services dropbox, a facebook fotók és a dobozok között is kinyomtathatja.

Egy másik hasznos alkalmazás: Epson Print – alkalmas Epson nyomtatókra. Ez az alkalmazás maga is megtalálja a kívánt eszközt, és csatlakozik hozzá egy vezeték nélküli hálózaton, ha közös hálózatuk van. Ez a program közvetlenül a Galériából, valamint a raktárakban található fájlokat nyomtathatja: Box, Onedrive, Dropbox, EverNote. Ezenkívül kinyomtathatja a programhoz hozzáadott dokumentumokat a “Megnyitás …” speciális opción keresztül. És az alkalmazásnak saját böngészője van, amely lehetőséget biztosít az online szolgáltatásban való regisztrációra, és küldhet fájlokat az EPSON más nyomtatási eszközeire.

Lehetséges problémák

A nyomtató és az iPhone csatlakoztatásának egyik lehetséges problémája az, hogy a készülék egyszerűen nem látja a telefont. Az iPhone kimutatható, meg kell győződnie arról, hogy a nyomtatott eszköz, és a telefon ugyanazon Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, és így nincs probléma a csatlakozással, amikor megpróbál megjeleníteni. A következő problémák merülhetnek fel:

 • Ha észreveszi, hogy a nyomtató csatlakozik, nem a hálózathoz csatlakozik, meg kell szüntetnie a választást, és ellenőriznie kell a hálózatot, amely ellentétes a hálózathoz, amelyhez a kapcsolatot elvégezni kell;
 • Ha látja, hogy minden rendben van csatlakoztatva, ellenőrizze, hogy nincs probléma a hálózathoz; Talán valamilyen oknál fogva az internet nem működik; A probléma megoldásához próbálja meg leválasztani a tápkábelt az útválasztóból, majd csatlakoztassa újra;
 • Lehet, hogy a Wi-Fi jel nagyon gyenge, ezért a nyomtató nem látja a telefont; Csak közelebb kell ahhoz, hogy közelebb kerüljön az útválasztóhoz, és megpróbálja csökkenteni a fém elemek mennyiségét a szobában, mivel néha zavarja a mobil eszközök cseréjét;
 • A mobilhálózat hozzáférhetetlensége az egyik közös probléma; Meg kell javítania, megpróbálhat Wi-Fi-t használni.

Arról, hogy hogyan kell csatlakoztatni a nyomtatót az iPhone-hoz, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: