A patron cseréje a nyomtatóba

Minden nyomtatópatron, függetlenül attól, hogy milyen típusú perifériás eszközök maguknak vannak egy bizonyos festékellátás. Por (festék) vagy tinta idővel elkerülhetetlenül vége, és a felhasználó szembesül a berendezés teljesítményének helyreállításához. A probléma megoldásának egyik módja a tankolás. Figyelembe kell venni azonban a patron cseréjével a nyomtatóban vagy az MFP-ben való cseréjét is.

A patron cseréje a nyomtatóba

Ha cserélnie kell?

Előbb-utóbb, a nyomtatóban lévő patronok és más eszközök cseréje minden tulajdonosuknak kell lennie. Első pillantásra egy ilyen eljárás olyan, mint egy tapasztalatlan felhasználó, meglehetősen bonyolult. A gyakorlatban azonban általában nem igényel jelentős időköltséget. Természetesen számos olyan fontos árnyalat van, amelyeket figyelembe kell venni azok, akik úgy döntöttek, hogy a patront a tintasugaras vagy lézer eszközön helyettesítik.

A patron cseréje a nyomtatóba

A festés fogyasztás közvetlenül arányos a nyomtató és a többfunkciós készülék használatának gyakoriságával. Ugyanakkor az első jelek, hogy a patronok cseréjét általában helyettesítik, mielőtt a berendezés megtagadná a funkciót. Mivel a fejlesztők viszontel vannak, alkotásaikat előre megváltoztatják a tinta- vagy festéktartályok előre, annak ellenére, hogy bizonyos mennyiségű festék jelenléte van. Az ilyen megközelítés a hirtelen felszerelés kudarcának kockázatának kivételével jár.

A patron cseréje a nyomtatóba

Mivel minden árnyalatok a nyomtatóhoz használható, érdemes változó patron egy időben, beleértve a színes lézernyomtató, Ha számos jel jelenik meg.

 1. Nyomtatás kevésbé telített és elhalványul.
 2. Nem pontosan kinyomtatva nem az egész oldalt. Néhány karakter és üres szög is “elveszett”.
 3. Szimbólumok vagy üzenetek jelennek meg az eszközön, Jelzés a patronok megváltoztatásának szükségességéről, vagy feltölti a festékellátást. Leggyakrabban a nyomtató továbbra is működik, de bármikor megtagadhatja a nyomtatást.
 4. A fogyóeszközök megváltoztatásának szükségessége azt is jelzi, hogy megjelenik a fény, és néha fehér csíkok. Ez a funkció jól ismert a felhasználók túlnyomó többségének.

A patron cseréje a nyomtatóba

A patron cseréje a nyomtatóba

A patron cseréje a nyomtatóba

Fontos figyelembe venni, hogy a modern nyomtatókban és az MFP-k két típusú patronokból vannak felszerelve: a hasonló elektronikus elemek elcsúszása és kompromaszolása.

  Az első technikailag technikailag, de drágább lesz. Fő előnyei magukban foglalják a tinta vagy a festék szintjének szabályozását, valamint a felhasználó cseréjének szükségességét. Az olvashatatlan patronok a költségvetési ár-szegmenshez tartozó irodai berendezések általában vannak felszerelve. Érdemes megjegyezni ezt Tapasztalt felhasználók időben és helyesen reagálnak a nyomtatási minőség változásaira.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Patroncsere szakaszok

  A modern irodai berendezések minden egyes modellje tervezési jellemzői vannak. Ugyanakkor az algoritmus a patronok cseréjére a nyomtatóban és az MFP-ben, amelyek rosszul nyomtatnak, szabványosnak tűnnek. Azonban érdemes megfontolni bizonyos árnyalatokat az egyes előírt szakaszokon.

  Az összes szükséges információt általában a gyártó utasításai tartalmazzák, amelyek a nyomtatási eszközök csomagjában szerepelnek.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Számos különbség van a patronok tintasugaras és lézeres nyomtatók és többfunkciós készülékek lézer modelljeinek cseréjében. És mindenekelőtt a két típus technikájának konstruktív és funkcionális jellemzőiben következtetnek. Így a tintasugaras nyomtatókban pigment tintákat használnak fúvókákon keresztül. A lézeres eszköz patronokat a lézersugarak alatt olvadó porított festékkel töltjük. De függetlenül a technológiai tervek jellemzői, beleértve a kocsikat, a patronok cseréjét három fő szakaszban végzik. Az utasítások által biztosított összes művelet végrehajtásakor meg kell távolítani a nem működő elemet, készítsen új vagy újratöltött, és telepítse azt a nyomtatóba.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Húzza ki a régi

  Amint az irodai berendezések jelentették a Felhasználónak, hogy a tinta vagy festékállománya megszárad, a lehető leggyorsabban vissza kell állítani a teljes hatékonyságát. Természetesen ez megfelelő elméleti ismereteket és gyakorlati készségeket igényel. A tapasztalatlan felhasználók erősen ajánlottak az előkészítő szakaszban az utasítások felfedezéséhez.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  A kiégett patron extrakciós szakaszában bizonyos intézkedéseket kell tennie.

  1. A kezdetektől fogva erősen ajánlott az összes dekoráció eltávolítása a kézből (karkötők és gyűrűk), amelyek minimalizálják a sérülés kockázatát.
  2. Letiltja a berendezést a hálózatból.
  3. Távolítsa el a készülék fedelét. Ez a művelet nem okoz semmilyen nehézséget, mivel lehetséges a szerkezeti elemet egy speciális nyelvre vagy mélyedésre. Fontos megjegyezni, hogy a lézernyomtató termofil asterrel rendelkezik, ezért a fedél maximális figyelmeztetéssel kell eltávolítani a fedelet. Leggyakrabban a patronok 2-4 bilincset tartanak a rögzítéshez vagy tisztításhoz szükséges szorítók formájában.
  4. Miután a patron felszabadul a bilincsekből, húzza ki, óvatosan húzza a műanyag tokot. Ha nem a leszállási helyről van eltolódik, akkor egy kicsit beteg lehet az oldalról az oldalra.
  5. Amint sikerült eltávolítani a festék tartályt, papírra vagy olajra kell helyezni, Mivel a tinta vagy festék jelen lehet rajta. Ebben a helyzetben érdemes megfontolni, hogy a festék rosszul mosott.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Ez a rendszer különböző nyomtatási eszközök modelljei lehetnek különbségek. Például, tintasugaras MFP-kben, akkor először el kell dobnia a szkenner fedelét. Amikor cseréli a leírt elemei a tervezés lézer járművek, ez az elem hiányzik, mert ez lesz elég ahhoz, hogy eltolja a tálcát, és kap egy üres kazettát. Néhány nehézség akkor fordulhat elő, ha a mátrix nyomtatókon szétszerelt szalagok vannak.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Új előkészítése

  Miután a fent felsorolt ​​összes manipuláció befejeződött, figyelmet kell fordítani az új fogyasztásra.

  Először is, meg kell győződnie arról, hogy a megszerzett elem alkalmas a karbantartott berendezésekre.

  A tapasztalt felhasználók azt ajánlják, hogy kizárólag eredeti vagy kompatibilis patronokat vásároljon kompatibilis a speciális modellekkel. Ma a piac meglehetősen széles körű releváns termékeket kínál. Ilyen helyzetben a patronok kiválasztásának problémái általában nem fordulnak elő. Mielőtt telepítené a kicsomagoláshoz szükséges új festéktartályt. A shockproof csomagolás eltávolításakor fontos megszüntetni a fúvókákkal vagy a pohárral való érintkezőket. Érintse meg ezt a felületet rendkívül nemkívánatos.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Az új vagy kiszolgált patron elkészítésekor gondoskodnia kell a munkahelyi, ruházati és nyitott testrészek védelméről.

  Apropó, Még az új eszközök sem biztosítottak a tinta kiválasztásával és a festék rombolásával szemben. A következő lépés lesz a biztonsági szalag eltávolítása, a kapcsolatok és a fúvókák védelme. Lézernyomtatókkal és MFP-kkel rendelkező helyzetekben ajánlott az új patront az új patront vízszintes helyzetben tartani. Ez a festékkazetta egyenletes eloszlására történik.

  A patron cseréje a nyomtatóba

  A patron cseréje a nyomtatóba

  Telepítés

  A patron felszereléséhez minden felsorolt ​​műveletre van szükség a fordított sorrendben. Szükség lesz:

  • Győződjön meg róla, hogy a technika le van tiltva a hálózatból;
  • Ellenőrizze a telepített tartály tisztaságát;
  • Óvatosan helyezze be a rekeszbe, anélkül, hogy erőfeszítéseket alkalmazna – amikor problémák merülnek fel, jobb, ha megismételné a kísérletet;
  • Snap fixátorok, biztosítva a rögzítőelemek megbízhatóságát;
  • Adja vissza a fedelet, vagy zárja be a tálcát;
  • Csatlakoztassa a nyomtatót a hálózati rácshoz, és aktiválja azt;
  • Várja meg, amíg a technika “látja” egy új fogyasztót, és felismeri, hogy az üzenetet a festék cseréjének szükségessége, vagy a tinta hiánya eltűnjön.

  A patron cseréje a nyomtatóba

   Fontos, hogy fontolja meg, hogy az utolsó tételben bizonyos helyzetekben problémák lehetnek. A nem eredeti fogyóeszközök használatáról beszélünk.

   Az egyik legegyszerűbb kimenet a nyomtató vagy az MFP beállítások visszaállítása lesz. Egyébként az esetek túlnyomó többségében a figyelembe vett hibaüzenet nem tükröződik a berendezés működésében.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A patron cseréje a nyomtatóba

   Lehetséges problémák

   Az irodai berendezések szolgáltatása legfontosabb jellemzői a különböző modellek működésének tervek és elvek különbségeinek köszönhető. Ezért kapcsolódó minden manipuláció a régi és az új fogyóeszközök telepítésével kapcsolatos minden manipuláció szigorúnak kell lennie a gyártó utasításai szerint. Azonban gyakran a felhasználók találják magukat olyan helyzetekben, ahol a nyomtató vagy az MFP a tartályok festékkel való helyettesítése után nem működik, vagy nem jól nyomtat.

   Ha nincs probléma, messze nem szükséges azonnal futni a szervizközpontba. Néhány nehéz helyzetben, lehet, hogy megtalálja a kiutat és függetlenül.

   Tehát, ha a tintasugaras nyomtató kinyomtatja rosszul vagy teljesen megtagadja nyomtatni cseréje után a kazettát egy újra, akkor az ok lehet a nem megfelelő telepítés. kívül, Problémák lehetségesek a tinta felvételével a nyomtatófejre.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A lézeres perifériás eszközök karbantartása Érdemes figyelmet fordítani a kapcsolatokra. A problémák forrása is lehet a lézerfüggöny meghibásodása. Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy meg kell jegyezni, hogy a patron vagy a festék cseréjének folyamata során meg kell szüntetni a munkakörökkel való érintkezőket. Bizonyos esetekben a gyenge nyomtatás és a munka elmulasztása az a tényhez kapcsolódik, hogy a szállítószalagokat a fogyasztói telepítésekor nem távolították el.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   Amellett, hogy a már leírt problémás pillanatok, amellyel találkozhat a tintasugaras és lézeres modellek karbantartásában, Érdemes figyelmet fordítani a gyakori problémákra.

   • Nehézségek az új patronok észlelésével és a nyomtatási minőség gyakran előfordul, hogy a perifériás eszköz helytelen választéka van egy személyi számítógép vagy laptop konfigurálásakor.
   • A problémák forrása lehet, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az operációs rendszerhez. Leggyakrabban a problémák jele az úgynevezett nyomtatás lóg.
   • Ezenkívül a szakosodott szoftver minden baj forrásává válik, Azaz a nyomtatási eszköz vezetői. A probléma kiküszöböléséhez először meg kell nyitnia a megfelelő lapot az eszközkezelőben, és győződjön meg róla, hogy nincsenek felkiáltójelek. Az ilyen karakterek jelenléte jelzi a szoftver frissítésének vagy újratelepítésének szükségességét.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A felsorolt ​​problémák megoldása rendszeres felhasználókkal, akik még minimálisan tapasztalattal rendelkeznek. De ha komolyabb problémákkal kell lennem, akkor a leginkább racionális kiutazás lesz a hivatás a szakemberek segítségére a szervizközpontban.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   Ajánlások

   Mint már említettük, a tintasugaras és lézernyomtatók és a különböző márkák MFP-jének modellsorainak mindegyik “képviselője” saját jellemzőivel rendelkezik. Ez nem csak a technológia technikájára, hanem a fogyóeszközök cseréjére szolgáló algoritmusokra is vonatkozik. Új patronok telepítése előtt gondosan tanulmányozni kell a vonatkozó információkat.

   Fontos megjegyezni, hogy a tinta vagy a konténer festék eltávolítása során a hibák drága berendezések javítását okozhatják.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A patronok cseréjekor érdemes figyelembe venni a fontos ajánlásokat.

   • A csere fogyóeszközöket közvetlenül a tinta vagy festék futtatása után kell végrehajtani. Ez a leginkább releváns a tintasugaras nyomtatók számára, mivel a nyomtatófejekben a festékmaradványok szárításának valószínűsége magas. Az úgynevezett forró csereről beszélünk, amelyben az üres patron helyét közvetlenül a kocsiból való kivonása után egy új.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   • A szükséges manipulációk folyamatában Kerülje el a patronok, a kapcsolatok, a fototrabánok és a fúvókák mozgatható részeit.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   • Új fogyasztó telepítése után Anélkül, hogy szükség van a nem ajánlott.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   • Fontos megjegyezni, hogy a tinta és a festéktartályok vágott és meghatározatlan modelljei vannak. Ugyanakkor nem cserélhetőek. A festékmennyiség szabályozásáért felelős chipvel felszerelt patronok többet költenek. Amint elérte a minimális jelet, az eszköz automatikusan észleli a felhasználót. Tehát a Xerox és a Samsung Modut blokkok nyomtatói és MFP-jei telepített chipek ilyen helyzetekben az összes nyomtatási berendezés munkáját. És a Canon és a HP modellsorozatának képviselői egy ideig továbbra is működnek.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   • Különös figyelmet kell fordítani A megfelelő mennyiségű fogyasztás. Az optimális lehetőség ugyanazzal a címkével ellátott patronokat vásárol.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A felsorolt ​​felsorolás mellett fontos mindig emlékezni a biztonsági előírásokról. Ezt ismét meg kell jegyezni, hogy a kezek díszítése sérüléseket okozhat. Ugyanilyen fontos pont a töltőanyagok (tinta és festék) kémiai tulajdonságai. Javasoljuk, hogy kesztyűt használjon a test nyitott részeit a festékből.

   A patron cseréje a nyomtatóba

   A következő videó a patron cseréjének folyamatát mutatja a nyomtatóban.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása