A projektorok kiválasztásának fajtái és árnyalatai

A projektorok az otthoni színházak alapját képezik, de gyakran használják a különböző cégekkel rendelkező irodákban. Az ilyen berendezések sokféle fajtáját kínálják a piacon, amely több kategóriába sorolható, mindegyik jellemzője, a munka és a kinevezés elve. Megismerheti magát a legjobb projektorok rangsorolásával, valamint megtanulhatja az alapvető ajánlásokat, amelyek segítenek meghatározni az ilyen berendezések megválasztását.

Eszköz és működés elv

A kivetítő egy autonóm eszköz, amelynek fő feladata, hogy átadja a külső forrásból származó információkat egy nagy képernyőn. Az optikai eszköz képes konvertálni egy jelet a kamerák, videokamerák, számítógépes berendezések, videolejátszó és televíziós tuner. A berendezés fő előnyei közé tartoznak a tömörség, az alacsony súly, a kontroll és a kapcsolat kényelmét, a könnyű közlekedést, valamint a terjedelmes televíziók cseréjének képességét.

Ami a funkcionalitást illeti, nagyon sokat. A kivetítő távirányítóval vezérelhető. A legtöbb modell támogatja a kurzorvezérlést egy számítógéptől egy lézeres mutatóval. A berendezések különböző beállításokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a fényerő, a kontraszt, a színes reprodukció és más mutatók kiválasztását. A legtöbb modern eszköz támogatja a 3D technológiát. Néhány modellnek interaktív módja van, amely nagy plusz.

A kép vízszintesen és függőlegesen továbbítható, így a mennyezeten még a mennyezeten is kivethető, ha ez a felhasználó számára biztosít minket. Lehetőség van kiválasztani egy nyelvet a menüben, valamint az automatikus beállítások, amelyek nagyon kényelmesek.

Érdemes megjegyezni a megkülönböztető tulajdonságokat, amelyek nem minden projektorban vannak, hanem a keresletben, mivel magas színvonalúak. További szolgáltatások közé tartozik az egység jelenléte cserélhető objektívek is tartalmazza a készlet, ami miatt lehetséges, hogy rövid vagy hosszú fókusszal. Az előrejelzések nem csak fehér felületen, hanem sötétben is elvégezhetők. A filmek megtekintésekor egy nagy plusz lesz a stop keret egyik jellemzője. A modellekben van egy aljzat egy flash kártya csatlakoztatásához. A képernyő külön szakaszait ismételten bővítheti egy elektronikus nagyítóval.

A berendezési tok belsejében van egy lámpa, amely a fényforrás forrása szerepét végzi. A gerenda áthalad a rendszeren, és három fő színekre osztható, majd a modulátorban egy pixelszerkezet van kialakítva. A vezérlőegység jelet kap, szabályozza a mátrix működésének irányát. Ezt követően a lencse továbbra is különböző színű áramlást kell gyűjteni, hogy a kép a képernyőn alakuljon ki. A lencse elvégzi a kép skálázását.

Mindazonáltal minden egyes projektor típus másként van elrendezve, és bizonyos különbségekkel működik, amelyek megtalálhatók.

Mi szükséges?

A projektorok és számos funkciója különböző fogyasztókat vonz. Berendezések nagyon népszerű, mert hála neki, lehetséges, hogy végezzen szakmai előadások, bizonyítani reklámok, szövegek, hogy fontolja meg a grafikus táblázatok részletesebben. Számos oktatási intézményben a projektorokat aktívan használják előadásokra és szemináriumokra. És gyakran ilyen berendezéseket alkalmaznak a diákok megjelenítésére.

A mozi szerelmeseinek személyi használatra szerezhetnek egységeket, hogy bármikor élvezhessék a kultuszfestmények megtekintését kényelmes körülmények között. Ezért biztonságos megmondani, hogy az ilyen berendezések hasznosak mind az oktatási célokra, az irodákban és a szórakoztatásban.

Nincs plazma teleexer képes versenyezni a kivetítővel, mert nem tudja átadni ezt a képméretet.

Típusok és jellemzői

Ez az eszköz különböző jellemzőkkel, a munka és a kinevezés elve típusaira oszlik.

Diacopic

Egy ilyen eszközben a képek a diaprálás miatt jönnek létre. Ez azt jelenti, hogy a fénysugarak áthaladnak a forgalmi fuvarozón keresztül.

Ez a típusú projektorok az egyik leggyakoribb.

Püspöki

Itt van a visszavert fény átadása, ezáltal létrehozva egy képet átlátszatlan elemekről.

Epidiás

Az ilyen aggregátum az átlátszó képeket ötvözi.

Multimédia

Ez az eszköz a fejlett fejlesztések miatt jelent meg és alakult ki. Az egység valós időben videojelt vesz, amely után továbbítja a felületre, legyen az informatikai fal vagy egy speciális képernyő. Lehet, hogy egy hangcsatorna.

Az ilyen típusú projektorok egy másik csoportja beépített vagy különálló médiával rendelkezik egy helyi hálózatból, amely után dekódolja, és áthelyezi a képet a képernyőre, miközben szintén hang van. Így ez az eszköz ötvözi a lejátszót és a projektorot.

Leggyakrabban az eszköz egyetemeken, tudományos intézményekben és irodákban működik.

Lézer

Már a névből világossá válik, hogy a kép lézersugárral jelenik meg. Ez a készülék folyadékkristályos berendezések kiáramlására vonatkozik. Az egység egyedisége abban rejlik, hogy a vetítés minősége nem függ a képernyő felületének formájától. A kép minden egyes pontját a lézer impulzusok, amelyek nem igényelnek fókuszt. Így az ilyen típusú projektorok nem igényelnek objektívet – a képet bármilyen esetben vágják le.

A telepítési projektorok felszívódtak az ilyen berendezések területén lévő modern fejlesztéseket. Az ilyen eszközöket funkcionalitás és megbízhatóság jellemzi, szintén felülmúlhatatlan színes reprodukció. Az ilyen erőteljes kivetítő kiváló választás lesz.

Érzékszervi eszközök alkalmasak művelet nagy közönséget, ahol nagy falak és táblák, ahol meg kell tennie a minőségi képet. Ez a technika könnyen használható és sokoldalúság. A készülék fő előnye, hogy támogatja a képernyő munkáját a kezekkel, amely biztosítja az interaktivitást. A készlet egyes modelljei olyan tollakkal rendelkeznek, amelyek bemutathatók és írhatók a prezentációk során. Ami a hangot és a fényerőt illeti, ezek a mutatók a legmagasabb szinten vannak.

Az ilyen típusú videó kivetítő szélesvásznú lehet, ami nagy előny.

Külön-külön, meg kell jegyezni az ultra-menetes eszközöket. Készülnek a kisméretű kis méretű találkozók és tanulási közönségek számára. A kiálló nem esik a gerenda az aggregátum szoros telepítésének köszönhetően. Ez a távolság egy tükörrendszer segítségével érhető el, így elfelejtheti a vakító területet és az árnyékokat a képernyőn.

Sok eszköz tartalmaz egy TV-tuner, amely elég kényelmes, de ez a jellemző messze van az összes modelltől.

3D projektor

A készülék lehetővé teszi, hogy nézze meg a sportüzeneteket, a filmeket, a játékot a jelenlét hatásával.

Az ilyen berendezések gyártásához fejlett technológiákat alkalmaznak, és az eszközöket kiváló kontraszt, nagy fényerő jellemzi, és gyakran támogatja a szuper felbontást, így a kép mindig világos és éles lesz.

A tervek típusai az elhelyezésben

A mennyezet vagy a felfüggesztett kivetítő nagy keresletben élvezi a teljes csarnokban, mivel könnyű megjavítani, és beállíthatja a gerenda irányát. Érdemes megjegyezni ezt Az ilyen berendezéseket kényelmesen kiszolgálják, ha előre döntesz a lámpa és a szűrők helyére. Az ilyen eszközök a mennyezetre szoros közelségben vannak felszerelve.

Hosszú konzol tartja a felszerelést egy felfüggesztett mennyezeten, miközben a ruhadarab mögött rejtőzik.

Bizonyos típusú berendezések elegendőek ahhoz, hogy a földi színházat rendezzék. Az ilyen kültéri projektorok több mobilnak számítanak, bármely helyre kerülhetnek, vegye ki, és közvetlenül a webes képernyő előtt rendezze el.

Az asztali egységet oktatási intézményekben használják, és gyakran a kitűnő képet bármilyen fényviszonykörben továbbítják. Az ilyen berendezések könnyen felszerelhetők és konfigurálhatók. Ez a fajta projektor is hordozható.

Dimenziók

A méretek függvényében a kivetítők különböző paramétereket tartalmaznak, amelyek befolyásolják a mobilitásukat és az alkalmazás gyakorlatiasságát. Például, A hordozható projektor a technológia zsebverziójának tekinthető, mivel könnyen átvihető, vigyázzon veled az utazásokra.

Természetesen érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen típusú berendezést nem mindig különbözteti meg a kiváló minőségű jellemzők, de személyes használatra meglehetősen alkalmas.

A nagy kivetítő leggyakrabban hatalmas terembe van telepítve, ahol szélesvásznú képernyő található, és kiváló minőségű képre van szükség. Az ilyen aggregátumok meglehetősen drágák, de a költségeket kiváló tulajdonságok jelenléte igazolja.

Ezenkívül a teljes projektor kapacitással rendelkezik, megbízhatóbb és tartós.

Legjobb modern modellek

A termékek sokféleségével mindenki először nem működik, hogy megértse, hogy melyik lehetőség közül választhat bizonyos célokra. Ezért hasznos tudni a legjobb aggregátumok rangsorolását, amelyek már számos okból sikerült népszerűséget keresni.

A projektor Xgimi H2 az átlagos árkategóriára utal, de a LED eszközök fejlett modelljének tekinthető. A kép minősége a legmagasabb szinten, mivel az egység 1920×1080-as felbontást ad, ami már meglepő. Fontos megjegyezni, hogy a tulajdonosnak nem kell aggódnia a lámpák erőforrásai miatt, a kivetítő helyettesítheti a monitort a csökkent fókusztávolság miatt. A kép nem csak tiszta, hanem kontraszt és világos.

Ennek a modellnek a megkülönböztető jellemzője a beépített hangszórók, az operációs rendszer és az autofókusz jelenléte.

Ha érdekli a költségvetési lehetőség, akkor biztonságosan fontolhatja meg UniC GM 60, amelyet megfizethető áron értékesítenek. Ez a hordozható egység alacsony felbontású, egyszerű játékos jelenléte, és támogatja a leggyakoribb formátumokat.

A termék szerelvénye azonban kiváló, meg kell jegyezni, hogy a ventilátor zajosan működik, de ha vannak oszlopok, ez a hiba jelentéktelen lesz.

Lehetetlen, hogy ne vegye fel a projektorok népszerű gyártóját Epson és az egyik EH-TW5650 modellek. Az ilyen berendezések ez a képviselő képes a fogyasztók vonzására. Fényforrás létrehozásához márkás technológiát használtunk – egy olyan vetítő lámpáról beszélünk, amely fokozott fényerővel rendelkezik, és a hatékonyság jellemzi, míg gazdaságilag fogyasztja az energiát. A képminőség olyan magas, hogy a film megtekintésekor személyes jelenlétérzetet hoz létre. A vállalat eszköze nagy igényű a játékosok körében, mivel nagyra értékelik a jó képet.

A gyártó sok más lehetőséget jelent, amely biztonságosan tekinthető a vállalat kiváló hírnevének köszönhetően.

Cinemood Filmubik Ivi Cimood az orosz fejlődés termékévé vált. Ez az eszköz nem a legolcsóbb, de nagy előnye a könnyű súlya, így problémamentesen szállítható. A specifikációk mélyen integrálódnak az IVI-szolgáltatással. Autonóm módban a filmbe akár 5 órát is képes dolgozni. És a kivetítőnek 32 GB-os beépített memóriája van.

Ez egy költségvetési lehetőség azok számára, akik nem igényelnek nagy engedélyt, de megfizethető eszközt szeretne vásárolni az irodában vagy az otthoni használatban.

Az irodai berendezések számíthatók Modell ViewSonic PA503W, amely az átlagos árkategóriára vonatkozik. A megfelelő forrásforrások eléri a 15 ezer órát. A 1280×800 felbontás fényerőt és kontrasztot biztosít, még akkor is, ha a beltérben van.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a modell rendelkezik egy csatlakozóval, amelyhez a régi számítógépek csatlakoztathatók, és ez egy plusz.

Tajvani Acer cég is kérheti a felhasználói projektorokat is. Például, Modell H6517abd Alkalmas háztartási használatra, gyakran használják az otthoni kinoson megszervezésére. 1920×1080 A felbontás jó képet ad.

A speciális chip a háromdimenziós tartalom támogatása, de erre speciális szemüvegre van szüksége.

Hogyan válasszuk ki?

Annak ellenére, hogy a projektorok nem olyan népszerűek a hétköznapi fogyasztók körében, elegendő figyelmet fordítanak magukra, és rendszeresen érdeklődnek. Ezek az eszközök sok előnye van még a legdivatosabb televíziókkal is összehasonlítva. A kivetítő megtalálásához azonban több kritériumot kell tudnia, hogy fontos figyelembe venni a keresések során.

A mobil modellek különböző körülmények között dolgozhatnak, a legtöbb vezeték nélküli interfészekkel és integrált memóriával rendelkeznek az elemekkel. Ezért, ha lovagol a tervek szerint a természet, és szeretnék, hogy megragad több filmet veled, akkor érdemes megfontolni egy ilyen berendezést, de ugyanakkor megvizsgálja az akkumulátor kapacitása. De emlékezni kell arra is, hogy a kompakt modellek nem tudnak szuper átfogó képet nyújtani. A professzionális mozi és látványos bemutatók, az általános projektorok jobban figyelembe venni, mivel azok jellemzőit figyelemre méltó.

Először is meg kell vizsgálni a képképző technológiát, megismerni a fényforrást, mivel ezek a jellemzők befolyásolják a fényességet. Mindenki kiváló képernyőfelbontást szeretne kapni, így a digitális technológia számának fontos szerepet játszik. Emlékeztetni kell arra, hogy a videofájloknak a kivetítőn keresztül szeretné látni a minőséget.

A fényerő és a kontraszt nem a legfrissebb tulajdonságok, amelyek befolyásolják a berendezés teljesítményének érzékelését. Ezért figyeljen a képernyő átlójára, mert több, annál kisebb lesz a világítás. A gyenge árnyékolással nagy felbontású fényerő szükséges.

Figyelembe véve az összes ilyen paramétert, önállóan keresheti a kivetítőt irodai, összeszerelőcsarnok, otthon, iskola, osztály vagy utcai nézet.

Hogyan kell használni?

Biztos, hogy ez a kérdés mindenkiből származik, aki csak megvásárolta a vetítési technikákat, és további működésre kívánja létrehozni. Csatlakoztassa és konfigurálja az eszközt olyan nehéz, mint az első pillantásra, elegendő az utasítások tanulmányozása, valamint a szakemberek tanácsának követése.

Először meg kell győződnie arról, hogy vannak a szükséges vezetékek. Fontos gondolkodni az eszközre való feltérképezésre, oldja meg a rögzítési problémát, ha a mennyezeti eszközről beszélünk. Ezután továbbra is kiszámolja a vetítő felület és a berendezés közötti távolságot – és elindíthatja a telepítést. Ha a felfüggesztésről beszélünk, akkor meg kell erősítenie a tartóelemet a mennyezetre, majd megbízhatóan rögzíti a kivetítőt rajta.

A következő lépés az, hogy beállítsa a képjel forrását. Minden kivetítőnek saját funkciója van, így meg kell vizsgálnia az utasításokat a gyártóból. Ha egy eszközt információforrással csatlakoztat, akkor az összesített menüvel be kell állítania a kép tisztaságát. Talán meg kell változtatnia a nyelvet, ha az angolul az alapértelmezés szerint van kiválasztva.

A teljes működési időszak alatt a technika karbantartást és magas színvonalú ellátást igényel, csak sokáig tart. Szükség lesz a külső tisztításra nedves puha szalvétával, eltávolítani a port a házból. Ami a belső projektor rekeszeket illeti, meg kell nyitni az ügyet, a tábla és alkatrészek tisztítását.

A tisztító lencsék is fontos, de fontos annak biztosítása, hogy a karcolások ne maradjanak, ezért használjon puha ruhát. Siker!

Arról, hogy milyen projektorot választhat otthonra, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: