A régi TV-k digitális konzoljáról

Még a régi minta televíziók tulajdonosai is bővíthetik a rendelkezésre álló csatornák tartományát egy digitális konzol segítségével. Az elavult eszközhöz való csatlakozása valójában nem olyan nehéz – elég csak a kábelek és segédeszközök készítéséhez.

Mit válasszon?

Digitális konzolok a régi TV-hez jobb választás, A szükséges funkcionalitásra összpontosítva, valamint a TV jellemzőire. Például a régi minta egyes modelljei egyszerűen nem működhetnek a vevőkészülékkel való konjugációban. Ebből következik, hogy az eszköz modellje és az eset integritása, főleg a monitor és a mikrocirk biztonságának biztonsága. Fontos, hogy a TV megszakítás nélkül legyen, és jelzést kaphat. Természetesen szükséges, és egy speciális csatlakozó jelenléte a vevő csatlakoztatásához.

Abban az esetben, ha a TV csatlakoztatásra alkalmas, akkor a konzol kiválasztásához megy végbe. A modellnek meg kell egyeznie a vevőkészülékkel. Fontos, mint a megjelenített kép árminőségének és paramétereinek aránya. A vásárlás előtt tanulmányoznia kell a rendelkezésre álló funkciókat és az eszközbeállításokat, csak azokra a, amelyek valóban szükségesek. Fontos továbbá, hogy feltárja az ilyen paramétereket A jel átvételének módját, valamint a keresési televíziós csatornák tartományát.

Bármi legyen is a választás a TV és a konzol, a legfontosabb dolog, figyelembe véve, hogy az egész technikát kompatibilitási, valamint lehetősége volt a helyes kapcsolatot.

A kapcsolat módszerei

A digitális konzol megfelelő csatlakoztatása a régi TV-hez, további felszerelésre lehet szükség. Először is, természetesen a TV maga az, hogy előnyben részesítsen külföldi modelleket, mint az LG vagy a Samsung. Ezenkívül a kapcsolat valószínűleg azt igényli, hogy egy tuner, amely a bemeneti jelet a DVB formátumra konvertálja.

A Tulip csatlakozókhoz csatlakozó kábelek lehetővé teszik a vevőkészülék csatlakoztatását. Végül, a kinescope által felszerelt régi minta televíziókhoz, különleges adapter és RF-modulátor előkészítése szükséges.

A technológia és a tuner márkájától függően meghatározzák a szoba antenna használatának szükségességét. A két TV-vel való kapcsolat létrehozása további szétválasztást igényel.

Érdemes hozzáadni ezt A tulipán nélküli digitális csatornák megtekintése akkor lehetséges, ha a TV eredetileg digitális TV-tunerrel rendelkezik.

Ebben az esetben elegendő egy TV-t választani minden egyes multiplexhez és futtatási autopoyshoz, amely megmenti a talált csatornákat.

Scarton keresztül

A digitális televíziózás SCART-on keresztül történő telepítésének eljárása nagyon egyszerűnek tűnik. By the way, ez a módszer alkalmas Panasonic és Philips modellek számára. A munka az a tény, hogy az antenna vesz. A készüléket a legmagasabb magasságban kell elhelyezni a növekedés belsejében, majd csavarja le a jel relét. Ezenkívül az egész technikát leválasztják a hálózattól. Kábel segítségével egy antenna és vevő csatlakoztatva van. Ezután újra bekapcsolhatja a kimenetet, és a távvezérlőn aktiválhatja az “AV” gombot. A vételi mód beállítása után azonnal megnézheti a csatornákat.

RCA-n keresztül

A televíziós konzol csatlakoztatható És az RCA csatlakozón keresztül – “tulipán”, amelyet a játékkonzolok, audio berendezések és a régi televíziókban használnak. A kapcsolatrendszer a következő: Először is, az egész technikát leválasztják a hálózati feszültségből. Ezután a kábel használatával csatlakoztassa a TV-t és a vevőt úgy, hogy a dugó színe megfeleljen a csatlakozó színének. A következő szakaszban a vevőt már egy olyan antennával kell csatlakoztatnia, amely végrehajtja a jelport szerepét.

Az eszközök újra csatlakoztatva vannak a hálózathoz, az “AV” szakasz a távirányító segítségével van kiválasztva. Csak a meglévő adások keresése és mentése marad. Ennek a rendszernek a sikere nem túl hosszú vezetékek és az antenna megfelelő elhelyezése a lakásban.

A jel konfigurálása után a digitális csatornák elindíthatók a távirányító segítségével.

Antenna bemeneten keresztül

Csatlakoztasson egy digitális konzolt egy antenna bejegyzésen keresztül olyan esetekben, amikor a televíziót nem lehet lefordítani módba “AV”. Ebben az esetben cselekedni kell, mint lépésről lépésre, de néhány változással. Először is, az antenna közvetlenül csatlakozik a vevőhöz. Ezután egy RF-modullal ellátott kábel is csatlakozik. Elég lesz ahhoz, hogy összegezze az antenna bemenetet a TV-n, és a digitális csatornák megtekintéséhez.

Hogyan kell beállítani?

Miután csatlakoztatta a konzolt a TV-hez, akkor a digitális műsorszórás beállítása. A rendelkezésre álló csatornák száma a műsorszórás típusától függ – vagyis elengedhetetlen, kábel vagy műhold. Ma két multiplex sikeresen működik, ezért testreszabhatja a minimum 20 csatornát.

Ezt szem előtt kell tartani Oroszországban számos digitális televíziós szolgáltató létezik, amelyek lehetővé teszik, hogy több csatornát hozzanak létre további előfizetési díj esetén. A digitális csatornák beállítása az elavult TV-modelleknél a kapcsolat típusától függően kerül meghatározásra.

Például a Rostelecom szolgáltató megadja az előfizetőknek a kódolt jelek dekódolásáért felelős kártyát.

A konfigurációs folyamat megkezdéséhez, A távirányító segítségével ki kell választania a jelforrás kiválasztás gombot. Lehet, hogy a “bemenet”, az “AV / TV” vagy a “SOURCE” felirat. A képernyő gombjának megnyomása után előfordulhat a források listája, amelyek közül a kívánt kiválasztott – vagyis a használt csatlakozó neve. Ezután az Autopoysk billentyűt megnyomja a digitális csatornák indításához a vevő beállításaiban. Általában az egész keresési folyamat körülbelül két vagy három percig tart. A szükséges csatornákat meg kell menteni, majd kényelmes sorrendben rendezheti őket, és hozzárendeli a számokat távirányítóval.

Csatlakoztassa több TV-t

Annak érdekében, hogy két és régebbi televíziót csatlakoztassuk a konzolhoz, ugyanolyan technikával kell cselekvnie, mint egy eszközzel. Abban az esetben, ha ugyanazt a kapcsolatot mindkét televízióban fogják használni, a kép ugyanaz lesz. Egy tulipán eszköz összekapcsolásával és egy másik – a SCART vagy a HDMI segítségével két egymástól független két független vevőkészüléket hozhat létre. Előzetes felszerelések szükségszerűen leválasztják az aljzatoktól. A tunerrel való kapcsolat kábel segítségével történik.

Továbbá minden eszköz csatlakozik a hálózathoz, és a digitális televíziós üzemmódot a távirányító segítségével választják ki. Ha a képernyő egy vevőkészülékkel jelenik meg, azt jelenti, hogy minden rendben van.

Elég lesz ahhoz, hogy válasszon csatornákat az Automobile Reader segítségével, és megnézheti a megtekintést.

A kettős vegyület osztójával szervezhető. Ebben az esetben az igazság, meg kell emlékezni, hogy az egyetlen vevő használata ugyanazon csatorna sugárzásához vezet. Abban az esetben, ha az egyik TV-készülék összes bemenete elfoglalt, nagyfrekvenciás RF modulátort használhat. Ez az eszköz minden TV-hez lesz a jel egyedi dekódolásához. A modulátor működése nagyon kényelmes, de a költsége néha meghaladja a konzol árait is.

Fő problémák

Ha a konzolon nincsenek szükséges csatlakozók, akkor új vevőt kell vásárolnia, vagy adaptert használnak. Például olyan eszköz lehet, amely lehetővé teszi a HDMI csatlakozóját a “Tulip” kimenetre. A SCART csatlakozóval kapcsolatos problémák esetén az adapter három “tulipán” alkalmas. Bizonyos esetekben a VGA-HDMI kábel, amely egyetlen vezetékkel kiegészül a hang továbbítására.

Mindezen esetekben elő kell állítani, hogy az adapter használata rontja a bejövő jel minőségét.

Ha a digitális csatorna képe lelassul, lefagy, vagy akár eltűnik, akkor a probléma rossz jelben van. A probléma megoldásához megváltoztathatja az összekötő vezetéket, amelynek csatlakozóját valószínűleg megégették, vagy megváltoztatják az antenna helyét, és a TV felé fordítják. Abban az esetben, hogy az utóbbi található tovább, mint 5 km-re a lakóhely, szükséges lesz, hogy vigyázzon egy további erősítővel. Ha egy fekete-fehér kép jelenik meg a képernyőn a szín helyett, ez a hibás vevőnek köszönhető. A probléma kiküszöböléséhez megpróbálhatja megerősíteni a jelet az előző példában jelzett módon.

Talán a szín eltűnt, mivel a vezetékek elmozdultak. Ebben az esetben az egész rendszernek újra kell csatlakoztatnia. Végül, érdemes ellenőrizni a kép formátumát – talán nincs szín a helytelen létesítmények miatt. Például a régi TV-modelleknél az alapértelmezett a színek mono lejátszása, amelyet meg kell változtatni a PAL módokon.

Ha a TV és a konzol csatlakoztatása után a csatornák nem fordulnak elő, akkor újra csatlakoztatni kell. Ha a csatornák továbbítása hirtelen megszakadt, a probléma a műszaki munkák elvégzése a jelzést továbbító TV televízióban. Egyes csatornák eltűnése a frekvencia változást jelzi. Ebben az esetben Jobb, ha újra futtatja az autopoyokat. Nincs hang, ha a TV nem támogatja a sztereó formátumot.

Próbálja meg visszaküldeni a hangállványokat egy további adapter segítségével.

Általában bármilyen probléma, kezdve a diagnózissal. Először ellenőrizte a vevő teljesítményét. Megteszed, ha a konzolt egy másik TV-hez csatlakoztatja. Ezután meg kell becsülnie a kábelek helyét – függetlenül attól, hogy megfelelő csatlakozókban vannak-e. Érdemes értékelni a vezetékeket és a mechanikai sérülést. Például dörzsölés vagy inflexió elrejtheti a törött érintkezőket. Végül fontos, hogy pontosan ellenőrizze, hogy pontosan ellenőrizze a jelforrást a fő TV menüben.

A konzol további beállításáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: