A szkenner használata?

A szkenner egy nagyon kényelmes eszköz, amelyet irodákban használnak, és otthon. Lehetővé teszi, hogy fényképeket és szövegeket konvertáljon digitális formátumba. Ez szükséges a dokumentumokból származó információk másolásakor, a nyomtatott képek elektronikus típusának helyreállítása és sok más eset. A készülék működésének elvét alacsony, de azok, akik soha nem találkoztak az ilyen berendezések, néha nehézségek vannak. Mondja meg, hogyan kell használni a szkennert.

Hogyan kezdjük?

Kezdetben néhány előkészítő munkát meg kell tenni. Először is érdemes Győződjön meg róla, hogy az eszköz beolvashatja az adatokat. Ma sok gyártó kínál többfunkciós technikákat. Azonban nem minden modell van felszerelve ezzel a funkcióval.

Ezután követi Csatlakoztassa a készüléket egy számítógéphez vagy laptophoz. Számos modell csatlakozik a számítógéphez Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on. Ha nincs ilyen modul technológiával, használhatja a klasszikus opciót – Csatlakoztassa az eszközt USB kábellel. Az utóbbit fel kell venni a vásárlási csomagba.

A szkenner bekapcsolásához nyomja meg az aktiválási gombot. Ha a kapcsolat helyesen történt, meg fogja látni, hogy a fényjelzők hogyan világítanak. Ha a villanykönyve nem ragyog, ajánlott ellenőrizni az USB-kábel helyzetét. Győződjön meg róla, hogy véget ér a csatlakozóhoz, ellenőrizze azt a kár és a hibák. Talán a technológia modellje további tápegységekkel van felszerelve. Ebben az esetben is csatlakozniuk kell a kimenethez.

A szkennerek számos modellje további illesztőprogramok telepítését igényli.

A szoftver adathordozó csatlakozik az eszközhöz, és utasításokkal van ellátva. Ha a lemezt véletlenszerűen elvesztették vagy sérültek, akkor ugyanazt lehet megvásárolni egy speciális boltban. Ha meg szeretné tudni egy adott modell nevét, meg kell néznie a hátsó szkenner panelt. Minden szükséges információnak kell lennie. Egy másik lehetőség – Letöltés szoftver az interneten keresztül. Ehhez csak a modell nevét kell megadnia a keresősávban.

Ha az összes felsorolt ​​művelet végrehajtásra kerül, és a számítógép új eszközt azonosított, egy dokumentumot (szöveget vagy képet) behelyezhet az eszközbe. A nyíláson belüli papírlap után a készülék fedelének szorosan kell lennie. A közvetlen beolvasási folyamat megkezdődik. Az alábbiakban egy lépésenkénti utasítás, amely elmondja, hogyan lehet elektronikus példányt készíteni a dokumentumban.

A beolvasás?

A dokumentumok

Miután telepítette az illesztőprogramot a számítógépen, megjelenik a “Wizard Work with A szkennerrel” opcióval. Ezzel könnyen beolvashatja az útlevelet, fényképet, könyvt, vagy csak a szokásos papírlapra nyomtatott szöveget. Amint már említettük, egyes OC Windows verziók lehetővé teszik, hogy további szoftverek nélkül tegyenek. Ebben az esetben egy egyszerű cselekvési tervet kell követni.

 1. Kattintson a Start gombra. Válassza az “Minden program” lehetőséget. A megnyíló listában találjon megfelelő elemet. Ezt nevezhetjük “nyomtatók és szkennerek”, “faxok és szkennelés”, vagy valahogy több.
 2. Új ablak nyílik meg. Nyomja meg az “Új szkennelés” gombot.
 3. További Válassza ki a kép típusát, Ahonnan egy másolatot kell készíteni (szín, szürke vagy fekete-fehér). Döntse el a kívánt felbontást is.
 4. A végén szükséged van Kattintson a “Scan” gombra. A folyamat befejezésekor a kép ikonok láthatóak a monitor tetején.

Ezután fontolja meg a népszerű programokat, hogy segítsen beolvasni az információkat a papírhordozókból.

 1. ABBYY FineReader. Ezzel az alkalmazással nemcsak a dokumentumot beolvashatja, hanem szerkesztheti azt is. Lehetőség van a kezdeti fájlra is. A tervezett elvégzéséhez válassza ki a “Fájl” elemet. Ezután nyomja meg az “Új feladat” gombokat és a “SCAN” gombot.
 2. Ékírásos. Ez a program lehetővé teszi a fájlok beolvasását és konvertálását. A beépített szótárnak köszönhetően ellenőrizheti a hibák szövegét.
 3. Vuescan. Nagyon széles lehetőségek vannak a kapott digitális kép használatához. Beállíthatja a kontrasztot, a felbontás mértékét, átméretezhető.
 4. Paperscan Ingyenes. Ez a szoftver is van egy egész beállítás a képek beállításához.

Az utolsó lépés, amikor bármilyen szoftverrel dolgozik, a digitalizált fájl mentése. Az ABBYY FineReader programban ez a gombnyomással történik. A felhasználó azonnal kiválasztja a “Szkennelés és mentés” lehetőséget. Ha egy személy egy másik alkalmazással dolgozik, akkor a digitalizációs folyamat először jön, majd kattintson a “Mentés” gombra.

A kép megtekintése és konfigurálása. Ehhez megnyomja a “View” gombot. Ezt követően válassza ki a fájl helyét. Ez lehet egy merevlemez vagy külső hordozó. Ugyanakkor szükséges, hogy valahogy hívja a fájlt, adja meg formátumát. Amikor a dokumentum továbbra is fennáll, a program bezárul. A legfontosabb dolog az, hogy várjon a folyamat befejezésére. Ne feledje, hogy egyes nagyméretű fájlok bizonyos időt igényelnek az információmentés befejezéséhez.

Fénykép

A fotók és rajzok beolvasása gyakorlatilag nem különbözik a szöveges dokumentumokkal való munkavégzésből. Csak néhány árnyalat van.

 1. Fontos kiválasztani a szkennelési módot. Súlyos szürke, színes és fekete-fehér képek.
 2. Utána Érdemes megoldani, milyen formátumra van szüksége egy fényképre. A leggyakoribb lehetőség – JPEG.
 3. A jövőbeni elektronikus fénykép megnyitása megtekintése módban lehet Szükség esetén módosítsa (állítsa be a kontraszt és t. D.). A felhasználó is lehetőséget kap az engedély kiválasztására.
 4. Következésképpen csak szükséged van Nyomja meg a “Scan” gombokat és a “Mentés” gombot.

Sokan érdekelnek, lehetővé teszi a negatív vagy a csúszka elektronikus példányát a vizsgált berendezés típusával. Sajnos a szokásos szkenner nem alkalmas erre. Még akkor is, ha megpróbálja digitalizálni a filmet, a készülék kiemelése nem elegendő a jó minőségű eredmény eléréséhez.

Ilyen célokra speciális tablettát használnak. Ebben az esetben a film vágódik. Minden szegmensben 6 képkocka kell kiderülnie. Ezután egy szegmenst veszünk és behelyezzük a keretbe. Megnyomja a szkennelési gombot. A program önállóan osztja meg a szegmenst a keretekbe.

A fő állapot a por és a szemét hiánya a negatív. Még a kis sorink is képes a kapott digitális kép elrontására.

Hasznos tanácsadás

Hogy az egyes szkennelés eredménye hibátlan volt, és a berendezés sokáig örült a tulajdonosának, Néhány egyszerű szabályt kell követni.

 • Legyen óvatos, amikor kezelje az eszközt. Nem kell ragaszkodni egy fedéllel, vagy nyomja meg erővel. Ez nem növeli a kapott anyag minőségét, de a készülék károsodása okozhat.
 • Ne felejtsd el megvizsgálni a dokumentumot a klipek jelenlétére. A fémes és műanyag bilincsek megkarcolhatják a szkennelési eszköz üvegfelületét.
 • A munka befejezése után mindig zárja be a szkenner fedelét. Ha nyitva hagyja az eszközt, negatívan befolyásolhatja azt. Először is, a por elkezd felhalmozni az üvegen. Másodszor, a fénysugarak károsíthatják a digitalizáló elemet.
 • Természetesen fontos, hogy kövesse a berendezés tisztaságát. De ez agresszív mosószerek nem használhatók. Ez különösen igaz az eszköz belső felületére. Hogy a készüléket jó állapotban támogassa, elég száraz szalvétával törölje. Az üvegfelületek tisztítására szánt speciális eszközöket is alkalmazhat.
 • Ne tisztítsa meg a készüléket feszültség alatt. A tisztítás megkezdése előtt meg kell leválasztani a hálózati hálózatot. Ez fontos, hogy ne csak a készülék munkakörülményeit mentse el, hanem a felhasználói biztonságot is.
 • Amikor a berendezések lebontása, ne próbálja meg javítani magad. Mindig kérjen segítséget szakosodott központokban. Ne szedje szét az eszközt és a sport érdeklődését.
 • A szkenner helye – Fontos pont. Nem ajánlott berendezést helyezni a helyiségek közvetlen napsugárzásával (például az ablak mellett). A szkennelési készülékek nemkívánatos a fűtőkészülékek (konvektorok, központi fűtőelemek) közelében.

Ártalmas a szkennerre és az éles hőmérsékleti különbségekre. Ez észrevehetően csökkentheti az eszköz élettartamát.

Az alábbi videóban egy lépésenkénti utasítás a dokumentumok és fényképek beolvasásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: