A szovjet lencsék áttekintése

Napjainkban egy érdekes jelenség figyelhető meg: a szovjet optika iránti kereslet, mint például a Szovjetunióban kiadott fotó- és teleobjektívek, napról napra növekszik. És nem csak a ritkasági eszközök gyűjtőjei között, hanem a szokásos fotósok között is. Mi az oka annak, hogy ilyen népszerűség a szovjet lencsék, és tényleg hasonló optikát használhatunk idejünkben – ez a cikk segít megválaszolni ezt a cikket.

Sajátosságok

Sokfélek számára továbbra is érthetetlen, miért van szüksége a fotó lencsékre, amikor hatalmas okostelefonok vannak, amelyek olyan kamerákkal rendelkeznek, amelyek képesek színes fotókat készíteni, nagyszerű és gazdag színskálában. de Nem mindenki megérti, hogy az ilyen okostelefonok jelenléte, valamint a legmodernebb fotográfiai felszerelés, nem készít egy fotós embert, de csak ezeknek az eszközöknek a tulajdonosa.

A szó szó szerinti fordítása “Fotó” – rajz fény, és rajz a művészet. A szovjet lencsék által nyert képeket a plaszticitás és a térfogat különbözteti meg, hangulatot adnak, és saját felismerhető stílusuk van. Természetesen csak valódi fotóművészek Ez az optika feltárja teljes útját.

Mindazonáltal a szovjet objektívek kiváló minőségűek. A múlt század közepén készültek, megőrizték kezdeti tulajdonukat, és eddig tökéletesen szolgálják a tulajdonosukat.

A szovjet lencsék lencsét a legmagasabb minőségű pohárból készítették, és a kerékpántok kiváló minőségű fémből készültek, műanyag nélkül, ami a legtöbb modern technika alapja.

A szovjet lencsék megkülönböztethetők egy meglehetősen megfizethető áron. Az amatőr kamrákra telepített modern költségvetési modellek, amelyek erősen elvesztik a szakmai lencséket, sokan visszatértek a régi, különösen a szovjet, optika.

A szovjet lencsék megfosztják az elektronikát, nincs autofókuszuk.

Minden ilyen manuális optika, azaz a fotósnak manuálisan kell beállítani a beállításokat. De a segítségével az igazi mester képes lesz arra, hogy hozzon létre egy igazi művészi képet, amely az érzéseinek és hangulatának lenyomását hordozza.

A szovjet optika másik jellemzője rögzített fókusztávolság, így az ilyen lencsék nagy lencsékkel rendelkeznek. A rögzítések abszolút többséget alkotnak az idő lencse között, mindazonáltal a Szovjetunió és a Zonphocators-ban – olyan optika típusa, amelyet úgy terveztek, hogy képes legyen megváltoztatni a távolságot a lencse közepétől az érzékelőig.

Lehetetlen azt mondani, hogy egyértelműen azt mondják, hogy a szovjet optika sok tekintetben meghaladja a modern. A fejlett modern márkák professzionális lencséjei a hasznos paraméterek összetettje, míg a gyártóik folyamatosan fejlesztik termékeik új anyagát és optikai elemeit.

A Szovjetunió során kiadott optika sok mutatónál nem jobb, de nem rosszabb, mint a jó modern, Ugyanakkor egy demokratikusabb áron van, amelyre a Photofer kiváló bónuszokat kap: kiváló minőségű összeszerelés, üveg és fém, valamint az idő-tesztelt optikai sémák.

A legjobb gyártók áttekintése

A Szovjetunióban olyan kamerákat és lencséket termeltek, amelyek jelentősen különböztek a Közgyűlés minőségében. A legjobb szovjet optika nem volt rosszabb a külföldi, a nemzetközi versenyeken a fő díjat kapta. A lencsék minősége a gyártó gyárától függött. A fotózási lencse termelését tömegbe és speciális igényekre osztották fel, külön megrendelésre.

A tömegtermelésben olyan lencsék voltak, mint a “Helios”, az “Industare”, a “Treplet” és más optikai technika, amelyet bárki vásárolhatott egy fillért és függetlenül a fotózás, a film és a nyomtatási képek megnyilvánulása.

Ezek a lencsék, amelyek előállítása, amelynek célja nem a mennyiség, hanem a minőség, a minőségi értékesített mindenütt, és többet költ. Például, A Jupiter Lens 37a javított verziója 120 szovjet rubel költsége, és a legdrágább fotó lencse 2-3-szor drágább.

A fényképezőgéphez rögzített lencse típusától függően az összes szovjet optika több típusra osztható. Az M42 és az M39 adapterek egyszerre megkapták a legnagyobb elosztást. Az ilyen átmeneti gyűrűk segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a lencsét a fényképezőgépre telepítsük a készülékről, amelynek egy másik rögzítő típusa van.

Az M42 szál a szovjet idők tükörkameráinak rögzítésének szokásos típusa. Ezzel a faragással a legtöbb szovjet kamerát és lencsét készítették, és az adaptereket jelenleg minden modern rendszerkamerák számára készítették.

Amint már említettük, az optika rögzített fókusztávolságú, nagyobb fény, mint a zuma. A legnépszerűbb lencsék 35 mm, 50 mm, 85 mm és 100/105 mm.

A 200 mm-es fókusz hosszúságú lencsék, valamint a 14 és 24 mm-es lencse kevésbé kereslete a fotósok körében magas költségek és túlzott paraméterek miatt.

Nézzük meg a múlt század legnépszerűbb lencsét, amelyet a Szovjetunióban kiadottak.

A szovjet optika, amely ma a legalacsonyabb ár, a “Helios 44-2” 58 mm-es fókusztávolsággal, membránnal 2.0 és képesség, hogy blöffölje szépen háttér. Utal az úgynevezett óvatosan rajzolt optikára, amely nélkülözhetetlen a portrék létrehozása, mivel az észrevétlen bőrhiányok megteremtése miatt. A szovjet időkben volt az ajánlott lencse gyártója néhány “Zenith” modellek számára.

A Zenitar-16 16 mm-es fókusztávolsága és 2 diafragma 2.nyolc. Ez egy széles látószögű lencse, másképp, a halak (hal), amelyet főként a táj vagy az utcai felmérésben használnak, hogy egy nagy panorámás kilátást kapjanak egy pontról.

A kapott képet jó élesség és mélység jellemzi.

“Mir 1b” – 35 mm-es fókusztávolságú lencse és 2 diafragm 2.8, megkapta a Grand Prix a Nemzetközi Kiállításon. Az ilyen optika használatával kapott kép nagyon világos és kiváló minőségű.

Szovjet hosszú fókusz portré lencse “Jupiter 37a” 135 mm-es távolságban, jelenleg néhány digitális kamrában, mint távíró. A fém tokját nagy megbízhatóság és tartósság jellemzi, lehetővé teszi -15 és +45 Celsius fok közötti hőmérsékleten történő felvételét.

Egy ilyen lencse segítségével egy speciális adaptert telepíthet, amely lehetővé teszi, hogy megváltoztassa hátlapját, majd M42 szálral ellátott tükörképekre szerelhető.

A Jupiter-9 az egyik leghíresebb szovjet lencse, A portrék létrehozásához használt, 85 mm-es fókusztávolság és 2 fény.0. Az ilyen optikákat két színverzióban állították elő – fehér és fekete, és a fehér lencsék kisebbek voltak, mint a hibás termékek és a jobb jellemzők. A fekete verzió homályos képet ad, így a szakértők azt tanácsolják, hogy előnyben részesítsék a “Jupiter” fehér fajtáit vagy azokat a lencséket, amelyek neve latin betűkkel íródott – ez az optika külföldre exportra került.

De a nagyon Hosszú fókusz szovjet lencse – “MTO-1000A”, A fókusztávolsága, amely több mint 1000 mm, arra használták, hogy fényképezni távoli objektumokat – a Astro lövés és fotó csúszda madarak és állatok.

Ez az optika a kis formátumú tükör kamerákra cserélhető volt.

A ZOM objektíveket elsősorban a filmművészetben és a televízióban használták Annak érdekében, hogy ne mozduljon, változtassa meg az ábrázolt tárgy méretét. Később, a lenitives – nagyításokból kezdték használni a fényképen mint felcserélhetők single-lens tükör kamerák és keskeny fényét filmvetítők. Tehát a szovjet zoom objektív PF-1 egy sor távolságok 15-25 mm-t speciálisan kifejlesztett szovjet mérnökök az amatőr film feldolgozó „Kvant”.

M42 Menet lencsék A videofelvételre alkalmas, az autofókusz nélküli ilyen kézi optika nem csak a képminőséget, hanem egy teljesen gazdaságos árat is igénybe veheti.

M39 Menet lencsék A kurzusban voltak, mielőtt az orosz mérnökök átvitték a háztartási optika teljes parkját az M42 szálon.

Jelenleg vannak olyan adapterek az ilyen lencsék számára, így az ilyen optika létrehozása a modern kamerák nem tesz problémákat.

“Jupiter-12” – 35 mm-es fókusztávolságú lencse és egy diafragm 2.8. a Szovjetunió idején a legnépszerűbb hengernek tekintették. Sajnos, nem kompatibilis a legtöbb modern kamerával a tervezési funkciók miatt.

Lehetséges, hogy az időnkben használható?

A szakértők azt állítják, hogy szinte minden szovjet optika telepíthető a modern fényképészeti berendezésekre, csak egy speciális adaptert kell vásárolnia. Néhány régi lencsék egyáltalán a modern Nikon kamerákhoz kapcsolódnak további adapterek és mindenféle változás nélkül, Mivel az összes Nikona van felszerelve Nikon F Bayonet, amelynek kialakítása 1961 óta nem történt változás.

A szovjet objektíveket jó minőségű jellemezte, míg az áruk sokkal alacsonyabb, mint a modern partnerek, így a fotofolderek gyakran használják az ilyen optikát a kamerák jelenlegi jelei között.

A szakmai felméréshez azonban a szakértők inkább drágább optikai berendezést szereznek a modern gyártóktól.

A szovjet lencsék áttekintése az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: