A TV-n nincs kép, de van hang: okok és javítás

Napjainkban néhány ember televízió nélkül van, míg az előrehaladás még mindig nem áll, minden évben a javasolt modellek vékonyabbá és vékonyabbá válnak, a gyártók fejlettebb funkcionalitásúak – a modern panelek nagyon kevéssé vannak olyan eszközökkel, amelyeket 10 évvel ezelőtt eladottak. Azonban sokan változatlanok maradnak, a bontások és a hibák előfordulnak, mint korábban. A mi cikkünkben a helyzetben lakik, amikor a TV hangja jön, és a kép nem jelenik meg.

Lehetséges okok és diagnosztika

Meg kell kezdeni, megjegyezzük, hogy az ilyen bontás nem ritka a különböző márkák televíziójához. Az ilyen hibás működés ugyanolyan fogékony a samsung, a Philips, a Sony, az LG, a Panasonic és sok más márka technikájához, így nincs értelme a gyártónak. Először is meg kell határozni, hogy melyik hardvermodul nem működik megfelelően.

Ehhez elemeznie kell a hibás működés tüneteit. A képhiány ténye különböző módon nyilvánul meg.

Például kiléphet, és bekapcsolhatja a TV-képernyőt, vagy a hullámokat, a fényt, a sötét pontokat, a csíkokat vagy más foltokat jelenít meg. Az ilyen hibás működés leggyakoribb jelei:

 • Van egy hang a TV-n, de ugyanakkor Az audiók abbahagyták a sugárzást;
 • A képernyő teljesen sötét marad, Ha kikapcsolja a hangot, úgy tűnik, hogy a technika nem működik;
 • A kép torzult – Ebben az esetben, csíkok jelennek meg a képernyőn, úgy tűnhet, közvetlenül a TV be van kapcsolva, és érezhető már a folyamat a munka;
 • Monokróm kép – A képernyő nem ment ki, de fehér, zöld vagy piros lett, nem látható dinamikus jelenetek vagy más változások, csak egy árnyék jelenik meg;
 • sugárzott, de ugyanakkor Nagy számú mindenféle hibát és interferenciát, amelyek lehetetlenné teszik kényelmes kilátást;
 • Audiors rendszeresen eltűnik, Megváltoztathatja a ragyogás vagy a fényerő szintjét – ilyen hiba lehet folyamatosan vagy időről időre.

Az okok, amelyek a TV képernyőjén lévő kép hiányához vezetnek, sokat. Meghatározza a “szemükön” egymástól függetlenül lehetetlen. A legtöbb esetben hozzáférhet a szervizközponthoz vagy bármely más javítóműhelyhez. A berendezések diagnosztizálásának és értékelésének módszerei ebben az esetben közvetlenül a probléma jellegétől függenek. Ezt az alábbiakban tárgyaljuk.

Hálózati problémák

Gyakran gyakran a jogsértéseket a jelszintek változásai okozják. Különösen gyakran, a hasonlók, ha kedvezőtlen időjárási viszonyok: eső, zivatarok vagy villám alatt. Ebben az esetben nem szükséges különleges intézkedések, idő után, a helyzetet önmagában normalizálják. Ha az időjárás nyugodt, próbálja meg ellenőrizni a vevőkészülék csatlakozását – ha le van kapcsolva, a technika nem fog működni. Távolíthatja el az ilyen hibás működési hibát otthon, még a fizika és az elektrotechnika területén sem különösebben tudása.

Kábel ellenőrzése

A TV képernyőjén lévő kép megsértése esetén külön figyelmet kell fordítania a kábelre. Lehetséges, hogy a huzal megsérült, vagy annak minősége eredetileg olyan alacsony volt, ami hibás működéshez vezetett. A kábelek diagnosztizálására szolgáló hatékony intézkedések a képre továbbított összes vezeték tesztelése:

 • antenna;
 • a kábelszolgáltatótól;
 • HDMI.

Ha a szolgáltatók digitális konzolokról beszélünk, akkor biztosítani kell, hogy az internet.

  Ehhez különleges Utility Moninfo, A különböző problémák kimutatására szolgál az audió és videojelek továbbításának folyamatában. Ha az alkalmazás sikertelen, gondosan meg kell vizsgálnia a vezetéket a sérüléshez, valamint ellenőriznie kell a kábel kapcsolatokat.

  Problémák a mátrixmal

  Az egyik leggyakoribb ok, amiért a TV képernyő nem világít – megszakítja a mátrixot. A probléma az alábbi tünetek valamelyikével jelenik meg:

  • A videó ugrik;
  • A képernyőn megjelenő maradék kép jelenik meg, amely csak a monitor részét foglalja el;
  • A képernyő körüli sávok: sárga, fehér, rózsaszín vagy sokszínűek lehetnek.

   A legtöbb esetben hasonló bontások vannak A technikához tartozó gondatlan hozzáállás következménye. Tehát a hibák vezetik a TV-t vagy a súlyos mechanikai sérülést. A törött részt egy új, működőképesnek kell cserélni. Azonban néha olyan drága, hogy könnyebb megvásárolni az új elektromos készülékeket – a mátrix költsége gyakran összehasonlítható az új berendezések árával. Ha szilárdan szándékozik helyettesíteni a modult, akkor tartsa szem előtt azt Csináld magad anélkül, hogy készsége van a gépekkel való munkavégzéshez, nem fog működni. Ezenkívül a megfelelő tartalékelemek kiválasztásának szakaszában problémák fordulhatnak elő.

   Égett kondenzátor

   A hálózatban lévő feszültségcseppekkel a kondenzátor sikertelen. Ebben az esetben a kép hirtelen esküszik és helyettesíti a fekete képernyőt. Általában ilyen probléma merül fel néhány perccel a munka megkezdése után. Van olyan helyzet, amikor a kép mentésre kerül, de túl sötét lesz, az audiojel hibás. A képernyővel egyidejűleg meglehetősen megáll a munka és a biztosíték, ebben az esetben a kép zavarja.

   A hibás működés meghatározása, Szükséges eltávolítani a hátsó berendezés fedelét. Belül látni fogja, hogy a kondenzátorok söpörtek, bizonyos esetekben felrobbanhatnak. Lehetetlen az ilyen berendezések ilyen berendezések közzétételét – Ha az eszköz időszerű javítás nélkül marad, akkor a helyzet csak súlyosbodik, és megszakadást okozhat a tápegység működésével.

   Teszteljük a mátrix kábelét

   Ha a képernyő nem ragyog, akkor ellenőriznie kell a mátrix hurkot. Diagnosztizálja ezt a hibás működést Időről időre, interferencia a műsorszórás és a torzítás során a képernyőn. Ennek az elemnek a javítása általában nem hajtja végre a szolgáltatási központokban, A részleteket teljesen helyettesíti egy új.

   Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a mátrix kábel nagyon törékeny, megsérülhet, még fizikai erőfeszítés nélkül is.

   A legtöbb esetben a független javítás csak a probléma nagyobb súlyosbodásához vezet. Sokabb gyakorlati lehetőség lesz a sikertelen plume új – ebben az esetben a TV-ben néhány évre jól működik. Míg amikor kiderül, hogy ez a hurok, munkája még mindig rendkívül rövid életű lesz.

   Háttérvilágítás

   A tv-készülék háttérvilágításának eltűnése gyakran a videó megrendelés átvitelének és sugárzásának megszüntetését okozza, míg a hang teljesen marad. A probléma megoldásához vegyen egy kis zseblámpát, és hozza a képernyő sötétített részéhez: Ha figyelmeztető tárgyakat észlel, akkor közvetlen hibajelzés lesz. A jelek, hogy a kiemelő lámpa sikertelen volt, és a monitor fehér és sötét foltok megjelenése.

   A modern gyártók tájékoztatják ezt A kiemelő lámpa csak a mátrixhoz cserélhető. Ez a javítás a televíziók tulajdonosát egy kerek összegben költi el, így csak akkor van értelme, ha eredetileg drága berendezésekről van szó. Amikor a javításhoz TV egyszerű modellt igényel, akkor érdemes egy új megvásárlást vásárolni.

   Ha a televízió képernyőjén lévő kép hiánya megsérti a kiemelő lámpák működését, akkor a diagnosztika könnyen és egyszerűen elkölthető. Ehhez a TV-t a sötét szobába kell tenni, kapcsolja be és engedélyezze a lámpát a képernyőn. Ha az a hely, ahol a fénysugár irányul, a kép megnyilvánul – ez azt jelenti, hogy a hibás működés oka a lámpákban van.

   Határozza meg, hogy a cserealkatrészek költsége nem könnyű, mert a TV-modelltől függő alkatrészek árát megfizethető és elég magas lehet.

   Egyébként is A lámpák létrehozása csak hivatalos beszállítók lehetnek. Ha alacsony minőségű pótalkatrészeket vásárol, gyorsan meghiúsulnak, és az eszközt újra kell használni.

   Inverter

   Olyan helyzetben, ahol a TV-n van hang, és a kép hiányzik, Győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a frekvenciaváltó funkcionalitását – Ha ez az elem eltört, az adás torzult. Ha a TV be van kapcsolva, akkor a hang először jelenik meg, és a kép csak néhány perc múlva jelenik meg a monitoron. Néha a kép fényereje olyan alacsony, hogy nem lehet megfontolni, hogy mi történik nagy problémákkal. kívül, A frekvenciaváltókészülékek megsértésének közvetett jele a képernyőn állandó hullámzásgá válik.

   Tápegység

   Ha a TV azt mondja, a kép egyáltalán nem tűnik el, hanem egyszerűen neuropa lett, vagy egy késleltetési monitoron / folyamatosan megrándult, majd az ilyen kellemetlen jelenségek oka a tápegység meghiúsulásá válik. Bármely olyan bp-emberrel, aki nem rendelkezik speciális tudással az elektronikában és a technológiában, kategorikusan elfogadhatatlan. Az elsődleges ellenőrzést azonban a problémák diagnosztizálására végezheti el. Ehhez tegye a következőket.

   Először is A kondenzátorok kiürítése – Ehhez a dugót eltávolítják a kimenetről. Ezután nyissa meg a hátsó panelt, ellenőrizze a vezetékeket a szünetekhez és a versenyekhez. Külön figyelmet kell fordítani a gombok és a biztosíték ellenőrzésére. Ellenőrizze a tápegységet, lehetséges, hogy megolvasztja vagy leválasztott kondenzátorokat vagy ellenállásokat mutatja – észlelés esetén azonnal ki kell cserélnie őket.

   Multiméter segítségével Mérje meg a teljesítménymodul kimeneti áramkörének feszültségét, Paramétereiknek meg kell egyezniük a táblán vagy a kísérő dokumentációban feltüntetett értékekkel. Ha a feszültség különbözik az értékektől és a 200V-os megközelítésektől, akkor a törés okait az elsődleges lánc helytelen működésében kell keresni. Végezze el a TV-t. Ha ebben az időben a videokártya villog, vagy megváltoztatja a színt, azt jelenti, hogy a törés problémája alacsony minőségű huzalok vagy modulok forrása, csak akkor kell javítani.

   A probléma megoldása?

   Mielőtt elkezdené függetlenül javítani a sikertelen TV-t, Fontos, hogy egyénileg értékeljük képességeit és tudását az elektrotechnológiával való együttműködésben. Ha nincs megfelelő képessége, akkor rögzítse a készüléket, hogy sikertelen lesz. Kétségtelen, hogy érdemes elhagyni a problémát a saját problémájával, és lépjen kapcsolatba a hitelesített központtal. A tény az, hogy A televíziós berendezések új modelljei nagyon összetett eszközzel különböztethető meg, és a TV-t károsíthatja.

   Az ilyen típusú művek azonban nem igényelnek minősített segítségnyújtást, például kábelcserét. Az utasítások megfigyelése, tegye meg teljesen. Általános szabályként, a csere megtalálásának folyamata, a részletek nem sikerült és közvetlenül a javítás során nem fordulnak elő nehézségek és problémák.

   Megpróbálhatja kikapcsolni a TV-t, és ismételten futtathatja – Ha a rendszerhibákkal foglalkozik, akkor kiküszöbölheti őket. Ezenkívül megpróbálhatja maximalizálni a megnövekedett mennyiséget – egyes helyzetekben a munka normalizálásához vezet. Ha az oka a jármű okozta feszültség ingadozás és éles ugrik a hálózaton, akkor érdemes telepíteni egy UDO vagy más szünetmentes tápegység – ez lehetővé teszi, hogy racionalizálja a berendezés működését.

   A képernyő fényerejének csökkentését gyakran az energiatakarékos üzemmód csatlakoztatása okozza. Ha kikapcsolja, akkor a kép újra visszaadja a festékeit, és jól és tisztán megkülönböztethető lesz, a paraméter értékét a beállítások segítségével módosíthatja. Ezen a manipulációk listáján, amellyel megteheti magát, ha a TV-t földelni kell, kimerült. Minden más esetben jobb, ha a berendezés diagnózisa és javítása a szervizközpont szakembereit.

   Ajánlások

   Mester segítségre van szükség, ha nem tudja megteremteni az okait a saját hibás működésének oka. Ugyanakkor egy szakembert hívhat otthonról, hogy TV-t vegyen be a központba vagy a javítóműhelybe. A mátrixgal való foglalkozáskor szinte lehetetlen javítani a berendezést önmagukban.

   Ráadásul szinte nagyon nehéz megtalálni a megfelelő pótalkatrészeket, és elvben helyes ilyen jogsértéseket a TV munkájában nagyon kevés ember.

   Ne próbálja megjavítani egy folyadékkristályos mátrix hurkját, mivel a gyakorlatban azt mutatja, hogy ez az elem jobb azonnal megváltoztatni egy újat. Lépjen kapcsolatba a Masterre is, ha a kondenzátort cserélje, és amikor a megvilágítási probléma megtörténik. Hiányában a szükséges kompetenciával, ez nagyon veszélyes, hogy folytassanak független az alkatrészek cseréje, már kis eltérések a technológiai munka arra enged következtetni, elektromos készülék, ami sérti a munkáját, emellett ez okozhat Elektromos sérülés a jövőben.

   Mi van, ha van hang, de nincs kép a TV-n, nézd meg.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: