A TV-vel való hang problémái: az okok és a megoldás módjai

És legalábbis divatosan azt mondják: “Nem nézek TV-t”, sok esetben nem más, mint egy sinusiness. Még akkor is, ha elsősorban monitorként használják, a filmek és a videó megtekintésére szolgáló eszközök az interneten – ez ugyanaz a tv. Kellemetlen, ha meghibásodik. Megbénítja az ismerős szabadidős terveket. Az egyik közös bontás – a tévében hangos problémák. Tekintsük többet az okok és a megoldandó okokról.

Lehetséges okok a hanghiány

A hangnyitás megszakításán gyorsan reagálni kell, különben “repülő” akusztikai rendszer. A hangzás lebontásának okainak azonosítása nem olyan nehéz, még az, aki megérti a készüléket a TV-készülékben, megbirkózik vele. A következő helyzetek gyakrabban kapcsolódnak a hangproblémákhoz:

 • A hangtechnika bekapcsolása után nincs azonnal;
 • A csatornák átkapcsolásakor a hangsor megfigyelhető – hosszú vagy rövid távú;
 • A hangerőt nem lehet beállítani a távirányítón vagy a készüléken;
 • A hang a szokásos térfogatmutatókról csendesebb lett.

Az oka annak, hogy ez történik ez is jellemző. A hang mélysége lehet:

 • A távvezérlő “No Sohang” gombjának bekapcsolása, hatalmas számú ember nem veszi észre ezt, és ne feltételezzük, hogy egy ilyen gomb ott van, a mesterek a trifling helyzetben vannak;
 • A konzol zavara – Az elemek véget értek, a kontaktusok kiürültek, a távvezérlő egyszerűen nem sikerült az élettartam lejárta miatt;
 • maga a hangszóró rendszer lebontása, ami komolyabb;
 • Erősítő hibája a vezetékek károsodása miatt (például égett érintkezők);
 • a processzor deformációja;
 • törött oszlopok vagy akusztikus fülhallgató;
 • Csökkentett vezérlőlap.

Ha a készülék be van kapcsolva, és a hangszórók hangja nem megy, akkor úgy viselkedhet, mintha valami még rosszabb lenne, ha rosszabb lenne. Például csak nyugodtan indítsa újra az eszközt, és normál üzemmódban fog keresni. Ha nem működik, akkor érdemes szétszerelni a konzolt. Ellenőrizze, hogy az elemek működnek-e, szinte először kell.

Ha ez nem így van, akkor megnézheti a tv-készülékeket és csatlakozókat.

Gyakori hibák

Azonnal az akusztika bűnei nem szükségesek, mert más elemek képesek megtörni. Ha a hang eltűnt, élesen, a megtekintés során, valószínűleg a bezárás történt a mikrocirkuuitban. A folyamatosság gyenge csatlakozás miatt vagy, ami gyakrabban fordul elő, a feszültség ugrások miatt. De amikor a mikroáramkör elromlott vagy fúvott kapcsolatok, ez általában akkor fordul elő a jellegzetes szaga Gary. Néha is füstöl. Ha ez történt, a kábelt ki kell húzni a hálózatból, és meghívni a hazai mesterek. Javítás szükséges szakember.

Olvasson tovább  Hogyan és mit kell tisztítani az Epson nyomtatót?

Torzulások

Ha a hagyományos hangzás helyett a megtekintés alatt kattint, akkor, ha a TV-scrollok és a “stutter”, ha a hangsor, mint a “úszik”, akkor ez a helyzet is szükséges a gyorsabb megoldáshoz. Ha a hang élesen gyenge lett, valami a háttérben csörlik, vagy sípol, először ellenőrizze, vagy pontosan a TV-n. Egy laptop vagy más technika csatlakoztatható az eszközhöz, ellenőrizze a beállításokat. Ha a TV zümmög, a csatornák figyelése közben ez a lépés kihagyásra kerül.

A következő okok miatt lehetséges a hangerő, vagy folyamatosan megalapozott gyenge hangzás a TV-ben

 • A rádiócsatornával kapcsolatos problémák – ebben az esetben meg kell hívnia a szakembert javításra;
 • Processzor működési hibák – szintén kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal;
 • A memóriakártya meghibásodása – és ez a probléma a professzionális segítség nélkül nincs megoldva.

Remélem, hogy mindent önmagában tartanak,. Természetesen, ha bekapcsolja / kikapcsolja a TV-t, és a probléma eltűnt, nem szükséges újra keresni.

De ha a torzított hang az, hogy és az ügy emlékezteti magát, itt az ideje, hogy hívja a mestereket.

Megjelenés későn

A hang a videó mögé eshet, vagy nem egyezik meg vele, hogy komoly lassulással jelenjen meg – ez is meglehetősen gyakori típusú törés. A szakértők a következőket mondják:

 • Ha az eszköz be van kapcsolva, nincs hang, de egy ideig megjelenik, de egy ideig, 10 másodperctől néhány percig, akkor a TV csatlakozójának megszakításában lehet; Javíthatja ezt a problémát a szervizközpontban;
 • Ha a hang elmarad, a dinamikus bontásokat nem lehet kizárni, de csak a mester diagnosztizálható;
 • Végül, ez lehet a shinging kapcsolatok, és ez a szervizközpontban is megszűnik.

Veszélyes történet – Próbálja meg megszüntetni a bontást, ha nincs bizalom a saját tapasztalatában ezen a részen. A hang leállt, az öndiagnosztika és javítás minden biztonságos módszere nem segített, szükség van egy kérdés megoldására a szervizközponton keresztül.

Eltűnik a megtekintés közben

Ha a hang élesen eltűnt a megtekintés során, és a helyiségben helyezték el a helyszínen, a jelerősítő éghet, éghet és felelősséget tudott a mikrocircuit hangjáért. A TV azonnal ki kell kapcsolnia, távolítsa el a kábelt a kimenetről.

Ha a hang időről időre történő megtekintés közben eltűnik, de akkor önmagában helyreáll, valószínűleg néhány elektronikus alkatrész túlmelegedésében van. Túlmelegszik, hűvös, majd újra bekapcsol. De nincs semmi örülni: előbb-utóbb az összetevő égési sérülése, és a teljes javítás még mindig van.

Ha egyidejűleg a hang és a videó egyidejűleg eltűnik, győződjön meg róla, hogy a készülék nincs csatlakoztatva a TV-hez. Azaz, váltson a normál csatornára. Ha a csatornán minden rendben van, akkor az eset a legvalószínűbb a kábelen. Az ilyen kábelek teljesen meghiúsulhatnak: a kép eltűnik és a hang. De gyakran részben törnek, akkor a hang eltűnik egy fényes futó képernyővel. A műsorszórás hangjának lejátszásában nem lesz probléma.

Fontos! A hang egy vagy több csatornán eltűnik. Ha csak egy, valószínűleg az ok nem a TV-ben, hanem egy adott csatorna sugárzásának megsértésével.

Nincs hang, amikor bekapcsol

Mielőtt televíziót szállít a szolgáltatáshoz, meg kell győződnie arról, hogy a hangerő gomb nem nulla. Elég furcsa, de az emberek elfelejtik ellenőrizni az első banális okozza az állítólagos bontásokat. Ismét ne felejtsd el a távvezérlő “Hang” gombjának bekapcsolását. A távirányítóval való használat során nem igényelhet, de egy nap véletlenszerűen nyomja meg (például egy gyermek), és mindez csak azt hiszem, hogy milyen egyszerűen törött TV.

Olvasson tovább  Szovjet stílusú belső

Ha nincs pontosan a távvezérlőn, de nem sikerül, ki kell kapcsolnia a TV-t. Szerezd meg a vezetéket a kimenetről, várjon néhány percet. Kapcsolja be újra az eszközt a távvezérlő kikapcsolásával. Ha a hang nem jelenik meg, akkor nagyobb valószínűséggel, a “válogatás” hangszórókban vagy a kapcsolatok lebontása.

Ellenőrizze a törés lehetséges okát a TV-fejhallgatóhoz. Ha a hang a fejhallgatóba kerül, akkor megszakította a hangszórókat a TV-ben. A fejhallgatók kikapcsolhatók, mert meg kell venned a telefont, és hívja a Master-t. Vagy csak küldje el a berendezést az autóba, és vezesse a szervizközpontba.

Elégtelen mennyiség

Ha a TV észrevehetővé vált, hogy a távirányítón ugyanazokkal a jelzővel dolgozzon, talán a távirányítón, valaki észrevétlenül bekapcsolta az éjszakai funkciót. Vagy bekapcsolva, és elfelejtettem róla. Talán maga a konzol nem működik, de ez ritka eset ebben a helyzetben.

Ha a probléma nem tűnik el, és a bekapcsolás / kikapcsolás nem segít, akkor is meg kell fordulnia a mesterhez. A hangszóró rendszert terjeszti, ellenőrizze a hangszórókat, a zsetonokat, az erősítőket.

Nincs szabályozás

Ha automatikusan hangzik, akkor nem kapcsol, vagyis nincs hozzá, és nem csökkent, ismét meg kell kezdeni az ellenőrzésekkel. Ha a távirányító nélküli hang szabályozott, itt az ideje, hogy megváltoztassa a távoli. Ha manuálisan manuálisan van, a beállítás is lehetetlen, előfordulhat, hogy vissza kell állítania a beállításokat a gyárba. Lehetőség van frissíteni a TV-t, amely folyamatosan történik, egy adott esetben nem halad át innen és hangproblémák. Például a frissítés megkezdődött, és a TV-készülék tulajdonosa közvetlenül a folyamatban bekapcsolta, az új firmware telepítésének fő követelménye nem teljesül. Innen és hangproblémák.

Más “terápia”, mint a firmware korábbi verziójának visszamaradása. Ha a TV-t a frissítés után nem indul el, manuálisan kell újraindítani az újraindítást. És a tulajdonosnak meg kell látnia az értesítést a képernyőn, hogy a frissítés sikeresen megalapozott.

Hasznos tanácsadás

Ott van olyan vélemény, amely kényelmes televíziós hangot szervez, maga a készülék külső hangszórórendszerhez csatlakoztatható. Ma 4 fajta ilyen rendszert aktívan használnak: egyszerű akusztikus sztereó rendszerek, multichannel kompakt rendszerek surround hangzás, teljes körű rendszerek a “Home Theater” típus, Saunbars. Az egyszerű akusztikai rendszerek a következő esetekben kényelmesek lesznek:

 • Nem akarok túlfizetni a felesleges volumetrikus hangot;
 • A zenei háttér nem olyan fontos, mint a film párbeszéde;
 • A szoba, amelyben a TV megéri, nem olyan nagyszerű, hogy nagyon jó elegáns hangzást biztosítson;
 • Légy nagy szoba, de nem akarok oszlopokkal ragadni.
Olvasson tovább  Antennák az FM rádióhoz: Jellemzők, modell áttekintés, kapcsolat

A kompakt többcsatornás hangrendszer megfelel azoknak, akik nagyobb befektetések nélkül szeretnék javítani a TV hangjellemzőit. De a teljes körű rendszerek alkalmasak azok számára, akik egy nagy helyiségben valódi házimozvert kívánnak rendezni. Ebben az esetben a Sound Willopach nagyon jó minőségű lesz.

Az ideális hangpályával rendelkező filmek megtekintése elégedett lesz ezzel az akvizícióval.

És egy másik fontos szakértői tanács a TV megfelelő működéséről.

 • Tökéletesen, ha a TV távol van az ablakoktól. És ne tegye a fűtési eszköz mellett. A Windows között – egy másik nem megfelelő TV-terület. Mindez a gyorsabb bontásokhoz vezet, beleértve a hangot is.
 • A TV körüli elektrosztatikus mezőnek köszönhetően sok por felhalmozódik. És ez lesz gyakori oka a bontásoknak, ha nem távolítják el az időben. Legalább egy párszor évente kell eltávolítania a port porszívóval. Természetesen a TV-t le kell választani a tápegységből.
 • Ha az LCD TV-hez tartozik, akkor ne adjon meg 6 és több órát egy sorban. Meg kell védenie a technikát a sokkoktól, hogy az izzót időben megváltoztassa. Amikor a készüléket egy másik szobába továbbítja, akkor a lehető legnagyobb mértékben meg kell tenni.
 • A plazma TV-t önmagában lehűtjük, egy speciális ventilátor beépül. És ha bizonyos változások történtek a ventilátorban (hang), akkor érdemes felhívni a mestereket a diagnózisra.
 • Az LCD monitorok és a plazma TV-k törlődnek az elektromos üzletekben értékesített különleges szalvétákkal.
 • Nem lehet televíziót szervezni olyan stresszt, mint a gyakori bekapcsolás / kikapcsolás.

  Ha ezt a szokásos tippeket követi, akkor a hang vagy a kép leesett kockázata a TV-be esik. A technika sokáig szolgál majd, és minden nap örülni fogja a kifogástalan munkát.

  Arról, hogy mit kell tennie, ha nincs hang a TV-n, nézd meg a következőt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: