A vezeték nélküli fejhallgatók csatlakoztatása és aktiválása?

A közelmúltban egyre több ember szeretne vezeték nélküli fejhallgatót használni a vezetékes helyett. Természetesen sok előnye van benne, de néha problémák merülnek fel, ha csatlakozik. Ebben a cikkben foglalkozunk azzal, hogy milyen problémákkal és velük való megbirkózás.

Hogyan engedélyezheti a telefont?

A vezeték nélküli fejhallgatók telefonhoz való csatlakoztatásához meg kell tennie Számos cselekvés:

 1. Ellenőrizze, hogy a fejhallgatók teljesen fel vannak töltve, és szerepelnek-e;
 2. Konfigurálja a hang és a mikrofon hangerejét a fülhallgatóba (ha van);
 3. Csatlakoztasson Bluetooth okostelefonon és fejhallgató között;
 4. Értékelje, hogy a hang mennyire hallható a zene meghallgatásakor;
 5. Szükség esetén adja meg az összes szükséges gadget beállítást;
 6. Ha az eszközben az automatikus mentés nem érhető el, mentse el a beállított paramétereket önállóan, hogy ugyanazt a műveletet minden alkalommal végezze el.

Fontos észrevenni, hogy sok eszköz esetében speciális alkalmazások vannak, amelyek letölthetők a telefonhoz, majd közvetlenül beállíthatók.

Ha csatlakoztatta a fülhallgatót, de akkor úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk az újra, meg kell szüntetnie a párosítást az eszközön. Ehhez menjen a telefon beállításaihoz, keresse meg a csatlakoztatott headset modellt, majd a “Cancel konjugáció” opciót, kattintson rá, és erősítse meg a műveleteit egyetlen kattintással az “OK” gombra.

Ezután könnyen csatlakozhat egy másik modellt ugyanazon eszközhöz, és állandóvá válhat, és az alábbiakban leírt műveleteket végeztük.

Bluetooth kapcsolat utasításai

A fejhallgatók Bluetooth-on keresztül történő csatlakoztatásához először győződjön meg róla, hogy van-e Bluetooth a készüléken. Valószínűleg, ha a telefon modern, ott lesz, mert szinte minden új modell, és sok régi ez a technológia beépül, amelynek köszönhetően a fejhallgató vezeték nélkül csatlakozik.

A kapcsolat szabályai több elemből állnak.

 • Kapcsolja be a modulot a Bluetooth számára tervezett okostelefonon.
 • Aktiválja a csatlakoztatási módot a fejhallgatón.
 • Hozd a fülhallgatót a készülékhez a Bluetooth-hoz, amelyhez csatlakozni szeretne, de nem további 10 métert. Ex: Olvassa el a fejhallgató beállítási útmutatóját, amelyet a készletben vásárol, vagy a gyártó hivatalos honlapján.
 • Kapcsolja be a fejhallgatót.
 • Keresse meg az eszközök listáját a készüléken a fejhallgatómodellben. Leggyakrabban ugyanúgy kerülnek rögzítésre, mint amennyit hívnak.
 • Kattintson erre a névre, és a készülék megpróbál csatlakozni hozzá. Ezután jelszót igényelhet tőled. Adja meg a 0000 -t – leggyakrabban ezek a 4 számjegy a konjugációs kód. Ha nem illeszkedik – menjen a Felhasználói kézikönyvbe, és keresse meg a megfelelő kódot.
 • Aztán, amikor a kapcsolat történt sikeres, a fejhallgató ki kell tölteni, vagy a fényjelző egyszerűen világít, ami egy sikeres kapcsolat jel.
 • Néhány fejhallgató, amelyet tároló- és töltési esetként értékesítenek, különleges helyet kell alkalmazni egy okostelefon alkalmazására. Ezt a kézikönyvben is meg kell írni. Ez az eljárás egyszerű, és mindegyik megbirkózik vele.
 • Miután sikerült legalább egyszer csatlakozni, egy másik alkalommal, amikor maga a készülék maga a fejhallgatót fogja látni, és nem kell minden alkalommal összekapcsolnia őket – minden megtörténik automatikusan.

Hogyan aktiváljuk?

A fejhallgató munkájának aktiválásához meg kell találnia a befogadás gombot az eseten vagy a fejhallgatóban. Ezután helyezzen egyet vagy mindkét jövedelmet a fülbe. Miután megtalálta a gombot, és nyomja meg, tartsa az ujját néhány másodpercig, amíg a fülbe a fülbe kerül, vagy az indikátor nem ragyog a fejhallgatóra.

Gyakran a fülhallgatónak 2 mutatója van: kék és piros színek. A kék jelző jelzi, hogy a készülék bekapcsolt állapotban van, de nem áll készen arra, hogy új eszközöket keressen, de csatlakozhat azoknak az eszközökhöz, amelyekhez korábban csatlakoztatva van. A piros jelző villogása azt jelenti, hogy a készülék be van kapcsolva, és már készen áll az új eszközök keresésére.

Hogyan lehet engedélyezni a laptopon?

Ha a legtöbb okostelefon kezdetben beágyazta a Bluetooth funkciót, lehetővé téve, hogy könnyen és gyorsan csatlakoztassa a vezeték nélküli fülhallgatót, akkor bonyolultabb a számítógépek és a laptopok. Minden attól függ, hogy milyen új laptopja van, és mi van a beállítások.

A laptopok előnye, hogy a rendszerben lévő szükséges beállítások hiányában mindig megpróbálhat új illesztőprogramokat telepíteni az internetről és más frissítésekre, amelyek alkalmasak a laptopra.

A fülhallgató csatlakoztatása laptophoz való beállítása meglehetősen egyszerű.

 1. A laptop menü megnyílik, és a Bluetooth opció van kiválasztva. Ugyanaz a megjelenés, mint az okostelefonon, csak a címke gyakrabban kék. Kattintson rá.
 2. Akkor be kell kapcsolnod a fülhallgatót.
 3. A laptop bekapcsolása után elkezdi keresni a modellt. Aktiválni a keresési felbontás – Ehhez a fejhallgató „megengedett” – ez fogja megmenteni a keresési idő és felgyorsítja a következő kapcsolatok.
 4. Ha szükséges, adja meg a PIN-kódot.
 5. Ha a kapcsolatot jóváhagyják, automatikusan menteni kell, és a következő alkalommal gyorsabban történik – szükség lesz arra, hogy újra meg kell kattintani a Bluetooth-jelet.

Hogyan csatlakozhat a lejátszóhoz?

Csatlakoztasson vezeték nélküli fülhallgatót a lejátszóhoz, amelyben nincs beépített Bluetooth, esetleg egy speciális Bluetooth-adapteren keresztül. Jellemzően az ilyen adapterek analóg bemenettel rendelkeznek, és a kettős átalakítás révén következik be: a számoktól az analógig és a második alkalommal az ábrán.

Általában jobb látni az utasításokat és a lejátszót, valamint a fülhallgatót. Talán a kapcsolódási módszereknél lesznek leírva, vagy kapcsolatba léphet a szervizközponttal, ahol a tapasztalt mesterek megvizsgálják mindkét eszközt, és képesek lesznek megoldani a problémát.

Lehetséges problémák

Ha nem kapcsolódik a Bluetoothhoz, Számos oka van.

 • Elfelejtetted bekapcsolni a fejhallgatót. Ha nem szerepelnek, az okostelefon nem tudja észlelni ezt a modellt. Ez leginkább azokkal a modellekkel történik, amelyeknek nincs fényjelzője, jelezve őket a befogadásukon.
 • Fejhallgató már nem kapcsolódó módban. Például egy 30 másodperc, amely alatt fejhallgató áll rendelkezésre más eszközökkel való párosításhoz. Túl sokáig megszakadhat a Smartphone Bluetooth beállításaival, és a fejhallgató sikerült kikapcsolni. Nézd meg a fényjelzőt (ha van ilyen), és meg fogod érteni, hogy szerepelnek-e.
 • A fülhallgató és a második eszköz közötti nagy távolság elfogadhatatlan, így a készülék nem látja őket. Lehetséges, hogy kevesebb, mint 10 méter távolságra van, például a szomszédos szobában, hanem a fal között, és ez is zavarhatja a kapcsolatot.
 • A fejhallgatót nem nevezték el a modelljüknek. Olyan gyakran történik a kínai fejhallgatóval, például az AliExpress segítségével. Még a hieroglifák is kijelölhetők, így meg kell szakítania a fejét, hogy a csatlakoztatni kívánt eszközt. Ahhoz, hogy ez könnyebb és gyorsabb, kattintson a “Keresés” vagy “Frissítés” gombra a telefonban. Egyes eszköz eltűnik, de továbbra is szüksége lesz.
 • Az akkumulátor fejhallgatót dobott. Gyakran a modellek figyelmeztetnek arra, hogy a mutató leül, de nem történik meg mindenkivel, így ilyen probléma is lehetséges. Töltse fel a készüléket egy ügyben vagy USB-n keresztül (attól függően, hogy a modell biztosítja), akkor próbálja meg újra csatlakozni.
 • Indítsa újra az okostelefont. Ha valamilyen probléma merült fel a telefonjával, és úgy döntött, hogy újraindítja, akkor negatívan befolyásolhatja a vezeték nélküli eszközök csatlakoztatását a telefonhoz. Lehet, hogy nem csatlakozhatnak automatikusan, és meg kell tennie a fent leírt műveleteket, ismét.
 • Egy másik gyakori probléma: A telefon nem lát semmilyen eszközt az operációs rendszer frissítése után (csak az iPhone-ra vonatkozik). Ez annak köszönhető, hogy az illesztőprogramok legújabb verziói nem kombinálhatók a fejhallgató firmware-vel. Meg kell javítania és sikeresen csatlakozni, vissza kell térnie az OS régi verziójához, vagy töltsön le egy új firmware-t a fejhallgatóhoz.
 • Néha előfordul, hogy a Bluetooth jel megszűnik annak a ténynek, hogy a fülhallgatóban és az okostelefonon lévő Bluetooth nem felel meg egymásnak. Ezt meg lehet oldani csak a kapcsolatot a szolgáltató központ, de vissza tudja hívni ezeket garancia fejhallgató és megszerezni újakat, amely illeszkedik a készülék.
 • Ha vezeték nélküli fülhallgatót csatlakoztat egy laptophoz, néha ilyen probléma van: A PC nem látja a csatlakoztatni kívánt eszközt. Ahhoz, hogy megoldja, többször kell beolvasnia, miközben leválasztja a kommunikációs protokollt.
 • Néha nincs modul a laptopban más eszközök csatlakoztatásához, és külön megvásárolható. Vásárolhat adaptert vagy USB portot – olcsó.
 • Néha az eszköz nem kapcsolódik, mivel az okostelefon operációs rendszerben hiba történt. Ezek a problémák ritkán fordulnak elő, de néha még mindig vannak. Ebben az esetben kikapcsolnia kell a telefont, és újra engedélyeznie kell. Ezt követően próbálja meg újra csatlakoztatni a fülhallgatót.
 • Ez megtörténik, hogy csak egy fülhallgató van csatlakoztatva a telefonhoz, És egyszerre akartál csatlakozni. Ez annak köszönhető, hogy a felhasználó sietett, és nincs ideje, hogy szinkronizálja a fejhallgatót egymással. Először figyelmeztetnie kell mindkét fejhallgatóból, hogy egymáshoz kapcsolódnak. Ez lehet egy rövid jel vagy szövegjelzés oroszul vagy angolul. Ezután csak bekapcsolja a Bluetoothot, és csatlakoztassa a fülhallgatót az okostelefonhoz.

Hogyan kell csatlakoztatni vezeték nélküli fejhallgatót egy laptophoz és számítógéphez, lásd alább.

Beszéltünk minden lehetséges módot a vezeték nélküli fejhallgatók különböző eszközökre történő csatlakoztatására, valamint a folyamat során előforduló problémákra.

Ha óvatosan olvassa el az utasításokat, és mindenki nem rohan, mindenki megbirkózik ezzel a folyamattal, mivel a vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatásakor, általában rendkívül ritka.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: