A vezeték nélküli fejhallgatók használata?

A vezeték nélküli fejhallgató neve önmagáért beszél – Ezek az audiojel-átviteli eszközök csatlakoztatva vannak és vezeték nélkül működnek. Az ilyen eszközökkel kényelmes és kényelmes, mert nagyon népszerűek a világ minden táján.

Mielőtt ilyen eszközbe jutna, meg kell ismernie a használat szabályait.

Konstruktív jellemzők

A tervezésben a vezeték nélküli fejhallgatók nagyon hasonlítanak a szokásoshoz, amelyek kábelen keresztül vannak csatlakoztatva. A különbség csak egy részletet érinti – a vezetékek hiánya. Az információ átvitelhez 4 vezeték nélküli csatornát használnak. A jel fogadásához és feldolgozásához a vezeték nélküli fejhallgatók külön beépített táplálkozási és vevőkészülékkel vannak felszerelve.

A strukturális jellemzők szerint megkülönböztetik a vezeték nélküli fejhallgató 3 fő fajtáját.

 • Teljes méretű különbözik egy merev keret jelenlétében egy félkör alakú formájában, amely összeköti a fejhallgatót. Megbízható tervezés, nagy méretek és kiváló hangzás – az ilyen modellek főbb jellemzői. A legjobb otthoni használatra.

 • Általános vezeték nélküli A fejhallgatót a fül külső részéből rögzítik, egymás között nincsenek összekapcsolva. A legtöbb modellt jó hangminőség jellemzi. A fülhasználat nem teljesen zárva van. Számos gyártó kínál összecsukható modelleket a felső vezeték nélküli fejhallgató.

 • Betét A modellek fülbeömlőnyílásban vannak rögzítve a különleges csapdák miatt. Az ilyen eszközökkel kényelmes a vonat, nem zavarja az aktív életmódot. Egyes modellekben egy speciális peremet talál, amely nagyobb jelzést biztosít.

Adatátviteli módszerek

Az információs átviteli módszertől függően a vezeték nélküli fejhallgató 4 fő kategóriája van elosztva.

 • Bluetooth – Ez egy népszerű adatátviteli módszer, amelyet tiszta hangzásra, minimális számú beavatkozásra és torzításra értékelnek. A munka tartománya 10 méter, és a jelet a maximális távolságon még a relatív tisztaság és a kiváló minőség jellemzi. Az akadályok jelenléte nem befolyásolja a jel minőségét.

 • Infravörös kikötő – Ez nem a legjobb lehetőség a zene szerelmeseinek, mert a hangminőség sok kívánatos. A jelátviteli távolság nem haladja meg a 10 métert, ilyen távolságon a hang nagyon torzul. Az ilyen típusú adattípusú fejhallgatók filmek, programok és telefonbeszélgetések megtekintéséhez használhatók.

 • Rádió hullám – Ez egy stabil módja az adatok átvitelének, amely elérheti a 150 kilométert. A rádióhullámok akadályai nem akadályok, kivéve a vasbeton szerkezeteket. De a fejhallgató és a jel forrása közötti távolság növekedésével csökkenhet az átviteli minőség. A jel is interferencia lehet.

 • Wi-Fi – Ez az adatok átruházásának egyik legjobb módja. A vezeték nélküli fejhallgatók közvetlenül vagy útválasztóval dolgozhatnak. A kiváló minőségű fejhallgatómodellek kiválasztása, magabiztos lehet a kiváló minőségű hangzásban, a tömörítés és az interferencia hatás hiányában. Ebben az esetben még 2 fejhallgató is működhet a jel egyik forrásából.

Kapcsolat

Telefonra vagy táblagépre

A vezeték nélküli fejhallgatót egyetlen séma kapja meg. Figyelembe vesszük a fejhallgató csatlakoztatásának elvét Bluetooth-val:

 • A mobileszközön Bluetooth aktiválódik;

 • A Bluetooth a fejhallgatón is aktiválódik, ez a folyamat a cégtől és az eszközmodelltől függően eltérő lesz, mivel ezen elemről részletesebb információkat lehet beszerezni az eladóból vagy a gyártóból;

 • A szinkronizálás fejhallgatóinak készenlétére a beépített LED hangjelzését vagy jelét jelzi;

 • A mobilkészülék elkezdi beolvasni a rendelkezésre álló eszközöket, amelyek megjelennek a megfelelő listában;

 • Válassza ki a fejhallgatót a listából a modell vagy cég nevével;

 • Erősítse meg a kapcsolatot, írjon be olyan jelszót, amely eltérhet a szabványtól (0000), amelyet a fejhallgató dokumentációjából tanulhat;

 • Mobileszköz automatikus üzemmódban “Ne feledje” egy új kapcsolat és jelszó, amely azonnali szinkronizálást biztosít minden egyes alkalommal.

Számítógéphez

Nehezebb csatlakoztatni a Bluetooth vezeték nélküli fejhallgatót, mert nem minden PC modell van felszerelve ezzel a modullal. Csak néhány, modern laptop modellek képesek átadni az információkat ezen a csatornán.

A Bluetooth nélküli számítógépekhez olyan megfelelő modult vásárolhat, amely lehetővé teszi a fejhallgató szinkronizálását.

A használathoz használt USB csatlakozó. Szintén szükséges Telepítse a megfelelő illesztőprogramokat. Ezután a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • A Start menüben válassza ki az “Eszközök és Nyomtatók” fület;

 • aktiválja a Bluetooth fejhallgatót;

 • Kattintson az “Eszköz hozzáadása” gombra, miután a Windows elkezdi keresni az aktív eszközöket a párosításra kész;

 • Adunk meg egy jelszót;

 • Válassza ki a fejhallgatót, mint a főberendezés, amelyen keresztül az audiojel lejátszásra kerül.

Ezeket a hátrányt követően vezeték nélküli fejhallgatót használhat.

Funkciók és menedzsment

A vezeték nélküli fejhallgató és a külső különbségek nagy kiválasztása ellenére funkciók és menedzsmentjük, mindegyikük olyan, mint egymással. A ház túlnyomó számában 3 gomb található. Funkcióik eltérőek a tartás időtartamától és a sajtó opcióktól függően. A vezeték nélküli fejhallgatók felhasználójának rendelkezésére álló funkciók szintén szabványosak a legtöbb modell számára.

 1. A be- és kikapcsolás egy gombnyomással kombinálva van. Általában egy hosszú sajtó működik, amely néhány másodpercig tart. Találkozhat olyan modellekkel, amelyek különálló energiagazdálkodási elemekkel vannak felszerelve.

 2. Hangerőszabályozó – Ezek két gomb a “+” és a “-” jelöléssel. Gyakran ugyanazok a gombok, amelyek zenei kompozíciókat tudnak váltani.

 3. Szüneteljen és kezdje el a pályát – Többfunkciós gomb. Sok gyártó hozzá további funkciókat is, amelyek között lehet egy játékos, hívások fogadása, hívja az utolsó telefonszámot vagy hang felvétele.

 4. Néhány modellben Lehet, hogy külön gomb lehet a bejövő hívások készítéséhez.

 5. A jelforrás (FM rádió, SD kártya) bekapcsolásához is jelen lehet Különálló ellenőrzés.

Ha a fejhallgató kialakítása nagy számú gombokkal van felszerelve, kevésbé vonzó és nehézbb lesz. Emellett egy gombnyomással rendelkező funkciók nagy hozzárendelése érdekében az eszközkezelés kevésbé kényelmes lesz. Ezt a pillanatot egy adott modell kiválasztásakor figyelembe kell venni.

Töltő

Általában vezeték nélküli fejhallgatóval Van egy speciális kábel, amely töltésre szolgál. Használja nagyon egyszerűen. Szükség van a kábelbetét egyik oldalára az USB portba, és csatlakoztassa a másik oldalt az áramforráshoz. Az ilyen forrás nem csak egy okostelefon / tabletta áramellátása lehet, hanem egy számítógép vagy laptop is.

A szakemberek tanácsot adnak a töltő kábelhez való használatra, amely a csomagban szerepel. Ha másik vezetéket használ, a beágyazott elemek állapota romolhat. Az ilyen változások gyors mentesítésben vagy megtagadásban jelennek meg. Általában a töltés 1-2 órát igényel – az elemek típusától függ. Megtanulhatok a fejhallgató teljes terheléséről a mutató állapotának megváltoztatásával. Megállíthatja a villogást, vagy megváltoztathatja színét. A töltött fejhallgatók jobbak a tápegységből.

Tippek a használathoz és az ellátáshoz

A modern vezeték nélküli fejhallgatók megbízható eszközök, amelyek hosszú távú munkához jönnek létre. De biztosítaniuk kell a megfelelő gondosságot, ami számos követelmény teljesítése.

 1. Eszköz nem szabad magas páratartalomban tárolni. Továbbá a magas hőmérséklet hatásai negatívan befolyásolják az eszköz állapotát és teljesítményét.

 2. Mechanikai károk jelentősen csökkentheti a fejhallgató teljesítményét, vagy nem működőképes állapotba vezetheti őket.

 3. A beépített elemek élesen reagálnak a hibákra, amelyek a töltőeszköz alatt engedélyezettek.

 4. Ambushi kell időszakos csere és rendszeres tisztítás.

 5. Maximális hangerő nem csak negatívan befolyásolja a fülek egészségét, hanem csökkenti a fejhallgató élettartamát is.

 6. A készüléket speciális esetekben vagy esetekben kell tárolni. Ha a gyártó nem aggódott a fejhallgató vagy a fedél / tok biztonságos tárolása miatt elveszett / elrontott, akkor késedelem nélkül új rögzítést kell vásárolnia.

Lehetséges problémák

Bizonyos esetekben a készülék nem látja a fejhallgatót. Az ilyen helyzet okai lehetnek a következők:

 • A fejhallgatóknak töltésre van szükségük;

 • Az eszközök szinkronizálása nem aktiválható;

 • A fejhallgató ki van kapcsolva;

 • Az automatikus szinkronizálás mobil eszközének hiánya, amely minden esetben kézi kapcsolatot igényel, számítógép esetén ezt az eljárást folyamatosan elvégezni kell.

A következő videó áttekintést és árnyalatokat mutat be az Airpods 2 vezeték nélküli fejhallgató használatával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: