A “Vilia” kamerák áttekintése

A 70-es évek elejétől kezdve, és a múlt század közepéig a Szovjetunióban egy iskolai kamera “Vilia” volt. Az elfogadható érték és a gyártott termékek nagy száma miatt az ilyen eszközök nagy népszerűséget élveztek a fotók szerelmeseinek körében. Jellemzők, modellsor, használati utasítás – a “Vilia” kamera felülvizsgálatában.

Sajátosságok

A “Vilia” kamera 3,5 cm szélességű filmmel van ellátva, 2,4×3,6 cm-es képmérettel. A készüléknek van egy “triplet-9-3 4/40 mm” lencse. A készülék optikai keresővel van ellátva, amelynek háttérvilágítású kerete van, amely jelzi a kerethatárokat.

Az expozíció automatikus telepítésének eleme érvényes a szelén expozíciómérőjére. A membrán expozíciófeldolgozása megjelenik a keresőben a galvanométer nyíllal. Ha az automatikus üzemmód ki van kapcsolva, kiválaszthat egy membránt manuálisan egy stabil zársebességgel 1: 30. Berendezés méretei: 7.2×8,5×12,8. 0,45 kg tömege. Az eszköz elemek nélkül működik, az automatika a szelén elemétől működik, amely a lencse közelében található lencse.

Felülvizsgálati modellek

A “Vilia” vonal 4 módosítást tartalmazott.

 • “Vilia-Vilia” – a modell, ahol a szabályozás a fénymennyiség áthaladó membrár esik a mátrix képet alkotni kézzel végzik.
 • “Vilia-Auto” – szoftverkészülék volt. A kistisztúló mechanizmus automatikus módban megváltoztatható, és expozíció és rekeszérték.
 • “Silhouette-Electro” – olyan eszköz, ahol a főelem egy membrán volt.
 • “Orion neki” – eszköz, ahol az első helyen expozíció.

Az eszközök különböző nevek, de ugyanarra a kamera opciói vannak. Kíváncsi vagyok Funkciókat, amelyek a modern kamerákban a megfelelő üzemmódok átkapcsolásával történik, az elmúlt században 4 kamerák felszabadulása szükséges. Az egységes kamerák, a lencsék azonosak. A szóban forgó kamarák különbségek voltak, amelyek nemcsak a mátrixra eső fény mennyiségének szabályozása, hanem a magasságvevő berendezése is.

“Vilia-Vilia” a múlt század 70-80 évében a Fehéroroszország optikai mechanikai egyesülete által termelt. Későbbi opciót “Vilia-Auto” -nak nevezték. Ezeket az opciókat az idő alatt több mint 3 millió darabot gyártottak.

Eszköz tok “Vilia-Auto” műanyagból készül, és a végeket szürke acél zárványokkal díszítették. Az elülső és hátsó panelek mély barázdák voltak, amelyek lehetővé tették, hogy megbízhatóan tartsa a kamerát a kezében.

A fényképezőgép elülső oldalán van egy lencse és elég nagy szemkereső (bal oldalon). És egy nagy zárgomb a jobb oldalon. A gomb helye nagyon kényelmetlen – alatta és hosszú távon.

A hátán van:

 • keresőablak;
 • A film fogékonyságának mechanizmusa;
 • Acélkulcs a keret zárolásának és szállításának szabályozásához;
 • Az összecsukható hátlapon van egy emlékeztető filmek.

A fényképezőgép modelljének keresőjét magas informatív jellemzi. Ez egy nagyméretű képet biztosít egy kézzelfogható torzítással. Figyelembe veheti az eszközt, amely a fotópapírt a Photo Ending asztalon tartja, szerkesztette a parallaxit 80 cm-re, valamint a jobb oldali expozíciós méretarányra nyíllal.

A skála részleteket és membránt tartalmaz, amely lehetővé teszi az utóbbi munkáját. A kamra alján található:

 • Állványfészek;
 • A film cseréjekor zárható ki;
 • Ablakszámláló keret.

A bal oldalon van egy lyuk a vezetékes szinkontaktus és a hátsó fedélzár székrekedés. A készülék olyan mechanizmussal van felszerelve, amely megfordította a filmet egy összecsukható mérőszalaggal és egy kitörő eszközzel.

Az automatizálást egy kis mennyiségű lencse karja irányítja. Ha a kar az A módban van, akkor a készülék automatikusan konfigurálja az expozíciót. “Silhouette-Electro” – “Vilia” kamerák változatossága. A készülék az iskolai kis informátor kamerákra utal. Teljes készlet 1,35 m filmben a kazettákban. Keretméret 2.5×3,6 cm.

A terméket műanyag házban ábrázolják, ugyanabból az anyagból összecsukható fedéllel. A fedél fapozhatósági skála, töltött film. Van egy nem eltávolítható fogadó tekercs. A Frame Counter funkciója az automatikus visszaállítás funkciója a hátlap megnyitásakor.

A készülék nem cserélhető lencsével van felszerelve. Szálméret a fényszűrők rögzítéséhez – 46×0.75 mm. A fő zárhoz egy négyszeres membrán található. A szimbólum és a távolság skála állítható. A zár kétpontos, elektronikus vezérléssel működik.

Az áramforrások 4 elem D-0,06 vagy RC-53. “Orion neki” – olyan eszköz, ahol a membrán működését automatizálással végzik. Az iskolai kis információs kamerákra utal, amelyek jellemzői hasonlóak a “Vilia” vonalban szereplő berendezés jellemzőihez. Fő különbsége az, hogy ez egy excerpt prioritású eszköz, amelyben a mátrixra eső fény mennyisége automatikusan leesik, a membrános jelző, amely megfelel a zársebességnek manuálisan beállítva.

Utasítás

Az eszköz használata előtt olvassa el az utasításokat. Emlékeztetni kell arra, hogy a készülék nem cserélhető lencsével van felszerelve, és minden eltávolítási kísérlet visszavonhatja az eszközt. A kazettát fel kell tölteni, és a töltés teljes sötétségben történik. A filmet meg kell szedni, hogy ne engedje, hogy ne engedje az emulziós réteggel való érintkezést.

A kamera feltöltése a következőnek kell lennie:

 • A lezárási retesz megnyomásával megnyílik a készülék hátlapja;
 • Miután kiterjesztette a visszacsévélő mérőszalagot, szükség van egy standard kazettára egy filmmel, és a rulett eredeti helyzetébe kerül;
 • A film végét a fogadó tekercs megnyitásába, és ugyanakkor biztosítsuk, hogy a fog az egyik perforációs lyukakban eszterga;
 • Ezt ellenőrizni kell, hogy a film zavaró, és a fogak a szállító lánckerék belépett az összes perforációs lyukat.
 • Most bezárhatja a fedelet, és visszacsévélheti a film megvilágított területét.

A készülék gondos keringést igényel. Meg kell tisztítani, és nem engedik meg a károkat és a súlyos hőmérsékleti ingadozást. Tilos a fényképezőgép szétszerelésére, mert az egyes csomópontok integritását megszakíthatják.

A következő videó bemutatja a “Vilia” kamera áttekintését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: