A Wi-Fi engedélyezése a Samsung TV-en?

Hosszú időn belül a TV bármely személy életének szerves részévé vált. Kezdetben egy eszköz műsorszórás és filmek voltak. És ma ez az igazi mini-számítógép, amely több funkcióval rendelkezik, és az internethez való csatlakozás képessége. Az online megtekintéshez való hozzáférés leggyakoribb módja egy vezeték nélküli Wi-Fi rendszer. Az első olyan cég, amely felszerelt Wi-Fi-router TV-k Samsung.

A vezeték nélküli Wi-Fi technológia

A Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat neve a “Wireless Fidelity” kifejezés csökkenése. Szó szerinti fordítóeszköz – “vezeték nélküli pontosság”. A bemutatott technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre többféle eszközt kombináljon.

Minden évben a Wi-Fi technológia gyorsan növekszik és fejlődik. Egyre több eszköz van felszerelve vezeték nélküli kapcsolat modulokkal. Ma még a kávéfőző is bekapcsol Okostelefon segítségével. A legfontosabb dolog az, hogy mindkét eszköz egy vezeték nélküli vonalhoz csatlakozik.

A Wi-Fi vezeték nélküli hálózat fő előnye a vezetékek hiánya. Ennek megfelelően az eszköz csatlakoztatásának költsége jelentősen csökken.

A “BY AIR” kapcsolatnak köszönhetően az eszközök mozgathatók a Wi-Fi bevonó zónába, anélkül, hogy túlélnék a kapcsolat megszakadása nélkül. Ma minden olyan szerkentyű, szinte az összes nagy és kis háztartási készülék Wi-Fi technológiával van felszerelve, ami azt jelenti, hogy távol tartásban ellenőrizhető, a ház másik végén. A legfontosabb dolog az, hogy az eszközök egy Wi-Fi vonalhoz kapcsolódnak.

A mai napig a Wi-Fi technológiát az ipari szektorban is alkalmazzák. Ez egy dolog – egy vezeték nélküli hálózat otthoni használatával, és egy másik – hatalmas termelésben.

Miután megértette a Wi-Fi technológiák sajátosságait és előnyeit, meg kell ismerkednie néhányval Vezeték nélküli kapcsolat hátrányai.

 • Az internethez való lég kapcsolat extrém érzékeny a különböző típusú interferenciákra. Például az elektromágneses sugárzáshoz, amely a háztartási készülékek néhány tárgyából származik. Ezek a legtöbb hullám hátrányosan befolyásolja az internet sebességét;
 • Vezeték nélküli jeljel zavarhatja a szomszédos csatornákat. Az ilyen probléma gyakran megtalálható az apartmanházakban.

A kapcsolat módszerei

Vezeték nélküli Wi-Fi vezeték nélküli rendszera legmegfelelőbb és elfogadható módja annak, hogy csatlakozzon a TV-készülékhez az internethez. A felhasználóknak nem kell helyezze a kábelt a falakon, hogy a kimenetet a router, és utána manuálisan van beállítva, hogy csatlakoztassa a kapcsolat paramétereit. Néhány televíziós modellben, vezetékes internetkapcsolattal, szükség volt a szolgáltatókra, hogy regisztrálja a készülék MAC-címét a teljes adatbázisban.

A “Vezeték nélküli Wi-Fi” rendszer másik előnye a kommunikációs szabványok 100% -os kompatibilitása. Például a Samsung okostelefonja vagy bármely más gyártó nem támogathatja a kábeles internetes jeleket. És Wi-Fi kapcsolattal ez a probléma nem fordul elő.

sajnálatos módon, Nem minden “intelligens” TV van egy egyedi Wi-Fi modullal. Egyes modellek esetében meg kell vásárolnia Külső adapter, és a vásárlást szakosodott áruházban kell elvégezni, és nem az átmenetben. Ez a tartozék úgy néz ki, mint egy kis doboz egy USB-port, amely könnyen csatlakozhat a modern Smart-TV tervekhez.

A készülék formájában egy rendes flash meghajtóra hasonlít. A modulok ára jelentéktelen, minden felhasználó megvásárolhatja az adaptert. Azonban figyeljen az olcsó analógokra, mert biztosan nem fog működni helytelenül. Ennek megfelelően problémák lesznek az internethez való csatlakozással.

Ha a felhasználó előre kell letöltenie a letöltést, anélkül, hogy speciális alkalmazásokat telepítene erre, akkor a Wi-Fi Direct Technology használatát javasoljuk.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a TV-készüléket közvetlenül a számítógéphez szinkronizálja, és a nagy képernyőn a PC-monitor bármely tartalmának szinkronizálását végezze el. A közvetlen módszerhez nincs szükség különböző routerek megszerzésére, ami nagyon kényelmes a legtöbb felhasználó számára.

Ezután fontolja meg Standard módszer a Samsung Smart TV TV vezeték nélküli kapcsolatokhoz való csatlakoztatására Router. Az elsődleges indításban a készülék maga a felhasználó csatlakozik a Wi-Fi vezeték nélküli hálózathoz. Ezt a kérést azonban nagyon gyakran figyelmen kívül hagyja a TV tulajdonosai, mivel először a csatornákat konfigurálják, és a kijelző kalibrálást végeznek. És a Wi-Fi kapcsolatai az utolsó pillanatban maradnak. Ez csak akkor, ha az eredetileg felugró ablak azonnal irányította a felhasználót a kívánt menübe, most az eszköz tulajdonosa Önnek önállóan kell jutnia a Wi-Fi vezeték nélküli modul csatlakozásához.

 • A távirányítón nyomja meg a “Beállítás” gombot, amely után megjelenik a fő TV menü a képernyőn.
 • Kiválasztnia kell a “Hálózat” fület. És a “hálózati beállítások” után.
 • Egy fekete ablakban, különböző utasításokkal az alján van egy “Start” gomb, amelyen kattintani szeretne.
 • Ezután válassza ki a “Vezeték nélküli módszer” lehetőséget, amely után várjon egy kis időt, miközben a vezeték nélküli pontok listája alakul ki.
 • A portok portjainak listájából ki kell választania az útválasztó megfelelő nevét, majd adja meg a jelszót, és várja meg az automatikus beállítás végét.
 • Meg kell erősítenie a mentett paramétereket az “OK” gombbal.

Ügyelve a helyes SAMSUNG SMART TV TV szekvencia, a felhasználók szabadon elérhető az interneten, élvezhetik az online szörfözés és nézi a kedvenc programok.

A Wi-Fi csatlakoztatásának bemutatása automatikus. A kézi beállítási mód használatához azonban a kiterjesztett kapcsolat szükséges, amely feltételezi az IP-cím független bevezetését és a vezeték nélküli hozzáférési pont nevét. Leggyakrabban ez a folyamat legfeljebb 15 percet vesz igénybe, és nem igényel különleges készségeket a felhasználóból. Az Inter Integrated Smart TV böngésző biztosítja az internet-hozzáférést, de csak akkor, ha a kulcs kialszik megfelelően beírva.

A probléma akkor fordul elő, ha A vezeték nélküli kapcsolat az útválasztóval nincs telepítve. A feladat megoldásához meg kell térni az alapvető Wi-Fi beállításokhoz, és változtatni kell. Leggyakrabban az oka ennek a helyzetnek az oka a DHCP szkript rossz munkája. Ez az információ televíziót biztosít egy speciális felbukkanó ablakban.

  A probléma megoldása segít a TV-készülékhez a Wi-Fi-hez való csatlakoztatásában, hanem a DHCP protokoll letiltásával rendelkező közigazgatási panel segítségével. Ehhez be kell adnia bizonyos hálózati kapcsolat beállításokat, amelyek megfelelnek a saját útválasztó beállításainak manuálisan. Nevezetesen az IP-cím beállításához tegye az alhálózati típus digitális értékét, írja be az átjáró paramétereit és a DNS-kiszolgáló adatait.

  Hasznos tanácsadás

  Sajnos, ha Wi-Fi kapcsolat csatlakoztatásakor egyes hibák fordulhatnak elő. A hibás működés fő oka az operációs rendszer hibás működése. A probléma megoldásához frissítenie kell a firmware-t a program letöltésével a Samsung hivatalos oldaláról.

  A frissítés általános folyamata egyszerű, még a gyermek is megbirkózhat ezzel a munkával:

  • A firmware fájlt az előformált flash meghajtóra kell letöltenie;
  • Csatlakoztassa a flash meghajtót USB-csatlakozón keresztül a TV-hez, majd várjon az eltávolító lemezelemzésre;
  • Menjen a “Frissítés” menüpontra, és válassza ki az automatikus frissítési mód aktiválását;
  • Ezután a letöltött fájl telepítésének megerősítése.

  Fontos megjegyezni, hogy a helyes szoftver betöltését kizárólag a TV gyártójának technikai támogatásának hivatalos honlapjáról kell elvégezni.

  Ellenkező esetben a szoftver hibásnak bizonyulhat, ha a TV-munka határozottan téved. Az ilyen problémák elkerülése érdekében a gyártó hivatalos honlapjára kell mennie, a keresőmotorban adja meg a kívánt TV-modellt, regisztrálja a készülék nevét vagy sorozatszámát. A megnyíló oldalon meg kell találnia a “Load” részt, amely után kiválasztja a megfelelő fájlt. A szoftver frissítési szoftverének frissítéséhez azoknak, akiknek Wi-Fi-modulja hibás.

  A Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolathoz való csatlakozás másik módja az ad-hoc hálózat. A bemutatott módszer működéséhez az útválasztó nem lesz szüksége. A szerepe okostelefon, tabletta vagy más eszköz, amelynek Wi-Fi jeleloszlási funkciója van. Ilyen esetekben a televízió nem kapcsolódik a Worldwide Webhez, hanem közvetlenül a modulokhoz. De a képernyőn megjelenik az alapvető eszköz média rendszer. Sajnos, nem minden személy használhatja ezt a vegyületet.

  Vannak olyan felhasználók, akik kevéssé ismerik a Wi-Fi-t, úgy vélik, hogy ha kikapcsolja a TV-t a hálózati rácsból, akkor az összes beállítása és csatlakoztatása kíséri. Ez a vélemény tévesen, mivel a villamos energia kikapcsolása után nincs ilyen probléma. És itt Ha vissza kell adnia a TV paramétereit a gyári beállításokhoz az összes fiók és kapcsolat törlésével a vezeték nélküli hálózatokhoz, akkor általános visszaállítást kell adnia az eszköz menüjében.

  Mi van, ha a Samsung TV nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez, nézze meg a következőt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: